İddia bağımlısı nişanlı

Hakkınızda hayırlısı olsun. Hayatınız için en doğru karardır umud ediyorum ki.
Sevgiler

Kimse için kesin konuşamam ama bu bağımlılık süreçlerinde "bırakma" denilen evre çok kolay yürümüyor. Evliliklerin yürümesinde pek çok faktör var, maddiyat da bunlardan biri. Daha bütçenizi ayakta tutamazken, borç batağı içinde evlenirken çok yıpranırsınız. Sürdürmesi de başlı başına zor olur. Söylenen yalanlar da cabası.

Kumar alışkanlığını azımsamanızı hiç önermem. Kronik biçimde yıllardır oynadığını, bu uğurda yüksek miktarlarda kredi çektiğini, yalan söyleyip elindekileri çar çur ettiğinden bahsediyorsunuz ki bunlar çok büyük sıkıntılar. Terapi görse bile kısa sürede aşılamayacak bir mesele bu. Nişanlım diye bahsettiğinize göre evlenmemişsiniz ve hala kurtulma şansınız var. Kumarın olduğu bir yuvada huzur olacağını sanmıyorum. O yüzden benim önerim yol yakınken kendisinden ayrılmanız.

İnanın maddiyat şu an aklımın en son yerinde bütçemiz ayrı olduğu için belki de. Şimdiden bu kadar yalan dolan, hala oynamıyorum demesi, aklınıza gelebilecek herkesten borç alması ve bu durumun onu rahatsız etmemesi. Çok çok üzüldüm ama gözümde düştüğü durum beni inanılmaz rahatsız etti. Bir de bir yazı da okumuştum kumar bağımlılığı birçok şeyi tetikliyor ya da hepsi bir arada bulunuyor alkol, madde, çarpık ilişkiler belki bunların da farkında değilim ihtimallerin hepsi kötü

İnanın başta hiç gözüme böyle ciddi bir sorun gibi görünmedi çünkü rakamlardan ve hastalık boyutundaki bir bağımlılıktan haberim yoktu, zamanında arkadaşlara uydum biraz kaybettim ama dersimi aldım dedi önemsemedim. Ama öğrendiklerim gösteriyor ki maksimum birkaç ay bırakmış o da büyük ihtimalle parası kalmadığı zaman. Defalarca terapi alan yıllarca oynamayan ama sonra senelerin birikimini bir gecede harcayanları okudum. Bırakacak olsa şimdiye kadar bırakır hayatıno yaşardı ama hala oynuyor ve ihtimallerle geçecek bir ömür istemiyorum. Ayrılmak istediğimi söyledim kötü bir karşılık verdi inşallah çirkinleşmeden biter her şey.

Kişilik bozukluğu oluyor bir noktadan sonra zaten. Çünkü sürekli yalan söylüyor, borç alıyor ödemiyor, geç ödüyor, insanlardan kopuyor zamanla. Tek dünyası oynadığı oyunlar oluyor.
Böyle bir eş istemezsiniz herhalde.

Merhaba, kendi yaşadıklarım geçti gözümün önünden yazdıklarını okuyunca.
Öncelikle şuan evli olmadığınız için şanslısın, kurtulman daha kolay olacak. Kurtulman diyorum çünkü koşarak kaçılması gereken bi durumun içinde olduğunu düşünüyorum kendi tecrübelerime bakarak.
Eski eşim iddaa bağımlısıydı, senin gibi nişanlıyken bir idda, bir borç lafı dolanıyodu ağızlarında ama ailesi üstünü hemen kapadı, bana hiç yansıtmadılar, zaten iddaa nedir bilmiyodum bile o zaman.
Malesef ki evlendik, evet çok iyi bi insandı, ailesi çok iyiydi ama asla iddaadan vazgeçmedi, benim bıraktı sandığım zamanlarda da hep gizlice devam etmiş. Arada kağıtlarını buluyodum hep inkar, hep yalan.. Aynı zamanda o psikolojideki insanın stresini sinirini cekmek var bir de..
Sonuç olarak evliliğin 5. Yılında boşandık. Boşanma zamanı arabamız, evimiz, ailesinin evi, ailesinin arabası, kendi şirketleri ki küçük bi şirket de değildi, hepsi gitti. Trilyonları aşan bir borç.
Sonra borcu borçla kapamalar, krediler, tefeciler vs vs.
Şükürler olsun geç de olsa kurtuldum. Allah yardımcısı olsun, tüm bağımlıların yardımcısı olsun.

Asla böyle birini istemiyorum. Utanırım öyle biriyle birlikte olmaktan en basiti. Bir hastalık bir şey demek de istemiyorum ama 40 yaşında adam bu sebeple millete el açmamalı. Etraftan kimse bilmiyor diyor ama bu kadar iyi bir işte çalışırken ne diye borç alıyor herkesten ona da anlam veremedim. Herkes her şeyin farkında ben saf gibi aylar geçirdim diye kendi kendimi yiyorum

Evet iyi bir insan ama okuduklarım benim gözümü korkuttu hem de fazlasıyla. Beraberinde bir sürü anormalliği getiriyor ki bana sadece yalan yeterli bir sebep. Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Nasıl bir başkasının günahına böyle rahat giriyorlar anlamıyorum. Ailesinde başka bağımlılığı olan bir birey de var ve evlenince geçer, şu olunca düzelir durumunun olmadığının çok net farkındalar resmen bile isteye sizin de başınızı yakmışlar. 5 kuruş para yok şimdi cebinde, kartlar dolu bir sürü bankaya borç eninde sonunda birilerinin yardımına muhtaç olacak eğer ailesi bilmiyorsa da. Rahatsız etmeyecekse eğer hiç bırakmaya çalışmadı mı, hiç çabalamadı mı boşanmadan önce

Dediğiniz gibi 40 yılda bir yapılan, borsada 2 kağıt oynanıp çıkılan bir iş değil. Dayımda da aynı kumar bağımlılığı olduğu için rahatça size geleceği söyleyebilirim. Verilen ancak asla tutulmayan sözler, parasızlık ve yoksunluk anlarında girilen krizler, söylenen saçma sapan yalanlar, sürekli "ama şimdi kesin bıraktım bir daha oynamayacağım" klişesi, sinir, mutsuzluk, saldırganlık. Yıllar süren terapilere rağmen kişi tedavi olmak istemiyorsa asla fayda etmiyor.
Üstelik işin kötüsü girdikleri kumarda az buz kazandıkça kendilerini haklı gösterip size saldırma eğiliminde oluyorlar. Halbuki kaybettiği 200 bin kazandığı 10 bin. Ayrılmak istediğinizde de çirkinleştiğini söylediniz. Ben sizi Allah'ın şanslı kulu olarak görüyorum ki evlenip batağa saplanmadan görmüşsünüz bunları. Göz göre göre ateşe atlamayın derim, biz dayımla aynı evin içinde olmamamıza rağmen yıllarca çektik çünkü.

Bir ara o batırdım dediği zamanı anlatırken ben bir gecede 20bin kazandım ama sabırlı olup da tutamadım yoksa iddiada kazanmak çok kolay vs demişti, bakış açısını o zaman anlayamamıştım ama şimdi bakıyorum da herbir ipucunu vermiş bana bağımlılıkla ilgili, genel olarak bir dengesizlik hali vardı bazen uyuyamadım diye günlerce kötü gezerdi ya da sürekli bir tetikte olma durumu vardı hepsi de bana karakter özelliği gibi gelmişti ama bağımlılık özellikleriymiş aslında. Nasıl böyle kör olabildim bilmiyorum, evet erken fark ettim ama daha önce üzerine düşmediğime kızıyorum benden bir sürü borç vs de aldı resmen kendi elimle kupon parası verdim defalarca. Allahım her şeyin hayırlısını versin inşallah

Tanışma, nişan, evlenme, boşanma derken 8 yılım çöp oldu. Bencillik yaptı aile, oğulları mutlu olcak diye benim hayatımın en güzel yıllarını boşa harcattılar.
Ben artık işin içinden çıkamayınca, ya iddaa ya ben seçimini yap dedim. Ve oynamaya devam etti, beynini ele geçirmişti sanki iddaa, karşı koyamıyodu. Ben sana çok yüzeysel anlattım, işin içinde olunca çok daha zordu.
Geldi geçti çok şükür, şimdi çok mutluyum ve asla tek bir an boşandığım için pişmanlık yaşamadım, hep kurtuldum şükür dedim.

İnsan en çok zamanına üzülüyor gerçekten, geçen her günüm için üzülüyorum ben geride bırakana kadar da bir süre daha öyle olacak galiba. O da bağımlı olduğunun farkında değil ya da kabul etmek istemiyor önce 40bin kredi çekmiş borçları için ama 10bini ödenmiş borcun sadece kalan para nereye gitti hiçbir açıklaması yok, daha sonra bir 40 daha çekmiş ama yine paranın bir kısmı kayıp ve elden aldıklarının hepsine yetişemedim bile. Sürekli o arkadaşıma yardım ediyorum diyor ama ya aldığı borcu ödüyor ya da başka bir şeyin peşinde. Sadece bir bankaya 5 yıl borçlandı ama oynamaya devam ettiği sürece 5 10 15 gidecek. Allah yardımcıları olsun, Allah kurtarsın. Siz de çok mutlu olursunuz umarım hayatınız boyunca

Bağımlılık sahibi, psikolojisi stabil olmayan biriyle yaşamak çok çok zor. O tutarsızlıklar, hırçınlıklar, uykusuzluk gibi şeyler gelecekte mutlaka size fiziksel ya da mental şiddet olarak dönecektir diye düşünüyorum. Mutlaka iyi bir insandır ancak bağımlılık insanda iyilik bırakmayan bir illet. Üstelik 40 yaşına gelmiş, 13 yıl bağımlılığını sürdürmüş bir adamın 2 söz verip hayatını sıfırdan kurması mümkün değil bana göre.
Sizin için hayırlısını diliyorum, Allah umarım sizi hak ettiğiniz iyilik ve iyi huylarda biriyle karşılaştırır.

Bu konuyu sadece abimin eşiyle paylaşabildim çok detay vermeden ana hatlarıyla bana söylediği yoğun bir psikolojik baskı altında olduğum. Hiçbir şeyin farkına varmamışsın çünkü kendinde değilsin aylardır ama bu yapılanlar psikolojik şiddet dedi, işin içindeyken hep farklı şeyler düşündüm ama dışarıdan bakınca haklı da. Onun problemleri halleri beni o kadar etkilemiş ki tek bir şey görmemiş gözüm çünkü aklım başka şeylerle meşguldü. Şimdi bile bir sürü yalanını fark ediyorum her şeyin sebebini kendimce açıklayabiliyorum. Bu kadar kısa sürede bana zararı çok büyük, hasta gibi hissediyorum kendimi yorgunum. Çok sağ olsun Allah herkesi hayırlısıyla karşılaştırsın inşallah

Amin inşallah sen de mutlu ol..
Malesef 5ler 10lar 40 lar hiç bitmiyor. Ve zaten güven kalmıyor. Ciddiye alıp inanmıyorsun, güvenmiyorsun bi süre sonra..
Ayakları üstünde duran, güçlü biri olduğunu düşünüyorum senin. Taviz verme derim. Hayata 1 kere geliyoruz bu sıkıntıların içinde olma bi başkası yüzünden derim.. Ayrılırken başta zorlansan da sonra iyi ki diyosun..
Zaman herşeyi iyileştiriyor, şimdi eşimle bebişimizi bekliyoruz çok şükür

O kadar aciz bir durumda ki şu an gözümde. Ne güven ne saygı bir süre sonra da sevgi kalmayacak. Güçlü olduğumu düşünürdüm ben de hep ama bu yaşananlar fark ettirdi ki insanlara aşırı bir güvenim ve zaafım var, her şeyi görmezden gelmişim o ben bağımlıyım diye bağırırken. Bundan sonrası için bir ders olacak bana inşallah.
Allah eşinizi, çocuğunuzu bağışlasın inşallah size, sağlıkla kucağınıza alın

İyi yanından bakalım, yaşanılan tecrübeler kalan hayatını güzelleştirmeni sağlayacak. Daha olgun, daha bilinçli, daha güçlü olacaksın.
Amin çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…