- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi cesurkiz39
-
Anlık dediğin şeye katılmakla birlikte bunu yıkan bir örnek vereyim sana.
Vaktinde benim deli bi köpeğim vardı, deli enerjik, durdurulamaz.
O kadar kıskançtı ki, babamı ve beni herkesten kıskanırdı, öyle ki babam karadeniz yemiş fidanı getirtmiş; benim sıpanın zincirinin yetecek uzaklığında (Baya da uzak, bahçenin içinde, misafir gelecekken zincirlerdik ne olur ne olmaz) dizmiş, bir de yapraklarını sevmiş. Adam seviyor bahçesini ve incirleri gelince sevinmiş sevmiş öyle gayri ihtiyari yapraklarını. Benim köpüşe de "Sana emanetler oğlum iyi bak hea" filan demiş ama onun başını sevmeden geçmiş. Babam bahçenin diğer tarafından gelene kadar sen o yemişleri parçala...
Sadece dişlenmiş, sıyrılmış kazık olarak kalmışlar yağ tenekelerinin içinde, tek bir yaprak bile koymamış sıyırmış ağzıyla kıskançlığından.
Böyle bir köpekti, huyunu bilirdik, gözlemlerdik.
Sonra bu eşek, bahçede ağustos böceklerine sarmış, yakalamış, en az 5-6 tanesini yemiş. Normalde bu böceklerin kitin kısmında zehirli bir alan olurmuş (Veterinere zehirlenince koştur koştur götürdük de) ve belli bir miktarı geçince zehirlermiş. Kediler içgüdüsel olarak bunu bildiğinden bu tabakayı sıyırır yerlermiş mesela bu böcekleri. Benim aptalım oyun mu zannetti artık ne yapmak istedi, yutmuş bunları.
Baktım halsiz gibi ve karnından hırıl hırıl bi değişik ses gelir gibi. "Ne yedin len!!" diye zaten götürdük veterinere.
Zehirlendiği anlaşılınca serum verdiler.
Kuduz aşısı zamanı da geliyordu üstüne binecek, hayvan hırpalandı baya, agresifleşti.
Ancak aşı sırasında veteriner "Şuradan şöyle tutun, bir an olur, ısırır, canı yanan köpek sahip dinlemez" dedi. Bunu bana veteriner söyledi. Ama ben tutamadım, boşa çıktı hayvan ve ağzıyla direkt el bileğimi kavradı. O sıra "Oğlum geçecek, iyiliğin için yavrum" diye konuşuyordum yumuşak ses tonuyla. Ve köpeğim bileğim ağzının içinde ısırmadan o an durdu, geri çekildi ve inler gibi elimi yalamaya başladı.
Veteriner de kaldı öyle "İlk kez görüyorum" dedi.
Tek bir fiske yemedi köpeğim benden.
En kıskanç anında gözlemlenip, çocuk gibi oturduk ağacı göstere göstere konuştuk, zaten bilirdi eşek gözünü kaçırırdı.
Hayvana hayvan gibi davranmadık yani.
Ve ihtiyaçlarını verdik.
Kangallar uysal olduğu kadar özgürlüğüne aşırı düşkün hayvanlar benim bildiğim kadarıyla.
Yani bahçede tutamazsın kangalı, onu salman lazım; o köyü möyü gezer dolaşır bi teftişe çıkar gelir yani öyle köpektir onlar yanılmıyorsam. Çoban köpeği atalarından. Koyunları kurttan korumak için korkutup yön veren köpekler, farklı bi mantıkları var. :) Yani senin dediğin de olabilir, benim dediğim de oluyor.
Köpekten anlamak lazım Turuncu. diğer yorumumda dedim, dogolar herkese gitmez.
Yine biz insanların iştahına kurbanlar.
Öldürecek diye kimden bahsediosnz ogreneblrmymşuan köpekleri evden başka biyere kaçırı nereye kadar kacar bilemem bi canı almak kolay mı evdde 9 aylık bebiş var bi görseniz arasındaki sevgi bağını
Belediyeden..Öldürecek diye kimden bahsediosnz ogreneblrmym
Belediye köpek öldürmezBelediyeden..
Konu sahibi öyle diyo.. gelip alacaklar, öldürecekler diye..Belediye köpek öldürmezben mahalleli toplandı geldi hayvanı öldürcekler sanıyorum belediye barınağa alır ha oda bi cesit ölüm lakin burda 3 4 dogo agizliksiz o kadar sakin geziolarki gerçekten bu konu beni soka soktu yani.
Her başlıkta alıntılaşmayıp, özelden konuşsanız?Bizim çiftlik gibi bir yer, 7-8 dönüm arazi, sadece tedbir olarak misafir geldiğinde zincirli. Öyle çok da kısıtlı alanda değiller bence :) tabi yine al başını git durumu yok :)
Dediğin gibi anlamak lazım :) ama şimdi kim anlıyor kim anlamıyor diye teftiş etmeleri mümkün olmadığı için, önlem olarak yasaklamışlar tehlikeli olabilecek olanı.
He hayvanı öldürmesinler o ayrı bir şey tabi.
Her başlıkta alıntılaşmayıp, özelden konuşsanız?
Hayır, konu sahibine yardımcı olan içerik de yok
Öyle seviyorsanız sevinBöyle seviyoruz.
Sen de bu uyarıyı pekala burası yerine özelden yapabilirdin?
Malum, konu sahibine yardımcı olacak içerik de Yok.
Böyle sacmalik mi olur ya !!!!+1500
Kendisinden başka hiçbir canlıya saygısı, tahammülü olmayan saçma sapan bir şeye dönüştü insanoğlu. Ben senin 7/24 anıra anıra koşan, herşeyi deviren çocuğundan rahatsız olmuyorum ama sen benim kedi köpeğimden oluyorsun. Ne hakla derler adama!
Pardon da az önce bi hayvanla bi çocuğu mu kıyasladınız siz? Üstelik bu hayvan tehlikeli bi ırk. Çok kızdırdı beni yorumunuz.Hiç bi çocuğun başka bir insanı bi yerinden tutup kopardığını gördünüz mü? Veya parklarda değer çocuklara hırladığını? Çocuk parklarında bu tür tehlikeli hayvanları dolaştıranlara öyle kızıyorum ki ellerinde bi tasma ne ağızlık var ne başka bişey kimsenin benim çocuğumun hayatını tehlikeye atmaya hakkı yok. Tehlikeli olmayan sevimli hayvanları çocuklarımla seven bir insanım hayvanları severim ama bu tehlikeli ırkları tasmasına takıp sokaklarda efelik yapan insanları anlayamıyorum. Ve siz bi çocukla köpeği kıyaslamanızı aynı kefeye koymanızı kabul etmiyorum. Bi çocuğa anırıyor diyen kalbiniz nasıl hayvansever oluyor anlamış değilim.....+1500
Kendisinden başka hiçbir canlıya saygısı, tahammülü olmayan saçma sapan bir şeye dönüştü insanoğlu. Ben senin 7/24 anıra anıra koşan, herşeyi deviren çocuğundan rahatsız olmuyorum ama sen benim kedi köpeğimden oluyorsun. Ne hakla derler adama!
Anlık dediğin şeye katılmakla birlikte bunu yıkan bir örnek vereyim sana.
Vaktinde benim deli bi köpeğim vardı, deli enerjik, durdurulamaz.
O kadar kıskançtı ki, babamı ve beni herkesten kıskanırdı, öyle ki babam karadeniz yemiş fidanı getirtmiş; benim sıpanın zincirinin yetecek uzaklığında (Baya da uzak, bahçenin içinde, misafir gelecekken zincirlerdik ne olur ne olmaz) dizmiş, bir de yapraklarını sevmiş. Adam seviyor bahçesini ve incirleri gelince sevinmiş sevmiş öyle gayri ihtiyari yapraklarını. Benim köpüşe de "Sana emanetler oğlum iyi bak hea" filan demiş ama onun başını sevmeden geçmiş. Babam bahçenin diğer tarafından gelene kadar sen o yemişleri parçala...
Sadece dişlenmiş, sıyrılmış kazık olarak kalmışlar yağ tenekelerinin içinde, tek bir yaprak bile koymamış sıyırmış ağzıyla kıskançlığından.
Böyle bir köpekti, huyunu bilirdik, gözlemlerdik.
Sonra bu eşek, bahçede ağustos böceklerine sarmış, yakalamış, en az 5-6 tanesini yemiş. Normalde bu böceklerin kitin kısmında zehirli bir alan olurmuş (Veterinere zehirlenince koştur koştur götürdük de) ve belli bir miktarı geçince zehirlermiş. Kediler içgüdüsel olarak bunu bildiğinden bu tabakayı sıyırır yerlermiş mesela bu böcekleri. Benim aptalım oyun mu zannetti artık ne yapmak istedi, yutmuş bunları.
Baktım halsiz gibi ve karnından hırıl hırıl bi değişik ses gelir gibi. "Ne yedin len!!" diye zaten götürdük veterinere.
Zehirlendiği anlaşılınca serum verdiler.
Kuduz aşısı zamanı da geliyordu üstüne binecek, hayvan hırpalandı baya, agresifleşti.
Ancak aşı sırasında veteriner "Şuradan şöyle tutun, bir an olur, ısırır, canı yanan köpek sahip dinlemez" dedi. Bunu bana veteriner söyledi. Ama ben tutamadım, boşa çıktı hayvan ve ağzıyla direkt el bileğimi kavradı. O sıra "Oğlum geçecek, iyiliğin için yavrum" diye konuşuyordum yumuşak ses tonuyla. Ve köpeğim bileğim ağzının içinde ısırmadan o an durdu, geri çekildi ve inler gibi elimi yalamaya başladı.
Veteriner de kaldı öyle "İlk kez görüyorum" dedi.
Tek bir fiske yemedi köpeğim benden.
En kıskanç anında gözlemlenip, çocuk gibi oturduk ağacı göstere göstere konuştuk, zaten bilirdi eşek gözünü kaçırırdı.
Hayvana hayvan gibi davranmadık yani.
Ve ihtiyaçlarını verdik.
Kangallar uysal olduğu kadar özgürlüğüne aşırı düşkün hayvanlar benim bildiğim kadarıyla.
Yani bahçede tutamazsın kangalı, onu salman lazım; o köyü möyü gezer dolaşır bi teftişe çıkar gelir yani öyle köpektir onlar yanılmıyorsam. Çoban köpeği atalarından. Koyunları kurttan korumak için korkutup yön veren köpekler, farklı bi mantıkları var. :) Yani senin dediğin de olabilir, benim dediğim de oluyor.
Köpekten anlamak lazım Turuncu. diğer yorumumda dedim, dogolar herkese gitmez.
Yine biz insanların iştahına kurbanlar.
Evcil köpek ve dogo diye ayırmanızı inanın anlamadım. Afrikanın yaban köpeklerinden bahsetmiyorsak tüm köpekler evcildir pettir. Yasaklanma sebebi dövüşlerde kullanılan çok güçlü çenelere sahip olmaları. Bu demek değildir ki her güçlü çenesi olan köpeği yasaklayalım. Tibet mastifi var mesela en pahalı köpek ırkı olarak geçer dogoyu falan kedi gibi tutup atabilir ama yasaklı değil? Niye? O kadar pahalı ki onu alan insan dövüp dövüştüremez. Burdan yola çıkarsak hayvana nasıl davranılırsa öyle karşılık alınır.Köpekler eğitilen canlılar, ancak iç güdü diye de bir şey var.
Bugün kimseye zarar vermediği yarın vermeyeceği anlamına gelmez.
Sahibine çok sadık olan, çocuğuyla Gül gibi geçinen köpeklerin, çocuğa bir kıskançlık anında zarar verdiği de çoktur.
bir arkadaşımın oğlu ile birlikte büyüttüğü köpek oğlunu ısırdı. Fotoğraflarını görseniz, koyun koyuna büyüdüler. Ciddi bir şey değildi çok şükür baba müdahale etti, ama oldu mu oluyor işte.
Evcil köpeğin vereceği zarar ile dogo nun vereceği zarar da aynı degil.
Ben bu kadar güvenilir bulmanızı hiç anlamadım.
Öldürmekten başka bir şey yapılabiliyorsa o yapılsın ama ne olacak ki canım, biz yaptık bir şey olmadı diyen kimse bir şey olduğunda sorumluluk alamaz.
Evcil köpek ve dogo diye ayırmanızı inanın anlamadım. Afrikanın yaban köpeklerinden bahsetmiyorsak tüm köpekler evcildir pettir. Yasaklanma sebebi dövüşlerde kullanılan çok güçlü çenelere sahip olmaları. Bu demek değildir ki her güçlü çenesi olan köpeği yasaklayalım. Tibet mastifi var mesela en pahalı köpek ırkı olarak geçer dogoyu falan kedi gibi tutup atabilir ama yasaklı değil? Niye? O kadar pahalı ki onu alan insan dövüp dövüştüremez. Burdan yola çıkarsak hayvana nasıl davranılırsa öyle karşılık alınır.
İç güdü olayına gelirsek evet her hayvanın iç güdüleri vardır köpekler diğer evcillerle karşılaştırıldığında iç güdülerini en çok bastıran hayvanlardır. Kedilerin iç güdüsü daha kuvvetlidir. Bir sokak kedisi bir anda yüzünüze atlayıp sizi kör edebilir ya da vücudunuzda dikiş atılacak kadar büyük yaralar açabilir. Yasaklı mı? Değil!
Biraz düşünürsek hayvanlar kendi genetiğinden dolayı yasaklı değiller insanlar yüzünden yasaklılar. En güzel örnek van kedisi. Ülkeden çıkışı yasak. Niye bizim yüzümüzden nesli korumak için yasaklamışız. Bazı hayvanlarında bazı ülkelere girişi yasak. Abarttıkça abartmaya bu yasaklı ırk diye yüklenmeye gerek yok.
Medya bizi mahvediyor. İlk önce rottweilerlar öldürüyor nasıl saldırıyor haberleri vardı sonra dobermanlara sardılar sahibini yiyomuş da 7 yaşından sonra beyni değişiyomuş da sonra pitbull olayı çıktı en son dogolar. Ya neymiş bu köpekler arkadaş? 10 sene önce saldırıyodu dobermanlar artık saldırmıyo mu mesela? Ne değişti?
Medyanın haberi değişti sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?