İçimdeki kötüye dur diyemiyorum

Mhtsmfhr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2019
625
803
103
Bugün bu konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım fakat içimdeki o sıkıntıyı başka türlü atamayacağım o nedenle okuyup vakitini çaldıklarımdan özür dilerim.
Konu başlıklarıma bakılırsa farkedilir ki bir süredir bebek sahibi olmak için çabalıyorum belli bir yolda katettim sayılır tedavim de devam ediyor hali hazırda.
Fakat ben bütün hamile arkadaşlarımdan uzaklaştım fotoğraflarını görmeye bile tahammülüm yok, ne kadar şanslı olduklarını düşünmekten kendimi alamıyorum aramam gerekenleri aramıyorum kimsenin güzel haberini duymaya gücüm yok gibi sonra düşünüyorum ne kadar kötü bir ruh hali kimsenin suçu değil ki bu, benim de suçum değil ama yok, içimdeki haset kemiriyor beni. Böyle olan ve bunu yaşayanlar var mı bu nasıl bir süreç ki zorluğunu çektiğiniz bir durumun başkasında başarılı olmasına sevinmek yerine kıskanıyorsunuz belki de ben zaten kötü bir insan olduğum için bu süreci böyle zor atlatıyorum herkes kalbinin ekmeğini yiyordur.

İyiliği ve kötülüğün bütünüdür insan
Onun için kimse saf iyi yada kötü değildir
Kötülüğün tanımı bence
Kötü saydığınız insani duyguların kimseye zararı yoksa kötü biri değilsiniz sadece kendinize zararı olan bir insan diyebilirim size
Böyle bir durumda sizin yaşadıklarınızı yaşamadan sizi yargılama hakkını asla kendimde bulamam size kötü demem diyemem
Kendinize bu kadar haksızlık etmeyin
Kötü biri bile olsanız ki değilsiniz biyolojinizim bunun alakası yoktur
İnanmayın böyle saçmalıklara

Haset ayrı imrenmek ayrı, bence biraz pozitif olmalısın ya yaşın kaç bilmiyorum ama allah nasip ederse olur çocuğunuz, bu düşünce yapısınıbdeğiştirmezsen yarın da başka şeye haset edersin.. İnşallah benim de olur de dua et olumlu düşün, bu kadar karalar bağlayıp insanşardan kaçmanın anlamı ne, eşini de şişirme böyle

Önce gebe kalsanız ya da kalmasanız da değerli olduğunuza inanın. Hepimiz bir başkasının hayalini kurduğu, ulaşamadığı ya da ulaşamayacağı şeylere sahibiz. Kimi insan için evlilik haberi aynı yıkıcı etkiyi yaratır, kimi için kariyerine şahit oldukları arkadaşlarının haberi, boşanmaya cesaret edemeyen bir kadın için boşanan bir kadının haberi de hatta aynı şekilde yaralayabilir. Ne mutlu ki tedavi sürecindesiniz. Bir çocuk hayal edebildiğiniz bir eşiniz var, umarım evliliğiniz çok yolundadır. Bir çocuk dünyaya getirmeyi isteyecek akla ve sağlığa sahipsiniz. Biraz da güzel taraflarından bakmalısınız. Ben imrenmenizi, hatta çok üzülüp bir süre çevrenizden uzaklaşmanızı anlayabiliyorum. Kıskançlık yaptığınızı değil de kendinize fazla yüklendiğinizi düşünüyorum. Biraz akışa bırakmaya çalışın kendinizi çünkü huzurunuzdan kaybediyorsunuz.

Hissettikleriniz sizi kötü bir insan yapmaz. Evlât sahibi olma yolculuğunda hayal kırıklığına uğramış, çok üzülmüş ve bu nedenlerle psikolojisi biraz bozulmuş bir insan yapar.

Her insanın yük taşıma kapasitesi farklıdır. Kendine ağır gelen yükler altında ezilirken, insan ruhu farklı farklı hallere bürünür. Sizinki, size böyle hissettiriyor hale gelmiş. Evet belki hoş ve istenilir değil, ama son derece insani duygular bunlar.

Eğer böyle bir olanağınız varsa, iyi bir uzmanla birkaç seans, size de yaşadığınız zorluklara bakış açınıza da çok iyi gelebilir aslında...

Amcamızın kızı, 39 yaşındayken, üçüncü denemesinde, hem de kalan son dondurulmuş yumurtalarıyla bir evlât sahibi oldu. Bebeği 6 aylık oldu bile. Umarım size de sağlıklı hayırlı bir evlât nasip eder Rabbim.

Öncelikle tedaviniz inşallah istediğiniz sonucu verir ve en güzel şekilde kavuşursunuz bebeğinize .
Bende o süreçlerden gectim ve çoğunlukla tektim tedavi süreçlerinde hastanelerde ,kontrollerde . İlkin tüp bebek tedavisi gördüm nasip olmadı ,sonra devlet Hastanesi'nde hiç umudum yokken aşılama ile nasıp oldu . Ve o hastanede günde belki 100lerce hamile görüyordum vs ,çevremde dahil . Sadece hayranlıkla ve özlemle bakıyordum ,bence sizinki de bu kıskançlık asla olamaz ki . Bende diyordum ne kadar şanslılar ama biliyorum birgün bana da nasip olacak diyordum ,oldu da . Şimdi sizde aynı , inşallah size de nasip olacak ve bugünleri hiç hatirlamayacaksiniz o mutluluk ve heyecanla .

Hissettikleriniz insanı duygular. Yani buruk hissetmeniz, görmek istememeniz, şanslı olduklarını düşünmeniz, benim neyim eksik kıyaslamalarına girmeniz insani ve normal. Yüreğinizi temiz tutmaya çalışıp, pozitif telkinlerle kendinizle savaşmalısınız. Gerekiyorsa uzak durun, bakmayın, düşünmemeye çalışın; sadece kendi sürecinize odaklanın.

Siz kötü değilsiniz su an sadece hoş olmayan bir duyguyu yoğun hissediyorsunuz. Bu da çok doğal lütfen kendinizi suçlamayın. Bu stres tedavinizi de aksatabilir.
Kimse çok iyi ya da çok kötü değildir zaten. Yasam boyu iyi ve kötü yaptığımız seyler vardır.
Önemli olan önce fark edip sonra değişmeye çabalamak.

Hic kimse kotu duygulardan arinmis degildir ki.
Bana olmaz boyle hisler diyenimiz yoktur.
Duyguylarla savasilmaz ama duygular iyiye kanalize edilebilir, donusturulebilir.
Donusturun, daha iyisini dileyin onlar icin.

İnanciniz varsa once kendinize bolca dua edin, dua isteyin.
Karsinizdakine boyle seyler hissettiginizde ona da daha da iyi olsun diye dua edin.

Ben yine bu minvalde bakarak diyorum ki kismeti, rizki, evladi, mali kisilere pay eden yaraticidir.
Payina riza gostermek de pay edilenin zamanini beklemek de bu duygunun bertaraf olmasina yardimci olur.

Yine de asamiyorsaniz psikolojik destek almaktan cekinmeyin.

Bu tüp bebek süreci benim içimdeki obsesyonları harekete geçirdi, ben kötü birşey yaptım geçmişte birilerinin kalbini kırdığım için bunları yaşıyorum diye düşünüyorum. Gün içinde birine istemeden de olsa kötülük yaparsam ne bileyim önüne geçme sırasını alma gibi basit şeyler olsun tedavi sürecim kötüye gider diye düşünüyorum sürekli ilahi bir bedel ödediğimi düşünüyorum. Bunlar zaten normal değil diğer düşüncelerim de bunların bir yansıması bence. Bu süreçte dediğiniz gibi psikolojik destek önemli.

size şöyle bir tavsiyede bulunabilirim ancak duanın gücüne inanın Bazen insan olmasının istediği şeylerle imtihan olur eger inancınız varsa güzel bir abdest alın varın secdeye içinizdeki sizi kemiren ne varsa dokun huzurda bakın ne kadar Rahatlicaksiniz... Benim 5 yıl çocuğum olmadı gorumcelerim patır patır doğurmaya başladı hepsine ben kostum hastanede ben baktım bebeklere ilk dokunan ben oldum ben giydirdim ben yıkadım ama bir kere bile demedim ki onların varda neden benim yok biliyordum ki her şerde bir hayır her hayırda da bir şer vardır. Tevekkül ettim sabır ettim 5 senenin sonunda Rabbım bana ikiz evlat verdi insaAllah Rabim sizinde gönlünüze göre verir kötü biri olduğunuzu asla düşünmüyorum sadece aklınızı çelmek isteyen bir düşmanınız var hepimizin olduğu gibi.....

Herkesin ama herkesin içinde potansiyel bir kötü vardır aslında... Bunun ortaya çıkması için sadece olumsuz birtakım durumların gelişmesi gerekli. Yoksa içinizden çıkan canavara kendiniz bile inanamazsınız. Ama bunu icraate dökene kötü diyoruz biz. Haa bir de bunun sinsi versiyonu ki vardır ki,o daha tehlikeli :)

Kalbinizi iyi tutun. Üni.sonrası hemen evlendim ben. Parlak bi öğrenciydim üstelik. İki de çocuk yaptım. Arkadaşlarım hep bi yerlerde iyi pozisyonlara geldiler. Kimisi sadece hava atmak için arayıp, terfi ettiğinden,yaptığı başarılı işlerden bahsediyordu. Ailemden,çevremden kimi insanlar da, x buraya atanmış, x şuraya müdür olmuş vs. gibi konular konuşurlardı hep. Allah biliyor ya kıskanmadım. Üzüldüm kendi adıma,yapabilirdim dedim. İmrendim aslında... Ama hep Allah onlara daha fazlasını versin dedim,göz koymadım asla. Ben ömrümce iyi niyetin insana güzel kapılar açtığına inandım ve inanırım. Sonra ne mi oldu? Kpss ye hazırlanıp, 30 küsur yaşımda kadrolu atandım. :) Şer ve hayra inanır mısınız bilmem ama ben çok inanırım. Olmuyorsa bir sebebi vardır derim,belki daha güzel ve iyi kapılar açılacaktır. Teslimiyet şahane bir şey biliyor musunuz? İnanılmaz bir konfor...Elinizden geleni yapın ve bekleyin. Hayırlısı olacaktır mutlaka. Dilerim gönlünüzdeki de hayırlıdır sizin için ve kısa zamanda kucağınıza alırsınız bebeğinizi...

Rabbim hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Hayatta kimin kime ne getireceğini bilemeyiz. Kiminin evladı oluyor, uğruna kurbanlar kesiyor ama evlat anne babanın katili oluyor. Hep hayırlısıyla olmasını isteyin. Sizin bebeğiniz olduğunda da evlat sahibi olmak isteyen diğer anneler için güzel dilekler dileyin Bakın ne güzel içinizde hoşunuza gitmeyen düşünceleri de farketmişsiniz, bu o kötü düşünceleri benimsemediğinizi, size ait olmadıklarını gösteriyor zaten. Bu süreçte stressiz bir yaşam en önemlisi. Kadınların yumurtlama sürecini beyin idare eder ve beyin stres, mutsuzluk altındayken üreme fonksiyonunu (embriyonun rahime tutunmasını dahi engelliyor) durdurur. Stresi, mutsuzluğu tetikleyen şeylerden uzak durun. Kendinize, mutluluğa odaklanın. Sosyal medyaya ara verin. Kendinize vakit ayırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…