iddia günlüğüm

zuhalin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
42
0
36
Diğer
merhabalar.

27 yaşındayım 1.70 boyundayım ve şişkoyum:) yediklerime dikkat ederek yürüyüş yaparak filan 99 dan 89'a düştüm 4-5 ayda. fakat bunu hızlandırmam için bir motivasyon arayışına girince iş yerinden bi abiyle iddiaya girdim. o da sağolsun biraz abarttı ve gelecek ay bugün itibariyle 8 kilo vermiş olmam gerek. ben kazanırsam (8kg vermiş olmaktan büyük ödül de yok ya neyse) artvin karagöl'e gideceğiz, yeme içme her bi şey ondan. o kazanırsa benden. ayrıca iş yerinde şişko diye çağırcakmış beni neyse o kısmı mühim değil sonuç olarak benim de böyle bir disipline ihtiyacım vardı. kilomun fazlalığından dolayı ve tüm diyeti de bu şekilde yürütmeyecek olmamdan dolayı 1 aylık ufak bi riski göze alıyorum.

bu iş bitince gölün fotolarını paylaşırım. aslında kendi fotomu da çeksem iyi olacak:) öncesi sonrası yaparım.

edit: 8.1 vererek iddiayı kazandım arkadaşlar:)

edit2: yaşım da 28 oldu bu arada:)

Son düzenleme:
toptan yazacaktım menüyü ama kesin ne yediği unuturum ben o yüzden yazayım:

sabah 1 etimek 1 parça peynir 1 yumurtanın yarısı domates yeşillik

öğlen 2 kaşık pilav, 8-9 parça kuşbaşı et (yemekten seçtim)

1 doğadan 7 otlu çay. artık ne zımbırtı var bilmiyorum içinde de neyse.

şimdilik böyle. biraz katı olması hedefe göre normal. bu arada bilen bilir laz böreği çıktı yemekte almadım. ilk günden de denk gelir mi arkadaş.

akşam ne yapıcam esas o sıkıntı. herhalde ton balıklı salata gibi bi şey yaparım bi de yürüyüş yapmak lazım. he bi de cla almayı düşünüyorum. bi de şimdilik 1 lt ye yakın su içtim 2 ye tamamlarım umarım.

akşam salata yemedim şöyle bi şey yaptım. 1 köz biber, 2 kaşık yoğurt, taze reyhan, maydonoz, sarımsak ve 2 cevizden mini bir salatamsı yaptım süper oldu. yanında da yarım kase mercimek çorbası.

1 tane elma ve 8 tane fındık da ara öğün. yarım saat sallanarak yürüyüş.

dünün ve ilk günün sonucu olarak 1.1 kg verdim:)

dün yine o salatadan yaptım. 2 kaşık daha yoğurt ve 200 gr kadar tavuk göğsü ekledim. acayip tok tuttu.

kahvaltı aynıydı. ara öğün olarak da yarım elma yarım armut ve 1 meyveli soda. hmm bi de şekerli türk kahvesi.

2 lt ye yakın su. 1 adet bitki çayı. 45 dk orta hızda yürüyüş.

700 gr da böyle gitti.

sabah 1 yumurtayla 1 kk peyniri karıştırıp 1 çk tereyağda omlet yaptım ekmeksiz yedim. 1 de domates doğradım. az önce de 4 fındık 1 ceviz yedim.

bulgur ve kabaktan oluşan hafif bi yemek yapıcam sarımsaklı yoğurtla da onu yiyeceğim. elma, şeftali filan da yer bugünü de atlatırım.

Hadi hyırlı uğurlu olsun abinle girdiğin iddiadan önce kendi iddianı kazanırsın umarım :)) zaten hepimiz bunun için burdayız...hepimize tartıda bol eksili günler :)

dün dediklerime ek olarak bi tane küçük çikolata yedim 65 kalori ve 25 dakika yürüdüm. 1.5 lt su içtim.

ve sabah:) 600 gr daha gitti. kaldı 27 gün....

iş yeri oda değişikliği vs derken yazamadım ama diyetim aynı şekilde devam ediyor. dünküleri yazmaya gerek yok artık. sabah bi dilim etimek yarım ya da bir kk peynir yedim şimdi de yeşil çay içiyorum.

kaldı 25 gün...

Kolay gelsin tatlım.
Ay 1 ayda 8 kilo çok değil mi, gerçekten biraz riskli olmuş.
İnşallah başarırsın canım, başarırız yani. :)

Kolay gelsin tatlım.
Ay 1 ayda 8 kilo çok değil mi, gerçekten biraz riskli olmuş.
İnşallah başarırsın canım, başarırız yani. :)

yani çok ciddi bi hasar görmem diye düşünüyorum zaten kilom fazla olduğu için. tek tip diyet yapmıyorum et yoğurt meyve yiyorum b1 vitamini alıyorum su içiyorum ne biliyim:)

mesela dün yediklerim:

sabah 1 dilim etimek biraz peynir

ara 4 fındık

öğlen: mercimek çorbası, tavuk dönerin etinden 5-6 parça, 2 kaşık pilav.

ara: 1 ufak salkım üzüm

akşam: 4 kaşık makarna

film zilerken 4-5 tane cips otlandım başkasından.

1.5-2 lt arası su, 1 adet yeşilçay.

çok koşturmacalı bi gün oldu dolap taşıdım bişeyler bişeyler git gel yaptım spor yapamadım ama hep spormuş gibi motive olarak yaptım.

sonuç: 500 gr daha gitti:)

Son düzenleme:
of bi kaç gündür durdu resmen kilo vermem.. sporu arttırarak devam ediyorum işte..

bugün şimdiye kadar yediklerim;

sabah 2 kuru kayısı

1 elma 1 kutu light süt

öğlen yarım kase ezogelin, 1 parça but 4-5 dilim patates, 2 kaşık yoğurt

ara: 2 küçük taze incir, 1 minicik lokum, 4-5 tane üzüm

akşamı sıkı geçirirsem bakıcaz duruma, artık yarın yine şöyle bi 400 gr versem rahatlayacağım.

kaldı 20 gün...

Son düzenleme:
valla tebrik ediyorum seni bende dukanla kilo verdim geri alıyorum yavas yavaş diye yeniden başladım.senin yediklerinle açlıktan ölürüm ya ben :)) takılıpda vermediğin zaman bol bol yeşil çay iç

valla tebrik ediyorum seni bende dukanla kilo verdim geri alıyorum yavas yavaş diye yeniden başladım.senin yediklerinle açlıktan ölürüm ya ben :)) takılıpda vermediğin zaman bol bol yeşil çay iç

teşekkür ederim dukan beni çok baymıştı. aynı şeyleri yemektense azcık yemek bile daha kolay geliyor. kolay gelsin sana da

dün akşam şu yoğurtlu köz biberli salatamsıdan yaptım keşke yemeseymişim ondan önce daha hafiftim. bu gidişle akşam yemeği de yiyemicem. neyse sonuç olarak yine 300 gr verdim allah bereket versin:)

ben bugün dukanın seyir evresine geçtim valla benide baydı ya bie kırmızı et sevmediğimden tavuk yumurta görmekten midem bulandı :)) acaba seyir evresini karataya uygun olarak yapsam nasıl olur o diyeti denedin mi hiç

bence sıkıntı olmaz ama sen yine de o diyetlere yapanlara sor çünkü benim sıkıntı olmaz dememin sebebi, az yersen, sağlıklı şeyler yersen zaten zayıflarsın temelli düşünmem. o şu bu diyeti hiç uygulamadım, dukanı da ilk evresini 4 gün uygulamıştım sırf gaza gelmek için bi daha da yapmadım.

300 gr daha gitti, kaldı 18 gün...

dün yediklerim;

sabah 2 kuru kayısı 1 elma

ara 1 küçük salkım üzüm

öğlen 1 kepçe yayla çorbası, 2 kaşık pilav, yemeğin etlerinden seçtim 2 kaşık dolusu vardır işte.

ara: 8 fındık

akşam yarım tas koyu kıvamlı mercimek çorbası. yarım etimek, yağsız bi tabak salata

ara: 2 minicik çikolata hani bayramda yediklerimizden ama küçücük.

yarım saat orta hızda yürüyüş..

suyu ölçmedim ama içmişimdir 1.5 yine.

300 gr daha :) kaldı 17 gün..

yani dün tee yokuş yukarı yürüyerek kaleye çıktım. üstüne o yorgunlukla akşam bi şey de yemeden yattım. amma velakin gene 300 gene 300 püü. bu gidişle son günlere doğru komple yemeyi bırakıcam o olucak.

dün de ne yedim işte hmm şimdi uzun yazasım yok da sabahki omletimi yazayım. 1 kk kaşar, yarım kk beyaz peynir doğradım, bir yumurta, maydanoz, taze nane bunları çırptım yarım çay kaşığı tereyağında ve küçük bi sos tavasında pişirdim. mm börek gibi oldu. o baya tok tuttu zaten. ekmeksiz yedim. bilen bilir de ben yine de tavsiye etmiş olayım..

Son düzenleme:
ya yemin ediyorum gerçek günlük yazsam hiç değilse annem filan kurcalardı bu ne ya gelen giden yok:)

neyse ben sonuçta 400 gr daha verdim mi? evvet. kaldı 16 gün..

dün yediklerim:

1 elma

mercimek çorbası, salata, 2 köfte 5 dilim patates.

ara: 8 fındık. meşhur oldu benim fındıklar kırarken gel al 8 fındığını diyolar:)

akşam tavuk şiş yedim. sadece tavukları. pilava el sürmedim. bi de türk kahvesi içtim mis. 1 saat de yürüdüm.

her şey yolunda çok iyi hissediyorum.

aslında hedefim bu 8 kilo değil tabi sadece. bu iş bitince başka bir çizelgeyle, 75'e düşmeye çalışıcam. sonra başka bi hedefle 65 e. bu sonuncu hedefi daha uzun bi süreye yayıcam tabi. diyet iyi giderken insan günler çabuk geçsin istiyo be yav.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…