Buyuk.konusmayayim ama büyük bir borcu olan adamla evlenmek istemezdim kendim kredi cekip gelecegimi ipotek altina alamam diye düşünürken ne idugu belirsiz bir borc icin hayatimi karartmazdim. Ev araba kredisi olsa hadi bi nebze. Sizin ömrünüz borc ödemek ve adami takip.etmekle gecer yapmayin etmeyin kendinize yazik etmis olmayınBaşka bir konu olsa eskisi beni ilgilendirmez derdim belki ama hala devam eden ve belki tüm hayatımı etkileyecek bir durum. Ben de atmamaya karar verdim
Başka türlü bir borç olsa bir daha tekrar etmeyecek olsa belki ben yardım ederdim öderdik biter giderdi. Ama şu an asla böyle bir şeye yardım edemem onu anladım nasıl olsa ödeyen de var diyecek belki daha fazla oynayacak. Elinde kendi kazandığı hiçbir şey yok. Arkadaşları ev araba seyahat hepsinde rahat, bizimki asgari ücretle ev geçindiren arkadaşından bile ne koparırım diye düşünmüş ki borç almış utanç verici şeylerBuyuk.konusmayayim ama büyük bir borcu olan adamla evlenmek istemezdim kendim kredi cekip gelecegimi ipotek altina alamam diye düşünürken ne idugu belirsiz bir borc icin hayatimi karartmazdim. Ev araba kredisi olsa hadi bi nebze. Sizin ömrünüz borc ödemek ve adami takip.etmekle gecer yapmayin etmeyin kendinize yazik etmis olmayın
Malesef iflah olmaz. Bağımlılık bu, iddia bağımlılığından dolayı ondan bundan borç alıp memurluktan atılan bile var. Garanti işinden olmayı göze alabiliyor insanlarHanımlar herkese merhaba. Sorun tam olarak başlıktaki gibi. Nişanlımla öncesinde arkadaştık ve arada bir ortamda ona takılıyorlardı kupon yapalım sen fikir ver, işini bilirsin vs diye bana da sıkı takip ettiğini arada bir oynadığını söylemişti. Daha sonra sevgili iken bir ara yüksek miktarda para batırdığını ama çok uzun zaman önce olduğunu artık oynamadığını ve bu süreci bir daha asla yaşamak istemediğini söylemişti.
Ve asıl mesele hanımlar öğrendiklerim korkunç 100bine yakın sadece bu sene borcu borçla kapatmak için kredi çekilmiş geçen sene başında 2 defa icralık olmuş bu adam 15 yıllık çalışan babası olmasa evi bile olmazmış arabası babasının. Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok ailede bağımlılık varmış ama onu da söylememişler bana. Eski borçlar birikti artık iddia oynamıyorum diyor ama böyle bir şey mümkün mü? En başından anlattım sana o borçlar işte birikti üstesinden gelemedim böyle oldu diyor ama 12 13 sene oynayan adam birden bırakır mı? İşe ilk başladığı zaman defalarca yüklü kredi çekmiş aileme yolladım demişti ama o dönem bu sefer arkadaşlardan alınan borçlar çıktı. Birkaç gün önce yine banka hesabından arkadaşı adına para yolladığını gördüm artık her şeyden şüpheleniyorum, iddiayı bırakmak mümkün mü? Hayatım boyunca acabarla yaşayacak kadar güçlü bir insan değilim bunu kesin olarak öğrenmenin bir yolu var mı
Ailede böyle bir durum varmış zaten aşırı bir varlık içindeyken kötü duruma düşülmüş kendileri toplamaya çalışmış hep o yüzden kendi anne babasının bilmeme ihtimali benim saflığım tamamenŞöyle diym bu idda yüzünden bir tanıdığım iflas etti hem de büyük bir firmaydı aile firması, olan ailesine oldu hep arkasını toplamaya çalıştıkları için
Kendi işi de böyle bir durumu kaldırabilecek bir iş değil, etrafından hiç kimse bilmiyor sözde en yakını bile ama bu kadar borç alıp herkesi idare edebiliyorsa bu kadar hesaplı kitaplı insan da beni korkutur, inanın elle tutulur bir yanı yok hiçMalesef iflah olmaz. Bağımlılık bu, iddia bağımlılığından dolayı ondan bundan borç alıp memurluktan atılan bile var. Garanti işinden olmayı göze alabiliyor insanlar
Romantik hayallere kapılmayın birlikte aşarız diye. Aşamazsınız. Önceliği hep kumar olacak. Hayatınızın beş yılı şimdiden ipotek altında. Yol yakınken dönün. Yoksa çok üzülürsünüz.Tedavi ile bir ihtimal olur diye inanmak istedim ben sanırım yanında olurum birlikte aşarız diye. 100bin sadece bu sene çekilmiş ve en az 5 sene borç ödenecek bunlar benim bildiklerim ama tedavi bile işe yaramıyorsa
Canım idda bagımlısıysa çok dikkat etmen lazımHanımlar herkese merhaba. Sorun tam olarak başlıktaki gibi. Nişanlımla öncesinde arkadaştık ve arada bir ortamda ona takılıyorlardı kupon yapalım sen fikir ver, işini bilirsin vs diye bana da sıkı takip ettiğini arada bir oynadığını söylemişti. Daha sonra sevgili iken bir ara yüksek miktarda para batırdığını ama çok uzun zaman önce olduğunu artık oynamadığını ve bu süreci bir daha asla yaşamak istemediğini söylemişti.
Ve asıl mesele hanımlar öğrendiklerim korkunç 100bine yakın sadece bu sene borcu borçla kapatmak için kredi çekilmiş geçen sene başında 2 defa icralık olmuş bu adam 15 yıllık çalışan babası olmasa evi bile olmazmış arabası babasının. Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok ailede bağımlılık varmış ama onu da söylememişler bana. Eski borçlar birikti artık iddia oynamıyorum diyor ama böyle bir şey mümkün mü? En başından anlattım sana o borçlar işte birikti üstesinden gelemedim böyle oldu diyor ama 12 13 sene oynayan adam birden bırakır mı? İşe ilk başladığı zaman defalarca yüklü kredi çekmiş aileme yolladım demişti ama o dönem bu sefer arkadaşlardan alınan borçlar çıktı. Birkaç gün önce yine banka hesabından arkadaşı adına para yolladığını gördüm artık her şeyden şüpheleniyorum, iddiayı bırakmak mümkün mü? Hayatım boyunca acabarla yaşayacak kadar güçlü bir insan değilim bunu kesin olarak öğrenmenin bir yolu var mı
Şimdiye kadar hep öyle olmuş ne insanlar geçmiş hayatından şimdi anlıyorum ki hep iddia engel oldu hayatına her alanda. 5 yıl benim bildiğim ve başka bir borç çıkmazsa 5. Hayallerim vardı onlara üzülüyorum en çok ama daha çok üzüleceğime de eminim böyle devam edersem, döneceğim haklısınızRomantik hayallere kapılmayın birlikte aşarız diye. Aşamazsınız. Önceliği hep kumar olacak. Hayatınızın beş yılı şimdiden ipotek altında. Yol yakınken dönün. Yoksa çok üzülürsünüz.
İleriyi ben de bu şekilde hayal edebiliyorum düşününce malesef. Ablanıza çok üzüldüm evlenmeden biliyor muydu durumu, 7 yıl çok iyi idare etmiş hiç bıraktığı olmadı mı acaba eşininCanım idda bagımlısıysa çok dikkat etmen lazım
Benim ablamın eşide idda bagımlısıydı ve severek evlenmişlerdi ama iddayı bırakamadı eşi düğünde takılan bütün altınları parmagındaki alyansına kadar iddaya yatırdı düşün ev kirası ödnmez eve bişe alınmaz çünkü tüm para idaya gidiyordu velhasıl kelam bu ekim ayında boşandılar 7 yıl evlilikleri bitti
İnanın kayıplar çok. Maddi kaybı geçtim insan hayatı geçmiş ve hiçbiri bırakayım diye kılını kıpırdatmamış. Maaşı çok iyi ama sonuçta çalışıp kazanıyor kendine de yetecek, ama bir gecede 20bini kaldırmaz ve hiç durmadan oynamışHayatini karartmaya degmez bosver evli degilsin az buz rakamlar degil hicbirise birakmiyor oynamayi
Ufak dalgasına diye biliyormuş düzelir demiş severekte evlendiği için sabretti bayaİleriyi ben de bu şekilde hayal edebiliyorum düşününce malesef. Ablanıza çok üzüldüm evlenmeden biliyor muydu durumu, 7 yıl çok iyi idare etmiş hiç bıraktığı olmadı mı acaba eşinin
Ufak tefek olsa belki ben de bu kadar düşünmezdim, büyük paralar kaybetmiş ve hala da kaybediyor sanırım. Herkesin yaşadığı o kadar benzer ki bile bile güvenip bir adım atamam artık. Bırakır mı bir ihtimal inşallah bırakır ona da yazık ama ben kendimi bilerek böyle bir hayata atamam, başka bir şey olsa başım üstüne her zorluk ama bunları kaldırabilecek biri değilimUfak dalgasına diye biliyormuş düzelir demiş severekte evlendiği için sabretti baya
Üstelik farklı şehre gelin gitmişti ama eşi hiç düzelmemiş gizli gizli oynamaya devam etmiş hemde çok büyük paralarla düşünün yani düğünde takılan bütün altınları iddaya yatırıyor eşi
Aç susuz kalıyor ablam evde ev sahibi kira için kapıya dayanıyor niye çünki eşi parayı iddaya yatırıyor olmadı sonunda bitirdi
Eğer sizin nişanlınızındw böyle alışkanlıgı varsa dikkat edin derim nişan atmak kolaydır ama evliliği bitirmek zor
Aynen canım iddaya alışan biri bırakmıyor geneldeUfak tefek olsa belki ben de bu kadar düşünmezdim, büyük paralar kaybetmiş ve hala da kaybediyor sanırım. Herkesin yaşadığı o kadar benzer ki bile bile güvenip bir adım atamam artık. Bırakır mı bir ihtimal inşallah bırakır ona da yazık ama ben kendimi bilerek böyle bir hayata atamam, başka bir şey olsa başım üstüne her zorluk ama bunları kaldırabilecek biri değilim
Yok hiç kimseye söylemedim, söylemeyeceğim de. Anlaşamıyoruz ben nişanlımdan emin değilim dedim. Hiç kimse bilmiyor durumunu benden çıkmış olmasın zaten kapandı gitti benim için artık. Ufak tefek oynuyordu arkadaşlar ama hiç bu kadarını tahmin edemedim ben, keyif alıyorsundur 3 5 anlarım ama elde avuçta kalmayacak kadar insan kendini nasıl kaybeder onu anlamıyorum, bir de evlenip başka birinin hayatını nasıl bu şekilde mahvedebiliyorlar. Hala oynamıyorum diyordu bana inanıp evlensem belki ben de 6 aya ayrılmaya uğraşacaktımAynen canım iddaya alışan biri bırakmıyor genelde
Bide ailen biliyo mu peki ailenin düşüncesi ne bu konuda
O konuyu da okudum ve iliklerime kadar hissettim yaşadığı hayal kırıklığını. Şimdi düzelse bile benim aklıma düştü o ihtimal artık. Bu yaşa kadar kaç icra, kaç bin lira borç ödemesi, yaşayamadığı onca şey durduramamış ben de yapamam onu anladı. Ailesinin de bilmeme ihtimali tamamen benim saflığımmış onu da anladım ya da inanılmaz bir oyun kurmuş herkese oynuyor, ikisi de bana uymuyor. Benim etrafımda hiç yok herhangi bir bağımlılığı olan kimse, başlarda aman ne olacak oynamış bitti gitti diyordum ama çok şükür erken fark ettim her şeyiGeçen senelerde burada bir konu açılmıştı. Balayından dönerken öğrenen yeni evli bir kardeşimiz yazmıştı. Tüm aile biliyormuş kızdan saklamışlar. Bağımlı ve borç batağında birinin hayatına ortak olduğunu öğrenmişti ne kadar zor bir durum. Cevremde en az 10 örnek var. Asla düzelmez. Duzelme ihtimalini düşünmeye bile değmez. 40 yaşına gelmis bir insan kendini fikren yönlendirmeyi beceremiyor ise ne yuva kurabilir ne de eş olabilir.
Ayrildiniz miO konuyu da okudum ve iliklerime kadar hissettim yaşadığı hayal kırıklığını. Şimdi düzelse bile benim aklıma düştü o ihtimal artık. Bu yaşa kadar kaç icra, kaç bin lira borç ödemesi, yaşayamadığı onca şey durduramamış ben de yapamam onu anladı. Ailesinin de bilmeme ihtimali tamamen benim saflığımmış onu da anladım ya da inanılmaz bir oyun kurmuş herkese oynuyor, ikisi de bana uymuyor. Benim etrafımda hiç yok herhangi bir bağımlılığı olan kimse, başlarda aman ne olacak oynamış bitti gitti diyordum ama çok şükür erken fark ettim her şeyi
Nereye kadar destek olacaklar canim.nisanlinin yasi küçük daha.benim bahsettiğim arkadasin eşi 40 kusur yasinda.babasi yıllardır kredi ceke ceke bi hal oldu.artik bikti.sizinkilerde iste evlensin de borçların bi kısmını ödeyecek biri çıksın diye susuyorlar tabiki.Ailesi de destek ona maddi olarak, sorgulamıyorlar mı acaba nerde bu para diye ya da herkes her şeyin farkında beni uyutuyorlar. Hepsi kötü ihtimaller. Daha iyi bir örnek görmedim görmeyeceğim de biliyorum. Allahı akıl fikir versin inşallah hepsine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?