ıce mizi dogo cinsi köpeğimizi öldürmeye geldiler

Bizim çiftlik gibi bir yer, 7-8 dönüm arazi, sadece tedbir olarak misafir geldiğinde zincirli. Öyle çok da kısıtlı alanda değiller bence :) tabi yine al başını git durumu yok :)

Dediğin gibi anlamak lazım :) ama şimdi kim anlıyor kim anlamıyor diye teftiş etmeleri mümkün olmadığı için, önlem olarak yasaklamışlar tehlikeli olabilecek olanı.
He hayvanı öldürmesinler o ayrı bir şey tabi.

Konu sahibi öyle diyo.. gelip alacaklar, öldürecekler diye..

Her başlıkta alıntılaşmayıp, özelden konuşsanız?
Hayır, konu sahibine yardımcı olan içerik de yok

Kim neyi öldürüyor ya bu kadar kolay mı ? Benim köpeğim kimseye saldırmıyor etmıyor benim evime gelip öldürücekler yok öyle bi dünya yıkarım ortalığı. Sakın izin vermeyin gerekirse evden bi süreliğine uzaklaştırın. Benim ufacık köpeğim zil çalınca havlar sadece ben yan komşumun kocasıyla bu yüzden kavga ettim ertesi gün şükayet etmiş belediye ve zabıta geldi mahalleyi ayaga kaldırdım kimse kimsenin köpeğine dokunamaz birisine zarar vermediği sürece.

Bizim ülke çok insaflı ama İngiltere kedi köpek göremezsiniz barınaklardalar 3 ay alınmazlarsa uyutuluyor
Şimdi ona buna saran havlayıp duran köpeğin varsa şikayet ederler bizim sitede var köpek kimse şikayet etmiyor
Beslemesi yasak olan hayvan. Beslenmenmemeli
Birde heryerde sıçtırıp almıyorlar
Bizim fabrikanın orda bir köpek var 100 tane doğurmuştur hangi biriyle uğraşcn
Hayvan severizde insandan üstü görmeyiz
Bir tanesi vardı koymuş bir kaba köpeği pış pış yapıp annecim diyordu saçma sapan

Böyle seviyoruz.
Sen de bu uyarıyı pekala burası yerine özelden yapabilirdin?
Malum, konu sahibine yardımcı olacak içerik de Yok.
Öyle seviyorsanız sevin
Özelden yapsam ne değişecekti?
Okuyan görsün işte.
Kişisel mesele değil zira, özelden yazacak benimki.

Ha, ben de böyle seviyorumdur.

kim dedi yahu öldürüleceğini? bu ülkede hiçbir hayvan sahibinin onayı olmadan uyutulmuyor, hayatınızda hiç mi barınağa gitmediniz? pitbull, dogo, cane corso hatta presa canario bile var, çok agresif olanları ayrı kafeste tutuluyor ama öldürüldükleri falan yok.
yedikule hayvan barınağından meral hanımla görüşün, oraya aldırın.
ve eski bir rottweiler annesi olarak söylüyorum, ne olur dogo, pittbul gibi ırkları ağızlıksız gezdirmeyin, lütfen.

Böyle sacmalik mi olur ya !!!!
O çocuk ne kadar yaramaz olura olsun kimseyi öldürmüyor
Hayvan bakmanın da bir adabı olmalı ki iyi ki de yasaklı bu tarz kopekler
ayrıca yasaklı olmayan milyon kopek var gidip onları besleyin bi zahmet
Sizlerin cins merakı yüzünden insanlar canından mi olsun pes diyorum bu yorumunuza !!!!

Pardon ama dogo beslemeyin sizde.
Yasak sonuçtazyasakları çiğnerseniz alıp götürürler.
Öldürmezler,abartmayın.
Hiç kimse hiçbir canlının yaşama hakkını elinden alamaz,bu hayvan olsa da böyledir.

Ya bir de ben şunu anlamıyorum.
Yok iyi eğitildiyse bik bik (ona da inanmıyorum istediği kadar iyi eğitilsin vahşi ırk bir yere kadar)
Ben nereden bilicem senin köpeğinin çok iyi eğitildiğini saldırgan olmadığını
Korkutuyor işte vahşi ırk çocuğu olan var bilmem ne.
Kimse o korkuyla senin köpeğinin yakınında yaşamak ve sevdiklerini yaşatmak zorunda değil sen zevkini tatmin ediceksin diye.
(Eski golden, yeni kedi annesiyim. Hayvansever duyarı yapacaklar başkasına saklasın.)

Pardon da az önce bi hayvanla bi çocuğu mu kıyasladınız siz? Üstelik bu hayvan tehlikeli bi ırk. Çok kızdırdı beni yorumunuz.Hiç bi çocuğun başka bir insanı bi yerinden tutup kopardığını gördünüz mü? Veya parklarda değer çocuklara hırladığını? Çocuk parklarında bu tür tehlikeli hayvanları dolaştıranlara öyle kızıyorum ki ellerinde bi tasma ne ağızlık var ne başka bişey kimsenin benim çocuğumun hayatını tehlikeye atmaya hakkı yok. Tehlikeli olmayan sevimli hayvanları çocuklarımla seven bir insanım hayvanları severim ama bu tehlikeli ırkları tasmasına takıp sokaklarda efelik yapan insanları anlayamıyorum. Ve siz bi çocukla köpeği kıyaslamanızı aynı kefeye koymanızı kabul etmiyorum. Bi çocuğa anırıyor diyen kalbiniz nasıl hayvansever oluyor anlamış değilim.....

Ayy Gangsta oyle guzel anlatiyosun ki ben köpeklerden ölümüne korkarım yani fobim var. Ama su an bi tane sahiplenip kuzumla birlikte büyütesim geldi :) Heveslendirdin beni

Yasaklı köpek diye hepsi bir ölüm makinası değil hayvanların. Medya 2 3 ay goldenlar insanlara saldırıyor diye haber yapsa hepiniz yasaklansın bunlar diye bağırmazsanız bende birşey bilmiyorum. En çok küçük köpekler ısırıyor insanları ama onlar minik ama onlar öldürmüyor bık bık. Her türlü hayvan gördüm çok şükür pitbullundan tut dogosuna kadar hiç biri ölümcül değildi! Sen alır hayvanı dövüştürürsen döversen salak salak bakarsan hayvan saldırır golden da labradorda saldırır.
Konu sahibi insanları duyma. Hiç kimse gelip senin sahipli köpeğini evinden alamaz! Mahkeme emri olmadan defolup giderler. Seni mahkemeye verirlerse heyet gelir eve hayvanı incelerler. Saldırgan mı nasıl bakılıyor gürültü oluyor mu diye. Heyet olumlu rapor verirse hiç bir şey olmaz.
Bu arada yasaklı diye konuşuyorsunuz ya devlet yasakladık dedi de naptı? Kapattı mı çiftlikleri? Satışını mı durdurdu? Dogolar nerde kimlerde takip ediyor mu? Yok! Anca medya etkisindeki halkın galeyanını bastırıyorlar başka bir şey değil.
Ne sinir oldum yazılanlara.

Evcil köpek ve dogo diye ayırmanızı inanın anlamadım. Afrikanın yaban köpeklerinden bahsetmiyorsak tüm köpekler evcildir pettir. Yasaklanma sebebi dövüşlerde kullanılan çok güçlü çenelere sahip olmaları. Bu demek değildir ki her güçlü çenesi olan köpeği yasaklayalım. Tibet mastifi var mesela en pahalı köpek ırkı olarak geçer dogoyu falan kedi gibi tutup atabilir ama yasaklı değil? Niye? O kadar pahalı ki onu alan insan dövüp dövüştüremez. Burdan yola çıkarsak hayvana nasıl davranılırsa öyle karşılık alınır.
İç güdü olayına gelirsek evet her hayvanın iç güdüleri vardır köpekler diğer evcillerle karşılaştırıldığında iç güdülerini en çok bastıran hayvanlardır. Kedilerin iç güdüsü daha kuvvetlidir. Bir sokak kedisi bir anda yüzünüze atlayıp sizi kör edebilir ya da vücudunuzda dikiş atılacak kadar büyük yaralar açabilir. Yasaklı mı? Değil!
Biraz düşünürsek hayvanlar kendi genetiğinden dolayı yasaklı değiller insanlar yüzünden yasaklılar. En güzel örnek van kedisi. Ülkeden çıkışı yasak. Niye bizim yüzümüzden nesli korumak için yasaklamışız. Bazı hayvanlarında bazı ülkelere girişi yasak. Abarttıkça abartmaya bu yasaklı ırk diye yüklenmeye gerek yok.
Medya bizi mahvediyor. İlk önce rottweilerlar öldürüyor nasıl saldırıyor haberleri vardı sonra dobermanlara sardılar sahibini yiyomuş da 7 yaşından sonra beyni değişiyomuş da sonra pitbull olayı çıktı en son dogolar. Ya neymiş bu köpekler arkadaş? 10 sene önce saldırıyodu dobermanlar artık saldırmıyo mu mesela? Ne değişti?
Medyanın haberi değişti sadece

Allah Allah cok şaşırdım,yorumları da okuyunca ben 20 senedir hayvan besliyorum,suanda besledigim cins yavruyken aldım ama minicik 3 kg sokakta her goren cocuklu aile falan oglum baaak,kizim bak ne kadar tatli elleyebilir miyiz diyorlar tabi diyorum seviyorlar. Kimisi fotosunu cekiyor falan. Yani minik kucak kopegi ya herkese sevimli geliyor ama cok pislik aslında, mesela,bana hırlıyor yemek yerken onunden gecerken hırlıyor ve sürekli havlar kapi calar havlar biri yerinden kalkar misafir,gidicek olur,havlar dışardan gelene gecene havlar,cocuklari pek sevmez,cimridir oyuncaklarini paylaşmaz,acgozludur yemegi boğazımıza dizer sofrada yemek yerken ziplar bacağıma. Boyu da minicik zaten
bu zamana kadar kimseyi ısırmadı bir kez kizkardesimi ısırdı, o da cok hirpalayarak seviyor o yüzden bir de küçük kopekler kompleksli oluyorlar bilen bilir ama bu dogolarin yasak oldugunu bilmiyordum bir dogo sahibi komsum var cok aşırı uysal ve sevimli bir.kopek kısır bir dişi. Benim köpeğimden bin kat masum yani o da yurtdışına taşınamıyorum bu kopek ölürse ancak demisti bende ucakla büyük diye götürmek yasak diye düşünmüştüm bazi ulkelerde de mi yasak bu ırk yani anlamadim..pitbull u biliyordum da dogoya şaşırdım . Domuz avcısı bir köpek oldugunu biliyorum. Ne diye sikayet etmisler ki saldırgan bir kopek degil ki dogo argentino ben mi yanlis biliyorum benim komsumunki cok uysal yani üzüldüm

Bu yorumunuza kesinlikle sonuna kadar katılıyorum,ben sokakta daha tahminen 2 aylık bir kedi görmüştüm el kadardı ay ne tatlısın diyip elime aldım ve benim göğsümün üstünü boynum ve göğsüm arasını tırmaladı. Gorumcemin kedisi gözünü oydu. Hastanelik oldu ışık varmış sanırım bilerek yapmamis ışığa mi ne ziplamak istemis.
Suanda da kedim var ve yabani.Annemlerle yaşıyor kiz kardesimi kac kez tokatladi soytari tirmaladi da :) Kedi zaten evcil bir hayvan degil,evet suan evlerimizde besliyoruz kediyi ancak kedi doğası gereği vahşi bir hayvan
Vahsi derken öldürücü demiyorum ama umursamaz yani baska canlıyı kendisi ön plandadir ve içgüdüleri daha kuvvetlidir sizin dediginiz gibi. Beni tirmaladiginsa veterinere gittim hemen bana dediki sen neden kediyi elliyorsun ki kedi evcil bir hayvan degil :)
Bu dobermann bunama hikayeleri ne meşhurdu ama bir zamanlar millet dobermandan ne korkardi simdi kimsenin lafini ettigi yok medya bizi bu hale getirdi
Ve kesinlikle hayvana nasil davranirsak oyle karsilik aliriz mesela benim kopegim terbiyesiz :)
Ben onun basını sakince sevdigim zaten hemen elimi yalar
Ama kucağıma alıp biraz sıkınca hırlar, uyurken elleyince de hırlar( uyurken rahatsiz edilen hayvanların asabilestigini düşünüyorum) ayni sekilde kedim de kendini sevdirir ama kız kardesim onu sıkar,oper oper oper kedi o an miyyeeaaaaw diyor yani beni birak diyor kizkardesim devam ediyor minciklamaya ama sevgiden tabiki ve malum son patisiyle paaaat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…