Hepimizin içinde bir çocuk vardır. İçimizdeki çocuk her zaman sağlıklı bir ortam içinde gelişmez. Aile, okul, genel kültür ortamı çoğu kere çocuğun sağlıklı gelişmesini engeller. Birey bedenen büyür, fakat içimizdeki çocuk psikolojik anlamda sağlıksız ve cılız kalır.
İçindeki çocuğu sağlıksız olan bireyin kişiliği “bağlaşık”tır. Çünkü bu birey yaşamın anlamını, mutluluğunu, kendi değerini ilişki içinde olduğu başkalarının gözünde, sözünde, davranışında kısacası başkalarının kendisine verdiği değerde arar; kendine verdiği değer başkalarının onu algılamalarına bağlanmıştır. Bu anlamda “bağlaşık kişilik” temel yapıyı oluşturur.
Ne güzel:)) içinizdeki çocuğun hiç ölmemesi dileğiyle..
Benim içimdeki çocuk kayboldu yine..ara ara yok oluyor,saklanıyor benden neden bilmem,arıyorum bulamıyorum ama bu sefer uzun zaman oldu kaybolalı..4-5 senedir gizlendi içimde bir yerlerde :)
teşekkürler madamiks.umarım en kısa zamanda içinizdeki çocuk dışarı çıkar..
madamiks..ben yirmi üç yaşımdayım..bu tamamen anlık birşey..mesela an geliyor ki otuz yaşımda bir kadınım yeri geliyor ki onbeş yaşımda bir genç kızım.bunuda eşime borçluyum..onun yanında kendimi çoğu zaman çocuk hissediyorum.buda çok hoşuma gidiyor.herzaman olgun takılsam çok sıkardı beni ve eşimi böyle bir kişilik.içimdeki çocuğu eşimin sevgisi besliyor.o olmasa gerçekten içimde ne çocuk kalır nede bi can..yaşayan ölü olurum heerhalde.ve her fırsatta içimdeki çocuk sadece eşim yanımdayken harekete geçiyor .sizin son sorunuzda içimdeki cocuğun üstüne kilit takacaksam bi gün oda eşimin yanımda mecburen olmadığı gün olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?