ıce mizi dogo cinsi köpeğimizi öldürmeye geldiler

zaten polisle geliriz demişler polis falan bişiy yapmıyo köpek şuan güvenli bir yerde

zaten polisle geliriz demişler polis falan bişiy yapmıyo köpek şuan güvenli bir yerde
Sizi korkutmak için yapıyorlar. Gelsin polisle, polis bile savcılığa bağlı mahkeme kararı olmadan birini evinden alamaz. Zaten bu köpek işine zabıta bakar.
Siz haklarınızı iyi öğrenin ilk olarak.
Köpekler her ne kadar saçma olsa da mal statüsündedir. Yani sizin evdeki televziyonunuzdan farkı yoktur. Komşum tvnun sesi çok yüksek diye şikayet etse, polis gelip tvu götürebilir mi? Uyarır. Ceza kesebilir ki ölçüm yoksa itiraz eder ödemezsiniz. Komşunuz çok rahatsızsa sizi mahkemeye verir. Bu işler böyle.
Yazık kuzuyu da evinden ayırmışsınız. Saçma sapan insanlar yüzünden üzüldüm

Yorumlardan denk geldiklerim arasında böyle tüylerimi diken diken eden yorumlar oldu:

Neymiş efendim bir çocukla köpek nasıl bir tutulurmuş? Peehh! Tutulur yahu.

Ben görüyorum. Bazı hayvan sahipleri bebeklikten alıyorlar, büyütüyorlar, gece kucaklarında yatırıyorlar, hastalıkta başlarında ağlıyorlar, sabahlıyorlar.. Tutkulu bir hayvansever olmak kötü mü?

Bir kardeşimin pitbull u diğerinin de chow chow u var .pitbull u olan agizliksiz ve tasmasız gezdirmez .kalabalık yerlere sokmamaya calisir .genelde çiftlik evinde bakar .şehir merkezindeki evimize de götürür fakat şimdiye kadar hiçbir şikayet almadık . Diğeri zaten yumak gibi bişey .azıcık yolda yuruyemiyorsun, herkes üstüne atlıyor :)

Bir köpeğin ölümüne sebep olacaksan ,alsınlar zaten elinden .küçük kardeşimin köpeğini almaya kalksalar dünyayı yerinden oynatır ,baktı olmuyor ,ülke bile değiştirir .

hanımefendi bu köpeğin sizin olduğuna dair belgeniz varsa, bütün önlemlerini aldıysanız, ağızlık kullanıyorsanız, dediğiniz gibi insanlara rahatsızlık vermediğine eminseniz neden korkuyorsunuz?

tekrar söylüyorum aynı ırktan bizde de var, hiç korkmayız birisi gelip köpeğimizi öldüreceğini söylese. niye korkalım ki biz her şeyi yasal olarak takip ettik ve ediyoruz çünkü.

sizin köpeğinizle ilgili bir ihmalinizin olduğunu ve bu şikayetin yersiz olmadığını düşündüm ben nedense. lütfen alınmayın ama sincanda bu köpekler dövüştürülür bile.

Dogo nasıl ki diye baktım da ayy bi akrabam da bağ evinde bakıyo hergün beslemeye gidiyo bi sabah uyandım watsap durumlarına bakıyodum köpeği et yerken suratını yakından çekmiş kalpten gidiyodum korkuyla cinsini de şimdi öğrendim demek tehlikeli vallahi aşırı korkuyorum asla o yoldan geçmem

Neyse ama kuralları bilmiyorum ama inşallah köpeğiniz ve sizin için hayırlısı olur

2 yaşında kimseye zararı yokki geremedikce havlamaz evde belediye gelmiş
ıce şimdi güvenli bir yerde inş aralık ayına kadar çözülür olay

Bak zaten bunlara bakanlar varmış.

Gerekli bakim şartlarını sağladıktan sonra mümkünmüş. Ama siz sanki hiç bir şeyden haberiniz yokmuş gibi yazıyorsunuz. Yani ne bir karnesi var ne de agizlikla dolaştıma adetiniz var gibi geldi.

Siz korkmuyorsunuz. Çünkü sizin evcil hayvanınız. Ama başka insanları korkutup huzursuz etmeye hiç hakkınız yok. Hele çocuklar ve diğer hayvanlar için siz ne kadar uysal yapmaz etmez deseniz de risk. Şunu bir kabul edip ona göre davransaniz herkes rahat eder

karnesi aşısı ağızlığı bile var kolay mı bi can almak hatta çocuklar bile seviyor

Cocuk insan oldurmez.ama köpek öldürür.bu kopegin kotu oldugindan degil yaratilisi oyle zorlamanin anlami yok tehlikeliyse beslemeyeceksin bitti.Bende timsah besleyim ne dersiniz.?bu kadar cehalet olmaz

Kimse vahşi ayıları köpek balıklarını falan katletmiyor nedense insanlara saldırıyor diye takmışlar kedi köpeklere he anam he hepsi vahşi hepsoli saldırıyor hemen ortadan kaldırmalıyız o yüzden bakalım bunların hesaplarını nasıl vericez

Konu çok tartışılmış
Hayvanlar ölmesin
İnsanlar zarar görmesin
Benim tek isteğim bu

(Köpekler saldırmış biri olarak)

Kim demiş çocukla bir değil diye? Gösterin bana hemen gösterin ehehe. Kendi köpeğimi yavruyken sahiplendim, bir sokak köpeği ısırdığında (üzerinden baya bir süre geçti tabi ama) hüngür hüngür ağladım çok şükür bir şey olmadı ölebilirdi de. Kendi çocuğum olsa ikisini birbirinden ayırt edeceğimi sanmıyorum. Benim oğlan eve normalden biraz geç gelelim kıçını dönüverir bize, küser. Onlar da gayet çocuk gibiler. Nasıl çocuğu olanlar "Çocuğu olmayanlar anlamaz" falan diyorlar ya bunu da hayvan sahiplenmeyenler anlamaz.

Sonuna kadar katılıyorum Astoria. Bahsetmek istediklerim de tam olarak bunlardı.. Genelde köpekler evlat gibi seviliyor, bakılıyor. Gözlerinden sakınıyorlar kaç kere şahit oldum.

Bizim de bir av köpeğimiz vardı. Ayaklarında yaralar çıkmıştı bir türlü iyileşmiyordu. Başka şehirlere bile götürdük veterinere düşün. Kapı kapı gezdik desek yeridir.. Küçüktüm daha o zaman ama çok net hatırlıyorum. Zehirlemişler çok hasta diye halbuki biz eve yakın olan bir veterinere yatırmıştık serum, ilaç tedavisi için. Bir geldi çok halsiz hemen yoğurt falan yedirmiştik başka veterinere yetiştirene kadari öldü günlerce tüm aile gözyaşı döktük. O tüy dolu yattığı paspasa sarılır ağlardım. Kesinlikle hayvan ve sahibi(ailesi) arasındaki bağa sonsuz saygım var. Tıpkı evlatla anne arasındaki bağa olduğu gibi..

Başınız sağ olsun, çok üzüldüm okurken. Kısa bir süre empati kurmak bile kalbimin acımasına yetti.

Neden Türkiye ' de ağızlık takılmıyor , bunun şart olduğu kopeklerde sahiplerinin ısrarı neden ?

Nasıl ki insanların yaşama hakkı varsa,hayvanların da var. Tüm canlıların yaşama hakkı var. Bir ağacı izinsiz kesmek de yasak,örneğin. Benim düşünceme göre hayvanlar diğer konularda bizimle eşit değiller ama yaşama hakkı konusunda bizimle eşitler. Yani kimse bir köpeği tehlikeli diye öldüremez. Tehlikeliyse alıp götürür. Ama öldürmeye asla hakkı yoktur. O da bir "can" çünkü.

Kendi çocuğum olsa ikisini birbirinden ayırt edeceğimi sanmıyorum.
Astoria Abla ( Yaşça bence büyük olduğunuz için abla dedim umarım rahatsız olmazsınız) Öncelikle amacım kesinlikle polemik oluşturmak değil. Fakat yazınız ilgimi çekti. Hayvanları çok ama çok sevebiliriz. Aşırı da sevilebilir. Herkesin kendi tercihi sonuçta. Ama insanın evladıyla köpeğini bir tutması çok tuhaf değil mi? Yani bir yanlışım olduysa özür dilerim. Dediğim gibi,amacım asla polemik oluşturmak değil. Sadece bazı yorumları okuyunca çok şaşırıyorum. Herkesin fikrine elbette ki saygım var. Fakat insan çocuğuyla eşini bile bir tutamıyor,çocuğunu daha çok seviyor. Yani mesela annem bana deseydi ki:"Kızım ben köpeğimi senden ayırt etmiyorum." Çok tuhafıma giderdi ve üzülürdüm şahsen. Ha belki de lafın gelişidir bu söylediğiniz. Mesela diyelim ki ileride köpeğiniz ve çocuğunuz vefat etti,
( Allah korusun diyorum,gerçi Müslüman değilim ama) ikisinin ölümüne de eşit derecede mi üzülürsünüz?

Yok abla demenden rahatsız olmam da sorduğun soru iki çocuğu olan bir anneye "Hangi çocuğunuzu daha çok seviyorsunuz, hangi çocuğunuz ölse daha çok üzülürsünüz?" gibi bir şeye benziyor kusura bakma. Henüz anne değilim, ileride olur muyum bilmem ama olursa çocuğum da elimde büyüyecek, köpeğim de elimde büyüdü zira bana geldiğinde henüz bebekti. Evlat acısı gibisi yokmuş derler Allah kimseye göstermesin. Köpeğim de benim evladım gibi ve ölümü beni çok sarsar. Eşekten düşeni eşekten düşen anlarmış; sanırım beni de yavruyken bir hayvan sahiplenmiş ve onunla uzun süreli bir bağ kurmuş birisi anlar. Hayvan sevmekten daha öte bir şey bu durum, köpeğim bana can yoldaşı oldu yıllarca.

Googledan bi bakayim neymiş bu dogo cinsi köpek dedim aman yarabbi bakmaz olaydim Valla kusura bakmayin benim de komşumun dogo köpegi olsa üstelik bana hicbir zarari dokunmamis dahi olsa yine şikayet ederdim. Üstelik yasakmış. Şimdiye kadar zarar vermemis olmasi bundan sonra zarar vermeyecegi anlamina gelmez. Parçalar bu adami be

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…