İçim daralıyor

Allah şifa versin, inşallah sağlıklı bir şekilde doğar bebeğiniz

Bende böyle düşünüyorum ama normal doğum diyorlar çözemedim napsam bilmiyorum şuan dayinizin kizi nasıl durumu
Perinatolog değilim ama sanırım bebeğinizin anomalilerinden dolayı ölü dogma ihtimali de çok yüksek ki normal doğumda ısrar etmişler. Çünkü İleri aylardaki ölü doğumlarda asla sezeryan yapılmaz, annenin menfaati düşünülerek suni sancıyla normal doğum tercih edilir. Allah yardımcınız olsun, sabriniz daim olsun

İnşallah bebeğin sağlıklı doğar canım Allahtan umut kesilmez en azından sonrasında yapılacak tedavi ile sağlığına kavuşur

Allah yardımcınız olsun,üzmek istemem ama gelinimizin bebeğine de hidrosefali denmişti.Bebek yaşamayacak olursa seni zehirler demişler.Mrcburen aldırdı.Hayirlisi olsun dikkat edin
Kötü bir şey yazmadım ya,ne olur ne olmaz kendini dinlesin diye yazdım,Allah esirgesin inşallah sağlıkla gelir bebiş

çok çok üzüldüm ancak şu mesaja çok katılıyorum.

benim başıma gelse inanın kendimi en kötüsüne hazırlardım o nedenle lütfen annenizi de göndermeyin
evi düzenini bozması şu an düşünülecek en son şey inanın
alabildiğiniz tüm yardımları alın, bir kızınız daha var onu da düşünün.
çok büyük desteğe ihtiyacınız olacak.

Allah en hayırlısı neyse onu nasip etsin sizin ve aileniz adına.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Merak ettiğim konu doktorlar bu teşhisi ne zaman koydu?

geçmiş olsun. her vaka kendine has tabi ki. benim bir yakınımın bebeğine de beyinden aşağıya bir hortum takmışlar beyinde biriken sıvı mideye aksın diye sanırım, bundan yıllar önce, şimdi sapasağlam

Yaklaşık üç ay önce öğrendim. Ben hatta geç öğrendim ilk 3 ayda belli oluyormus bu saydıklarım ben öğrendiğimde 7 aylık olacaktı
4lü tarama testi ve detaylı ultrason yaptırmış mıydınız? Bunlar 16 ve 20.haftalarda yapılıyor yanlış hatırlamıyorsam.

Aynen ben de doğurup çocuğumun acı çekmesini izleyemezdim. Konu sahibi vefat edince bu cocuk tamamen ilk kardeşin sorumluluğuna kalacak. Neden kızcağız ömür boyu engelli kardesine bakmak zorunda kalsın ki,anne aldirmaya kiyamadigi için? O ilk cocuga yazık bence

Ben sezaryen yoluyla ölü doğum yaptım 8 ay sonra da tekrar hamile kaldım ve sağlıklı bir çocuğum oldu. Ölü bebegin doğumunun normal yoldan olmasi çok daha zor çünkü ölü bebek kendini nasıl itip çıksın? Ölü doğumun nasıl olmasi gerektigine de kendim karar verdim, doktor normal deniyelim dedi (sezaryen doğum sayısını azalttığı için)

Ölü veya canlı hiçbir bebek kasilmalar olmadan kendini tam olarak itemeyeceği için ölü doğumda normal süreç tamamlanmadan suni sancıyla doğum yapılır. Zaten doğum sancısı da temelde vücudun bebeği itmek için kasilmasi nedeni ile olur. Yani kasilmalar olmasa bebek tek başına canlı da olsa çıkamaz.suni veya doğal sancılar bunu sağlar. İlk dogumunuzda bebeğiniz için üzüldüm, Dr. Unuz sizi uyarmış aslında ama umarım israriniz üzerine sezeryanla ölü doğum yapmanın tüm risklerini de ayrıntılı olarak anlatmıştır

Son düzenleme:
4lü tarama testi ve detaylı ultrason yaptırmış mıydınız? Bunlar 16 ve 20.haftalarda yapılıyor yanlış hatırlamıyorsam.
Ayrıntılı ultrason yaptırdım ve hiçbir şey çıkmadı en çok da ona şaşırdım çünkü bebek rahme düştükten sanırım 2.3 hafta sonra varsa böyle bir hastalık olusuyormus bellide oluyormuş ama ben öğrendiğimde 26 haftaliktim ve rutin kontrolde öğrendim.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Merak ettiğim konu doktorlar bu teşhisi ne zaman koydu?
Ben rutin kontrolde öğrendim kafasında su topladığını ve o zaman 26 haftaliktim sonra zaten sevk edildim büyük hastaneye gittim deneyimli çok doktor baktı böyle bir teşhis koydular bekliyorum şuan doğmasını

Bende de 4lü testte sırtta açıklık riski çok yüksek çıkmıştı, bu yüzden 3 hafta arayla 2 kez detaylı ultrasona girdim, sorun görünmedi. O dönem yaşadığım korku inanılmazdı, sizi anlıyorum.

Bebeği doğurmaya karar vermişsiniz, umarım hayt kolaylıklar getirir size.

O psikoloji ile anlattiysa da duymamisimdir zaten o saatten sonra insan ne olacaksa olsun bitsin ve bu tramvatik anlar daha da uzamasin istiyor. Psikolojik anlamda sezeryan olduğuma pişman değilim açıkçası.
Bu arada bebek sancilarim başladığında tam doğum yapacağım gün oldu. Hastaneye 3 cm aciklik ve sancıyla gittim buna rağmen sezeryan istedim. Tabi daha riskli olabilir ama o anki psikoloji ile doğru olan o gibi gelmişti

İçim titredi okurken,Allah'ım sağlıkla getirsin inşallah yavrunuzu dünyaya.güclu bir insan hissiyatı verdiniz bana.soylemesi bize kolay belki ama birakmayin kendinizi,derdi zorluğu veren Allah dermanı da verir.Doktorlar ne kadarlikken aldirmanizi soylediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…