Zaten normalleşmesi değil derdim. Ben sadece işin "müstehak" kısmındayım.
Evet sana göre bakire olmamak ahlaksızlık değil ama buradaki kıstas noktası da sen ya da ben değiliz zaten. Ben de "yaşadıysam ben yaşadım kimseyi ilgilendirmez" diyen kadına helal diyorum, bence de asıl doğru onun yaptığı ama bu, günün sonunda diğer kızın ölebilme, dayak yeme ihtimali olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Saygı işin bir boyutu. Saygımı öyle herkeşlere sunmam, zaten. Benim için değerli.
Ama ben bu meselenin "yaptıysan arkasında duracaksın aga"dan biraz daha hassas olduğunu düşünüyorum. Evet arkasında durmalı. Duramayacaksa yapmamalı. Kabul, bence de doğrusu bu.
Diyelim ki aksi oldu. Dar bir çevrede büyüdü. Aşık oldu, sevişti, bir şekilde ayrıldı ve aile hanzonun biriyle evlenmeye zorluyor. İş güç yok, aileye de adama da muhtaç.
Bu kız ne yapacak?
Hata yaptı diye öldürülsün mü? Dayak mı yesin?
Bak ben işin saygı kısmında değilim, farkındaysan. Benim bu noktada o kıza saygı duyup duymamamın hiçbir önemi yok. Bu kız şu durumda ne yapacak?
Zamanı geri alamayacak.
Ve operasyon geçirmezse en iyi ihtimalle ağzı burnu dümdüz edilip aç susuz bırakılacak evden kovulacak.
Yapmış işte bir bok. Bu insanlar dürüstlüğü hak etmiyor. O hanzo da düdüklenmeyi hak ediyor, bu aile de kandırılmayı hak ediyor.
Çünkü kandırılmasalar kızın hayatının ağzına s.çacaklar.
Hani evhen-i şer diye bir şey var ya hah işte kızın o zarı diktirmesi ehven-i şerdir. Ben ona saygı duymasam da.