içki ve evlilik

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
Evlenirken, evlenecegi kiside kriter olarak icki icmiyor olmasini aramis olan var mi? Boyle birini istedigi halde yine de sosyal icici dedikleri yani aradabir arkadaslariyla ve ozel gunlerde icen biriyle evlenip, bu evliliginde sirf bu yuzden mutsuz olan var mi?

Bir de kesinlikle icmemesi gerek diyip alkol kullandigini ogrenen talipleri geri cevirmis olan var mi merak ettim.

Ben:lepi:
Evleneceğim kişide aradığım en önemli kriterdi alkol kullanmaması.
Çok şükür Allah karşıma eşimi çıkardı.
Üstüne bir de sigara içmeme bonusu kazandıım-tatlicadiarzu-
Ne alkolü ne sigarası Rabbime sonsuz şükürler olsun.:Saruboceq:
Allahım eşleri içen ve bu durumdan rahatsız ve mutsuz olan kadınların yardımcısı olsun.

arada bende,içki de içerim.biraya ,şaraba bayılırım. benim için arada bir içki içmenin sakıncası yok. erkek arkadaşlarımda öyleydi..
ailemdede aynı şey söz konusu. akrabalarımdada.
bizlerde sorun olmadı hiç.

Ha şunuda belirtmeden edemeyeceğim esnek davranmamak lazım ne aradığını biliyorsan kararlı olacaksın.
ıçen için bahane çoktur bugün mutluluktan,yarın kederden içer.
Arada bir içen gün geliyor hergün içiyor..
Bekar arkadaşlar!
Minicik bir tavsiye..
Sonradan bir sürprizle karşılaşmamak için evleneceğiniz insanı iyi araştırın...

valla bir erkeğin alkolik olup olmadığı,hergün içip içmediği çok kolay anlaşılır beraberken. görürsünüz. zaten.yemekte bir 2 kadeh şarap içmesinin bence bir mahsuru yok. bende ona eşlik ederim zaten.zevkle hemde.
aaa rakıda iyi gider yemekle bu arada.abartmamak şartıyla tabii.

peki o sosyal icicilerin , islerin kotu gittigi gunlerde alkolik olmayacagi ne malum?

alkol almayanların bir gün içkiye başlayıp başlamayacakları kadar,belirsiz elbette. gelecekte insanların nasıl bir huy içine gireceklerini bilseydik boşanma diye bir şey olmazdı

alkol almayanların bir gün içkiye başlayıp başlamayacakları kadar,belirsiz elbette. gelecekte insanların nasıl bir huy içine gireceklerini bilseydik boşanma diye bir şey olmazdı

yok yani aradabir icen meyillidir sonucta bence
gun gelir zor bi zaman olur hergun icip unutmaya calisir derdini
al basina belayi ondan sonra

yooo.
değildir. içkiyi yıllardır arada bir içiyorsa zaten bu böyle gider.
çünkü artırmamıştır. ben kendimden biliyorum. bunalımlarda yaşadım o sıkıntılarımda iki, kadehbir şey içtim. ama bukadar.sadece 2 kadeh. ama alkolik olmadım.
ailemdede içerler. özel günlerde yada,,arada bir.ama, kimse alkolik değil.
alkol almayan biri belki birden başlayıp alkolik olabilir.bilemeyiz ki.
yani bunu, içkiyi arada içenler alkolik olabilerler hiç içmeyenlerde bu asla olmaz gibi bir yargıya götürmek bence yanlış.

okypete ye katılıyorum.. Yıllardır sosyal içici olan birinin dert tasaya düşüp alkolik olma ihtimali ne kadarsa hiç içki içmeyen birinin alkolik olma ihtimali aynıdır bence....

B arada belirteyim ben evliliğimde böyle bir kriter aramadım, eşm de bende sosyal içiciyiz, hatta ben ondan biraz daha fazla sosyal içiciyim, genelde onu ben ayartıp çiçek pasajıa yada türk bara yada boğazda rakı balığa götürttürürüm...

Adamın alkol kullanmasından daha da önemli olan kişiliğidir..
Alkolik insan çok fazla içki tükettiği için değil kişilik bozukluğu olduğu için alkolik olur..
Adamın karakterinde eksik parçalar varsa alkole bağımlı olmaz başka bişeye sarar.
Her birimiz psikolog olmadığımıza göre bu kadar irdelemek yerine kişinin olaylara tepkisini,yaşam tarzını,ailesi ile olan ilişkilerine göre değerlendirirsek daha verimli sonuçlar alırız..

Eşimde bende sosyal içiciyiz arada bir içmenin keyfinide çıkarırız en son şeker bayramında misafirlerimiz vardı beraber içmiştik düşünün yani arada içmenin zararı olmuyor .

Biz eşimde bende asosyal içiciyiz kaydirigubbakcemile3
Öyle ayda yılda bi bazen özel zamanlarda
Bazen kendimize özel zamanlar yaratarak
Baş başa içiyoruz çokta keyifli oluyoruz

ben eşimle evlenirken içki kullanmamasına dikkat ettim.
çok şükür eşim içmiyor.

ben de ıckı ıcmeyen bırını aramısr-tım krıter olarak
çok sukur eşim daha tadını bılmıyor
üstelik sıgarada ıcmıyor
kendısı de sıgara içmeyen bırı olsun istemiş hep
allaha şukur böyle cok mutluyuz
içen içsin kendılerı bılır
ama bizde böyle bir olay yok

Kesinlikle katılıyorum sana hayatım...

kocamla evimde içtiğim bir kadeh rakıdan acaip zevk alırım, o hazırlarsa, o getirirse değmeyin keyfime...hele yanında balık pişirmişse...
ya da takıldığımız birkaç mekandan birinde arkadaşlarımızla içmekten...
Laleye aynen katılıyorum, karakter sorunu varsa alkole bağımlı olmaz başka şeye olur...önemli olan kişiliği...

Bir türlü kanim barismadi benim alkol ile.
Sevmedim hic bir zaman.:hulya:

Lakin evlenecegim kiside alkol iciyormu icmiyormu diye bir kriterde aramadim hic!CADIARZU

Esim bundan 3-4 yila kadar kirkta yilda bir, bir iki bira icerdi, artik hic icmiyor, 5 vakit namaz kiliyor cünkü.

bir olay mı oldu donus yapti? yoksa kendikendine mi karar verdi

bir olay mı oldu donus yapti? yoksa kendikendine mi karar verdi

Yok canim, kendi kendine karar verdi, zaten cuma namazlarina falan gitmeye hep özen gösterirdi, sonra sonra 5 vakit kilmaya basladi.

Zaten pek arasi yoktu alkol ile! Kirkta yilda bir icerdi.:hulya:

Kayinpederim yillardir alkolik, ama öyle zarar veren tiplerden degil, hani icer ama kimseyi rahatsiz etmez aksine sakalar yapar tatli tatli takilir....ama gel görki 3 ogluda agzina koymaz, namazlarinda niyazlarindalar.

Kayinpederimin babasi sigara dahi icmezmis, alkolden nefret edermis....

Ne tuhaf degilmi? Alimden zalim, zalimdende alim dogar dememisler bosuna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…