Idare etmeyi bilmiyorum..

Bakliyat yiyince kilo almiyor musunuz? Cogunluk bakliyat yiyormus ama ben anca ayda 1 yiyebiliyorum hem kilo aldiriyor hem de gaz yapip reflumu azdiriyor...

Sokta barbunya pilaki 2.45 ona sardim
Ama kimbilir icinde hangi katki maddeleri var

Offf cherry o zaman her gun markete gidiyorum aaaa bu ucuzmus aaaa bu yoktu diye yine fazla oluyo
Sut diye gidiyorum firin kabi,corap,cikolatayla geri donuyorum
Bence haftalik al herşeyi hemen curumez dolaba koyarsan patates falan sevmiyormusun birgun patates birgun makarna birgun nohut birgun kofte karniyarik patatesli kofte yani cok. Şey var yapacak

benim eşim 1 kilo kıymayı tek başına yer 2 günde tavuk asla yemez kemikli et yemez her misafire 4 kilo et alır en az o da en pahalısından e ben ne yapayım misafir sevmez oldum valla

Aslinda her hafta ne piscekse onu yazsam ona gore mi pisirsem biktim ya
1 kilo kiyma aynen iki seferde bitti ,biraziyla k.bahar yaptim geri kalaniyla kofte geriye bos kagidi kaldi

ben vejeteryanım çok ucuza besleniyorum bu yüzden ayrıca her 3 ayda bir hastalığımdan dolayı tam kan sayımım yapılır değerlerim et tavuk balık yiyenlerden daha yüksektir hepAma evde sadece 3 kişi olmamıza rağmen mutfak masrafımız bir mamur maaşını geçiyor bilin bakalım kim yiyor bu kadar

Haftalik yeme plani oluştur. Duzensiz alışveriş yapinca basa cikilmiyor gercekten.
Bu durumda alisverisinide haftalik yapmis olursun.
Basit saglikli menüler den olussun :)

Kahvaltiyi es geciyorum, haftalik peynir, kaşar artik ne seviyosaan dolabinda olsun. 1 hafta gidecek kadar alırsın.

Akşam menunde atiyorum pazartesi köfte olsun.
Sali günü makarna.
Carsamba tavuk göğsü (haşlayıp salata yaparsin)
Perşembe ye yine köfte koy.
Cuma patates firin :)
Hafta sonu serbest. Tost ile gecistirirsin, disarida yersin.

Kiyma olayinida tek seferde 1 kilo alip 150 şer gram sekilde buzdolabi posetlerine ayirabilirsin.
Kullanacagin kadarini alip kullanırsın. Hatta ben oyle yapiyorum su sekilde :)

Bayatlayan ekmeklerinin iclerini robottan geçirip yine tek kullanim olacak sekilde posetleyip at buzluga.

Bu sekilde sistemli hareket edince 900 lira olan aylik mutfak masrafıni 600 lere cekmeyi basardim :)
Biz 3 kisiyiz cocuk var.

Sen tek kisi olarak 600 se 400 lere inersin.

Dün markete gittik

Süt yoğurt iki çeşit peynir yumurta zencefil ekmek oğluma diş macunu ve fırçası aldık 70 küsür tuttu

Et vs yok ki bu aldıklarımız da iki hafta gitmez

Aynen oyle iki sampuan ,bi ananas,bir kalip peynir ,bi yulaf kepegi,bi yogurt aldim ,bi kac abur cubur 89 lira tuttu

Offf cherry o zaman her gun markete gidiyorum aaaa bu ucuzmus aaaa bu yoktu diye yine fazla oluyo

Olmaz kız.
Sadece yiyecek al. Kozmetik, eğlencelik şeyler, ihtiyacın olmayan hiçbir şey alma. Abur cubura para verme sağlıklı beslen.

Günlük markete gidersen daha zararlı cikarsin hele meyveyi tane hesabı alırsan daha pahali olur. Pazardan haftalik al 1 hafta 10 gün dayanır yesillikleri kuru al yada yaş alırsan eve gelince kurut tamamen suyu gitsin ayikla dolaba kaldır nane ve maydanoz gibi yesillikleri uzun süre dayanır.

Ya bende bundan şikayetciyiiim offf
Yaa aylık mutfak masrafına et ve bakliyat haricinde 700 lira gider mi kizlar kafam almiyor valla ya

Olmaz kız.
Sadece yiyecek al. Kozmetik, eğlencelik şeyler, ihtiyacın olmayan hiçbir şey alma. Abur cubura para verme sağlıklı beslen.

Evde olmayinca o tarz seyler yicek bi sey yokmus gibi geliyo bana
Dolapta ayni anda tavuk,kiyma,et,manti,sogan halkasi ,milfoy,sarma ne varsa oldugu zaman kafam rahat oluyo ama her seyi alinca pahali oluyo iste bezdim ya

1 aylik mutfak masrafi ne kadar

Hayat pahali yapacak bisey yok, ben de bugun markete uğradım sampuan, ped, tavuk, bikac parca sebze aldim 100 lira tuttu fisi tekrar tekrar okudum

Fisi almiyorum bile ben okuyunca sinir oluyorum
En idare etmem gereken zamanda deli gibi para gidiyo

markete her gün gitme illa ihtiyacın olamayan şeyide alıp çıkıyorsun.. eline aldığın şeyle bir dolan düşün bakalım ihtiyacın için mi aldın eline..
öğrenci evinde güveci ne yapacan merak ettim :)) bende güveç yok mesela:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…