İçinden çıkamadım ben mi yalnış düşünüyorum:(

çocukların anneye bağlı olması ile bağımlı olması çok farklı
sizinki bağımlılık bence
günün 5-6 saati annen ile telde geçiyor çok uzun abartılı ve saçma bir süre
erkekler anneye bağımlı diye parçalıyoruz kendimizi ki ana kuzusu anasının eteğinde şöyle böyle diye
ve anneseine bağımlı bir erkek eşine evliliğine nasıl zarar veriyorsa kadın için geçerlidir
eşine-evliliğine zarar verirsin

vallahi cnm annenle günde kaç kez konuşcağına kimse karışamaz ayrıca sade o değil onun sorumluluğunda olcakmışsın baksana önemli olan takılman gerekn laf bence bu

ayrıca bende annemle çok konuşurum bu kişiden kişiye değişir kimse kimsenin keyfinin kahyası değil

baştan tepkini bir şekilde konusu açılınca göster
Sorumluluk derken mesela bekarken hepimiz ailemize bağlı yaşamıyomuyuz evlenince de illaki eşimizle bi hayat kurcaz birbirimizden sorumlu olucaz kimse başına buyruk olmamalı diye düşünüyorum

çocukların anneye bağlı olması ile bağımlı olması çok farklı
sizinki bağımlılık bence
günün 5-6 saati annen ile telde geçiyor çok uzun abartılı ve saçma bir süre
erkekler anneye bağımlı diye parçalıyoruz kendimizi ki ana kuzusu anasının eteğinde şöyle böyle diye
ve anneseine bağımlı bir erkek eşine evliliğine nasıl zarar veriyorsa kadın için geçerlidir
eşine-evliliğine zarar verirsin

Bende bunun ayrımına varmalıyım dengeyi sağlamalıyım yoksa mesele nişanlımın ailemden beni kopardığı değil benim dikkat etmem gereken şeyler var :s

Ben ailemle haftada bir ancak görüşürüm.Ama belki bu bizim bağlarımızın biraz zayıf olmasından kaynaklanabilir.Kötü de değiliz..

Kızlar ben okurken ailesiyle günde 5 -6 kez konuşan biriyim yani aileme çok düşkünüm ama nişanlım dün kızdı evlenince bunun böyle olmaması gerektiğini haftada 2-3 kez ararsın diyo .yok öyle anne geldim gittm diye haber vermeler sen benim sorumluluğumda olcaksın diyo benim canım çok sıkıldı bide evlenince ailemle aynı şehirde yaşamıcaz nasıl düşünmeliyim bide o ailesine çok düşkün değildir cumadan cumaya arar niye bu kadar soğukkanlı :(
Çok merak ediyorum sen ne cevap verdin.

ben böyle eş veya nişanlıya tahammül edemezdim.açık söylüyorum bunu.hep söyledim ve bundan sonrada söyliycem.
bende senin gibi anneme,babama aşırı düşkünümdür.onlarsız kendimi biran bile ayrı düşünemiyorum.evlenirsem ve eşim "anneni sadece bu kadar aramalısın,sen benim sorumluluğumdasin artık"dese hemen boşanırım.ben ve ailem asla böyle şeylere gelen insanlar değiliz.biz ailecek birbirimizden ayrılamayız.
biz çok küçük bir aileyiz.anne,baba ve 2 kardeş.ablam yakında yuva kurdu ve inanırmısın günd en az 3 defa telefonda konuşuyoruz ve buda yetmedi whatsappta her saat konuşuyoruz.gittiği yerler,banyoya girdiğine kadar herşeyi haberdar ediyor.belki bu yazdıklarım çoğu arkadaşa garip gelecektir ama bizde böyle bir aileyiz.kimine göre anormal kimine göre normal.hem bir kadın evleneceği adamın tapulu malı değildir.ne demek sen benim sorumluluğumdasın.ne demek evlendikten sonra annenle az konuşacaksın.doğru bulmuyorum bu tür şeyleri.:50:bana göre bir kızın en birinci ailesi kendi öz ailesidir.annesidir,babasıdır.ondan sonra eş ve eşin ailesi.ergen kızlar gibi konuşuyorum farkındayım ama eş benim için 2.planda.önceliğim kendi ailemdir.ablamda,bende hep böyle yetişdirildik çocukluğumuzdan beri.:34:

Back
X