- 21 Nisan 2021
- 597
- 1.717
- 63
- 38
- Konu Sahibi MakrokozmosileMikroKozmos
-
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim.Öncelikle ilk kısım için şunu söyleyebilirim, kendine değer vermeyen insana kimse değer vermez. Siz kendinizden taviz verdikçe karşıdaki insan sizi işk tanıdığı zamana göre mukayese yapmıştır. Sandığım gibi değilmiş, ben gözümde büyütmüşüm gibi gibi. İnsanın kırmızı çizgileri olmalı. Bende çok kez döndüm geri geldim 1 2 sefer de olmadı. Ben her şeye rağmen içimde ona olan affedicilik ve olayları büyütmeme, alttan alma düşüncesiyle devam ettim. Bizim yanlışımız karşımızdaki insana bize davrandığı gibi davranmamak. Ama kırmızı çizginiz olup da devam yine etmeyebilirdi. Ama bu süreci sadece hızlandırırdı. Fark bu.
Kadınlar genelde erkeklerden önce olgunlaşır. Duygusal yönden çok gelişmiş değillerdir. Sizin dediğiniz o hassasiyetlere dikkat etmez ki herkes. Siz isterseniz melek olun, karşınızdaki bu sefer başka detaya takılır kusur görürdü. Hayat maalesef böyle. Haketmesek bile haksızlığa uğruyoruz. Ama her olayın hayatımızda bir anlamı var.
Erkeklere olan güven konusuna gelince de, güvenmiyorum zaten. Birisine sonuna kadar güvenmeyi mantıklı da bulmuyorum. Bu herkes için geçerli. İnsan yani hata yapabilir çokta anlam yüklememek lazım onu anladım. Erkeklere güven yerine hayatınıza alacağınız birisi olacaksa bile bunu zamana bırakın. Annelik hakkım dediğiniz kısımda üzüldüm açıkçası, Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Ama olayın şu yönünden bakın, çocuğunuz olmuyorsa belki hayırlısı budur. Çevremde olmayanı oldurmaya çalışıp sonra dizini dövenler oldu. Kendinizi strese sokmayın, ama hayatta çok az da olsa iyi adamlar, iyi insanlar varlar. Siz eşinizden yaşadığınız şeyleri başka kişilere mâl etmemelisiniz. Birisi size bu şekilde yaklaşsa kırıcı olurdu. Yine bunun da ilacı kendi halinizde kalıp iyileşmek. Derin bir yaranın iyileşmesi nasıl zaman alıyor ve iz bırakıyorsa. Sizde zamanla iyileşip o kalp izinizden ders çıkarıp daha doğru adımlar atacaksınız.
Uzun oldu kusura bakmayın, konuşmak istediğinizde yazabilirsiniz. İyi geceler
Şu an tüm resmi görebiliyorum. Evet tanıştığımızda kırmızı çizgilerim vardı ama sonrasında ona aşık oldukça aşırı verici olmaya başladım. Kırmızı çizgilerim tek tek gitti, o da bu yüzden sanırım bana değerini kaybetmiş olabilir. Halbuki ben daha verici olursam beni daha çok el üstünde tutar zannettim ama tam tersi oldu:) Zaten her türlü bitecekti, eski eşim beni sevmeden evlenmiş. Sevgisizliğin çözümü yok o yüzden de ne olursa olsun eski eşim evliliği bitirecekti. Sadece merhametli, Allah korkusu olan biri olsaydı süreç şu ana büyük ihtimal bitmişti. Kendisi çekişmeli boşanmayı seçti, bende onun bu isteğine uymaya karar verdim.
Kusur görecek olan görür, zaten kusursuz insan yok ki. İlişkiyi uyumlanarak devam ettirmek isteyen insan var. Benim eski eşim onlardan değildi. Bu kişi bana uymadı hemen vazgeçeyim dedi benim çabam sayesinde 3 yıl sürdü. Bende onun gibi kesip atsaydım yıllar önce bitmişti.
Çocuk konusunda teşekkür ederim evet olmuyorsa vardır bir hayrı diye bakıyorum. Ama annelik hakkım elimden alındı mı evet alındı, bile isteye yaşımı bile bile zamanımı çaldı. Ama ben bu hayatta bazı ahların neticesinin çok pahalıya mal olabileceğini biliyorum. Hatta kul hakkı yüzünden kaç neslin bedel ödediği örnekler var. Yani bana yaptıkları yanına kar kalmayacak. Bundan eminim. Sadece ben Allah inancı, korkusu, manevi değerleri olan biri sanıyordum. Keşke başlangıçta manevi değerlerinin olmadığını anlasaymışım. Benim ve ailemin manevi değerleri yüksek. Kendisi de ailesi de sadece maddiyatı önemseyen kişilermiş. Bunu anladıktan sonra bu kadar kul hakkıma girmesi çok normal ki. Allah korkusu olmayan insan her şeyi yapar, iftira da atar, yalan da söyler, zamanını da çalar..
Hayatıma boşanmadan sonra biri gelirse artık güveni sıfırdan başlatacağım. Yüzde yüz değil, yüzde elli bile güveni çok sonra vermeyi düşünüyorum. Benim güvenimi o kazanmalı. Biraz sağlamalı ilerleyeceğim, karşımdakini deneyeceğim. Ama tamamen yaralarım geçmeden birini hayatıma almayı düşünmüyorum. Yoksa ileride karşıma gelecek kişiye de haksızlık olur, kul hakkına girerim. Kimse yara bandı olmayı hak etmez. Sadece kendimi bu sefer aşırı fedakar durumlara sokmayacağım. Bir de inceldiği yerden kopsun. Taviz tavizi doğurur. Hiç gerek yok. Bizim toplumdaki erkeklere cazgır, eli maşalı kadın lazım. Böyle hanım hanımcık, empat, merhametli, kibar oldukça seni ezik ve zayıf görüyorlar.
Bir söz var severim; ''İnsanlar çekingenliği korkaklık, kibarlığı eziklik sanıyorlar. '' o yüzden herkese anlayacağı dilden konuşmak lazım. Bunu anlamak için cehennemden geçmem gerekti, ama geçtim gerekli dersleri aldım. Bundan sonra daha az duygusal ve daha çok akıllıyım.
Sevgiler