İçimdeki kötüye dur diyemiyorum

Kotu biriyim o yuzden bunlari yasiyorum diye dusunmeyin lutfen. Herkesin imtihani farklidir bu hayatta. Olusuz dusuncelerinizi bir tarafa birakin ve kendinizi elestirip yuklenmeyin. Rabbim en kisa surede saglikli, uzun omurlu evlatlar nasip etsin insallah.

Siz nereden bileceksiniz ki o sureci insan o surecten gecerken böyle seyler yasayabiliyor kötü yorumunuzla napmaya calıstınız? Şükretmediğini de bilemezsiniz.
Şükreden insan başkasının çocuğunu kıskanırmı aynı şeyleri bende yaşadım tam tersi sanki ben hamileymişim ben doğym yapmışım gibi sevindim

La kinle ne alakası var olanı söyledim bende aynı şeyleri yaşadım başkası hakkında kötü düşünenin kıskanan o şeyle sınanır şükretmesi lazım kıskançlık yerine bazı şeyler vardır insan içindir belki de çocuğu olsa çok hayırsız bi evlat olucak ha inşAllah olur Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın evlat acısı çektirmesin ama yani sanki kıza dedim ki sen kmtü kalplisin sen şusun busun öyle düşündüğü sürece olmaz dedim

Yani gerçekten alındıysan kusura bakma kötü amaçla demedim öyle düşündüğü sürece olmaz demek istedim hakkını helal et

Sizin gibi bir arkadaşım hatta tanıdığım olsun istemezdim.
Hem fesat hem kıskanç.
“Ayyy onda var bende niye yok.
Oysa ben de hakediyorum, belki daha fazla hakediyorum” ...
Böyle devam..

Bu haset degil imrenmek...kendin için o kadar üzülüyorsun ki karşı tarafa ait güzel habere sevinemiyorsun.mevzu bu: evlat sahibi olmaya çalışmak. Arkadaşların daha zengin olması,evi yatı ,katı değil.. yaşayan bilir...ben 5 aşılama 2 tüp bebek tedavisi sonrası kucağıma aldım oğlumu.seni çok iyi anlıyorum.simdi hamile kalsan, senden önce, sonra yada seninle beraber hamile kalan herkes için şimdiki hislere sahip olmayacaksın.eger böyle olursa kötü hislere sahip olursun.kendine haksızlık etme.ben de uzaklaştım tedavi sürecimde hamile arkadaşlarımdan.senli benli yazdım yari uykulu kusura bakma

Böyle devam edersen zeten olmaz çocuğun
Siz mi karar veriyorsunuz hayırdır? Ne saçma ne kötü bir yorum bu!! Bütün çocuğu olanlar mükemmel insanlar mı? Doğurup sokağa atanlar çöp kovasina koyanlar iyi bir insan sizin mantiginiza göre. Bu düşüncelere sahip olduğu için konu sahibi kötü biri değil gayet insani duygular yaşayan biri.

Şükreden insan başkasının çocuğunu kıskanırmı aynı şeyleri bende yaşadım tam tersi sanki ben hamileymişim ben doğym yapmışım gibi sevindim
Kıskanc oldugunu nereden cıkardınız arkadaslardan uzaklasmak görmek istememek sadece kanayan yara tekrar tekrar kanatmak. Bunları yapması gayet dogal birşey.

kötü bir insan olsaydınız ben böyle haset olduğum için bu sıkıntıları yaşıyorumdur belkide demezdiniz
kıyamam o sözünüze çok üzüldüm kendinizi çaresiz hissetmişsiniz
mutluluk paylaştıkça çoğalır acı paylaştıkça azalır derler
belkide insanların mutluluğuna ortak olursanız o enerji ve mutluluk sizi de çeker tek başına uzaktan hiçbir mutluluğu paylaşmayan bir insan karanlıkta kalır karanlıkta kalan da sağlıklı düşünemez ve kendi içini çok dinler ... bu zamana kadar izlediğiniz bu yol belli ki size iyi gelmemiş demek ki doğru olan bu değilmiş, biraz da diğer yolu deneyin insanların mutluluğuyla mutlu olmayı öğrendiğiniz gün inanın hayat çok daha kolay ve güzel geçecek ve bu kadar öfke hırs bedeninizde de olumsuzluklara yol açar ...

Herkesin sizin gibi tepki vermesini bekleyemezsiniz ama bazıları çok güçlüdür bazıları tasiyamayabilir başkasi hakkında kötü düşünme nerde keşke benim de çocuğum olsaydı diye üzülüyormus başkasını görünce kötü kalpli falan da değil çok şükür bende birilerinin olduğunu görünce üzülürdüm inşallah bende tadarim bu duyguyu hiç olmayacak mı acaba diye düşünürdüm sen böyle düşündüğün için olmuyor deseler bana çok üzülürdüm sizde bu durumu yaşamış biri olarak yüklenmek yerine destek olmaliydiniz o zaman

Haset oldugunuzu düsünmüyorum, kiskanabilirsiniz bu normal bence, kiskanclik insani bir duygu sonucta. Ben de yalnizlikla sinaniyorum o yüzden yakinlardan evlenenler oldukca sizin hissettiginiz duyguyu hissediyorum. Insan sadece yipraniyor ama engelleyemiyorda.

En yakin arkadaslarimdan biri 8 sene cabalamanin sonucunda gecen hafta hamile oldugunu söyledi, 38 yasinda.. umudunuzu kaybetmeyin

Çok teşekkür ederim yorumlara, belki de bir yerlerde farklı zaman dilimlerinde aynı şeyleri düşündüğümüz, aynı acıyı çektiğimiz, kendimizi aynı şeylerle sorguladığımz insanların olması ve sonunda mutlu sonlu hikayelerini dinlemek ne güzel. Demek ki insanoğlu hep aynı yollardan, farklı zamanlarda geçiyor aynı sınavları veriyormuş.
Beni sarıp sarmalayan, yorum yapan herkesi kucaklıyorum çok teşekkür ederim...

Siz kotu degilsiniz..cok normal yasadiginiz..herkes cok istedigi birseye ozenebilir..ama Allah buyuk tedavi surecindeymissiniz ve insallah kisa zamanda olumlu sonuc alirsiniz dilerimki..

Zaten bu sekilde bir dusunce yapisina sahipsin insanlardan uzak durman en iyisi bence..
Hem senin icin hem de etrafindakiler icin..
Bazen hayat boyledir,kimine borek,kimine corek..

siz çok iyi bir insan olsaydınız bence bu yorumu yapmazdınız.
kadın kendisine şu kadar uzucu halinde bile kötuyum diyebilecek kadar cesur, sizim bu yorumunuza bakılırsa pirupaksınız.
canı acıyanın canını az daha acıtmak kimin ne işine yarar.

Canımsın benim lütfen böyle haset olarak düşünme güzelim çoğumuz bunu farklı olsa da yaşıyoruz o an allahım ona güzellikler nasip et ama bana da daha iyisini daha güzelini ver diye düşünebilirsin veya seni yıpratacak üzecek şeylere bakmamak için çok çabala kendine hakim ol dene İnan başarırsın üzülme lütfen Allah sana doğru zamanda sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah

Eğer profilinizde ki yasinizdaysaniz içiniz daha da rahat olsun.ben 27 yaşımdayken benim sevgilim bile yoktu ya31 yasimda evlendim 35 dolunca geldi kultur mantarı oğlum.ben ona sera özel yapim diyorum 5 aşılama ,2 tüp bebek sonrası...şimdi 4,5 yaşında hiç o günleri yasamamisim gibi.uzaklastigim her arkadaşım beni bağrına bastı yaşadığım süreci öğrenince.hic üzülmeyin.gececek bugunler.

Ben haset sevmiyorum..
Yanimdaki insanlara,elinde olarak veya olmayarak hasetlenilmesine de razi degilim.
32 yasindayim..Evli degilim.Cocuk ozelemiyle yanip tutusuyorum resmen..
Su forumda ne zaman konusunu gorsem bize de nasip olsun derim..
Bunun cesaretle alakasi yok..
Benim iyi olmamla veya senin kotu olmanla da bir alakasi da yok..
Aramizdaki yorum farki bu..
Su duygulara sahip olan bir kisi:Cevresindekilerle gorusmeye devam ettigi surece,farkinda olarak veya olmayak hem kendisine hem de karsindakilere zarar verecek.İstemeden agzindan bir kelime cikacak,istemeden yanlis anlasilacak sonrasinda ise kendisi uzulecek(ayni sekilde karsi tarafta)..Cunku icinde bulundugu duygu durumu su an icin everisli degil bana gore.
Belki de arkadasliklari sonlanacak..
Bu nedenle durum kendi icerisinde bir denge ve duzen bulmadan fazla yakinlik 2 taraf icinde zararli bence.
Senin bana yaptigin gibi dik cikmak yerine fikirlerimi anlattim bak.
Sen de ne arzu ediyorsan yazarsin,o beni degil konu sahibini baglar..Zaten bu platformun amaci cok seslilik..Farkli motifler,farkli kulturler.
Her yazdigimiz ,her dedigimiz de kostur kostur yapilmiyor ayrica..Onu da animsayalim.

Son düzenleme:
Bizim bir akrabaya o kadar benziyorsunuz ki, o da insanların iyi yanlarından aşırı rahatsız olur , ben evlenince evime gelip tüm gün durduk yere surat astı , atandım üzüldü ve tebrik etmedi ve bunları asla gizlemedi , yani siz en azından bu durumu kabul ediyorsunuz, bu konuları aşmak için destek alın bu psikolojik olarak aşağılık sendromu ile alakalı bir durum, benim akraba bu sendromu yaşıyor ama asla yardım almıyor, bunu yaşamınıza sebep olan geçmiş yaşamınız , belliki değersizlik çatışması yaşıyorsunuz, bol bol dua edin ve farklı meşguliyetler edinin derim...

Allah ol der ve olur, kimse kimsenin sinavini bilmez, dort duvar icinde ne yasadigini bilmez. Bazen olur ilkinde hamile kaldim diyenler de iciniz acir ben niye olamiyorum diye, ama benim seruvenimdenanladimki Allah’tan en buyuk imtihanim sanirim buydu, neyi cok istersen o imtihanin olurmus ya. Kesinlikle anne olamazsin diyen bashekim oldu, en yuksek mevkide olan biri demisti bana. Hayat bile anlamsiz gelmisti bana, gelecek planlarim bile bos geliyordu. Senelerce ugrasip, ameliyatlar olmustum ve sonuc her seferinde husrandi. Onun yani sira aile baskisi, fisir fisir arkamdan konusmalar, vs vs. Kimseye demedik bugune kadar esimle tedavi gordugumuze, hic destekfe almadik kimseden, o zaman cok zor geliyordu. Simdi ise kesinlikle anne olamazken diyenlere inat, ikizlerim var. Rabbime her an her gun sukrediyorum, taniyip tanimadigim herkese dua ediyorum benim kadar uzun ve agir sinanmasiar diye. Ve herseyi deneyip olamayanlara sabretmeleri icin dua ediyorum. Simdi ise ucuncu cocuguma dogal yolla belkide hamile kalirim diye beklerken erken menopoza girmissin diyip yine bosuna denemeyin doktorlara dustum. Yine mi husrana ugradigim gunler baslayacak diye umidimi kaybediyorum bazen sonra aklima geliyor, Allah kabul etmeyecegi duayi ettirmezmis…Rabbim hepinizin yuzunu guldursun insallah, amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…