- 1 Şubat 2007
- 5.430
- 1.605
- 698
- Konu Sahibi cesurkiz39
-
zaten polisle geliriz demişler polis falan bişiy yapmıyo köpek şuan güvenli bir yerdeCanım köpeğin evden çıkışını yapmayacaksın. Evine zorla giremezler haneye tecavizden yasak. Belediyenin yada zabıtanın birinin sahipli köpeğini zorla götürmesi gibi bir şey yok. Yasak! Köpeği istediler diye verirseniz sonra sonunu bilemezsiniz. Köpek benim karnesi bu aşıları tam, mahkeme kararınızı gösterin diyeceksiniz bu kadar net. Gerekiyorsa polis çağırın.
Sizi korkutmak için yapıyorlar. Gelsin polisle, polis bile savcılığa bağlı mahkeme kararı olmadan birini evinden alamaz. Zaten bu köpek işine zabıta bakar.zaten polisle geliriz demişler polis falan bişiy yapmıyo köpek şuan güvenli bir yerde
2 yaşında kimseye zararı yokki geremedikce havlamaz evde belediye gelmiş
ıce şimdi güvenli bir yerde inş aralık ayına kadar çözülür olay
Bak zaten bunlara bakanlar varmış.
Gerekli bakim şartlarını sağladıktan sonra mümkünmüş. Ama siz sanki hiç bir şeyden haberiniz yokmuş gibi yazıyorsunuz. Yani ne bir karnesi var ne de agizlikla dolaştıma adetiniz var gibi geldi.
Siz korkmuyorsunuz. Çünkü sizin evcil hayvanınız. Ama başka insanları korkutup huzursuz etmeye hiç hakkınız yok. Hele çocuklar ve diğer hayvanlar için siz ne kadar uysal yapmaz etmez deseniz de risk. Şunu bir kabul edip ona göre davransaniz herkes rahat eder
Cocuk insan oldurmez.ama köpek öldürür.bu kopegin kotu oldugindan degil yaratilisi oyle zorlamanin anlami yok tehlikeliyse beslemeyeceksin bitti.Bende timsah besleyim ne dersiniz.?bu kadar cehalet olmaz+1500
Kendisinden başka hiçbir canlıya saygısı, tahammülü olmayan saçma sapan bir şeye dönüştü insanoğlu. Ben senin 7/24 anıra anıra koşan, herşeyi deviren çocuğundan rahatsız olmuyorum ama sen benim kedi köpeğimden oluyorsun. Ne hakla derler adama!
Kolay değil tabiki de. Niye bu tür?karnesi aşısı ağızlığı bile var kolay mı bi can almak hatta çocuklar bile seviyor
Yorumlardan denk geldiklerim arasında böyle tüylerimi diken diken eden yorumlar oldu:
Neymiş efendim bir çocukla köpek nasıl bir tutulurmuş? Peehh! Tutulur yahu.
Ben görüyorum. Bazı hayvan sahipleri bebeklikten alıyorlar, büyütüyorlar, gece kucaklarında yatırıyorlar, hastalıkta başlarında ağlıyorlar, sabahlıyorlar.. Tutkulu bir hayvansever olmak kötü mü?
Sonuna kadar katılıyorum Astoria. Bahsetmek istediklerim de tam olarak bunlardı.. Genelde köpekler evlat gibi seviliyor, bakılıyor. Gözlerinden sakınıyorlar kaç kere şahit oldum.Kim demiş çocukla bir değil diye? Gösterin bana hemen gösterin ehehe. Kendi köpeğimi yavruyken sahiplendim, bir sokak köpeği ısırdığında (üzerinden baya bir süre geçti tabi ama) hüngür hüngür ağladım çok şükür bir şey olmadı ölebilirdi de. Kendi çocuğum olsa ikisini birbirinden ayırt edeceğimi sanmıyorum. Benim oğlan eve normalden biraz geç gelelim kıçını dönüverir bize, küser. Onlar da gayet çocuk gibiler. Nasıl çocuğu olanlar "Çocuğu olmayanlar anlamaz" falan diyorlar ya bunu da hayvan sahiplenmeyenler anlamaz.
Sonuna kadar katılıyorum Astoria. Bahsetmek istediklerim de tam olarak bunlardı.. Genelde köpekler evlat gibi seviliyor, bakılıyor. Gözlerinden sakınıyorlar kaç kere şahit oldum.
Bizim de bir av köpeğimiz vardı. Ayaklarında yaralar çıkmıştı bir türlü iyileşmiyordu. Başka şehirlere bile götürdük veterinere düşün. Kapı kapı gezdik desek yeridir.. Küçüktüm daha o zaman ama çok net hatırlıyorum. Zehirlemişler çok hasta diye halbuki biz eve yakın olan bir veterinere yatırmıştık serum, ilaç tedavisi için. Bir geldi çok halsiz hemen yoğurt falan yedirmiştik başka veterinere yetiştirene kadari öldü günlerce tüm aile gözyaşı döktük. O tüy dolu yattığı paspasa sarılır ağlardım. Kesinlikle hayvan ve sahibi(ailesi) arasındaki bağa sonsuz saygım var. Tıpkı evlatla anne arasındaki bağa olduğu gibi..
Astoria Abla ( Yaşça bence büyük olduğunuz için abla dedim umarım rahatsız olmazsınız) Öncelikle amacım kesinlikle polemik oluşturmak değil. Fakat yazınız ilgimi çekti. Hayvanları çok ama çok sevebiliriz. Aşırı da sevilebilir. Herkesin kendi tercihi sonuçta. Ama insanın evladıyla köpeğini bir tutması çok tuhaf değil mi? Yani bir yanlışım olduysa özür dilerim. Dediğim gibi,amacım asla polemik oluşturmak değil. Sadece bazı yorumları okuyunca çok şaşırıyorum. Herkesin fikrine elbette ki saygım var. Fakat insan çocuğuyla eşini bile bir tutamıyor,çocuğunu daha çok seviyor. Yani mesela annem bana deseydi ki:"Kızım ben köpeğimi senden ayırt etmiyorum." Çok tuhafıma giderdi ve üzülürdüm şahsen. Ha belki de lafın gelişidir bu söylediğiniz. Mesela diyelim ki ileride köpeğiniz ve çocuğunuz vefat etti,Kendi çocuğum olsa ikisini birbirinden ayırt edeceğimi sanmıyorum.
Astoria Abla ( Yaşça bence büyük olduğunuz için abla dedim umarım rahatsız olmazsınız) Öncelikle amacım kesinlikle polemik oluşturmak değil. Fakat yazınız ilgimi çekti. Hayvanları çok ama çok sevebiliriz. Aşırı da sevilebilir. Herkesin kendi tercihi sonuçta. Ama insanın evladıyla köpeğini bir tutması çok tuhaf değil mi? Yani bir yanlışım olduysa özür dilerim. Dediğim gibi,amacım asla polemik oluşturmak değil. Sadece bazı yorumları okuyunca çok şaşırıyorum. Herkesin fikrine elbette ki saygım var. Fakat insan çocuğuyla eşini bile bir tutamıyor,çocuğunu daha çok seviyor. Yani mesela annem bana deseydi ki:"Kızım ben köpeğimi senden ayırt etmiyorum." Çok tuhafıma giderdi ve üzülürdüm şahsen. Ha belki de lafın gelişidir bu söylediğiniz. Mesela diyelim ki ileride köpeğiniz ve çocuğunuz vefat etti,
( Allah korusun diyorum,gerçi Müslüman değilim ama) ikisinin ölümüne de eşit derecede mi üzülürsünüz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?