- 2 Ekim 2014
- 5.574
- 5.976
- 168
- 38
Kızlar milleti çok da takmamak lazım belkide bende çok üzülüyorum insanlar bişey dediklerinde,dün eşimin teyzesi msj yollamış babalar günün kutlamış artık yeter yeter yazmış bide sonuna, yani sende baba ol artık yeter diyor. Mesajıda ben okuyorum sesli, e alsın pazardan bize bi tane bu kadar yettiyse dedim.Eşim güldü boşveer diyor.Bu arada kendi oğlununda 8 yıl olmamış tedaviyle olmuş...
Hiç düşünen yok maalesef, ne diyeceksin o kadar düşünebiliyor demek ki diyorum, belki de biz yapmıyoruz diye düşünüyordur.Daha bir sürü şey var, insanlar için çok önemsiz küçücük cümleler bizim içimizi delip geçebiliyor farkında değiller,arkadaşlarım facebokta hergün mutlaka bebeklerinin 3 5 fotosunu koyuyorlar gözümüze sokar gibi.Birisi bütün süreci bilen çok yakın arkadaşım.Oda onun mutluluğunu yaşıyor hakkı belkide ama ben şimdi bunları yaşadığım için olunca da bu kadar abartmamam gerektiğini anlıyorum.İnsanların bi tarafı eksik olabiliyor çünküÇok üzücü yaaa. Sonuçta nasip eden güzel mevlam bizler aracıyız. Nasıl düşüncesizce bir mesaj. Malesef karşımızdaki kişinin hislerini düşünemiyoruz çoğu zaman.
Hayır yeter yeter nedir, senin zaten 3 çocuğundan 6 torunun var bizden ne istiyosun:) Keşke atsaydım hiç aklıma gelmedi:)Halla halla sen de geri mesaj yazsaydın Allah'ın işine karışılmaz diye
Bazen güzel cevaplar insanın sonra aklına geliyor :)Hayır yeter yeter nedir, senin zaten 3 çocuğundan 6 torunun var bizden ne istiyosun:) Keşke atsaydım hiç aklıma gelmedi:)
Canını sıkma tatlım malesef böyle densizler çıkıyor k.bakma densiz dediğim için benimde başıma geldi aynı şey insanın o kişiye karşı kalbi soğuyor benim kayınvalidemle kayınpederim beni hüngür hüngür ağlattı bende eşime dedim saygıda kusur etmem ama sevgim azaldı onlara dedim eşim haklısın onlara kalmadı benim karımın hamile kalıp kalmaması dedi Allahtan eşim arkamda her zamanHayır yeter yeter nedir, senin zaten 3 çocuğundan 6 torunun var bizden ne istiyosun:) Keşke atsaydım hiç aklıma gelmedi:)
Ayy canım üzülme, benim en azından onlar konuşmuyor bilinçli insanlar dua ediyoruz falan diyolar hoş o bile bi cız ettiriyor içimi. Onlarda torun istedikleri için diyorlardır bu kadar üzüleceğini tahmin edemiyorlardır belkide üzülme lütfen.Ben hiç üzülmedim hatta pazardan alsın biz bi tane diye espirik bile yaptım:)Canını sıkma tatlım malesef böyle densizler çıkıyor k.bakma densiz dediğim için benimde başıma geldi aynı şey insanın o kişiye karşı kalbi soğuyor benim kayınvalidemle kayınpederim beni hüngür hüngür ağlattı bende eşime dedim saygıda kusur etmem ama sevgim azaldı onlara dedim eşim haklısın onlara kalmadı benim karımın hamile kalıp kalmaması dedi Allahtan eşim arkamda her zaman
;Emir benim kocamın adı :)))))
Hayır yeter yeter nedir, senin zaten 3 çocuğundan 6 torunun var bizden ne istiyosun:) Keşke atsaydım hiç aklıma gelmedi:)
Bazen güzel cevaplar insanın sonra aklına geliyor :)
Canım bana yaptıkları çok ağrıma gitti anlatamam benim eşim yeni ameliyatlıydı babası eve geldiğimizde ben artık utanıyorum dedi sorunu kendinizde arayın eşim ameliyatlı halinde babasıyla kavga etti sonra kayınvalidem siz yeter ki doğurun nerde o günler ahhh ahh bunları duyda gelde sevgi kalsın onlara karşıAyy canım üzülme, benim en azından onlar konuşmuyor bilinçli insanlar dua ediyoruz falan diyolar hoş o bile bi cız ettiriyor içimi. Onlarda torun istedikleri için diyorlardır bu kadar üzüleceğini tahmin edemiyorlardır belkide üzülme lütfen.Ben hiç üzülmedim hatta pazardan alsın biz bi tane diye espirik bile yaptım:)
Hiç düşünen yok maalesef, ne diyeceksin o kadar düşünebiliyor demek ki diyorum, belki de biz yapmıyoruz diye düşünüyordur.Daha bir sürü şey var, insanlar için çok önemsiz küçücük cümleler bizim içimizi delip geçebiliyor farkında değiller,arkadaşlarım facebokta hergün mutlaka bebeklerinin 3 5 fotosunu koyuyorlar gözümüze sokar gibi.Birisi bütün süreci bilen çok yakın arkadaşım.Oda onun mutluluğunu yaşıyor hakkı belkide ama ben şimdi bunları yaşadığım için olunca da bu kadar abartmamam gerektiğini anlıyorum.İnsanların bi tarafı eksik olabiliyor çünkü
Canım bana yaptıkları çok ağrıma gitti anlatamam benim eşim yeni ameliyatlıydı babası eve geldiğimizde ben artık utanıyorum dedi sorunu kendinizde arayın eşim ameliyatlı halinde babasıyla kavga etti sonra kayınvalidem siz yeter ki doğurun nerde o günler ahhh ahh bunları duyda gelde sevgi kalsın onlara karşı
Amin canım inşallah ister istemez insanın içi sızlıyor ama benide çok seviyolar görmediler mi hemen gelin diye ararlar ama patavasızlık almış başını gidiyor onlar daAhhh canımm onlarında görgüsü,adeti, örfü böyle işte..
Cahilliklerine ver ne diyim.. Yoksa bilseler her şey Allah'tan böyle konuşabilirler mi!..
Rabbimm tez vakit dualarımızı yaşatsın bizlere..
Arkadaşlar bu hassas dönemlerden bende geçtim. İnsanların hayatları devam ediyor. Bizim için duygularını saklamalarını beklemeyin. Onları savunmak gerek. Tanıdıklarımız bizi seviyor ki çoluk çocuğa karışmamızı istiyor. Kimi dillendirmiyor. kimi de patavatsızca söyleyiveriyor. Ben eşimin memleketine gidince çok yaşadım bunu. 2. senemiz olunca birisi "tedaviye başladınız mı" dedi, hem de yetişkin oğullarının yanında.Annenannesi "bu gelin bize gün yüzü göstermeyecek herhalde bu konuda" dedi. Sessizce banyoya gidip gözyaşlarımı sildim ve ortama geri döndüm. Aradan seneler geçince hatta çok değil 1 sene sonra onlardan benim gibi üzülüp dua etmeye başladılar. Benim için hatim yapan bile oldu.
Siz hassas olmalarını istiyorsunuz ama emin olun hassasiyettten daha olumsuz etkileniyorsunuz. Kendi kardeşimin ya da kuzenlerimin hamilelik haberlerini en son öğrendiğim oldu, üzülecek diye söylemediler. Hamile sevincini yaşamaya çalışıyor birileriyle dertleşiyor, siz içeri girince konuyu birden kesiyorlar. İnanın bu daha kötü. Varsın konuşsunlar. Siz deyin ki" bu bizim tekelimizde değil ben üzerime düşeni yapıyorum. Bakalım Rabbim ne zaman nasip edecek."
Bu şöyle birşey: sizin halanıza- teyzenize "ne zaman zengin olacaksın" ya da evlenmeyen bir arkadaşınıza "hadi artık evlen" demek gibi abes bir durum. Sen istediğin an hamile kalabiliyorsun diye bizim de öyle olacağımız anlamına gelmez. Bu dünya böyle.
AMİNNNNNNNNNNAhhh canımm onlarında görgüsü,adeti, örfü böyle işte..
Cahilliklerine ver ne diyim.. Yoksa bilseler her şey Allah'tan böyle konuşabilirler mi!..
Rabbimm tez vakit dualarımızı yaşatsın bizlere..
Amiin tesekkur ederim.Rabbim seninde ogluna sana esine uzun saglikli omurler versin...Alllahım hayırlı doğumlar nasip eder inşallah.
Benim 12 yaşında 1 oğlum var. 2008 den beri 2. istememe rağmen olmuyor. Yum günlerini çok sık takip etmeme rağmen olmuyor. Bu da kötü insan cnsellikten yılıyor artık
Bence hiç üzülme kendi evlatlarını düşünmüyorlar anladığım kadarıyla. Düşüncesiz insanlar demekki neden utanıyormuş,hırsızlık mı yapmışsınız adam mı öldürmüşsünüz.Sağlıkla ilgili şeyler insanın elinde olamıyor maalesef cahillik had safhada sanırım. Bi gün hasta olurlar yada ellerinde olmayan bişey yüzünden çaresiz kalırlarsa anlarlar seni ozamanda sen de ben utanıyorum artık diye.Zaten emin ol da yaşarlar mevlam çok büyük bu dünyada yaşatmadan göndermiyor...Canım bana yaptıkları çok ağrıma gitti anlatamam benim eşim yeni ameliyatlıydı babası eve geldiğimizde ben artık utanıyorum dedi sorunu kendinizde arayın eşim ameliyatlı halinde babasıyla kavga etti sonra kayınvalidem siz yeter ki doğurun nerde o günler ahhh ahh bunları duyda gelde sevgi kalsın onlara karşı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?