İç dökme

Sana kızım dedigini okuyunca bende bir sevindim hakikaten,bence annen klasik erkek evlat sevgisi var nedense sana yukleniyor ayip etmis eksikligiji hissetmekte haklisin seni hassaslastirmis evlat ayrimi konusunda da haklisin ben olsam benimde zoruma gider insan sinir oluyor benim.ne sucum var oluyor ayrica esin konusunda sanlisin soyle de dusun annenin hatasini yapmayacaksin cocuklarina buda guzel bir sonuc

Sana kızım dedigini okuyunca bende bir sevindim hakikaten,bence annen klasik erkek evlat sevgisi var nedense sana yukleniyor ayip etmis eksikligiji hissetmekte haklisin seni hassaslastirmis evlat ayrimi konusunda da haklisin ben olsam benimde zoruma gider insan sinir oluyor benim.ne sucum var oluyor ayrica esin konusunda sanlisin soyle de dusun annenin hatasini yapmayacaksin cocuklarina buda guzel bir sonuc
25 yılda bir gerçekleşen bir olay sanırım annemin benim için iyi bir hitap kullanması. Bir dahaki sefer herhalde bi 25 yıl sonraya denk geliyor.

Kendime haksız yüklenmediğimi bilmek içimi rahatlatıyor. Teşekkür ederim. Umarım kendi çocuğum olduğumda hayal ettiğim gibi bir anne olurum.

Öyle çok sevgi sözcüklü ilişkileri yok anneannemle de ama ona yaklaşımından onu sevdiğini hissedebiliriz açık bir şekilde. O kadarı bile olsa idare edebilirdim sanırım. Ama benle sanki rakipmişiz gibi.
İşin püf noktası burada sanki. Yaşlanmayı kabul edemeyen kadınlar sıkıntı bence.

Arkadaşlarımda benzer anneler gördüm. Ya sürekli eleştri, beğenmeme, ya da herşeyine dahil olma durumu var.. Biri mesela annesi ile yaşıyor, eve her arkadaşı geldiğinde anne de onlarla kızın odasında oturuyormuş.

Siz tepki veriyor musunuz? Salak mısın kızım dediğinde, yarı şaka yarı ciddi oo hayret, kızım dedin ya, salağa bile bozulmadım bak gibilerden...

Arkadaşlarımda benzer anneler gördüm. Ya sürekli eleştri, beğenmeme, ya da herşeyine dahil olma durumu var.. Biri mesela annesi ile yaşıyor, eve her arkadaşı geldiğinde anne de onlarla kızın odasında oturuyormuş.

Siz tepki veriyor musunuz? Salak mısın kızım dediğinde, yarı şaka yarı ciddi oo hayret, kızım dedin ya, salağa bile bozulmadım bak gibilerden...
Benimki de öyle neyi nasıl yiyeceğime kadar karışırdı fikir verme adı altında. Benden tepki ala ala azalttı o huylarını. Siz böyle deyince yaşlılıktan hiç hoşlanmadığını da fark ettim. Mesela bi ara herkesin yaşlılık halini yapan bir uygulama popülerdi ya sanki iğrenç bi şeymiş gibi asla ona denetemedik.

Tepki verme işleri çok eskide kaldı ya artık. Tepki vermek bi şeylerin değişeceğine inandığımda vardı. Bende de olumsuz üzerinden laf sokma alışkanlığı başladı. Bu da benim hatam sanırım. Mesela kışın çok soğuk bi yerdeyken ikimizi de ısıtan bi sobayı kendine çevirmişti sadece o zaman annelik içgüdülerin gözlerimi yaşarttı yine demiştim. Sonrasında acaba ne gerek vardı diye düşünüyorum ama iş işten geçmiş oluyor tabi.

AYnı durumu annemle yaşadım her zaman. Ergenlik dönemimde diğer arkadaşlarımın annelerine bakıp da öyle özenirdim ki. Annemle hiç bi şey konuşulmaz ve yaptığım hiç bi şeyi beğenmez. Sürekli kendiyle karşılaştırır beni. Neden bilmiyorum. Kardeşime çok düşkündür aynı dediğin gibi. Hep “oğluşum oğluşum”. 5 senedir görüşmüyordum ara da bir telefonla sadece , babamla ayrıldılar bizi bırakıp gitti. Kardeşim de görüşmüyor, hatta telefonlarını bile açmıyor. Ki anneme göre kardeşim benden daha çok düşkündü anneme. Benimle görüşmezken ısrar etmiyordu ama kardeşime ulaşmak için çırpınıyordu. Hala konuşmuyor kardeşim, annem benim aracılığımla sürekli para vs. Yolluyor kardeşime. Ben görüşmek istemeyince de “ben senin annen değilim dimi zaten hiç öyle olmadım” diyip sinirlenip kapatıyor telefonu. Evlendikten sonra eşim çok yumuşattı beni “bak ölür gider pişman olursun görüş” diye. Sağolsun onun sayesinde bi kez yanına gittim bi kez de evime geldi. Hatta geçen hafta. Eskilerden açıldı konular. “Sen beni hiç sevmedin” dedi. “Anne insan annesini nasıl sevmez,asıl sen beni hep ittin hep kardeşimi gördün beni görmedin” dedim. Biraz konuştuk ağlaştık. Küçüklüğüm sürekli babannemde geçti. ANnem babam çalıştığı için kardeşim doğana kadar da yaz tatillerinde babannemdeydim. Ve annem bana “sen babanneni hep daha çok sevdin, beni anne yerine bile koymadın” dedi. Beni Babanneme alıştıran, babanneme bırakan annemdi oysa. Sonuçta kundaktan çıkıp Babanne diye ağlamadım ben. Bunu bile düşünemiyor. Konuştukça doğru söylüyorsun diyor ama bizi ortada bırakmanın vicdan azabıyla bırz da. Normalde bana ölse hak vermez. Bakma bunları annemle konusabildiğime normalde bağırıp çağırmaya başlar hemen eskisi gibi olsa. Tekrar görüşmem diye korktuğundan susup dinledi kendini anlattı. Keşke dedim anne, keşke zamanında konuşsaydık bunları. Giden çocukluğum giden gençliğim oldu. Düşündükçe üzülüyorum. Annemle diğer kızlar gibi anılarım yok, insanın en yakın arkadaşı annesiymiş öyle diyorlar, benim olamadı. Şimdi daha iyiyiz, iş işten geçtikten sonra. Ama hala yaptığımı beğenmez. Uzun zamandır görüşmediğim halde geçen hafta geldiğinde her şeye kulp buldu. Kendisi aşçıdır uzun yıllardır mutfakta. Pizza yapalım dedim hamuru yamuk açıyormuşum da annemin yaptıkları öyle değilmiş. Köfte yapıyoruz eşime diyor ki gülerek “kocaman çirkin olanları karın yaptı ha,diğerlerini ben”... beni hala taktir etmiyor, ki onsuz bi yuva kurdum kimse arkamda durmadı. Evimdeki eşyalara kadar tek basımıza eşimle yaptık. Hiç bi şeyimi beğenmedi. Ki eşimin arkadaşları kayınvalidem tarafı yemeklerime bayılırlar kayınvalidem her yerde anlatır. Ama annem bi kez çok güzel demedi. O yüzden o gelince sırf bi şeyi beğenmez diye mutfağa girmedim, sen yap bütün öğünleri dedim. İşte iki kez yardım edeyim dedim onda da aldım payımı.
Neyse nerden nereye geldim, geçen hafta burdaydı ya, bi de çocuğuma koyacağım ismi bile beğenmedi ya bak o da geldi aklıma.... senin yazdıklarını okuyunca annem canlandı gözümde. kelin ilacı olsa kendi başına sürer anlayacağın. Sana tavsiyem geç olmadan, annenle birlikte terapi Alman. Eğer benim annem gibiyse büyük ihtimal ikna olmaz, şansını dene. Allah kolaylık versin.

Neyse nerden nereye geldim, geçen hafta burdaydı ya, bi de çocuğuma koyacağım ismi bile beğenmedi ya bak o da geldi aklıma.... senin yazdıklarını okuyunca annem canlandı gözümde. kelin ilacı olsa kendi başına sürer anlayacağın. Sana tavsiyem geç olmadan, annenle birlikte terapi Alman. Eğer benim annem gibiyse büyük ihtimal ikna olmaz, şansını dene. Allah kolaylık versin.
Üzüldüm yazdıklarınıza neredeyse aynı şeyleri yaşamışız. Tek fark benim annem evde varken yoktu sizinki evde yokmuş. Terapi almayı çok denedik ama dediğim gibi kendini haksız gösterecek şeyleri asla paylaşmaz. Beklemiyorum artık o yüzden öyle şeyler. Ben kendime kızıyorum veya üzülüyorum hala etkilendiğim için.

Böyle konuları okudukça hep çok üzülüyorum. Benim de babamla problemlerim vardı yıllarca hep bunu aşmaya çalıştım . Sonra onu affettim bazı konularda kendimce hak verdim ona. Öte yandan annemde hep oğlum oğlum derdi sonra ne oldu kardeşim kendisiyle büyük bir kavga etti ondan sonrada anneme hiç yakın olmadı. Şimdi anladı değerimi ama artık ben önemsemiyorum. En son gittiğim psikolog babanızın yokluğunun sizi çok etkilediğini düşünüyorsunuz ama sizi en çok üzen anneniz demişti.Yıllardır kimseyle bu konuda konuşmamıştım, yazmak bana da iyi geldi. Dediğiniz gibi ama bazen insan güçlü olamıyor , Allah hepimize o gücü versin.

Üzüldüm yazdıklarınıza neredeyse aynı şeyleri yaşamışız. Tek fark benim annem evde varken yoktu sizinki evde yokmuş. Terapi almayı çok denedik ama dediğim gibi kendini haksız gösterecek şeyleri asla paylaşmaz. Beklemiyorum artık o yüzden öyle şeyler. Ben kendime kızıyorum veya üzülüyorum hala etkilendiğim için.
O kadar iyi anlıyorum ki, annem de çevresi ve arkadaşları tarafından sevilen, bana yaşattıklarına kimsenin inanamayacağı bi kadın. Hatta babam bile inanmazdı, tartışmalarımızın sebebini sorunca “ annene neden böyle yaptın” diye bağırılan ben olurdum. Hep diyorum, inşallah ben çoçuğuma karşı annem gibi olmayacağım.... hatta çok istedim bi kızım olsun ben annemle yaşayamadıklarımı onunla yaşayayım diye. Oğlum olacak, olsun onunla gidericem annemin bana yapmadıklarını. İnşallah senin de böyle fırsatın olur.

Hep diyorum, inşallah ben çoçuğuma karşı annem gibi olmayacağım.... hatta çok istedim bi kızım olsun ben annemle yaşayamadıklarımı onunla yaşayayım diye.
Ben de öyle dua ediyorum. Umarım hayal ettiğimiz gibi anneler oluruz gerçekten.

Back
X