- 6 Aralık 2020
- 71
- 72
- 8
- Konu Sahibi Cicekkkk01
-
Belkide 10 doktor gördü iyi bir hastaneye gittim. Umudum hep var aldırın dediler karnimda hissettiğim bir yavruyu aldırmayi hiç istemedim pişman değilim aldirmadigim için canı veren Allah psikolojikmen iyi olmadığımi düşünüyorum sadeceCanım Allah yardımcın olsun üzülme inşallah saglicakla gelir bebeğin Allah tan ümit kesilmez belki dogumdan sonra gecirecegi ameliyat onu çok iyi yapicak sen her doktorun dedigine bakma başka doktorlarada bi görüşün derim
Allah yardımcınız olsun,üzmek istemem ama gelinimizin bebeğine de hidrosefali denmişti.Bebek yaşamayacak olursa seni zehirler demişler.Mrcburen aldırdı.Hayirlisi olsun dikkat edinŞuan 36 haftalık hamileyim doktorlar bebeğime hidrosefali ve spina bifida teşhisi koydular aynı zamanda kafasının şuanda normal bebeklere göre bir aydan fazla küçük olduğunu da eklediler doğduktan sonra belindeki açıklıktan dolayı ameliyat olacağını yüzde bilmem kaç engelli olacağını da söylediler. Bu haberi aldığımdan beri kendimi hep iyiyim diye bazen inandirip bazense avutuyorum. 3 buçuk yaşına yakın da bir kızım var için paramparça anlayacağınız bir günüm bir günümu tutmuyor. Bugünde o tutmayan günlerden bir tanesi sabahtan beri yatıyorum eve ve kızıma bakmam gerek neyseki bir aya yakındır annem yanımda kalıyor ama her ne kadar doğuma haftalar kalsada onu evine yollama istiyorum çünkü içim rahat etmiyor onunda evi var düzeni var doğumdan sonra zaten tekrar geri gelecek inşaallah. Farklı şehirlerde yaşıyoruz gitmesi içimi daha rahatlatıyor o yüzden gitsin istiyorum. Doğumunda nasıl olacağı belli değil ama normal sanırım benim aklım almıyor sırtinda açıklık olan bir bebek nasıl normal doğar ki bunu hiç anlamadım o yüzden bundan dolayı da içim daralıyor. Ben nasıl ayağa kalkıp silkelenecegim kızlar nasıl kendime geleceğim napacagim.ben ruhum daralıyor..
O kadar çok şey söylediler ki bana tepkisiz kalıyorum sadeceAllah yardımcınız olsun,üzmek istemem ama gelinimizin bebeğine de hidrosefali denmişti.Bebek yaşamayacak olursa seni zehirler demişler.Mrcburen aldırdı.Hayirlisi olsun dikkat edin
Yaklaşık üç ay önce öğrendim. Ben hatta geç öğrendim ilk 3 ayda belli oluyormus bu saydıklarım ben öğrendiğimde 7 aylık olacaktıSaydiginiz seyler doguma haftalar kala mi belli oldu? Bunlar onceden farkediliyor mu?
Hayirli dogumlar.
şu mesaja katılıyorum. biz burdan ne yazsak boş. profesyonel destek almanız şart, şimdiden başlamanızı tavsiye ederim. hem doğacak bebeğiniziçin hem de 3.5 yaşındaki evladınız için hem sizin hem eşinizin çelik gibi sinirlere sahip olmanız, güçlü olmanız şart. kolay değil elbette ama psikolojik destekle aşabilirsiniz, bir an önce başlayın.linç edilme pahasına biraz realistik yaklaşmak durumundayım..
sadece şüphe değil, bir tane de değil, birden fazla sorunun varlığı olan bir bebek söz konusu olduğunda ben kesinlikle doğumu gerçekleştirmezdim, zira bir annenin bebeğine muhteşem ötesi bakacağına inancım tam olsa dahi anneden sonra o çocuğa ne olacağı, bu ülkede nasıl bir tedavi ve sorun sarmalı ile boğuşulacağı düşünüldüğünde böyle bir riski kabul etmezdim. (olasılıklı down sendromu, olasılıklı otizm gibi gebelikleri bunun dışında tutuyorum çünkü o durumlarda gerçekten bebek doğmadan %100 bir karar veremiyor doktorlar)
fakat siz doğurmaya karar vermişsiniz. bir tane de çocuğunuz var. bu karar alındıktan sonra süreci mevcut evladınızla birlikte yürütebilmek için psikolojik destek almanız şart. kabullenmeli ve kendinizi ne yapacağız biz şimdi psikolojisine sokarak iyice dibe götürmemelisiniz. sonuçta seçimlerimizi yaşıyoruz ve sağlıklı da bir çocuğunuz var.. öyle düz dua ile inşallah maaşallah ile psikolojinizin düzelmesini umut etmek yerine bunların yanısıra psikolojik destek almanızın öncelikle siz akabinde tüm aileniz için en hayırlısı olacağını düşünüyorum.
Dayiminn 16 yıl önce aynı teşhisle kızı oldu doktorlar normal doğumu önermedi kanalda ne olur bilinmez dediler sırtı yüzünden.Şuan 36 haftalık hamileyim doktorlar bebeğime hidrosefali ve spina bifida teşhisi koydular aynı zamanda kafasının şuanda normal bebeklere göre bir aydan fazla küçük olduğunu da eklediler doğduktan sonra belindeki açıklıktan dolayı ameliyat olacağını yüzde bilmem kaç engelli olacağını da söylediler. Bu haberi aldığımdan beri kendimi hep iyiyim diye bazen inandirip bazense avutuyorum. 3 buçuk yaşına yakın da bir kızım var için paramparça anlayacağınız bir günüm bir günümu tutmuyor. Bugünde o tutmayan günlerden bir tanesi sabahtan beri yatıyorum eve ve kızıma bakmam gerek neyseki bir aya yakındır annem yanımda kalıyor ama her ne kadar doğuma haftalar kalsada onu evine yollama istiyorum çünkü içim rahat etmiyor onunda evi var düzeni var doğumdan sonra zaten tekrar geri gelecek inşaallah. Farklı şehirlerde yaşıyoruz gitmesi içimi daha rahatlatıyor o yüzden gitsin istiyorum. Doğumunda nasıl olacağı belli değil ama normal sanırım benim aklım almıyor sırtinda açıklık olan bir bebek nasıl normal doğar ki bunu hiç anlamadım o yüzden bundan dolayı da içim daralıyor. Ben nasıl ayağa kalkıp silkelenecegim kızlar nasıl kendime geleceğim napacagim.ben ruhum daralıyor..
Öncelikle basa gelirse Allah eminim gücünü verecektir. Ama boyle doktorların söyleyip cokta yanıldığını duydum biliyorum. Doğuyor cocuklar saglikli bir şekilde, dedikleri çıkmıyor. İnşallah dilerim sapasağlam doğar inşallah doktorlar yanılmış olurlar. Aksi olursa da eminim ki bundada bjr hayir vardır. Öpüyorum gözlerinizden.Şuan 36 haftalık hamileyim doktorlar bebeğime hidrosefali ve spina bifida teşhisi koydular aynı zamanda kafasının şuanda normal bebeklere göre bir aydan fazla küçük olduğunu da eklediler doğduktan sonra belindeki açıklıktan dolayı ameliyat olacağını yüzde bilmem kaç engelli olacağını da söylediler. Bu haberi aldığımdan beri kendimi hep iyiyim diye bazen inandirip bazense avutuyorum. 3 buçuk yaşına yakın da bir kızım var için paramparça anlayacağınız bir günüm bir günümu tutmuyor. Bugünde o tutmayan günlerden bir tanesi sabahtan beri yatıyorum eve ve kızıma bakmam gerek neyseki bir aya yakındır annem yanımda kalıyor ama her ne kadar doğuma haftalar kalsada onu evine yollama istiyorum çünkü içim rahat etmiyor onunda evi var düzeni var doğumdan sonra zaten tekrar geri gelecek inşaallah. Farklı şehirlerde yaşıyoruz gitmesi içimi daha rahatlatıyor o yüzden gitsin istiyorum. Doğumunda nasıl olacağı belli değil ama normal sanırım benim aklım almıyor sırtinda açıklık olan bir bebek nasıl normal doğar ki bunu hiç anlamadım o yüzden bundan dolayı da içim daralıyor. Ben nasıl ayağa kalkıp silkelenecegim kızlar nasıl kendime geleceğim napacagim.ben ruhum daralıyor..
Bende böyle düşünüyorum ama normal doğum diyorlar çözemedim napsam bilmiyorum şuan dayinizin kizi nasıl durumuDayiminn 16 yıl önce aynı teşhisle kızı oldu doktorlar normal doğumu önermedi kanalda ne olur bilinmez dediler sırtı yüzünden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?