içimi dökmek istedim

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.140
419
688
40
görümcem ve ailesi hollanda ya yerleşti 2 yıl önce her yıl gelip 1 hafta kalıyorlar geçen sene iznime denk geldi çocuklarını bırakıp (benimde çocuklarım var) arkadaşlarına akrabalarını ziyarete gitti. ben bunları eşime dahi söyleyemiyorum 1 kız kardeşim var yılda bir geliyor diye bir başlıyor sanki küfür ediyorum kardeşine . evim küçük salonu ona tahsis ediyorum dün geldi 1 gün kaldı köye gittiler köy dönüşü 1 hafta kalacağını söyledi içim sıkıldı resmen kendimi de suçluyorum kötü birimiyim diye ama 1 hafta demek çokca masraf demek, örneğin havaalanına gidip onları aldı tekrar havaalanına bıraktı gibi bunlar hep maddiyat sonrasında ben zorlanıyorum kimseye anlatamıyorum. bir kardeşi daha var ve teyzesi de var geldiğinde onlara hediyeler getiriyor kalmıyor ve diğer kardeşine arada yardım da ediyor durumu biraz daha kötü diye bana yapmasını beklemiyorum . insanın zoruna gidiyor ya ben mesela aramam sormam görümcemi araya sınır koydum ki buna rağmen bunları yapabiliyor ben kalamazdım herhalde ama umrunda değil salağa yatıyor resmen. kimseyi üzmek kırmak istemiyorum ama kullanılmak zoruma gidiyor :(

Başında annesi olmadan kabul edebileceğim tek çocuk kardeşim. Kendi çocuklarımı bile kaldırmıyor kafam, kabul etmeyin çocuklarını bırakıp gezmesini.

Eşinizle de konuşun, “gelmesin demiyorum ama zaten 1 hafta misafir ağırlarken yoruluyorum bari çocuklarını bırakmasın” diyebilirsiniz, yani ben öyle derdim

işin ilginci bana sormuyor program yapıyorlar eşiyle 1 hafta ve sana dönüp sadece çocuklar kalabilir dimi diyor? tak diye yani ne bir izin ne birşey yok? geçen sene herkesin içinde bişey diyemedim.

işin ilginci bana sormuyor program yapıyorlar eşiyle 1 hafta ve sana dönüp sadece çocuklar kalabilir dimi diyor? tak diye yani ne bir izin ne birşey yok? geçen sene herkesin içinde bişey diyemedim.

Kalamazlar benim de izin vaktim işlerimi ona göre ayarladım dersiniz. O söyledi diye kabul etmek zorunda değilsiniz.

Ben sorumluluk alamam diyeckesiniz evde bisey olur sizden bilirler cocuk bu .aynen diyin birsey olur kafasini vurur kayar duser boğazına birsey takilir ben vebal alamam demeniz gerekir bastan .

Ne diye bırakıyor ya? Teklif edilmeyen yere çocuk mu bırakılır?
Bazı insanlar çocukları nereye kime yamasam diye fırsat kolluyor.
Bakmaya can atan anneanne babanne dışında hayatta bırakmam.
Hadi bıraktım diyelim (mecbursam) yüklü para veririm.
İnsanların rahatlığın bak , sen doğur başkaları baksın ooooh 3-5 tane yapmak lazım valla 😀

Normalde çalışan biriyseniz ve tatilde iseniz bende plan yaptım çocuklarımla vakit geçirmek için deyin. Hergune bi sey uydurun. Evde durmamaya çalışın. Yada gene çocukları sana bıraksak dediğinde ay bende siz geliyorsunuz benimkileri size bırakıp biraz kafa dinlemek istiyodum deyin. 3. Seçenek hayır deyin. 4. Seçenek de geldi aklıma alıp çocuklarınızı yanıniza onlar nereye giderse bende geleyim diye ardlarina takılın. Hatta gezme yeme içme durumlarında da elinizi cebinize atmayın bi kaç kere o zaman o onlara batar. Hem sizde eşinizekarsi ben bi sey yapmadım konumuna gecersiniz 😉😉

Bir hafta sizde kim kalacak anlamadim? Gorumceniz mi cocuklari mi? Kabul edip bakmak zorunda degilsiniz cocuklara. Baskalarinin yazdigi gibi “ben sorumluluk alamam” diyip isin icinden cikabilirsiniz. Cok merakliysa, esiniz baksin cocuklara. Siz mecbur degilsiniz

görümcem ve ailesi hollanda ya yerleşti 2 yıl önce her yıl gelip 1 hafta kalıyorlar geçen sene iznime denk geldi çocuklarını bırakıp (benimde çocuklarım var) arkadaşlarına akrabalarını ziyarete gitti. ben bunları eşime dahi söyleyemiyorum 1 kız kardeşim var yılda bir geliyor diye bir başlıyor sanki küfür ediyorum kardeşine . evim küçük salonu ona tahsis ediyorum dün geldi 1 gün kaldı köye gittiler köy dönüşü 1 hafta kalacağını söyledi içim sıkıldı resmen kendimi de suçluyorum kötü birimiyim diye ama 1 hafta demek çokca masraf demek, örneğin havaalanına gidip onları aldı tekrar havaalanına bıraktı gibi bunlar hep maddiyat sonrasında ben zorlanıyorum kimseye anlatamıyorum. bir kardeşi daha var ve teyzesi de var geldiğinde onlara hediyeler getiriyor kalmıyor ve diğer kardeşine arada yardım da ediyor durumu biraz daha kötü diye bana yapmasını beklemiyorum . insanın zoruna gidiyor ya ben mesela aramam sormam görümcemi araya sınır koydum ki buna rağmen bunları yapabiliyor ben kalamazdım herhalde ama umrunda değil salağa yatıyor resmen. kimseyi üzmek kırmak istemiyorum ama kullanılmak zoruma gidiyor :KK43:
İzin zamanınızda Başka plan yapın, bir de çocuk sorumluluğu çok riskli siz görmeden bir yerden düşer, bogazına bişey takılır bi yerini yakar sonra suçlu siz olursunuz.

1 hafta kalmasi normal. İnsanın ailesi için yaptığı masraf, almak bırakmak laf edilmez cok ayıp. Ciddi söylüyorum benim için bunlari yapan arkadaşlarım oldu hep Allah razı olsun. Aile diyoruz.

Bunun dışında kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değilsiniz.
Kusura bakma benim başka planlarım var. Emanet çocuk zor sorumluluk alamam bir kere deseniz yeter.

hollanda gibi güzel ve medeni bi ülkede yaşıyorlar, zaten tatilleri 30 iş günü, 6 hafta falan yapıyor.

akıllılık edip bi de çocukları sana bırakıp geziyorlar.

ben hiç iyi niyetli bulmadim, acik acik demen gerekiyor. bildigin seni kullaniyorlar.

bakıcı tutsun cocuksuz gezecekse

görümcem ve ailesi hollanda ya yerleşti 2 yıl önce her yıl gelip 1 hafta kalıyorlar geçen sene iznime denk geldi çocuklarını bırakıp (benimde çocuklarım var) arkadaşlarına akrabalarını ziyarete gitti. ben bunları eşime dahi söyleyemiyorum 1 kız kardeşim var yılda bir geliyor diye bir başlıyor sanki küfür ediyorum kardeşine . evim küçük salonu ona tahsis ediyorum dün geldi 1 gün kaldı köye gittiler köy dönüşü 1 hafta kalacağını söyledi içim sıkıldı resmen kendimi de suçluyorum kötü birimiyim diye ama 1 hafta demek çokca masraf demek, örneğin havaalanına gidip onları aldı tekrar havaalanına bıraktı gibi bunlar hep maddiyat sonrasında ben zorlanıyorum kimseye anlatamıyorum. bir kardeşi daha var ve teyzesi de var geldiğinde onlara hediyeler getiriyor kalmıyor ve diğer kardeşine arada yardım da ediyor durumu biraz daha kötü diye bana yapmasını beklemiyorum . insanın zoruna gidiyor ya ben mesela aramam sormam görümcemi araya sınır koydum ki buna rağmen bunları yapabiliyor ben kalamazdım herhalde ama umrunda değil salağa yatıyor resmen. kimseyi üzmek kırmak istemiyorum ama kullanılmak zoruma gidiyor :KK43:
Yorumları da okuyorum yılda bir kere yedi gün gayet normal?? Kusura bakmayinda ordan elleri kolları dolu gelirken sorun yoktur eminim :d adam hakli bir annesi bir kardeşi var yedi günden bişey olmaz huzursuzluk yaratmaya gerek yok

İki tarafta değisiksiniz biri hediye getirmedi için dert yanıyor biride da hollandadan eli boş geliyor benim bildiğim kadar ne hediye beklenir nede eli boş gidilir bende sadece ablamın ve abimin çocuklarına bakarım başka kim senin kine bakmam

Elleri kollari dolu gelmiyorlarmis,iki cikolataya kendilerine tam pansiyon bir hafta baktiriyorlar.Gitsinler bir otelde kalsinlar.Cok yuzsuzler,Euro lari Cok kiymetli,istenmediklerini bildikleri halde yamanacak yer ariyorlar.Nerde belies oraya yerles.

vallahi iyi ki sizin gibi akrabam yok.. benim kardeşim hollandada yaşayacak bir hafta bende kalacak eşim de laf edecek öyle mi ilk önce o eşi kalaylarım sonra da kapının önüne koyarım.. üstelik havaalanı masrafına kadar düşünecek kadar kalbi fesat olacak, yazık.. ben kardeşim yurtdışından gelip ben de kalmazsa asıl sorun olur.
ve evet cevaplıyım kötü birisisiniz

inanın eli kolu gelmedi getirdiği şeyleri görseniz anlarsınız ben hediyesinde filan değilim kullanılmak zoruma gidiyor 1 eltim daha var ve teyzesi de var bende kalmasın demiyorum çocuklarına bakıcılık yaptırmasın beni sevmediklerini biliyorum. o halde neden benden yararlanıyorsun? plan yapmaya karar verdim o bir hafta evde kalmamaya çalışacağım.

Kocanıza anlatın. Dengeyi onun kurması gerekiyor.
Kurmuyorsa problem var, ama problem sizde değil kocanızda. Ailesini size tercih ediyor.

yorumunuz bana çok kötü kalpli geldi. yılda bir kere yurt dışından gelen misafiri 1 hafta ağırlamaktan (hele de eşinizin kardeşini) gocunmanız çok tuhaf. bir de masraf olacak diye tutturmanız içler acısı ne yalan söyleyeyim.

tek haklı olduğunuz nokta çocuk konusu. çocukların sorumluluğunu almak istemediğinizi söyleyin ve bakmayın.

Back
X