İçimden gelenler, Aklımdan geçenler...

Değişmek değil ama bu farkındalık daha erken oluşabilirdi belki onu demek istiyorum. Yoksa insanın çekirdek kişiliği değişmez tabi.
ben senin gibi bir kaç kişi tanıdım ve şimdi bu sekilde konuşan sen başka bir olay olduğu zaman iyi ki böyle yaşamışım der gibi duruyorsun.31 yaş bence farkındalık için çok geç.bu senin yaşadığın başka bir şey

Ne demek istediğinizi anlamadım. Ben yaşadıklarımdan pişman değilim çünkü pişman olacak şeyler yapmadım. Sadece şu anda mükemmel olmaya çalışmanın karşındaki kişinin seninle ilgili düşüncelerini değiştirmeyeceğini anladım. Özellikle iş hayatı çok etkili oldu bunda. Sen tam mesai çalış, debelen adamlar işine geldiği gibi yorumluyorlar. İşi sadece çalışmak olan insanların işlerini iyi yapmadıklarıyla suçlandıklarını gördüm misal.

verdiğiniz örnek pek alakalı gelmedi.hele bu ülkede şekilciliğin her şey olduğu bir ülkede bunun doğru oldugunu düşünmek büyük bir hata.kendine güven ise tamamen farklı bir şey

verdiğiniz örnek pek alakalı gelmedi.hele bu ülkede şekilciliğin her şey olduğu bir ülkede bunun doğru oldugunu düşünmek büyük bir hata.kendine güven ise tamamen farklı bir şey
Anlamadım. Teşekkür ederim paylaşımın için.

sizin yaradılısınız bu sekılde davranmaya müsaitmiş
bu arada ben de bursalıyım
hiç kim ne der ne soyler dıye dusunmedım
lise donemınde sol kulagımda 7 delik vardı
hayatı dolu dolu yasadım
renklı tokalara bıle laf edecek bir hala
Bursanın neresınde yasıyor acaba

Bende üç tane vardı, üniversitedeyken...
Bursa güzel memleket. Çok özlüyorum o daracık sokaklarını.

Bazı noktalarda benimle ortak şeyler buldum..

Ben de bunu yeni yeni kırmaya çalışıyorum, ama yoruluyorum..

Mesela değişik bir evlilik yaptım, (adetleri ve klişeleri kırarak). İnsanların lafları sözleri, soruları, kurcalamaları, art niyetleri, hatta yeri gelip keşke şuna sahip olmasaydı demeleri.. Neler duydum, neler geldi kulağıma.. Ağlayıp üzüldükçe, kibar oldukça tepeme bindiler.

Ama artık incitmeye başladım hak edenleri. Artık bunu düstur edindim. Haddini bilmeden konuşanın lafı ağzına tıkıyorum. Şimdilik birkaç akraba aldı nasibini. Kırmızı oje de ne fena, tersi kötü diyolar şimdi

Herkes önce kendine baksın. Kimse ak kaşık değil. Hiç etik bulmamakla beraber, sen neden şu kendi falanca sorununla ilgilenmiyorsun, sahi seninki daha bi acayipmiş demek işe yarıyor.

Bazı insanlar mutsuzluktan besleniyor çünkü!

Ben hala anlattığın gibi yaşıyorum.
31 de anlaşılıyorsa iyi.
1 yıl sonra kendimi düzelteyim razıyım.
Bıktım herkesi, her şeyi çok ciddiye alan akılsız başımdan..

Ben hala anlattığın gibi yaşıyorum.
31 de anlaşılıyorsa iyi.
1 yıl sonra kendimi düzelteyim razıyım.
Bıktım herkesi, her şeyi çok ciddiye alan akılsız başımdan..
Bu bir kişilik özelliği sanırım. Nasıl oldu bilmiyorum. Kafamda bir mum yandı bildiğin.

Ben de bu tarz şeyler düşünüyorum bu ara. Bendeki belki biraz daha farklı bir durum ama benzer yine de. Akraba,çevre vs değil de(adam gibi görüştüğümüz akrabamız hiç olmadı) anne ve baba faktörü, ve buna karşı kendi kararlarımı alamıyor olmam gibi konularda kendime çok kızıyorum. Çocukluk zamanları değil belki ama ergenlik ve sonrasındaki dönemde hep kararları onların doğrultusunda vermişim. İstediklerimden hep vazgeçmişim gibi hissediyorum. Şuanda da aynı durum var, istemedikleri bir ilişki ve evlilik planları, ama benim emin olduğum bir kişi. Hiç karşı koyamadan yaşadıktan sonra şuan bunu yapmak biraz zor geliyor, ne nasıl olacak soruları kafadan çıkmıyor.
Bilemedim belki çok da alakalı değil durumlarımız ama bence gerçekten de başkaları için değil de (bu anne baba bile olsa) kendimiz için yaşayabilmeliyiz. Başkalarının istediği olacak diye ben mutsuz bir hayat geçiriyorsam ve bu mutsuzluğa neden olma hali onları zerre üzmeyecekse, sanırım artık dur demek gerekiyor.

tam tersi gençken hep ailede çıkıntı oldum, hala da öyleyim biraz,
eşim benden beter, çok çok muhafazakar bir ailenin oğluyken tam aksi bir yaşam tarzını seçti.
abisi ve yengesi bizim tam terslerimiz, örnek evlat, örnek vatandaşlar.
kısa keseceğim, nedendir bilmem ikimizin ailesinde de kıymetli evlatlar biziz...
o yüzden kimseyi umursamadan yaşamak gerektiği kısmına, taktir edilecekseniz her şekilde edilip, aksi durumda her şekilde edilmeyeceğiniz kısmına şiddetle katılıyorum.

Hiç hata yapmadim demişsiniz..size göre yada çevrenize göre hata olan başkaları için doğru olabilir ama.yada tam tersi.
Yani bir gencin kendini bu kadar kısıtlaması bana göre başlı başına bir hatadır zaten.insanlar hata yaptıkça tecrübe edinir,insanları daha iyi tanır.
Bikini giyip denize girmekte,alkol alıp eglenmekte ,makyaj yapmakta sizin kendi kendinize oluşturduğunuz hata senaryoları aslında. bunların hiçbiri hata değildir.
Tercih meselesidir sadece.
Şimdi sizde pismansiniz buna sevindim. İlerde dünyaya getirdiğiniz evlatlarıniza karşı çok daha olumlu olabileceksiniz .

güzel yazmışsın da madem bu kadar ince ruhlusun niye millete laf batırıp duruyorsun forumda neyse
hani diyorum bir insan o mu bu mu yani...

güzel yazmışsın da madem bu kadar ince ruhlusun niye millete laf batırıp duruyorsun forumda neyse
hani diyorum bir insan o mu bu mu yani...
İnce ruhlu olmak ayrı ödlek, kaypak, işine geldiği gibi yorumlamak, iftira atmak ayrı. Böyle insanlara asla tahammülüm yok. Sonrasında haksızlığa uğrayıp üzüleceğimi bilsemde basarım lafı. Senin yaran nedir hayırdır?

ahah ya 1 aydır yokum her şey aynı, gıcık olduğun üyenin konularını bulup iğneleme şekli bile

neyse, obiş muhtemelen ilk çocuksun, genelde ilkler böyle oluyor ama sen çok geç olmadan olayı çözmüşsün.. bundan sonra istediğin gibi yaşa.. insan önce kendi kafasında bitirecek özgür olmayı, sonra etrafındakilerde saygı gösteriyorlar kararlı olduğunu anlayınca..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…