Sadece bir konu ile ilgili hissettiklerinden kendisi de rahatsız.herkesin herseyine haset edenler dürüstçe söylemiyorlar zaten.haset değil bu.Bizim bir akrabaya o kadar benziyorsunuz ki, o da insanların iyi yanlarından aşırı rahatsız olur , ben evlenince evime gelip tüm gün durduk yere surat astı , atandım üzüldü ve tebrik etmedi ve bunları asla gizlemedi , yani siz en azından bu durumu kabul ediyorsunuz, bu konuları aşmak için destek alın bu psikolojik olarak aşağılık sendromu ile alakalı bir durum, benim akraba bu sendromu yaşıyor ama asla yardım almıyor, bunu yaşamınıza sebep olan geçmiş yaşamınız , belliki değersizlik çatışması yaşıyorsunuz, bol bol dua edin ve farklı meşguliyetler edinin derim...
Ruh halin tabiki kötüdür. Zor bir süreçten geçiyorsunuz ama uzaklaşmak yerine bence yakınlasin ve bu duygunuzu yenmeye çalışin. Bu sizi yer bitirir yoksaBugün bu konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım fakat içimdeki o sıkıntıyı başka türlü atamayacağım o nedenle okuyup vakitini çaldıklarımdan özür dilerim.
Konu başlıklarıma bakılırsa farkedilir ki bir süredir bebek sahibi olmak için çabalıyorum belli bir yolda katettim sayılır tedavim de devam ediyor hali hazırda.
Fakat ben bütün hamile arkadaşlarımdan uzaklaştım fotoğraflarını görmeye bile tahammülüm yok, ne kadar şanslı olduklarını düşünmekten kendimi alamıyorum aramam gerekenleri aramıyorum kimsenin güzel haberini duymaya gücüm yok gibi sonra düşünüyorum ne kadar kötü bir ruh hali kimsenin suçu değil ki bu, benim de suçum değil ama yok, içimdeki haset kemiriyor beni. Böyle olan ve bunu yaşayanlar var mı bu nasıl bir süreç ki zorluğunu çektiğiniz bir durumun başkasında başarılı olmasına sevinmek yerine kıskanıyorsunuz belki de ben zaten kötü bir insan olduğum için bu süreci böyle zor atlatıyorum herkes kalbinin ekmeğini yiyordur.
Ama şu kısmını atlamissiniz karşınızdaki kişi evli ve üçüncü tüp bebek tedavisini görecek tüp bebek tedavisine gelene kadar aylarca önce beklenilir sonra aylarca ilaç kullanıp yumurta takibi yapılır sonra aşılama en son tüp bebek yani tüm bu aşamalarda çeşitli heyecanlar husranlar yaşanılır durumu tam anlamamaniz normal ama emin olun karşıdakini üzecek birşey yapmıyordur bir zahmet çevrede çocuğu olan da tedavi olan insana saygı göstersin her şeye bozulup alınmasınBen haset sevmiyorum..
Yanimdaki insanlara,elinde olarak veya olmayarak hasetlenilmesine de razi degilim.
32 yasindayim..Evli degilim.Cocuk ozelemiyle yanip tutusuyorum resmen..
Su forumda ne zaman konusunu gorsem bize de nasip olsun derim..
Bunun cesaretle alakasi yok..
Benim iyi olmamla veya senin kotu olmanla da bir alakasi da yok..
Aramizdaki yorum farki bu..
Su duygulara sahip olan bir kisi:Cevresindekilerle gorusmeye devam ettigi surece,farkinda olarak veya olmayak hem kendisine hem de karsindakilere zarar verecek.İstemeden agzindan bir kelime cikacak,istemeden yanlis anlasilacak sonrasinda ise kendisi uzulecek(ayni sekilde karsi tarafta)..Cunku icinde bulundugu duygu durumu su an icin everisli degil bana gore.
Belki de arkadasliklari sonlanacak..
Bu nedenle durum kendi icerisinde bir denge ve duzen bulmadan fazla yakinlik 2 taraf icinde zararli bence.
Senin bana yaptigin gibi dik cikmak yerine fikirlerimi anlattim bak.
Sen de ne arzu ediyorsan yazarsin,o beni degil konu sahibini baglar..Zaten bu platformun amaci cok seslilik..Farkli motifler,farkli kulturler.
Her yazdigimiz ,her dedigimiz de kostur kostur yapilmiyor ayrica..Onu da animsayalim.
Kendime söz verdim bu konuda olur da birgün mucizem bana gelirse, benim gibi içi kan ağlayanlar için susucam kimsenin yanında konuşmayacağım hamilelik, bebek hakkında. Benden destek olmamı isteyen herkesin yanında tabiki olurum ama konusu açıldığında benim gibi içinde fırtınalar kopan insanlar için üstün bir çaba sarfedicem. Kolay ulaşabilen şanslı insanlar bunu anlayamaz bu çok normal. Hiç kınamıyorum da, Ama biz bu sınavı vermeye çalışanlar biliriz birbirimizin içindeki yangınları.Ama şu kısmını atlamissiniz karşınızdaki kişi evli ve üçüncü tüp bebek tedavisini görecek tüp bebek tedavisine gelene kadar aylarca önce beklenilir sonra aylarca ilaç kullanıp yumurta takibi yapılır sonra aşılama en son tüp bebek yani tüm bu aşamalarda çeşitli heyecanlar husranlar yaşanılır durumu tam anlamamaniz normal ama emin olun karşıdakini üzecek birşey yapmıyordur bir zahmet çevrede çocuğu olan da tedavi olan insana saygı göstersin her şeye bozulup alınmasın
Ya tabi ki yakın arkadaşsa gerçekten dostsa açmasın bu konuyu ben doğru bulmuyorum benim çevremde benimle aynı hastalığı yaşayan bir tanıdıgim vardı bende onunla bu konuyu konuşmam neden yani üzüldüğünü bile bile konuyu deseyim inşallah ben inanıyorum be eginiz gelecek çok zor olan bu süreç de geçecek siz bence bu konuyu çok düşünmemeye çalışın aslında kafanızı rahatlatirsaniz vücudunuz da rahatlar stresoldukca daha zor olur sizin içinKendime söz verdim bu konuda olur da birgün mucizem bana gelirse, benim gibi içi kan ağlayanlar için susucam kimsenin yanında konuşmayacağım hamilelik, bebek hakkında. Benden destek olmamı isteyen herkesin yanında tabiki olurum ama konusu açıldığında benim gibi içinde fırtınalar kopan insanlar için üstün bir çaba sarfedicem. Kolay ulaşabilen şanslı insanlar bunu anlayamaz bu çok normal. Hiç kınamıyorum da, Ama biz bu sınavı vermeye çalışanlar biliriz birbirimizin içindeki yangınları.
Geçen hastanede sıra beklerken bir bebek geldi 6 aylıkmış üzerine çay dökülmüş daha çok ta yüzüne gelmiş feryadı hala kulağımda ne kötülük yapmış olabilir böyle düşünmeyin rabbim hayırlı evlatlar nasip etsinBu tüp bebek süreci benim içimdeki obsesyonları harekete geçirdi, ben kötü birşey yaptım geçmişte birilerinin kalbini kırdığım için bunları yaşıyorum diye düşünüyorum. Gün içinde birine istemeden de olsa kötülük yaparsam ne bileyim önüne geçme sırasını alma gibi basit şeyler olsun tedavi sürecim kötüye gider diye düşünüyorum sürekli ilahi bir bedel ödediğimi düşünüyorum. Bunlar zaten normal değil diğer düşüncelerim de bunların bir yansıması bence. Bu süreçte dediğiniz gibi psikolojik destek önemli.
Simdi herkesin derdi var..Ama şu kısmını atlamissiniz karşınızdaki kişi evli ve üçüncü tüp bebek tedavisini görecek tüp bebek tedavisine gelene kadar aylarca önce beklenilir sonra aylarca ilaç kullanıp yumurta takibi yapılır sonra aşılama en son tüp bebek yani tüm bu aşamalarda çeşitli heyecanlar husranlar yaşanılır durumu tam anlamamaniz normal ama emin olun karşıdakini üzecek birşey yapmıyordur bir zahmet çevrede çocuğu olan da tedavi olan insana saygı göstersin her şeye bozulup alınmasın
Tabi ki herkesin kendine göre derdi vardır ama tedavi gören bir insana illaha bebeğe aldığını anlatmak gerekmez ya da bebek şöyle yaptı böyle yaptı demek de gerekmez değil miSimdi herkesin derdi var..
Maddi,manevi..Bazen insanlar kendisine bile katlanamayacak duzeye geliyor..
Herkes ayni olgunlugu gosteremeyebilir diyorum..
Yani her seye bozulmasin gibi bir durum soz konusu degil.
X etkilenmez y idare eder z sinirlenip patlar..
Burada goz ardi gibi bir durum yok da psikolojik ve dusensel farkliliklar var.
İdare etse iyi olur,ama herkeste dert var..
İnsanin bir ani bir anini tutmayabilir.İdare etmeye birakin kizip ofkelenebilir..
Onu anlatiyorum.
Neden gereksin,ne alakasi var ki ?Tabi ki herkesin kendine göre derdi vardır ama tedavi gören bir insana illaha bebeğe aldığını anlatmak gerekmez ya da bebek şöyle yaptı böyle yaptı demek de gerekmez değil mi
Sabır ve dua..hayırlısı ve sagliklisi olsun tez zamanda inşallahKendime söz verdim bu konuda olur da birgün mucizem bana gelirse, benim gibi içi kan ağlayanlar için susucam kimsenin yanında konuşmayacağım hamilelik, bebek hakkında. Benden destek olmamı isteyen herkesin yanında tabiki olurum ama konusu açıldığında benim gibi içinde fırtınalar kopan insanlar için üstün bir çaba sarfedicem. Kolay ulaşabilen şanslı insanlar bunu anlayamaz bu çok normal. Hiç kınamıyorum da, Ama biz bu sınavı vermeye çalışanlar biliriz birbirimizin içindeki yangınları.
İnsanız sonuçta egomuzla alakalı kısaca.Ben ile alakalı.Herkeste farklı konularda çıkabilir.Kimisi için çocuk kimisi için mal mülk kimisi için hayat arkadaşı.Emin olun sizin sahip olduğunuz ama şans olarak görmediğiniz başkan bir şey başka bir insanın hikayesindeki o uzaktan bakarken gözlerinin dolmasına sebep olan şey olabiliyor.Haksızlığa uğradığını hissediyor olabilirsiniz neden ben diyor olabilirsiniz sadece bu duyguyu yaşarken suçlamayın kendinizi bastirmayin.Çünkü bu size zarar.Dediğim gibi insanız sonuçta kendinize merhamet edin...Tez zamanda kucağınıza yavrunuzu almanız dileği ile.Sevgiler.Bugün bu konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım fakat içimdeki o sıkıntıyı başka türlü atamayacağım o nedenle okuyup vakitini çaldıklarımdan özür dilerim.
Konu başlıklarıma bakılırsa farkedilir ki bir süredir bebek sahibi olmak için çabalıyorum belli bir yolda katettim sayılır tedavim de devam ediyor hali hazırda.
Fakat ben bütün hamile arkadaşlarımdan uzaklaştım fotoğraflarını görmeye bile tahammülüm yok, ne kadar şanslı olduklarını düşünmekten kendimi alamıyorum aramam gerekenleri aramıyorum kimsenin güzel haberini duymaya gücüm yok gibi sonra düşünüyorum ne kadar kötü bir ruh hali kimsenin suçu değil ki bu, benim de suçum değil ama yok, içimdeki haset kemiriyor beni. Böyle olan ve bunu yaşayanlar var mı bu nasıl bir süreç ki zorluğunu çektiğiniz bir durumun başkasında başarılı olmasına sevinmek yerine kıskanıyorsunuz belki de ben zaten kötü bir insan olduğum için bu süreci böyle zor atlatıyorum herkes kalbinin ekmeğini yiyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?