Idare etmeyi bilmiyorum..

Ya tek kisisin sen ne masrafin olacak
arada bir pisir sagligin icin ama hergun yemek pisirmene de gerek yok
sen damak tadina duskunsun bence ondan gidio paralar

benim eşim 1 kilo kıymayı tek başına yer 2 günde tavuk asla yemez kemikli et yemez her misafire 4 kilo et alır en az o da en pahalısından e ben ne yapayım misafir sevmez oldum valla
Ayyy aynı babam canladı gözümde. Eve misafir gelir annem çok tutumlu ve yemeklerini herkes sever. Tecere tencere yemek hazırlar. Ve babam eve gelirdi elinde poşet poşet et le. Mangal yakmaya çıkar dı. Annem sinir harbine girerdi. Ama tek yaşayan biri için daha kolay durum. Ben tek yaşasam hergün salata çorba yerim mesela.

Ben yalnızken çorba yapmam mesela üşenirim bir kepçelik çorba zor yani

Kısır vs yaparım

Fırına tavuk olur

Makarna olur ekmek arası vs de olur
Witch sen de kısır mercimek salatası buğday salatası kinıa salatası vs sarsan

Hoş onlar da çok ucuz değil ama değişiklik olur

Bir de etinin yanına bol salata protein bazlı diyet menü de tercih edilebilir

Tek kişi bir bütün tavuk parçalara ayrılsa bir hafta yeter bir gün göğüs bir gün but işte birini haşlar birini ızgara yapar bir sefere salataya katar vs vs

senin babanla benim eşim ruh ikizi sanki şimdiye dek hiç bir misafirim yaptığım tencere yemeklerinden yemedi hemen 3 kişiye bile kilolarca etler gelir köfteler yapılır ama ekmeksiz içi et sote ayrıca pirzolada kızartır aynı zamanda aynı gün bir misafir benim bütçede koca bir delik demek yaniii ben de tek olsam yoğurtlu makarnayla bile doyarım aramam yemek

v
2016 umarım senin yılın olur.Yeni ve mutlu bir başlangıç yılı olur senin için istediğin gibi bir işte bulmanı canı gönülden diliyorum güçlü ol yanındayız k.k olarak
alla 2016 ilk aydan girdi bana acımasız gerçekler

Ayrıca her şeye zaman gelmiş.
Bizde geçen market alışverişine çıktık 17 tl ye aldigimiz peynir olmuş 23 tl.
Sebze meyve ateş pahası.

Para su gibi akıp gidiyor.
Biz hicbir şey almasak öylesine girdigimiz marketten 70-80 tl ye çıkıyoruz.

Evde olan şeyler ile yemek araması yap. Nefis yemek tariflerine bak.
Elinde olan malzemeyi degerlendirebilecegin bir şey illa ki çıkar.

Hayat gittikçe pahalanıyor.
Ama olsun zam geldi.

Çok doğru.

Ben de yalnız yaşarken savurganın tekiydim çünkü günlük alışveriş yapıp üstüne bir de sık sık dışarıdan yiyordum.

Witch hunt stok yapmak en iyisi, soğan halkası gibi lüzumsuz şeyleri değil ama :) yağ, baklagil, hatta erişte (pek severim), salça. Et her zaman almasan da olur kıymayı parçalara böler buzluğa koyarsın. Her hafta iki çeşit sebze al onları yap mesela. Hazır şeyler alma yemek yapmaya zorla kendini.

Benim bu şekilde hem mutfak masrafım azaldı hem de düzgün beslenmeye başladım.

Aynı dertten muzdaribim. Market benim başımın belası, cüzdanım düşmanıydı. Taki 15 gün öncesine kadar. Eşimin kartı bankadaki bir yanlışlıktan dolayı iptal edilince benim kartımı almış. Yerine de 20 tl koymuş cimri herif Tabi ben gördüğüm zaman bayağı sinirlendim, saydırdım. Yine marketin yolunu tuttum. Elimde para az olunca kuruşu kuruşuna hesap ede ede raflar arasında dolaştım. Ve oğulcuğuma süt, kendime en ucuzlarından bir çikolatayla boynu bükük kasaya gittim. Bu olay birkaç gün tekrarladı. Önceden fiyatına bile bakmadan sepete teperken artık "olmasa da olur, aman napcam bunu, ay bu hep kalori zaten" diye diye ilerler oldum. Önceden yaptığım ne kadar gereksiz harcama varsa hepsinden arındım, ruhum temizlendi. yavaş yavaş irade ve erdem basamaklarını tırmanıp en üst seviyeye doğru ilelediğimi hisseder oldum

Şaka şaka her şey kartımı eşimin elinden kurtardığım ana bakar. Bekleyin beni antep fıstıklı çikolatalar, kremalı püskütler, karışık pizzalar. Dönüşüm muhteşem olacak

Markete günlük git. O gün ne kadar yiyeceksen mesela 3 tane meyve, 1 tencere/2 tabak pişirmelik ıspanak vs. al. Hiçbir şeyi kiloyla alma. Öğle yemeklik bulgur ye. Hem ucuz, hem sağlıklı hem besleyici.
Her gün markete gitmek de yorucu olmaz mı

Hayat cok pahali gercekten.
Markete gidiyorum, adam gibi bir sey almasam bile 50 tlyle cikiyorum, aldiklarimi da 2 gunde yiyorum.

Bence çözümü yemek listesi hazılamak. Acıktığın an ne pısırsem diye düşünmeye kalkarsan canın illa ki evde olmayan bir şeye çekiyor. Ve markete gittiğinde olay çığırından çıkıyor. Eline bi kağıt kalem al evdeki erzakların listesini çıkart. Dondurucu da ne var, bakliyat ne var hepsini yaz sonra da onlarla neler pısırılebılır kombinasyon yap. Yaratıcı şeyler bulacağına eminim. Hem dolaptaki hiç bir şeyi unutup ziyan etmemiş olursun, hem ne pısırsem derdinden kurtulmuş olursun hem de her gün markete gitmene gerek kalmaz. Ben bi kere bu şekilde bir aylık liste yaptım ve ekmek ve süt hariç markete hiç gitmeden bir ayı bitirmeyi başardım. Aslında hiç farketmeden evimizde o kadar çok ihtiyacımız olmayan şey depoluyoruz ki, unutup gidiyoruz dolapların köşelerinde.

Onu haricinde bi de kalabalık olmayan aileler için pazardan ziyade marketten iki üç adet olacak şekilde almak daha mantıklı bence sebze meyveleri. Ben de senin gibi pek sebze sevmeyen bir insanım. Ama sağlık için içine kıyma filan katarak tüketmeye çalışıyorum. Bi kilo kıyma ile 200 gr dan 3 kere kıymalı sebze yemeği, kalan 400 gramıyla da köfte yapabilirsin. Bu mevsim de balık da ucuz bi et alternatifi olabilir.

Her gün markete gitmek de yorucu olmaz mı

Ben her gün değil ama 3 günde 1 mi ne gidiyorum. Mutlaka her gün ne yiyeceksem net planıyla gidiyorum. 1 haftalık plan olmuyor zaten, 3 gün iyi böylece yemicem köşeye koycağım şeyleri de almıyorum. Zeytinyağı, bulgur, salça vb. ayda 1 kez alıyorum. Öğlen için salatalık malzeme, et, bulgur pilavı; günlük meyve; akşam da salata ve çorba/meze yiyorum. Bu vesileyle ıspanak salatası tarifini bekar ve tembel herkes için paylaşayım. Pratik, tembel dostu, demir deposu:

bebek ıspanak yoksa normal ıspanak kıyın
roka
cherry domates
ceviz
beyaz peynir başka peynirler de olur
sos için balzamik sirke yoksa başka çeşitler de olur

Çiğ ıspanağın garip tadını almamak için bolca sos ve roka koyuyoruz. Öncesinde çorba içiyoruz, spnra salatayı afiyetle tembel tembel tv karşısında yiyoruz.

Tariflerin çok güzel küçük bebişi olanlar bizler ancak haftalık çıkabiliyoruz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…