- 10 Nisan 2014
- 43.713
- 116.229
- 798
- Konu Sahibi witch hunt
-
2016 umarım senin yılın olur.Yeni ve mutlu bir başlangıç yılı olur senin için istediğin gibi bir işte bulmanı canı gönülden diliyorum güçlü ol yanındayız k.k olarakiyi diyelim iyi olsun
Ayyy aynı babam canladı gözümde. Eve misafir gelir annem çok tutumlu ve yemeklerini herkes sever. Tecere tencere yemek hazırlar. Ve babam eve gelirdi elinde poşet poşet et le. Mangal yakmaya çıkar dı. Annem sinir harbine girerdi. Ama tek yaşayan biri için daha kolay durum. Ben tek yaşasam hergün salata çorba yerim mesela.benim eşim 1 kilo kıymayı tek başına yer 2 günde tavuk asla yemez kemikli et yemez her misafire 4 kilo et alır en az o da en pahalısından e ben ne yapayım misafir sevmez oldum valla
1500 ortalama.1 aylik mutfak masrafi ne kadar
Ayyy aynı babam canladı gözümde. Eve misafir gelir annem çok tutumlu ve yemeklerini herkes sever. Tecere tencere yemek hazırlar. Ve babam eve gelirdi elinde poşet poşet et le. Mangal yakmaya çıkar dı. Annem sinir harbine girerdi. Ama tek yaşayan biri için daha kolay durum. Ben tek yaşasam hergün salata çorba yerim mesela.
senin babanla benim eşim ruh ikizi sanki şimdiye dek hiç bir misafirim yaptığım tencere yemeklerinden yemedi hemen 3 kişiye bile kilolarca etler gelir köfteler yapılır ama ekmeksiz içi et sote ayrıca pirzolada kızartır aynı zamanda aynı gün bir misafir benim bütçede koca bir delik demek yaniii ben de tek olsam yoğurtlu makarnayla bile doyarım aramam yemekAyyy aynı babam canladı gözümde. Eve misafir gelir annem çok tutumlu ve yemeklerini herkes sever. Tecere tencere yemek hazırlar. Ve babam eve gelirdi elinde poşet poşet et le. Mangal yakmaya çıkar dı. Annem sinir harbine girerdi. Ama tek yaşayan biri için daha kolay durum. Ben tek yaşasam hergün salata çorba yerim mesela.
Aha ayni benOfff cherry o zaman her gun markete gidiyorum aaaa bu ucuzmus aaaa bu yoktu diye yine fazla oluyo
Sut diye gidiyorum firin kabi,corap,cikolatayla geri donuyorum
alla 2016 ilk aydan girdi bana acımasız gerçekler2016 umarım senin yılın olur.Yeni ve mutlu bir başlangıç yılı olur senin için istediğin gibi bir işte bulmanı canı gönülden diliyorum güçlü ol yanındayız k.k olarak
Çok doğru.Aylık alışveriş yapmayı deneyebilirsin.
Et - kıyma - temel ihtiyaç olan yağ , salça , şeker , çay , makarna , un vb. stoklayabilirsin.
Bir de her canın sıkıldığında markete gitmeyeceksin..
Aylık gider masraflarını bir kağıda yazabilirsin..
Her gün markete gitmek de yorucu olmaz mıMarkete günlük git. O gün ne kadar yiyeceksen mesela 3 tane meyve, 1 tencere/2 tabak pişirmelik ıspanak vs. al. Hiçbir şeyi kiloyla alma. Öğle yemeklik bulgur ye. Hem ucuz, hem sağlıklı hem besleyici.
Her gün markete gitmek de yorucu olmaz mı
Tariflerin çok güzel küçük bebişi olanlar bizler ancak haftalık çıkabiliyoruz:)Ben her gün değil ama 3 günde 1 mi ne gidiyorum. Mutlaka her gün ne yiyeceksem net planıyla gidiyorum. 1 haftalık plan olmuyor zaten, 3 gün iyi böylece yemicem köşeye koycağım şeyleri de almıyorum. Zeytinyağı, bulgur, salça vb. ayda 1 kez alıyorum. Öğlen için salatalık malzeme, et, bulgur pilavı; günlük meyve; akşam da salata ve çorba/meze yiyorum. Bu vesileyle ıspanak salatası tarifini bekar ve tembel herkes için paylaşayım. Pratik, tembel dostu, demir deposu:
bebek ıspanak yoksa normal ıspanak kıyın
roka
cherry domates
ceviz
beyaz peynir başka peynirler de olur
sos için balzamik sirke yoksa başka çeşitler de olur
Çiğ ıspanağın garip tadını almamak için bolca sos ve roka koyuyoruz. Öncesinde çorba içiyoruz, spnra salatayı afiyetle tembel tembel tv karşısında yiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?