Evet insan ilk etapta konduramıyor bir de suçluluk harekete geçiriyor.. Suçlandıkça çırpınıyoruz insan zaman geçince anlıyor görüyor gerçekleri malesef.Çok geçmiş olsun. Bu anlattığında kendimi gördüm. Bende nişan öncesi terkedildim. Adamın bahanelerini gerçek sandım kendimi suçladım çok sonradan anladım bahane olduğunu.
Aman 2 kuruşluk insan, o değer Verse ne olur vermese ne olur, siz kendinize değer verin, sevin. Allah zaten vurmuş onu, beceriksiz karaktersizin tekiymiş.A
Kardeşim gibi gördüğüm bi erkek arkadaşım var. Ona da anlattım durumu. Çok sinirlendi ve sizin yaptığınız yorumu yaptı aynen. Bi erkek olarak söylüyorum dedi pislik yaşadıklarının daha iyisini yaşamak için ulaşacak sana ama sen buna izin vermeyeceksin dedi. 1 aydır ortada yok. Arkadaşım yine yazacak o sana birşeyi bahane edip dedi sende madem içinde kaldı say söv bidaha da arkana bakma dedi. Zaten böyle bi yapım yok. Bitmiş bitmiştir benim için asla dönmem. Başta da bu yüzden uğraştım zaten. Bir kere biterse bidaha güvenipte geri dönmeyeceğimi biliyordum. Nitekim de öyle oldu. Ama adi varlık avucunun içinde sandı beni ne zaman isterse dönebileceğini düşündü. Ayrıldığımız günün ertesi ne kadar kız takip etti haddi hesabı yok bunları görünce iyice mahvolmuştum zaten. Şuan bu anlamda da paydos etti herhangi bi hareketlilik, takip, ses seda yok 1 aydır. Hangi cehennemde ne yapıyor bilmiyorum:) pişman olsun istiyorum ama pişmanlık gerektirecek bi duygu hiç bi zaman olmamış ki bu da uzak bir ihtimal. İnsan işte insan olarak dahi olsa bi anlamı olmuş olsun istiyor biraz olsun kaybedilmemeye değer olduğunu hissetmek istiyor ama nafile.
Az önce bi arkadaşımızın yazdığı gibi resmen not edilip tekrar tekrar okunacak şeyler bunlarya öncelikle çok tatlısınızherkese böyle güzel sözler söylemeniz içten hissettiriyor. ayrıca ben bilinçli biri olduğunuzu görüyorum yazdıklarınızdan, o yüzden hangi dersleri aldığınızı, neyi neden yaptığınızı yorumlamanız çoğunluğa göre kolay olacaktır. inanın insanlar o kadar şuursuz ki bazen, o konuda takdir ettim sizi. gayet açık yorumluyorsunuz kendinizi de, karşı tarafı da. ben de yine uzun yazdım özür dilerim ya dsfgfh kendim üzerinden örnekle anlatıyorum ama umarım faydası olur.
bu mesele bence biraz hissettirene de bağlı :) yani karşınıza gerçek bir bağ kuracağınız biri çıkmasıyla da ilgili ama o bağı kurabilmek için önce kendimizle ilgilenmeliyiz. yoksa o insanlar yanımızdan geçip giderler ve biz onların farkına bile varamayız.
gerçeklik dediğimiz şey öyle bir mekanizma ki içimizde ne varsa o dışarıya yansıyor ama biz bunu göremeyip olanlara kader diyoruz.
gerçekliği nasıl şekillendirebileceğimizi anlamak iç dünyamızla kurduğumuz bilinçli ilişkiden geçiyor. yani başınıza gelenler, tekrar eden duygu örüntüleriniz, alışkanlıklarınız, dürtüleriniz bunlara dışarıdan bir göz olarak bakıp analiz edince ve asıl benliğinizi (yani siz aslında hayalinizde, kimsenin görmediği yerde, içinizde kimseniz) görüp, anlayıp, bastırdığınız yanlarınızı özgür bırakıp, karanlıkta kalanları ışığa çıkarıp ve sonrasında bütün bölünmüş benliklerinizi birleştirip, eritip, dengeye geldikten sonra bedenlenmesinden rahatlık duyduğunuz şekilde asıl benliğinizi dışarıya yansıtabilmekten, o benliğe gerçeklik kazandırmak için bilinçli eylem almaktan geçiyor. karışık oldu farkındayım.
mesela ben genç yaşta başladım cinsellik yaşamaya ama meseleye duygusal ihtiyaçlarla ve dürtülerle yaklaştığım için yaşadığım deneyimler beni yaraladı her seferinde. dışarıdan baksanız özgür yaşayan biriydim ama içimde paramparçaydım aslında çünkü cinsellik çoğu zaman benim içimde acı duyduğum şeylerden, bozuk psikolojimden ötürü yöneldiğim bir şeydi. ruhsal olarak kendimle bağımı tamamen koparmış ve sadece acı içinde yaşayan bir genç kızdım/kadındım. çocukluğunda cinsel istismar yaşamış biriyim ve bunu yapan kişi genç kızlığıma kadar hayatımdaydı. bu hikayenin ufak bir kısmı ama benim analiz etmeye başlamam gereken ilk yerdi mesela. ilk seferim aslında isyankarlıktandı ve ayrıca aşık olduğumu sanıyordum. aslında sadece sığınacak birini aramıştım ve sevginin ne olduğunu bilmiyordum. sonraki yıllarda görev bilinciyle sanki yapmak zorundaymışım gibi hissedip yaptığım oldu. gerçekten rızamın olmadığı birkaç kötü deneyimim de oldu. hayatımın alt üst olduğu, büyük olayların yaşandığı dönemlerde yanlış kişilerle cinsellik yaşadığım ve hiç şaşmaz şekilde hemen ardından pişmanlıktan geberdiğim oldu. yaptıklarımdan utandığım için bu sefer yaptığım kişiden ilişki beklentisine girip çook yanlış kişilerle romantik ilişki yaşadığım oldu. ben önceki yorumumda örneklerini verdiğim sisteme benzer şekilde kendim üzerine çok fazla analiz yaptım ve her konuda iyileşmeye çabaladım. karşıma aslında öğrendiklerimi uygulayabilmem için özellikle benim için yanlış insanlar çıkıyordu ama ben doğru kararı verip öğrendiklerimi eyleme geçiremiyordum. hayır bu ben değilim, bu bana uygun değil, bu kişiyi istemiyorum diyebilene kadar iyileşmiş sayılmazdım.
sonra bir zaman geldi hayatımda ve hayır dedim. daha güçlü hissettiğim, öğrendiklerimi sindirdiğim bir dönemdi ama hala bir şeyler oturmamıştı sanki. aynı dönemde karşıma gerçekten o iyileşme sürecimi tamamlayabileceğim, kendim olabileceğim, kendi sınırlarımı çizeceğim, kendi kurallarımı koyacağım o insan çıktı. o insan karşıma çıktığında ben cinsellik konusunda çok yaralı hissediyordum ve diğer pek çok ağır konuyu aşmış olsam bile bu konuda masumiyetimi kaybettiğimi, ona saf bir sevgi veremeyeceğimi düşünüyordum. o kişi sabretti, her seferinde benimle çok şefkatli ve sabırlı şekilde konuştu. hatta bana "yaşadığın hiçbir şeyden pişman olma çünkü yaptığımız seçimleri yapmasaydık biz hiç karşılaşmayacaktık. bugüne dek yaptığımız her şey bizi bu noktaya, birbirimize getirdi." dedi. ağlanır bu söze yanionun sayesinde bunu aşmayı başardım, kendi çabama son noktayı bu ilişkiyle koymuş gibi oldu. ha ben kendi psikolojim, hayatım üstünde onca çabayı vermeseydim o adamın samimi niyetini hiç fark etmeyecektim bile. kusurlarımla ilgili kendime dürüst olmasaydım ve değişmeye çalışmasaydım sağlıklı bir ilişki yaşayamayacaktım da. ayrıca bir sürü insana hayır deme kararı bana aitti, onun hayatıma girebilmesi için yer açmış oldum. yani bu ilişkinin gerçek bir iletişim/bağ olması sadece "kader" değil, hem onun hem benim bilinçli verilen emeğimizle ilgisi var. kaderimiz bizim niyet ve eylemlerimizle şekilleniyor, doğarken bazı seçenekler veriliyor bize ama ben sonrasında özgür iradeyi uyandırmaya inanıyorum. açıkçası şuan diyorum ki ulan hak etmeyen onca insana kendini sunmuşsun, kendine zarar vermişsin. bu adam sonuna kadar hak ediyor bu adamla güzel anlar yaşa cinsellik konusunda özgür hissediyorum ve kadınlığımı sağlıklı biçimde yaşamaya başladım. bu sefer doğru bir şey yaptığımı biliyorum, yani doğru derken benim vicdanım rahat olacak şekilde ve özgür irademi kullandığımı bilerek.
yani mesele aslında bence şu, tamam dersler alıyoruz öğreniyoruz ama ne kadar uygulayabiliyoruz? mesele insanın kendine birtakım prensipler belirlemesi ve bunlara uyması, bunlara göre kararlar alması. önce kendine dürüst olmak, ne istediğini özgürce itiraf edebilmek ve karşındaki o isteklerine uymuyor mu? tamam sen bana uygun değilsin diyebilmek. hayır deme gücünüz çok önemli bence. kimseyi bir çerçeveye oturtmamak ve olduğu gibi görmek her şeyi. her şeyi olduğu gibi görebilmek de kendine dürüst olmaktan geçiyor bence. ben "gölge çalışması" yaptım tam 5 sene boyunca ve aslında kendimi anlamaya başlamama karşın anladıklarımı eylemlerime dökmediğim için, kararlarıma yansıtamadığım için sürecim gecikti. aşk sandığım uzun ve toksik bir ilişkim vardı o dönemde mesela, onu kırmam çok uzun sürdü ama en çok da ruhuma adeta işkence eden o deneyimden öğrendim bir noktada. yani aslında hayatta yaşanan olumsuzluklar ve negatif görünen duygular sizin iyiliğinize hizmet ediyor. o olayın sizinle ilgili neyi gösterdiğini görüp görmemek ve eyleme geçmek ise özgür iradenize kalıyor. eğer duygularımıza bağımlı yaşıyorsak ve o duygulara hiç dışarıdan bakamıyorsak o zaman almamız gereken dersleri alamıyoruz ve sürekli dürtülerimiz yön veriyor hayatımıza. ki onlar da kaçtığımız, kabullenmediğimiz, bastırdığımız yanlarımız oluyor yani "gölge"lerimiz.
işte sizi buradan kancalamış aslında beyefendi aklınca. kadınların çoğunun yumuşak karnı ilgi bence. ben de babasız büyüdüm bu konuda bizim gibi kadınların çok daha fazla açlığı olduğunu da düşünüyorum açıkçası. hayatınızdaki insan elbette ilgi göstersin yani öyle şey mi olurama ilgi göstermesi aranızda gerçek bir iletişim, bağ oluştuğunu göstermiyor işte maalesef. umarım bundan sonra sizin için aydınlanmalar peş peşe gelir ve bu adamın sizde bıraktığı kötü his yok olur gider hemen.
Allah zaten vurmuş onu, beceriksiz karaktersizin tekiymiş.
nerden bakılsa mantıksız yani. İlişkiyi sürdürüp cinsellik yaşamaya devam edebilirdi. Bence performansı o kadar kötü olmuş ki kendinden tiksinmiş,sizi görünce de hatırladığı için uzaklaşmış. Öyle öküz gibi yapanları da hiç anlamıyorum, yani insan kendisi ister ön sevişmeyi, zevk vermeyi geçtim zevk almasını bile bilmiyorlar. Böyle aktör pislik herkesin karşısına çıkabilir, kendinize yüklenmeyin, iyi ki kurtulmuşsunuz. Sorun kesinlikle sizde değil hiçbir konuda bundan emin olun.
Gerçekten gülüyorum falan ama aşırı kötüydü. Allahım kendimi resmen bi dağ ayısıyla beraber gibi hissettim. İnanın böyle birşey hiç beklemiyordum . Yani avucumun içini bile öpen bi insan o gün resmen bi şişme bebekmişim gibi davrandı. Hatta ona bile daha iyi muamele ederdi eminim. Bi insanın bi insana bu duygusuzluğu yaşatabilmesi için ancak ondan nefret ediyor olması lazım. Bir de şeyi hiç unutmuyorum. Buluştuk ertesi günü ben yalvar yakar ikna etmeye çalışırken ona sarılırken ayrılmayalım diye ağlarken yüzünde öyle bi ifade vardı ki. Resmen benden tiksiniyor gibiydi. Bir an önce kaçıp kurtulmak istiyor gibi. Bi insan ancak bu kadar ş….z olabilir. Benden tiksinebileceği bi durum yoktu inanın kişisel temizliğine hijyenine çok dikkat eden biriyim ki zaten sevişme dahi olmadı neyden tiksinsin. Bu pisliğin ki manevi bi tiksintiydi ama o bakışları gerçekten unutamıyorum. Hayatımda hiç o kadar küçük hissetmemiştim. İşini bitirmiş olmnın rahatlığı vardı onda. Halbuki daha bir gün önce köpek gibiydi kapımda karaktersiz.
Merhaba kendinizi daha fazla üzmeyin, aksine daha fazla zarar görmeden kurtulduğunuz için şükür edin. Hakkınızda hayırlısı olsun. Her insan hata yapar, önemli olan bir daha tekrar etmemek. Siz bundan sonrakı hayatınıza bakın, eminim gelecekte sizi gerçekten seven bir insan ile karşılaşacaksınız. Allah'tan ümit kesilmez. Kendinizi lütfen daha fazla yıpratmayın. Geçmişi geri getiremeyiz, ama gelecek için güzel şeyler yapa biliriz. Sevdiğiniz, mutlu olduğunuz şeyleri yapmaya çalışın, yaşadıklarınız çok zor, ancak hayatınıza yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Daha umutlu, daha mutlu olun. Allah'a güvenin, duanızda ısrarcı olun, kendiniz için her işinizde daha hayırlısını, daha güzelini isteyin. Hayat bu zorluklardan ibaret, önemli olan aydınlığı bulmak için gayret etmek. Hayırlı ve güzel günler dilerim, umarım bir an önce eskisinden daha mutlu, daha huzurlu olursunuzKızlar merhaba bana yardımcı olabileceğinizi düşünerek bu konuyu açıyorum. Öncelikle umarım yargılayanlarınız olmaz çünkü insan düşmem zannettiği yanılgılara düşebiliyor.
Öncelikle 30 yaşındayım. Yaklaşık 8 ay önce biriyle tanıştım. İlk buluşmada bile çok etiketlendik birbirimizden yani o da öyle görünüyordu. Aslında en başında cinsellik yaşamaya hiç sıcak bakmayan biriyken ve bu sebeple zamanla uzaklaşacağını düşünürken o yanımda olmaya ve sadece varlığıyla bile beni mutlu etmeye devam etti. Tabiki konuşmalar esnasında konunun buraya gittiği oluyordu bazen abartılı tepkiler vermek istemeyip bazen kendime hakim olamayıp amacı buysa uzaklaşmasını söylüyordum.
Nitekim zamanla güvenimi kazandı. 5-6 aydır görüşüyorduk artık. Bir gün evinde buluştuk ve olay oraya doğru gitti. Aslında sürekli kendimi geri çektim öpmesine dahi karşılık vermedim ve ön sevişme dahi olmadan ilişki yaşandı. Sonra da bön bön baktı bi sarılmadı temas kurmadı ve ben çok değersiz hissedip banyoya gidip ağladım. Çok büyük güven sorunum var benim. Bi şekilde gönlümü aldı o gün olay tatlıya bağlandı ama sonra ki gün onu denemek için bi tartışma çıkardım ki bunu daha önce de bi kaç kez yapmıştım hep yapıcı olmuştu.
Fakat bu sefer koparıp attı. Bıktığını, benim sürekli sorun çıkarmamdan sıkıldığını, artık görüşmek istemediğini söyledi. Ne yaptıysam ikna edemedim. Bana karşı artık birşey hissetmediğini bile söyledi. Aramalarıma yanıt vermedi verdiyse de uzatmadı. O ilgi alaka bi gün içinde bitti ve savunması “ben de böyleyim bir gün içinde soğuyorum” oldu. Belki bana ders vermeye çalışıyordur dedim ama kararlı görünüyordu. Fakat iletişimi de tamamen sonlandırmıyordu bayramda, özel günlerde yazıp duruyordu hiçbirşey yapmasa hikayelerime yanıt veriyordu. Beni bir belirsizliğe itiyordu. Fakat geri dönme gibi bi adımı da yoktu.
Madem öyle dedim ben de bütün sosyal medya hesaplarımdan sildim. Bundan sonra numaramdan yazmaya devam etti napıyorsun, nasılsın, küs müyüz vs 3-5 kere yazdı hiçbirine cevap vermedim akabinde numarasını da sildim. Belki mesajlarına yanıt verseydim geri dönme çabası olacaktı bilmiyorum hiç bir fikrim yok ne yapmaya çalıştığını anlayamadan iletişimi kestim attım tamamen. Numarasını sildikten sonra da ulaşmadı bidaha.
Şuan 1 aydır hiç iletişimimiz yok. Ama bazen boğuluyor gibi oluyorum. Hem resmen tek gecelik birşey yaşandı, hemen arkasından herşey bitti. Yaşadığım değersizlik hissi bir taraftan, seviliyorum sanıp sevilmediğim gerçeği bi taraftan, ben ciddi şeyler düşünmüştüm uğradığım hayal kırıklığı bir taraftan. Kafamdan bir türlü silip atamıyorum keşke bana dokunmasına izin vermeseydim düşüncesini. Ciddi anlamda yaşadığım bu olay beni çok sarstı hiçbişeye enerjim yok yaşama hevesim gitti resmen.
Bir de sanırım bana ulaşmaya çalıştıkça ha geldi ha gelecek düşüncesi vardı. Kabul etmeyecektim tabiki o ayrı ki bunu zaten farketti bence. Hiçbişey olmasa egomu besliyordu yazdıkça. Şuan bazen o kadar zavallı hissediyorum ki saplanıp kaldığım ve önüme bakamadığım için. Sanırım kendimi de affedemiyorum. Benim sınırlarım çizgilerim vardı böyle birinin bunları yıkmasına izin verdim yaşadığım travma yanıma kâr kaldı. Mutlaka benim de hatalarım vardır benim göremediğim. Sizden bana akıl vermenizi yardımcı olmanızı rica ediyorum yorumlarınıza ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden.
Bence niyeti buydu zaten. İlişkiyi sürdürüp cinsellik yaşamak. Ama baktı ben ilk olaydan sonra uyandım devam edemedi. Çünkü ertesi gün ben ayrılmak istediğimi söyledim. Aramızda bi duygu olduğunu düşünmüyorum beni sevdiğini hissedemedim dedim. Bence evet haklısınız kendince küçük düştü üstüne ben ayrılmaya kalkınca iyice nefret etti benden. Bilmiyorum gerçekten daha önce ki yakınlaşmalarımızda o kadar içten ve samimiydi ki cinselliğin böyle geçeceğini ummuyordum. Son zamanlar da biraz da fazla tartışıyorduk kendince kafasında bitirip oynamaya devam etmiş demek ki o noktada da artık sadece o işe kilitlenip gerisini umursamadı. Ama karşısındakinin bi insan olduğunu unuttu. Sevilmeye mi layık değildim desem çok sevdiğim aşık olduğum biri geçti hayatımdan bana dokunurken bile içi titrerdi ki hala beni sevdiğini biliyorum. Yine de günlerce sorguladım doğru düzgün öpmedi dokunmadı bile sadece o işe odaklandı bu kadar basit miydim diye. Karşımdaki öküz sevgisiz sadece dürtüleriyle yola çıkmış biriydi bunu idrak etmem lazım artık kendi değerimi sorgulamaktan vazgeçmem lazım.nerden bakılsa mantıksız yani. İlişkiyi sürdürüp cinsellik yaşamaya devam edebilirdi. Bence performansı o kadar kötü olmuş ki kendinden tiksinmiş,sizi görünce de hatırladığı için uzaklaşmış. Öyle öküz gibi yapanları da hiç anlamıyorum, yani insan kendisi ister ön sevişmeyi, zevk vermeyi geçtim zevk almasını bile bilmiyorlar. Böyle aktör pislik herkesin karşısına çıkabilir, kendinize yüklenmeyin, iyi ki kurtulmuşsunuz. Sorun kesinlikle sizde değil hiçbir konuda bundan emin olun.
İçimi ferahlattınız çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Keşke daha önce yazsaydım ve siz güzel insanlarla daha önce karşılaşsaydımMerhaba kendinizi daha fazla üzmeyin, aksine daha fazla zarar görmeden kurtulduğunuz için şükür edin. Hakkınızda hayırlısı olsun. Her insan hata yapar, önemli olan bir daha tekrar etmemek. Siz bundan sonrakı hayatınıza bakın, eminim gelecekte sizi gerçekten seven bir insan ile karşılaşacaksınız. Allah'tan ümit kesilmez. Kendinizi lütfen daha fazla yıpratmayın. Geçmişi geri getiremeyiz, ama gelecek için güzel şeyler yapa biliriz. Sevdiğiniz, mutlu olduğunuz şeyleri yapmaya çalışın, yaşadıklarınız çok zor, ancak hayatınıza yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Daha umutlu, daha mutlu olun. Allah'a güvenin, duanızda ısrarcı olun, kendiniz için her işinizde daha hayırlısını, daha güzelini isteyin. Hayat bu zorluklardan ibaret, önemli olan aydınlığı bulmak için gayret etmek. Hayırlı ve güzel günler dilerim, umarım bir an önce eskisinden daha mutlu, daha huzurlu olursunuz
O gün o olay yaşandı, kötü hissettim, sonra bi şekilde gönlümü aldı, ertesi gün beni eve bıraktı herşey normaldi. Bıraktı beni yarım saat sonra aradı hayatım nasılsın herşey yolunda mı vs diye. Akşamına tartışma çıkardım. Olmuyor ben istemiyorum bitsin falan dedim. Birbirimize karşı bir duygumuz olduğunu düşünmüyorum dedim. Başta itiraz etti lap diye kabul etmedi. Sabah uyandım ben bekliyorum arar yazar diye ses yok. Akşam ben aradım ve istediğin gibi olsun bitsin dedi. O an ben şoka uğradım. Çünkü beklediğim şey sakinleşmesi, yine yapıcı davranması, olayın tatlıya bağlanması ve kaldığımız yerden devam etmemizdi.
Ya çok teşekkür ederim sizi mutlu etdiysem ne mutlu banaİçimi ferahlattınız çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Keşke daha önce yazsaydım ve siz güzel insanlarla daha önce karşılaşsaydımonca zaman üzüldüm yıprandım iyiki buraya geldim de sizlerle karşılaştım ne kadar teşekkür etsem az. Dualarınızın, güzel temennilerinizin bin misli sizi bulsun umarım, iyiki varsınız.
Evet çok haklısınız. İlk mesajda o yüzden yazdım benim de hatalarım vardır elbet diye. Ben bitirme teklifini daha önce bir iki kez daha yapmıştım. Konu iş hayatımın çok yoğun olması ve ona vakit ayıramamamdı. Çok sinirlenmişti, hiç istememişti bitirmeyi ve bi şekilde tatlıya bağlanmıştı. Ama sanırım cinselliğin üzerine hele de böyle kötü geçmiş bi cinselliğin üzerine bu teklif bardağı doldurdu taşırdı. Son damla oldu resmen. O gün benim ağlamamdan sızlamamdan kendimi banyoya kapatmamdan sonra modu çok düşmüştü zaten. Üzerine ayrılık teklifi gururuna dokundu muhtemelen ki kabul etti. Çok haklısınız bende yaptığımı savunmuyorum ama o olay üzerine o kadar değersiz hissettikten sonra ancak beni bırakmama çabası beni toparlayabilirdi sanırım, onu da yapmadı. Yine de sağlıksız bi düşünce yapısı biliyorum size hak veriyorum. Bunu önce ki ilişkilerimde de sıkça yapardım olgun bi davranış değil bana yapılsa dediğiniz gibi orda bi dakika durmam.Adam karaktersiz mi sapık mı ahlaksız mı allah belasını mı verir ne yapar bilmiyorum
Sevişirken gösterdiği tutum berbat ötesi.
Ve evet bencil, incelikten uzak orası kesin.
Amaaa sağlıklı ilişkiler de böyle yürümez. Sağlıklı bir insan şu cümleleri duyunca zaten direkt hayatından çıkarır bu cümleleri kuran kişiyi. Aksi ısrardır, tacizdir.
Beni seviyorsa ayrılmak istesem de beni bırakmamalı, duygumuz yok desem de ısrar etmeli, peşimde koşup durmalı, aksi taktirde sevmiyordur diye düşünüyorsanız bu düşünceler çok çok sağlıksız.
Bu konularda özeleştiri yapmazsanız bundan sonraki ilişkilerinizde de benzer senaryoları görürsünüz.
Çünkü hiçbir sağlıklı insan şu lafları çekmez. Aşkından ölse çekmez yani.
Evet çok haklısınız. İlk mesajda o yüzden yazdım benim de hatalarım vardır elbet diye. Ben bitirme teklifini daha önce bir iki kez daha yapmıştım. Konu iş hayatımın çok yoğun olması ve ona vakit ayıramamamdı. Çok sinirlenmişti, hiç istememişti bitirmeyi ve bi şekilde tatlıya bağlanmıştı. Ama sanırım cinselliğin üzerine hele de böyle kötü geçmiş bi cinselliğin üzerine bu teklif bardağı doldurdu taşırdı. Son damla oldu resmen. O gün benim ağlamamdan sızlamamdan kendimi banyoya kapatmamdan sonra modu çok düşmüştü zaten. Üzerine ayrılık teklifi gururuna dokundu muhtemelen ki kabul etti. Çok haklısınız bende yaptığımı savunmuyorum ama o olay üzerine o kadar değersiz hissettikten sonra ancak beni bırakmama çabası beni toparlayabilirdi sanırım, onu da yapmadı. Yine de sağlıksız bi düşünce yapısı biliyorum size hak veriyorum. Bunu önce ki ilişkilerimde de sıkça yapardım olgun bi davranış değil bana yapılsa dediğiniz gibi orda bi dakika durmam.
İnanın bazen düşününce içimde hep bi kurt vardı da bilinçsizce bi şekilde sürekli sorun yaratıp uzaklaştırmak istedim sanki onu. Yani bi şekilde benim için yanlış insan olduğunu biliyordum, hissediyordum fakat bırakamıyordum da ama onun benden soğuması beni bırakması için elimden geleni yapıyordum. Doğrusu son zamanlarda çok sık tartışıyorduk çoğunda da hatasızdı. Canından bezdirmiştim artık. Kalmaya devam ettikçe dozu arttırdım olayları bu noktaya getirdim resmen. İyi mi yapmışım evet karşımdaki zaten adam değilmiş ama dediğiniz gibi yarın bir gün doğru insan geldiğinde ellerimle kaybetmek istemem. Bende dediğiniz gibi hep b*k ettim eski ilşkilerimi. İyisi de oldu karaktersizi de yine de günün sonunda ben kalitemi korusaydım keşke pişman olacağım şeyler yapmasaydım hissiyatıyla baş başa kalıyorsunuz. Hep kaybedilmemeye değer bi kadın olmaya kafayı taktım hayatım boyunca. Ama hep böyle bi tutum sergileyerekte kurtulduklarına şükrettirdim adamları resmen.Yani bazen istemeden yaptığımız bazı şeyler çok çok hayrımıza oluyor. Bu yönden bakın.
Bu ilişkinin bitmesi çok hayırlı olmuş bu cepte zaten.
Ben genel olarak ilişkide bu hataları yapmamanızı tavsiye etmek istiyorum.
Yarın bigün karşınıza düzgün efendi bi adam çıkar, bu tarz sözlerden kaçının. Böyle test etmeyin sevgisini.
Ben de çok sorunlu, çok kaprisli, çok çok zor bi kadındım eski ilişkilerimde. Bok ettim hepsini.
He, karşıma da ak süt adamlar çıkmamış o ayrı ama ben de toksikmişim, çekmişim işte kendim gibileri.
Biz bizden sorumluyuz boşverelim.
Her ilişki bizi büyütüyor , hiçbiri boşuna yaşanmıyor.
Dışarda da düzgün, sağlıklı adamlar var.
Biz kendi içimizdeki taşları böyle böyle ayıklıyoruz ve inanın, kendimiz iyileştikçe hayatımıza giren insan kalitesi de değişiyor. Hem arkadaş hem sevgili.
İnanın bazen düşününce içimde hep bi kurt vardı da bilinçsizce bi şekilde sürekli sorun yaratıp uzaklaştırmak istedim sanki onu. Yani bi şekilde benim için yanlış insan olduğunu biliyordum, hissediyordum fakat bırakamıyordum da ama onun benden soğuması beni bırakması için elimden geleni yapıyordum. Doğrusu son zamanlarda çok sık tartışıyorduk çoğunda da hatasızdı. Canından bezdirmiştim artık. Kalmaya devam ettikçe dozu arttırdım olayları bu noktaya getirdim resmen. İyi mi yapmışım evet karşımdaki zaten adam değilmiş ama dediğiniz gibi yarın bir gün doğru insan geldiğinde ellerimle kaybetmek istemem. Bende dediğiniz gibi hep b*k ettim eski ilşkilerimi. İyisi de oldu karaktersizi de yine de günün sonunda ben kalitemi korusaydım keşke pişman olacağım şeyler yapmasaydım hissiyatıyla baş başa kalıyorsunuz. Hep kaybedilmemeye değer bi kadın olmaya kafayı taktım hayatım boyunca. Ama hep böyle bi tutum sergileyerekte kurtulduklarına şükrettirdim adamları resmen.
Hep kaybedilmemeye değer bi kadın olmaya kafayı taktım hayatım boyunca.
Şöyleki. Daha önce cinsel deneyiminiz oldumu bilmiyorum ama ilk kez kendisiyle olacağınızı düşünmüş olabilir. Bu sebepten sizinle görüşmeyi kesmişte olabilir.Kızlar merhaba bana yardımcı olabileceğinizi düşünerek bu konuyu açıyorum. Öncelikle umarım yargılayanlarınız olmaz çünkü insan düşmem zannettiği yanılgılara düşebiliyor.
Öncelikle 30 yaşındayım. Yaklaşık 8 ay önce biriyle tanıştım. İlk buluşmada bile çok etiketlendik birbirimizden yani o da öyle görünüyordu. Aslında en başında cinsellik yaşamaya hiç sıcak bakmayan biriyken ve bu sebeple zamanla uzaklaşacağını düşünürken o yanımda olmaya ve sadece varlığıyla bile beni mutlu etmeye devam etti. Tabiki konuşmalar esnasında konunun buraya gittiği oluyordu bazen abartılı tepkiler vermek istemeyip bazen kendime hakim olamayıp amacı buysa uzaklaşmasını söylüyordum.
Nitekim zamanla güvenimi kazandı. 5-6 aydır görüşüyorduk artık. Bir gün evinde buluştuk ve olay oraya doğru gitti. Aslında sürekli kendimi geri çektim öpmesine dahi karşılık vermedim ve ön sevişme dahi olmadan ilişki yaşandı. Sonra da bön bön baktı bi sarılmadı temas kurmadı ve ben çok değersiz hissedip banyoya gidip ağladım. Çok büyük güven sorunum var benim. Bi şekilde gönlümü aldı o gün olay tatlıya bağlandı ama sonra ki gün onu denemek için bi tartışma çıkardım ki bunu daha önce de bi kaç kez yapmıştım hep yapıcı olmuştu.
Fakat bu sefer koparıp attı. Bıktığını, benim sürekli sorun çıkarmamdan sıkıldığını, artık görüşmek istemediğini söyledi. Ne yaptıysam ikna edemedim. Bana karşı artık birşey hissetmediğini bile söyledi. Aramalarıma yanıt vermedi verdiyse de uzatmadı. O ilgi alaka bi gün içinde bitti ve savunması “ben de böyleyim bir gün içinde soğuyorum” oldu. Belki bana ders vermeye çalışıyordur dedim ama kararlı görünüyordu. Fakat iletişimi de tamamen sonlandırmıyordu bayramda, özel günlerde yazıp duruyordu hiçbirşey yapmasa hikayelerime yanıt veriyordu. Beni bir belirsizliğe itiyordu. Fakat geri dönme gibi bi adımı da yoktu.
Madem öyle dedim ben de bütün sosyal medya hesaplarımdan sildim. Bundan sonra numaramdan yazmaya devam etti napıyorsun, nasılsın, küs müyüz vs 3-5 kere yazdı hiçbirine cevap vermedim akabinde numarasını da sildim. Belki mesajlarına yanıt verseydim geri dönme çabası olacaktı bilmiyorum hiç bir fikrim yok ne yapmaya çalıştığını anlayamadan iletişimi kestim attım tamamen. Numarasını sildikten sonra da ulaşmadı bidaha.
Şuan 1 aydır hiç iletişimimiz yok. Ama bazen boğuluyor gibi oluyorum. Hem resmen tek gecelik birşey yaşandı, hemen arkasından herşey bitti. Yaşadığım değersizlik hissi bir taraftan, seviliyorum sanıp sevilmediğim gerçeği bi taraftan, ben ciddi şeyler düşünmüştüm uğradığım hayal kırıklığı bir taraftan. Kafamdan bir türlü silip atamıyorum keşke bana dokunmasına izin vermeseydim düşüncesini. Ciddi anlamda yaşadığım bu olay beni çok sarstı hiçbişeye enerjim yok yaşama hevesim gitti resmen.
Bir de sanırım bana ulaşmaya çalıştıkça ha geldi ha gelecek düşüncesi vardı. Kabul etmeyecektim tabiki o ayrı ki bunu zaten farketti bence. Hiçbişey olmasa egomu besliyordu yazdıkça. Şuan bazen o kadar zavallı hissediyorum ki saplanıp kaldığım ve önüme bakamadığım için. Sanırım kendimi de affedemiyorum. Benim sınırlarım çizgilerim vardı böyle birinin bunları yıkmasına izin verdim yaşadığım travma yanıma kâr kaldı. Mutlaka benim de hatalarım vardır benim göremediğim. Sizden bana akıl vermenizi yardımcı olmanızı rica ediyorum yorumlarınıza ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden.
Kesinlikle haklısınız. Ben biten her ilişkide dönüp kendimi sorguladım, kendimde hatalar aradım elbet arayacağız hatasız değiliz ama yaşadığım herşeyin benden birşeyler alıp götürmesine izin verdim. Sonunda da hep benden bişeyler eksildi. Oysa dediğiniz gibi kimbilir insanların ne travmaları, yaşanmışlıkları var. Hepimizin olduğu gibi. Madem bu yaşa geldim artık ve bişeylerden ders çıkarma vakti, kendi kendimle iyi anlaşabilmeyi, kendi kendimle mutlu olabilmeyi, kendime yetebilmeyi öğrenmeliyim artık. Hep bi boşluk duygusuyla ordan oraya atladım, hep sevilmeyi bekledim, kendimi sevmeye hiç zaman ayırmamışım. Bu yüzden de insanlara bişey katamadığıma, onlar olmazsa yapamayacağıma, eksik kalacağıma inandırmışım kendimi. Bunu aşabilmeyi istiyorum artık.Her ilişkide kendimizi daha iyi tanıyoruz aslında. Bi de insan adını koyamadığı şeyler hissediyor. Bi huzursuzluk varsa orda bi sıkıntı vardır işte. Biz bazen içimizdeki sesi dinlemek yerine duygularımıza kapılıyoruz.
Şu saatten sonra hayatımıza giren herkesi bi figür olarak düşünüp kendimizle ilgilenmemiz en doğrusu.
Onlar niye öyle yaptı niye öyle oldu niye böyle oldu hiçbir önemi yok.
Allah bilir ne travmaları var, ne yaraları var, bilemeyiz ki.
Ama kendimizi daha iyi tanımak için fırsat bunların hepsi.
Evet daha önce cinsel deneyimim olduğunu biliyordu söylemiştim. Başıma kalır korkusu yoktu ama yine de bi sebepten topukladı. Belki de bu olayı bu kadar ciddiye alacağımı düşünmedi, daha rahat davranacağımı düşündü bilemiyorum.Şöyleki. Daha önce cinsel deneyiminiz oldumu bilmiyorum ama ilk kez kendisiyle olacağınızı düşünmüş olabilir. Bu sebepten sizinle görüşmeyi kesmişte olabilir.
Neticede şerefsizin tekiymiş malesef kullanılmış gibi olmuşsunuz. Engellemekle de en doğrusunu yapmışsınız.
Ne güzel anlatmışsınız. İnsanlar böyle. Asıl kendime şaşırmam lazım insanlar beni yarı yolda bıraktı diye yaralanıyorum, kızıyorum, güceniyorum. Yeri geliyor en yakınlarımız yapıyor bunu. Şaşırmamam lazım ama her seferinde ısrarla şaşkınlığa uğrayıp bi çukurda debeleniyorum.Bazen yıllarca beraber olduğun adam seni 5 dk da harcar.
Bazen göklere çıkarır sonra pat diye bırakırlar.
Bazen ihanete uğrarsın.
Bazen hiçbir çaban karşılık görmez...
Bunların hiçbirinin senle alakası yok, yok ,yok.
Herkes kendi duygusundan ve davranışlarından sorumlu
Biz kendimiz olduğumuz bu halimizle çok çok kıymetliyiz. Bi taneyiz. Eşimiz yok.
Bize nasıl davrandıkları neler yaptıkları onların sorunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?