- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.749
- 208
- 37
Ya bişe diyeceğim evlilik kavramı nedir ? Önce bunu bilmek lazım.
(Tabi ben acele ettim farkındayım)
Evlilik hastalıkta sağlıkta diye klasik bi söz var o tanımın modernize hali.
İster o.... olsun ister bakire ister sevişmiş ister ordan oraya..
Ne olursa olsun erkeğin bunu veya kızın bunu karşı cinse sorup deşmeye gerek olmadan yola çıkması demektir. Ben ve benden sonrası sen ve senden sonrası gibi..
Evlilik başka bir şeydir diye düşünüyorum. Evlilik bir tercihtir. (Zaten evlilik kavramını bilmeyen bekar kalsın eğer aldatacaksa)
Bazen eşinle; anne, baba bazen arkadaş bazen cinsel birliktelik bazen eş bazen yuva her şey yani.. Yüce bir şey.
Belli bir olgunluğa gelmiş çiftler geçmişi sorsa bile irdelememeli bence.
Herkesin günahı sevabı kendine.
(Bu arada evlilik öncesi bir şey yaşamadım)
Ama düşüncem bu.
Bu bir hata değil tercihtir.
Günah boyutu Allah ile senin aranda kalmış.
Diyoki anan o gün namus iki bacak arasında değil ben sadece evlenmeden bilmek istedim.Bu fikirlerin bak ne güzel. Bu güzel düşünce yapını o sorunlu adamla heba etme lütfen.
Bak ben bakire evlenmedim. Eşim ne sevgiliyken ne evlendikten sonra bir gün olsun soru bile sormadı.
Evlilik sevgi kadar saygının da olduğu bir birleşme aslında. Ve bu mevzular açılınca o saygı gidiyor ne yazık ki. Bu nedenle ben hayır gelmez evlensen de diyorum. Ki bakış açınız da oldukça farklı.
Ben daha rahatım haliyle kocamı da rahat seçtim. Ama kalkıp ilk gece bıdı bıdısı yapan bir adam olsa hayata bakışımız farklı olacağından anlaşamazdık zaten. Sizin dünyaya bakışınız da farklı ki.
Bırak kendi kafasında birini bulsun.
Ya bişe diyeceğim evlilik kavramı nedir ? Önce bunu bilmek lazım.
(Tabi ben acele ettim farkındayım)
Evlilik hastalıkta sağlıkta diye klasik bi söz var o tanımın modernize hali.
İster o.... olsun ister bakire ister sevişmiş ister ordan oraya..
Ne olursa olsun erkeğin bunu veya kızın bunu karşı cinse sorup deşmeye gerek olmadan yola çıkması demektir. Ben ve benden sonrası sen ve senden sonrası gibi..
Evlilik başka bir şeydir diye düşünüyorum. Evlilik bir tercihtir. (Zaten evlilik kavramını bilmeyen bekar kalsın eğer aldatacaksa)
Bazen eşinle; anne, baba bazen arkadaş bazen cinsel birliktelik bazen eş bazen yuva her şey yani.. Yüce bir şey.
Belli bir olgunluğa gelmiş çiftler geçmişi sorsa bile irdelememeli bence.
Herkesin günahı sevabı kendine.
(Bu arada evlilik öncesi bir şey yaşamadım)
Ama düşüncem bu.
Bu bir hata değil tercihtir.
Günah boyutu Allah ile senin aranda kalmış.
Aynen onuda burda farklı düşünen hanımlar olabilir diye yazmak istedim :)nasıl bir bilinçaltı işletmesiyse bu erkeklerin bize yaptığı şurada sanal alemde bile parantez açtırıyor insana..
Aynen onuda burda farklı düşünen hanımlar olabilir diye yazmak istedim :)
Ahahahahah aynen ya:)) anladım zaten . senin gibi düşünmeyenler senin hakkında kötü düşünmesin toplum baskısı işte bu da..
kendi bedeni hakkında kendi tasarrufunu kullanmayı bırak yazmaktan bile imtina eden kadınlar kadınlarımız..
kadının kadına ettiğini de kimse etmiyor ha..
Baştan sordu zaten söyledim ama evlilik evrakı hazırlanırken bunu sorması adice. İğreniyorum ondan. Diyorki benden soğudun mu Ne yaptın kes sesini dedim kapattım telefonu.
Niye bu kadar tepki veriyor Muş'um anlamamış kesin benim ona anlatmadığım bir şeyler varmış.
Noldu ayrılamazsın bu adamdan dediğimizde ayrıldım anlamıyor musunuz diye yirtiniyordun. Başına iş alacaksin ama al tabi almadan anlamazsın. Hayat herkesin kendi yolculuğu illa yaşayıp anlayacaksın.Evliliği erteledim arkadaşlar son durum bu. Özür diledi defalarca çok sevdiğini söyledi art niyet aramamam gerektiğini söyledi. Son durum bu. Evliliği ertelemek istediğini söyledim neden diye soruyor üzülmüş. Mart olsun dedim geçtim kenara :)
Ayrıldım ben ama defalarca pişman olduğunu uzağız diye sinirle söylediğini söyledi. Ayrıca çok emek var ilişkimizde. Düğün tarihini erteledim bence bu ona yetti :)Noldu ayrılamazsın bu adamdan dediğimizde ayrıldım anlamıyor musunuz diye yirtiniyordun. Başına iş alacaksin ama al tabi almadan anlamazsın. Hayat herkesin kendi yolculuğu illa yaşayıp anlayacaksın.
Evliliği erteledim arkadaşlar son durum bu. Özür diledi defalarca çok sevdiğini söyledi art niyet aramamam gerektiğini söyledi. Son durum bu. Evliliği ertelemek istediğini söyledim neden diye soruyor üzülmüş. Mart olsun dedim geçtim kenara :)
Ayrıldım ben ama defalarca pişman olduğunu uzağız diye sinirle söylediğini söyledi. Ayrıca çok emek var ilişkimizde. Düğün tarihini erteledim bence bu ona yetti :)
Ayrıldım ben ama defalarca pişman olduğunu uzağız diye sinirle söylediğini söyledi. Ayrıca çok emek var ilişkimizde. Düğün tarihini erteledim bence bu ona yetti :)
Ne kadar ertelemişsin maşallah.. mart ya mart.. 2 ay var. .Evliliği erteledim arkadaşlar son durum bu. Özür diledi defalarca çok sevdiğini söyledi art niyet aramamam gerektiğini söyledi. Son durum bu. Evliliği ertelemek istediğini söyledim neden diye soruyor üzülmüş. Mart olsun dedim geçtim kenara :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?