• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimdeki sıkıntı...

Aynı durumu yıllar önce yaşadık annemde .Tamamını almışlardı ne olur ne olmaz diye 45 yaşlarında idi hatta .Kötü huylu çıkacağını sanmıyorum ben öle olsa bile artık bununla ilgili tedaviler çok gelişti gerçekten .Neredeyse birçok kadın yaşıyor bunu .Düzenli kontrollerini yaptirsin doktorunuz da söylemiştir ama yine de aklınızda olsun iyilestikten sonra mamografisini de çektirsin.Cok geçmiş olsun panik yapmayın :)

Kızlar merhaba. Öncelikle herkese sağlıklı günler diliyorum.
normalde 9da uyuyan ben, içimedeki sıkıntı yüzünden uyuyamadım saatlerdir ağlıyorum. Belki güzel dilekleriniz bir nebze hafifletir diye yazmak istedim.
Annem önceki hafta kötü bir sancıyla hastaneye gitmek zorunda kaldı. Doktor yumurtalık kisti var ama 10 cm boyutuna ulaştığı için almamız lazım ameliyat ile dedi. Annem 52 yaşında menepoza girmiş. Kist i %90 iyi huylu görünüyor ama önlem amaçlı yumurtalık ve rahmini de alacağız dedi. Dün ameliyat oldu . Doktor baya zorlamış dedi kist bağırsaklarını falan zorlamış biraz daha geç kalsa bağırdaklarını çürütürdü ama müdahale ettik ve temizledik dedi.
patolojiye gönderildi sonuç için. Sonuçları bekliyoruz ama doktor ameliyattan önce söylediği gibi %90 iyi huylu diyemşyor , sonuçları bekleyelim diyor. Dayım doktor o da kötü çıkma ihtimali de var çok masum bir kiste benzemiyor dedi. Bunları bugün duydum ve duyduğumdan beri ağlıyorum. Nasıl hissettiğimi anlatamam. Şuan diyorum ki bunu atlatalım bundan sonra kafama en küçük şryi bile takmam yeterki atlatalım diyorum.:KK43:
Bu durumları yaşayanlar belki anlar bir şeyler yazar... en kötü ihtimali düşünürsek iyi huylu çıkmazsa, çok çok kötü bir durum mu? Yumurtalık ve rahim alındı önlem amaçlı bir daha kist çokmasın diye . Belki içinizde yaşayan vardır. İyi dileklere, dualara o kadar ihtiyacım var ki. Nefesim kesilşyor bazen
Allah tez vakitte şifa ve gönül ferahlığı versin. Çok geçmiş olsun.

Aynı durumu yıllar önce yaşadık annemde .Tamamını almışlardı ne olur ne olmaz diye 45 yaşlarında idi hatta .Kötü huylu çıkacağını sanmıyorum ben öle olsa bile artık bununla ilgili tedaviler çok gelişti gerçekten .Neredeyse birçok kadın yaşıyor bunu .Düzenli kontrollerini yaptirsin doktorunuz da söylemiştir ama yine de aklınızda olsun iyilestikten sonra mamografisini de çektirsin.Cok geçmiş olsun panik yapmayın :)
Çok sağolun içim rahatladı biraz yorumlarınızla. Annenizin sonuçları iyi çıktı di mi. Allah sağlık versin ona da. İnşallah dediğiniz gibidir..

Bizim okulda öğretmen arkadaşın da benzer bir sıkıntısı vardı. Onunki ileri düzeyde kanserli kitleydi. Oldukça büyük ve yayılmıştı. Kitle alındı, kısa bir süre tedavi gördü. Çok şükür 6-7 yıl geçti sanırım, şu anda işinin başında normal bir şekilde çalışıyor maşallah

Geçen sene ameliyat oldum yaşın 32. Miyom büyüklüğü 25 cm. Tesadüfen farkedildi bir de. Patolojiye parça göndermek standart bir işlemdir. Kötü huylu bir kitle on cm olana dek kesinlikle tepki verirdi vücuda . Ayrıca sadece röntgende MR da bile görüntüye bakarak iyi ya da kötü huylu olduğu yüzde seksen ihtimalle söylenir. Hele ki açıp kendi gözleriyle gören bir doktor onun kötü huylu mu iyi huylu mu olduğunu çok Rahat farkeder. Ve doktorlar Ümit verdikleri bir hastanın birkaç hafta sonra kanser olduğunu öğrenme riskine girmezler. İyi dediyse kendine güvendiği için iyi demiştir. Dayınız muhtemelen kız kardeşi olduğu için sıradan bir hastaya yaptığı yorum gibi objektif yorum yapamamış. Rahat olun temiz çıkacak inşallah.

Bizim okulda öğretmen arkadaşın da benzer bir sıkıntısı vardı. Onunki ileri düzeyde kanserli kitleydi. Oldukça büyük ve yayılmıştı. Kitle alındı, kısa bir süre tedavi gördü. Çok şükür 6-7 yıl geçti sanırım, şu anda işinin başında normal bir şekilde çalışıyor maşallah
Gerçekten mi? Allah sağlık versin. İnternette o kadar kötü şeyler okudum ki

Kötü çıksa bile sorun çıkmaz değil mi? İnşallah bahsettiğiniz gibidir teşekkür ederim
şöyle söyleyeyim,diyelim ki kötü huylu bir kitleydi,o zaman etraf organlara yayılırdı ancak anladığım kadarıyla yalnızca barsakları zorlamış.öyle değil mi? bunun önüne geçmek için de hemen alınmış zaten kitle.

karın içi serbest sıvı var mı hastanızda? hani böyle masif karın şişliği,parasentezle boşaltacak kadar?

kilo kaybı,gece terlemeleri?

ben kötü huylu çıkacağını düşünmüyorum, en kötü borderline çıkacak gibi geliyor :)

kötü bile çıksa kitle alınmış zaten yayılmadan, ileri seviyede bir yayılım var mı diye de pet-ct ile bakılır dediğim gibi,içiniz rahat olsun. zaten metastaz düşünseydi doktor bence hemen yapardı pet-ct'yi.

gelişmelerden haberdar edin beni olur mu :)

Gerçekten mi? Allah sağlık versin. İnternette o kadar kötü şeyler okudum ki
hanımefendicim internet büyük nimet,iyi ki icat edilmiş evet de,bu tarz konularda uzak durun.

baş ağrısına beyin tümörü derler, mide ağrısına mide ca derler, felaket tellallığı yapmayı severler yani.

siz hiç ellemeyin oralara,ciddiyim. kendi iç huzurunuz için. çünkü gerek yok, sakin olun,dua edin, doktorunuza güvenin :)

şöyle söyleyeyim,diyelim ki kötü huylu bir kitleydi,o zaman etraf organlara yayılırdı ancak anladığım kadarıyla yalnızca barsakları zorlamış.öyle değil mi? bunun önüne geçmek için de hemen alınmış zaten kitle.

karın içi serbest sıvı var mı hastanızda? hani böyle masif karın şişliği,parasentezle boşaltacak kadar?

ben kötü huylu çıkacağını düşünmüyorum, en kötü borderline çıkacak gibi geliyor :)

kötü bile çıksa kitle alınmış zaten yayılmadan, ileri seviyede bir yayılım var mı diye de pet-ct ile bakılır dediğim gibi,içiniz rahat olsun. zaten metastaz düşünseydi doktor bence hemen yapardı pet-ct'yi.

O kadar içimi eahatlattı ki yazdığınız allah razı olsun . Şöyle, ameliyattan önce %90 iyi huylu dedi korkulacak bir şey yok dedi doktor raporu da duruyor evde çok düşük riskli diye geöiyor. Hiç akılım ucunda aksi yoktu. Ama doktor ameliyattan çıkınca beklediğimizfen zor geçti iyi ki daha fazla geç kalmamışız dedi(ameliyattan mnce zaten risk yok diyip bi ay sonraya randevu vermişti ama annem ağrım var diyip hemen 4 gin sonraya almışlardı ameliyatı) zor oldu ama temizledik cerrah da girdi ameliyata biraz tutar farkı olscak bilginiz olsun dedi. Biraz daha kalsaydı bağırsakları çürütecekmiş dedi. Başta bağırsaklardan korktu biraz zorlamış dedi yapışmış birbirine dedi. Ama iki gün gözetimden sonra bu sabah tamamfır bağırsaklar tamamen çalışıyor sıkıntı yok diyip taburcu ettiler . Patoloji sonuçları çıkınca tekrwr konuşuruz dedi. Ama mesela ameliyattan önce iyi derken ameliyattan sonra sadece zor oldu ancsk sonuçlardan sonra konuşabilirim demeye başlayınca korktum. Ameliyatta mı fark etti tam tersi çıktığını diye. Dayım da doktor , söylendiği kadar çokta masum olmayabilir dedi. Nefesim sıkışıyor resmen düşündükçe. Ama doktor çıkar çıkmaz şubu söyledi, beklediğimizfen zor oldu biraz daha kalsa organlarını mahfederdi şimdiye kadwr nasılsğrısı olmamış ama başarılı bir şekilfe temizledik dedi . Şimdilik durum bu. Ama içime swnki bir yumru oturmuş iki gündür neredeywe hiçbir şey yemedim çok zormuş gerçekten allah hastalıkla savaşan hetkese sabır sağlık versin

Bu arada ameliyata kadar kilo kaybı falan yoktu ama gece terlemeleri de bildiğim kadarıyla yoktu sma annem menepoza girdiğinden beri zaten sıcağa hiç gelemiyordu. Sadece üç gündür ameliyattan dolayı iştahı kapandı sma bugün artık o da yerinde çok şükür yani atlattığı ameliyata göre çok iyi görüniyor yürüyüş yapıyor yemeğini yiyor, zorla oturtuyorum, ona kalsa iyiyim fiyip kalkıp yemek falan yapacak

hanımefendicim internet büyük nimet,iyi ki icat edilmiş evet de,bu tarz konularda uzak durun.

baş ağrısına beyin tümörü derler, mide ağrısına mide ca derler, felaket tellallığı yapmayı severler yani.

siz hiç ellemeyin oralara,ciddiyim. kendi iç huzurunuz için. çünkü gerek yok, sakin olun,dua edin, doktorunuza güvenin :)
Teşekkür ederim haklııisınız sanırım. O kadar kötü şeyler yazılıp çiziliyor ki. Atlatalım bunu yeter başla bir şey ietemiyorum

Kötü huylu çıkma ihtimali var. Kötü huylu çıkwrsa tekrarlama ihtimalleri var bende pek anlayamadım hiç yaşamadığım için ama iyi bir durum değil kötü çokması
Anladım ,teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun umarım herşey yoluna girer .

Kızlar merhaba. Öncelikle herkese sağlıklı günler diliyorum.
normalde 9da uyuyan ben, içimedeki sıkıntı yüzünden uyuyamadım saatlerdir ağlıyorum. Belki güzel dilekleriniz bir nebze hafifletir diye yazmak istedim.
Annem önceki hafta kötü bir sancıyla hastaneye gitmek zorunda kaldı. Doktor yumurtalık kisti var ama 10 cm boyutuna ulaştığı için almamız lazım ameliyat ile dedi. Annem 52 yaşında menepoza girmiş. Kist i %90 iyi huylu görünüyor ama önlem amaçlı yumurtalık ve rahmini de alacağız dedi. Dün ameliyat oldu . Doktor baya zorlamış dedi kist bağırsaklarını falan zorlamış biraz daha geç kalsa bağırdaklarını çürütürdü ama müdahale ettik ve temizledik dedi.
patolojiye gönderildi sonuç için. Sonuçları bekliyoruz ama doktor ameliyattan önce söylediği gibi %90 iyi huylu diyemşyor , sonuçları bekleyelim diyor. Dayım doktor o da kötü çıkma ihtimali de var çok masum bir kiste benzemiyor dedi. Bunları bugün duydum ve duyduğumdan beri ağlıyorum. Nasıl hissettiğimi anlatamam. Şuan diyorum ki bunu atlatalım bundan sonra kafama en küçük şryi bile takmam yeterki atlatalım diyorum.:(
Bu durumları yaşayanlar belki anlar bir şeyler yazar... en kötü ihtimali düşünürsek iyi huylu çıkmazsa, çok çok kötü bir durum mu? Yumurtalık ve rahim alındı önlem amaçlı bir daha kist çokmasın diye . Belki içinizde yaşayan vardır. İyi dileklere, dualara o kadar ihtiyacım var ki. Nefesim kesilşyor bazen
Nefesim kesiliyo dedin ya seni okadar cok iyi anlıyorum ki babam yogun bakımda yatarken içim okadar daralırdı ki Allah'ım cıksın diye dualar ederdim malesef ben babamı kaybettim..Şunu unutmayın hersey olacagına varıyo ister kendinizi sıkın daraltın ister relax gezin eninde sonunda Allah ne Kader yazmıssa o oluyo sakin kalıp dua edin sadece

İyi huylu mu çıkmıştı onların? Allahım inşallah söyleşdkleriniz gibidir . O kadar zor bir durum ki, anne çok farklıymış. Şuan diyorum ki sonuçları temiz çıksın bir daha hiçbir şeyi kafama takmayacam
Hislerinde haklısın iyi düşün desekte başımıza gelmiş kadar anlayamayiz seni şüphesi bile yeter. Evet temize sonuçlar çok şükür canm wizimde öyle olur kötü bişey değildir

Nefesim kesiliyo dedin ya seni okadar cok iyi anlıyorum ki babam yogun bakımda yatarken içim okadar daralırdı ki Allah'ım cıksın diye dualar ederdim malesef ben babamı kaybettim..Şunu unutmayın hersey olacagına varıyo ister kendinizi sıkın daraltın ister relax gezin eninde sonunda Allah ne Kader yazmıssa o oluyo sakin kalıp dua edin sadece
Çok zormuş...

Çok gecmıs olsun. Artık herseyın tedavısı var güçlü durun moral verım annenize. Ins ıyı çıkar ama kotu çıksa da tıp çok ılerledı unutmayın

Back
X