• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içim sıkılıyor

zathara

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
2.767
7.047
358
İzmir
başĺikta da yazdığım gibi içim çok fena sıkılıyor,düşünmekten uyuyamıyorum resmen saçımda beyazlarım artarak çoğalıyor
yakın bi zamanda düğünüm olacak çeyizimi herşeyi aldım aileminde yardımıyla tabi...babam 20bin gibi kredi çekti sağolsun... onu ödeyecekler o yüzdende düğünde bana altın falan takacak durumları yok ...benim için hiç bir önemi yok sağolsunlar kimseye muhtaç etmeden çeyiz alışverişini,nişan,düğün alışverişimi yapmama yardımcı oldular ama gel gelelim düğünde sana bişey takmazlarsa çok ayıp olur diyor yakın dostlarım ...bi söz var ya taştan çıkar yoktan çıkmaz diye durum da o durum ailemin yapacak gücü yok...biz ne yapalım diceksiniz belki ama ben bi yazayım rahatlayım istedim belki akıllıca bi fikir verecek çıkar yada moral verecek birileri bulurum diye yazdım...gerçekten düşünmekten bi hal oldum resmen mideme ağrılar girdi☹

başĺikta da yazdığım gibi içim çok fena sıkılıyor,düşünmekten uyuyamıyorum resmen saçımda beyazlarım artarak çoğalıyor
yakın bi zamanda düğünüm olacak çeyizimi herşeyi aldım aileminde yardımıyla tabi...babam 20bin gibi kredi çekti sağolsun... onu ödeyecekler o yüzdende düğünde bana altın falan takacak durumları yok ...benim için hiç bir önemi yok sağolsunlar kimseye muhtaç etmeden çeyiz alışverişini,nişan,düğün alışverişimi yapmama yardımcı oldular ama gel gelelim düğünde sana bişey takmazlarsa çok ayıp olur diyor yakın dostlarım ...bi söz var ya taştan çıkar yoktan çıkmaz diye durum da o durum ailemin yapacak gücü yok...biz ne yapalım diceksiniz belki ama ben bi yazayım rahatlayım istedim belki akıllıca bi fikir verecek çıkar yada moral verecek birileri bulurum diye yazdım...gerçekten düşünmekten bi hal oldum resmen mideme ağrılar girdi☹
Düğün stresi bu nerde olsa tanırım 😊 Durumunuz neye yetiyorsa onu yapın zaten. yıllarca borç ödetmeye ödemeye gerek yok.

Ellerinden geleni yapmışlar, takacak durumda olsalar takarlar zaten. Ekstra borca harca sokmaya gerek yok gösteriş için. Laf söz olur diyecekseniz alın imitasyon takın, bu kadar basit. Bunalacak hayatı dar edecek strese girecek bir durum yok. Size de yazık.

Gerçekten bunu mu dert ettiniz😐
Ailenize kesinlikle söylemeyin üzmeyin. Yakın dostlarınız vb kişilerin düşüncesini önemsiyorsanız sahte alıp taksınlar🤷🏻‍♀️

yok onlara söylemedim zaten söylememde ...babam zaten üzülüyo oda farkında bazı şeylerin
sahte takmakda istemem eşimin ailesine karşıda mahçup olma korkusu başladı

dostların aralarında birleşip ailenin takacağı takıyı alsınlar madem çok ayıpsa .
dost dediğin yoku anlar olsun ne önemi var der ellerinden geleni yapmışlar zaten der.
ben asla önemsemem takı işini falan eşimin ailesi aileme altın ne iatiyorsunuz diye sormuşlardı (onlarda adet)babam o sizin bileceğiniz iş kıza böyle bi soru sormama bile gerek yok demişti ama işte etraftan sürekli takmazsanız olmaz lafları beni iyice bunalttı

Gosterise bakmayin. Millete gosteris olacak diye borca harca girmeye gerek yok. Keske imkan olsa da yapilsa ama yapilmiyo diye de yadirgayan insanlar zaten sizin dostunuz degildir.

Siz çalışmıyor musunuz?

Hiç ayıplanacak bir durum yok ailen zaten elinden geleni yapmış bence kimseyi umursama. he çok önemliyse birileri bu kadar kafaya takacaksan al imitasyon bilezik kim ne anlayacak annen baban taksın olsun bitsin.

çalışıyorum ama bilezik falan alacak kadar bi maaşım yok malesef ceyiz için birkaç borca girdim onları ödüyorum evlendikten sonrada işi bırakmak zorundayım yoksa kredi çeker ben alırdım takacakları takıyı
Şu saatten sonra yapacak bir şey yok ama keşke şartlarınızı olgunlaştırıp ailenize yük olmadan evlenseydiniz. İşten çıkınca tazminat almayacak mısınız? Onu kullansanız olmaz mı?

bosverin dostlarinizin dediklerini..
Hayat pahali,millete ayip olacak diye kendinizi bu kadar yormayin..
O evin icine girince huzurlu yasamak icin milleti takmamaniz gerekiyor..
Simdi almazsa,ilerde alir takar ne olmus yani.. yureginizi ferahlaticaklari yerde en guzel gununuzu mahvetmek icin ugrasiyorlar. Sinir bozucu.

yok onlara söylemedim zaten söylememde ...babam zaten üzülüyo oda farkında bazı şeylerin
sahte takmakda istemem eşimin ailesine karşıda mahçup olma korkusu başladı
Eşinin ailesine karşı neden mahçup olasın sen bunu eksiklik gibi düşünüp kafaya takarsan ilerde baş kakıncı olur sana. Laf eden olursa her eksiğimi aldı Allah razı olsun bundan fazlasını ben istemiyorum zaten okuttu, büyütdü, gelin etti beni baba gibi ardımda durdu fazlasını istemem demen lazım dostlarına da eşinin ailesinede. Dışarıya karşı hissettirme bence bazı şeyleri. Babamda amcalarımda çocuklarını sadece okuttu çeyizmiş düğünmüş hiç birini yapmadı mesela.İyi de yaptılar. Baban en azından çeyizini yapmış bence üzülüp babanı da üzme.

Yakın arkadaşın dostun varsa ödünç iste. Ailene ben aldım alın takın dersin. Sonra arkadaşına iade edersin oldu bitti. En mantıklısı bu bence

Bütün çeyizi bir şekilde halletmişsiniz zaten, baban da o kadar kredi çekmiş. Ekonomik krizin herkesi vurduğu şu zamanda aileler çoğunlukla bir toplu iğne almadan düğün dernek halletmeye bakıyorlar. Bence aileniz sorumluluğunu fazla fazla yerine getirmiş zaten.
Anlamadığım şey, çeyizler bir şekilde yapılmış, 20.000 kredi çekilmiş. Bir o kadar da karşı tarafın yapmış olması lazım. E bu kadar masraflı bir şey yapmayın o zaman? Daha küçük bir düğün, daha uygun eşyalar, minik bir nikah vs. Bu kadar çok paranın harcandığı bir düğünde bir bilezik çok göze batmaz herhalde. Veya bir bilezik bile almakta zorlanıyorsanız bu kadar masrafı nasıl yapabildiniz?

Back
X