İçimdeki öfkeyi bitiremiyorum, lütfen fikir istiyorum.

Sizi cok iyi anlıyorum. Esim değil ama ailesi türlü iftiralar attı. Bende öfkemden yerimde duramıyordum. Maalesef panik atak oldum bu yüzden herseyi kafaya taka taka. Size tavsiyem iyi bi psikiyatriden yardım alın. İlac kullanın. İnanın zamanla geciyor şükürler olsun ben kurtuldum. Darısı basınıza olsun.

Herkesin acısını yaşama şekli farklıdır tabii, yaşadığınız hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum... Öfkeyi kendinize yük etmeyin, çünkü hayat bu, bu bitecek başka bir imtihan çıkacak karşımıza. :)
O taraftan tanıdığınız kim varsa akraba, arkadaş, komşu vs. hepsiyle irtibatınızı koparmanız öfkenizi dindirmenize yardımcı olur, naçizane tavsiyem. İnsanlar böyle durumlarda iki taraf arasında laf taşıyıp çıkan kaostan beslenmeyi niyeyse çok seviyorlar. Gündüz programını yaşamak istercesine :))
İnşaAllah bu yaşadıklarınızı telafi edecek, yaralarınızı saracak, tekrar güvenme hissinin sıcaklığını yaşatacak insanlara denk gelsin yolunuz. Dava sürecini de ara ara yazıverin, hakkınızı aldığınızı okumak bizi mutlu eder. :)

Kardeşim taaa balayindan sorun varmış sen bu hıyar turşusuna 3 sene nasıl dayandın ? Maddi-manevi yıpranmışsın.
Öfke belli süre devam edecek. Yaklaşık bir seneni alabilir. Kafanda sürekli kuracaksın. Keşke ona şunu deseydim. Keşke şunu dediği yerde ona tokat sallasaydım. Görsem de ona iki tane tokat sallasam diye içinden geçireceksin. Hatta gözün öyle kararacak ki silah olsa vururum diyeceksin. Çünkü bu öfke hiç bir suçun yokken sana yapılan haksızlıklardan,hakkına girilmekten ileri geliyor. .
Sonra bu öfken dinecek. Yerini iyi ki kurtulmuşum duygusu alacak. Sonra onun sefil hayatı senin şahane hayatın başlayacak.
Anne olamayacağım demişsin. Yaşından dolayı diyorsan eğer onu bilemeyiz. Allah dilerse olur. Şükür ki bu andavldan çocuğun olmamış.
Kendine zaman ayır. Tatile git. Kendine yeni hayat kur. Hayatına yeni biri girmek isterse de eğer uygun biri ise görüş. Sana bol sevmeli ve sevilmeli günler diliyorum.

Teşekkür ederim. Benim öfkem olayları hatırlayınca depreşiyor. İlk zamanlar çok kötüydüm defalarca ağlama krizi geçirdim. Tansiyonum 2 hafta 15 üstü oldu. Tansiyon düşürücü ilaçlar aldım. Allahtan sonra asabi tansiyon düştü. Cökkünlük yaşadım.

Şu an en büyük kızgınlığım kendime. Eski eşime o kadar kızgın değilim. En çok kendime kızıyorum. Nasıl bu kadar kendimi değersizlestirdim diye resti çekmek için çok bekledim. Şu an duygularım öldüğü için çok saf davranmışım. Ama kendime kızgınlığım geçse hersey geçecek. Bir de karşımdaki insanı idealize etmişim. Ben bunların binde birini yapsam karşımdaki ile anlaşmak için kırk takla atardım. Hem suçlu hem iftiracı oldular. Bu çok garip. Azıcık tazminat vermemek için dünya kadar kul hakkına girdi farkında değil. Dinleri imanları paraymış. Bunu çok geç gördüm. Bir yandan da üzülüyorum. Bu kadar paraci olmak çok üzücü.. Düşünsenize sırf tazminat vermemek için yıllarını geçirdiğin eşine iftiralar atıyorsun. Hem de katil, hırsız vs diyorsun dolaylı olarak..

Hayatta her şey geçer sadece erkeklere güvenim gitti. Bunu yerine koymam belki hiç mümkün olmayacak bu üzücü işte.

Çok teşekkür ederim..irtibatta olduğum kimse yok. Hepsinin numarasını da sildim zaten. Zaten laf taşıyacak kimse de yok.

Tabi ki bu olaylar unutulacak. Bir gün tamamen mazi olacak. İnanıyorum ki eski eşime karşı nefret öfke bile bir gün kalmayacak. Tamamen nötr olacağım. Ama erkeklere güvenimi bitirdi. İnsanlara güvenim gitti. Velev ki tekrar evlendim. Her şeyi kanıtlı yapacağım. Mesela yemek mi yaptım aileme bugün şunu şunu yaptım diye resmini göndereceğim. Temizlik mi yaptım video çekeceğim. Çünkü bana yemek temizlik ev işi yapmamışım diye iftira atıldı. Her gittiğimiz yerin fotoğrafını çekeceğim, hiç dışarı çıkmıyormusum sosyalleşme hakkını elinden almışım bunlar dendi çünkü..Her yaptığımı kanıtlı yapayım ki yine iftiralar döşenmesin diye uğraşacağım. Bunu düşünmem bile çok acı.

Bu çok acı.. misal ileride tekrar evlenirsem sürekli tetikte olacağım. Gardımı hiç indirmeyecegim. Kök ailemle ilgili bir şey paylaşmayacağım. Çünkü eski eşim kullandı.. Beni belki kötüler diye hiçbir bilgi vermeyeceğim. Böyle ilişki mi olur? İnsanlara güvenimi aldı. Saf kötülük yaptığı için artık karşıma gelecek insana hiç gardimi indirmeyecegim. İş hayatımı bile paylaşmayacağım. Her bilgiyi tutar boşanma durumu olursa kullanır diye saklayacağım. Yaralanırım diye bir şey anlatmayacağım. Bunu nasıl çözeceğim hiç bilmiyorum.

Varoluşsal sorgulama geçiriyorum. İnsanlara güvenim bitti. Bir insanla yaşadıkların bir gün kül olur, unutulur ama varoluşsal değer kaybında ne yapılır hiç bilmiyorum.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Zaten yaşadığım öfke yapılan haksızlığın uzantıları. Şu an tek celsede anlaşmalı bitse idi bu kadar öfkeli olmazdım. Kabule geçmiş yaralarımı sarmaya çalışıyor olurdum.

Adam hem suçlu hem güçlü. Yani beni aldatmışsın üstüne yetmemiş dilekcelerde yok katilmisim yok hırsızmışım yok maddi planlar kurup üstüme evi geçirmeye çalışmışım. Ama ne hikmetse ben bunları yapmışım kendisi madem bu kadar kötü biriymişim bunca yıl niye evli kalmış? Bunun cevabı yok. Çünkü hepsi uydurma. Hem sevmeden evlenip hem senelerce beni kandırıp üstüne de aldatıp iftiralar atınca bende kayış koptu. Öfkem ondan hala geçmiyor.

Bir insanı, ilk dediği ile değil son yaptığı ile tanırsın dedikleri bu olsa gerek. Zaten şu an vay be eski eşimin ailesinin ve eski eşimin kendisinin manevi değerleri hiç yokmuş diyorum. Benim Allah inancım yüksek. Ailemin de öyle.. keza kul hakkından çok korkarız. Kul hakkı almamaya çalışırız. Eski eşimin ve ailesinin manevi değerleri hiç yokmuş. Şurada yaşayacağımız maksimum 40, 50 yıl daha. O da şanslı isek..sadece para için 50 yıl sonra ölüp bırakacağın mal mülk için ne bu tantana?

Beni aldattığı kadınlara ortak malı kaybetmekten korktuğu için dedikleri..Yani yuvası için hiç korkmamasi. Gerci ona göre yuva değildi ki, çok garip bir aile. Onlar bana tuhaf arıza diyor ama asıl kendileri garipler.

Günün sonunda ben para için her türlü değeri çiğneyen insandan tırsarım. Demek ki yapacağı iftiranın haddi hududu yok demek bu. Demek ki sınırı yok demek bu. Demek ki onun maddiyati kaybetmemek için etik değeri yok, insani siniri yok demek. Bu çok tehlikeli bence. İyi ki ben öyle biri değilim.

Şu an sadakat bağım devam ediyor. Davam devam ediyor cunku. Boşandıktan sonra da kendimi yirtmayacagim olursa olur olmazsa sorun değil. Çünkü artık sadece huzur ve sevilmek istiyorum. Ben sevmesem de olur ama ileride karşıma gelecek kişi beni mutlaka sevmeli. Beni sevmezse ve bana beni sevdiğini hissettirmezse isterse maddi durumu çok iyi olsun asla evlenmem. Eşimin beni sevmediği sevgisiz bir evlilik yaşadım. Bir daha sevgisiz evlilik yaşamak asla istemiyorum. Sevgisiz bir evliliğim olacağına ömür boyu bekar kalırım daha iyi.

Son düzenleme:
Balayının 3 günü bunu diyen adam ben daha ne diyim kardeşim allah yar ve yardımcın olsun

Merhaba, öncelikle size kocamaaan sarılmak istedim , yaşımız gereği bazen paniğe kapılıp yanlış insanlara doğru insan kılıfı giydirebiliyoruz, bunu yapmam diyende bir gün yapabilir malesef, sevgisiz bir evliliğe katlanmak sizin suçunuz değil başlangıçta böyle davranmadığını söylemişsiniz..
Ayrılık sonrası tabiki kimi gün kendinize kimi gün karşıdakine kimi gün hiç alakasız kişilere öfke ve tepki duydugunuzu hissedeceksiniz önemli olan bunların "geçici bir süreç" olduğunu kabul etmek kendinizle barışmak, biraz susmak... suçlu olsanız bile kendinizi böyle affetmek
Malesef iyi insanların kötü bir özelliği vardır oda her durumda kendini kusurlu bulmak sizde biraz suçluluk psikolojisi oluşmuş bu elbetteki geçecek.
Bu arada çok merak ediyorum nasıl tanıştınız, nasıl ilerledi evliliğe tutumu nasıldı, balayında nasıl bir değişme yaşandı ? Aklıma unutamadığı biri olma gibi çirkin bir ihtimal geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…