Abimler 6 senedir bebek hasreti çekiyorlar. Abim hamile birinin haberini duyduğunda yıkılıp isyan ediyor. Yapma abi isyan etme Rabbim banada nasp etsin de desekte anltamıyorz.Bugün bu konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım fakat içimdeki o sıkıntıyı başka türlü atamayacağım o nedenle okuyup vakitini çaldıklarımdan özür dilerim.
Konu başlıklarıma bakılırsa farkedilir ki bir süredir bebek sahibi olmak için çabalıyorum belli bir yolda katettim sayılır tedavim de devam ediyor hali hazırda.
Fakat ben bütün hamile arkadaşlarımdan uzaklaştım fotoğraflarını görmeye bile tahammülüm yok, ne kadar şanslı olduklarını düşünmekten kendimi alamıyorum aramam gerekenleri aramıyorum kimsenin güzel haberini duymaya gücüm yok gibi sonra düşünüyorum ne kadar kötü bir ruh hali kimsenin suçu değil ki bu, benim de suçum değil ama yok, içimdeki haset kemiriyor beni. Böyle olan ve bunu yaşayanlar var mı bu nasıl bir süreç ki zorluğunu çektiğiniz bir durumun başkasında başarılı olmasına sevinmek yerine kıskanıyorsunuz belki de ben zaten kötü bir insan olduğum için bu süreci böyle zor atlatıyorum herkes kalbinin ekmeğini yiyordur.
Siz hic o iğneleri kendinize yaptınız mı ? Hiç bu ay yumurtam kaç mm olmuş bu ayda olacak mı olmayacak mı diye endişe ettiniz mi ?Böyle devam edersen zeten olmaz çocuğun
Siz zaten insan olduğunuz için merhametli olduğunuz için acaba kötü müyüm diye düşünüyorsunuzBu tüp bebek süreci benim içimdeki obsesyonları harekete geçirdi, ben kötü birşey yaptım geçmişte birilerinin kalbini kırdığım için bunları yaşıyorum diye düşünüyorum. Gün içinde birine istemeden de olsa kötülük yaparsam ne bileyim önüne geçme sırasını alma gibi basit şeyler olsun tedavi sürecim kötüye gider diye düşünüyorum sürekli ilahi bir bedel ödediğimi düşünüyorum. Bunlar zaten normal değil diğer düşüncelerim de bunların bir yansıması bence. Bu süreçte dediğiniz gibi psikolojik destek önemli.
Canım benim emin ol oyollardan bende geçtim o aynı şeyleri hissetmişiz bu yaşadığın duygu hasetlik değil sakın kendini suçlama ben kendim için söylüyorum çok imreniyordum onları görünce kendimi daha çok eksik hissettiğim için bende herkesten uzaklaştım (tabi ki de bu eksiklik değil ama insan öyle düşünüyor) ve benim tavsiyem içinden ne geçiyorsa onu yap kendini hiçbir konuda zorlma emin arkadaşlarından anlayış göstereceklerdir ve dua et vakti gelince olacak biz sabırsızız nasip ne zamansa o zman olacak inşallah Rabbim bekletmeden gönlünün muradını verirBugün bu konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım fakat içimdeki o sıkıntıyı başka türlü atamayacağım o nedenle okuyup vakitini çaldıklarımdan özür dilerim.
Konu başlıklarıma bakılırsa farkedilir ki bir süredir bebek sahibi olmak için çabalıyorum belli bir yolda katettim sayılır tedavim de devam ediyor hali hazırda.
Fakat ben bütün hamile arkadaşlarımdan uzaklaştım fotoğraflarını görmeye bile tahammülüm yok, ne kadar şanslı olduklarını düşünmekten kendimi alamıyorum aramam gerekenleri aramıyorum kimsenin güzel haberini duymaya gücüm yok gibi sonra düşünüyorum ne kadar kötü bir ruh hali kimsenin suçu değil ki bu, benim de suçum değil ama yok, içimdeki haset kemiriyor beni. Böyle olan ve bunu yaşayanlar var mı bu nasıl bir süreç ki zorluğunu çektiğiniz bir durumun başkasında başarılı olmasına sevinmek yerine kıskanıyorsunuz belki de ben zaten kötü bir insan olduğum için bu süreci böyle zor atlatıyorum herkes kalbinin ekmeğini yiyordur.
Ne kadar acımasız bir yorum ya sınavı olmadığınız bir duruma bu kadar kolay yazı yazmayın Allah korusun gün gelir sınavınız olur bence arkadaşın yaşadığı gayet insani bir durumBöyle devam edersen zeten olmaz çocuğun
Bana çok masum geldiniz hatta. Bence aksine cok iyi birisiniz ki kafanizdan gecmis eyleme dönmemiş kötü düşünceden bile rahatsiz oluyorsunuz.Yazan herkese çok teşekkür ederim o kadar iyi geldi ki yazdıklarınız, Tabiki şükrediyorum sağlıklıyım tedaviye ulaşabiliyorum destekçilerim var bu duyguyu tüp bebek sürecini defalarca yaşayıp maalesef olumsuz sonuçlar alan insanlar çok iyi anlıyorlar. İkinci negatif sonucum sonrasında o kadar kötüydüm ki ayaklarım yok nasıl yürürüm diye düşünüyordum. Tek temennim bu hayali kuran herkesin bir gün bir yerde mucizesine kavuşması olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?