Kadını sevmem için bir neden yokken sevmemem için çok neden var. Biz o kadını tanıyorduk ve komşuyduk. Ona rağmen babamla beraber oldu. Şimdi irkiktihiçmisıçyık yacılar gelecek ama ben kadın Hakkında konuşuyorum şu an. Hayatımda olmaması daha iyi ama babamın hayatındayken illaki görüyordum ne yapayımŞimdi durumunuz zor, Allah yardımcınız olsun. Çok da gençsiniz ama bu kadar umutsuz olmayın. Moraliniz bozuk ama şükredin ki yavrunuz var sağlınız yerinde...
Ama düşününce, ben de çocuklarımı eşimin eski eşinden olan çocuğunu ziyaret etmek için anneme bırakmazdım gibi geliyor. Kızmayın bana ama hayatımda bu ziyaretin pek önemli bir yer tutabileceğini sanmıyorum, hatta zaruri bir durum olmadığı sürece görüşmezdim.
Tabii siz baba kızsınız, o ayrı. Demiyorum ki yeni eşi ve çocukları var diye sizi unutsun. Öyle bir şey tabii ki olamaz. Ama burda kadını suçlamak yerine babanızda arayın suçu. "Sen istemiyor olabilirsin, ama unutma ki bu ikisi nasıl benim çocuğumsa o da benim çocuğum" diyip sağlam durmalı. "Her gün bu iki çocuğumlayım, benim diğer kızım bir haftasonunu beraber geçirmeyi haketmiyor mu?" diye sorduğunda kadının "evet haketmiyor" diyeceğini sanmıyorum.
Daha önceden evlenmiş ve çocuğu olan bir adamla evlenmeyi kendisi seçmiş sonuçta.
Canım benim, siz sadece yalnızlıktan bunalmışsınız. Yeni bi şehre taşınmışsınız. Eşinizden ve ailesinden başka kimseyi tanımıyosunuz anladığım kadarıyla. Sosyalleşmeye ihtiyacınız var sadece. Evet ailevi problemleriniz var geçmişten gelen ama şu anki sıkıntınızın asıl sebebi yalnızlık bence. Annenizle zaten çocukluktan gelen bi bağlanma ve güven problemi varmış, şiddete yatkın olmasından dolayı. Babanız zaten sizi yüz üstü bırakır gibi başkasıyla yeni bir aile kurmuş ve üvey kardeşleriniz hemen hemen bebeğinizle aynı yaşta. Her ne kadar çocuğunuzla aynı yaşlarda olsalar da babanızın yeni ailesi ve sizinle yapmadıklarını onlarla yapıyor olması sinir bozucudur eminim. Yanlış anlamayın, kıskanıyorsunuz demiyorum ama insanın ağırına gider. Bu şartlar altında babanızdan olan beklentinizi de minimuma indirin bence. Yani gelirse gelir, gelmezse keyfi bilir şeklinde düşünmek belki sizi rahatlatır. Ne güzel bi yuva kurmuşsunuz, yaşınız çok genç maaşallah. Ders çalışıyorum demişsiniz, okul yada atama durumunuz var sanırım. Yarım gün bile olsa bakıcınızın olması büyük şans. O geldiğinde bazen tek başınıza da dışarı çıkın. Yaşadığınız şehrin imkanları nedir bilmiyorum ama Ne bileyim kuaföre ya da kahve içmeye filan gidin. İmkan varsa eşinizle başbaşa öğle yemeğine gidin mesela. Zamanla orda da arkadaş çevresi edineceksiniz zaten. Bundan sonrası için siz eşinize, işinize/okulunuza, bebişinize ve kendi kurduğunuz yeni hayata odaklanın. Zaman çok çabuk geçiyor, bu güzel günlerinizi babanızın vefasızlığı ve üvey annenizin saçmalamaları ile heba etmeyin.Çıkarıyorum hemen her gün. Yarım gün bakıcımız var ben o sırada ders çalışıyorum sonra Bebek'le uğraşıyorum parka götürüyorum tüm günüm kimseyle konuşmadan geçiyor artık insan gördüm mü gereksiz saçmalar oldum.. İnsanlarla konuşmayı unuttum
Çok çok güzel analiz etmiş, yazmadıklarımı bile yakalamışsınız.. Emeğinize sağlık.. Çok haklısınızCanım benim, siz sadece yalnızlıktan bunalmışsınız. Yeni bi şehre taşınmışsınız. Eşinizden ve ailesinden başka kimseyi tanımıyosunuz anladığım kadarıyla. Sosyalleşmeye ihtiyacınız var sadece. Evet ailevi problemleriniz var geçmişten gelen ama şu anki sıkıntınızın asıl sebebi yalnızlık bence. Annenizle zaten çocukluktan gelen bi bağlanma ve güven problemi varmış, şiddete yatkın olmasından dolayı. Babanız zaten sizi yüz üstü bırakır gibi başkasıyla yeni bir aile kurmuş ve üvey kardeşleriniz hemen hemen bebeğinizle aynı yaşta. Her ne kadar çocuğunuzla aynı yaşlarda olsalar da babanızın yeni ailesi ve sizinle yapmadıklarını onlarla yapıyor olması sinir bozucudur eminim. Yanlış anlamayın, kıskanıyorsunuz demiyorum ama insanın ağırına gider. Bu şartlar altında babanızdan olan beklentinizi de minimuma indirin bence. Yani gelirse gelir, gelmezse keyfi bilir şeklinde düşünmek belki sizi rahatlatır. Ne güzel bi yuva kurmuşsunuz, yaşınız çok genç maaşallah. Ders çalışıyorum demişsiniz, okul yada atama durumunuz var sanırım. Yarım gün bile olsa bakıcınızın olması büyük şans. O geldiğinde bazen tek başınıza da dışarı çıkın. Yaşadığınız şehrin imkanları nedir bilmiyorum ama Ne bileyim kuaföre ya da kahve içmeye filan gidin. İmkan varsa eşinizle başbaşa öğle yemeğine gidin mesela. Zamanla orda da arkadaş çevresi edineceksiniz zaten. Bundan sonrası için siz eşinize, işinize/okulunuza, bebişinize ve kendi kurduğunuz yeni hayata odaklanın. Zaman çok çabuk geçiyor, bu güzel günlerinizi babanızın vefasızlığı ve üvey annenizin saçmalamaları ile heba etmeyin.
Nacizane tavsiyem, ailevi sorunlarınızı arkada bırakmak için bir psikoloğa gidebilirsiniz. Eminim faydası olacaktır. İnşaallah bundan sonra hep güzel şeyler getirsin hayat size.
Ay maaşallah maaşallah, allah nazarlardan esirgesin. Rabbim yolunuzu bahtınızı hep açık etsin inşaallah. Çok sevindim, hukuk çok güzel bi bölüm. Hem okuyup hem çalışmak bile çok zorken siz hem annelik hem de ev işlerini yapıyorsunuz. Allahım nazarlardan korusun sizi ve yuvanızı. Bakın, hem yaşınız çok genç, hem bebişiniz var; hem de okuyorsunuz. inanılmaz bi sorumluluğun altına girmişsiniz. Geçmişte yaşadıklarınız sizi çok güçlü ve sağlam bi kadın yapmış. Sakın okulu bırakmayın, elbette zorlukları olacaktır ama hayal edin mesela; mezuniyet törenine oğlunuzla birlikte gittiğiniziOkuyorum devlet üniversitesinde hukuk fakültesinde. Bebeğim küçük evim okula uzak yol 1.5 saat sürüyor git gel 3 saat o yorgunlukla çalışamıyorum en iyisi gitmeyeyim diyorum yarım gün bakıcı tuttum o ilgileniyor Bebek'le ben çalışıyorum ama tamamen asosyal bir insan oldum sonra evin işi ütüsü yemeği
Boşanmışlar. Anneme tebligat ulaşmadı. Muhtarlıkta seçim kağıdında kızlık soyadı yazınca merak etmiş onlar söylemişAnnenle boşanmadanmı evliymiş ben pek anlamadım ama babanında rahatı yerinde belli ki bide durumuda iyi heralde bu kadsr gezdiklerine göre.
çok çirkefler ağızlarından küfür eksik olmaz annesi de öyle kızı daAma bu cok sacma.
Kayinvalide kim oluyo pardon da babanizin sizinle gorusup/gorusmemesi hakkinda soz sahibi oluyo?
Kizinin evli adamla gorustugunde kizina engel olsaymis ,cok merakliysa !
Bizim annemle ilişkimiz geri dönüşü olmayan bir yola saplandı kaldı..Allah yardımcın olsun canım cok üzüldüm bol bol dua et Allaha sıgın babanla herşeye ragmen görüsmeye ihtiyaç duydugun gibi keşke annenlede bag kursan nasıl olur senin icin. yinede kendn blirsin
Ben de sadece onu istiyorum bana Zaman ayırsın başka hiçbir şey değil.. En azından eşim ve ailesi de görür ailemden bir insanın beni önemsediğini ama yok..Kesin o kadın engelliyor babanızı Allahından bulsun onunda çocukları var yarın öbürgün kendisini bırakıp başka kadına gitmeyeceği ne malum! Kadın resmen babanızı kapaklamış gezip tozuyor parmağında oynatıyor!Umarım babanız doğru yolu bulur.. Sizde onun evladısınız size de zaman ayırmak zorunda sizi üzmeye hakkı yok!
aynen..aslında işi en zor olan o çocukçağız..12 yaşındaki kardeşine sahip çık. Onun durumuna üzüldüm. Herkes düzenini kurmuş. O ne yapıyor ne hissediyor acaba...
Sakin olun, annenize ya da babanıza ihtiyacınız yok. Geçmişteki yükleri şimdiki hayatınıza taşımayın. Babanız isterse gelir istemezse gelmez, kendisi kaybeder. Ne güzel evlenip bi yuva kurmuşsunuz, bebişiniz de varmış. Yeni kurduğunuz yuvaya odaklanın. Siz yalnızlıktan bunalmışsınız anladığım kadarıyla. Yeni bi şehire adapte olmak zordur. Oğlunuzla parka filan gidin mesela, hava alın. Biraz dikkatinizi başka yöne çekecek meşgaleler bulun.
Üvey annenin annesi mi babanla görüşmeni istemiyormuş?
Onu dinleyen babada iş yokMiktirsinler dış kapının mandalları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?