Evlenmeden önce eşinize söylemiş miydiniz durumunuzu? Baba olmak istediği için söylüyorum.Hanımlar Merhaba,
Sizlere bir sorum olacak. Ben 26 yaşındayım eşim 30. ben önümüzdeki 4-5 sene çocuk yapmak istemiyorum.
daha önümüzde planlarımız var, yurtdışına gidip 3-5 sene kalma düşüncelerimiz vs vs.
sorun şu eşim 35 yaşına gelecek, bu erkek için geç bir yaş mı ? eşim geç olduğunu düşünüyor.
ikinci ve daha önemli sorun gebe kalamayabilirim. 18 yaşlarımda tedavi olduğum doktor böyle söylemişti. ve yaşın çok geçmeden denemelere başla demişti taa o zamanlar.
o yüzden annem çok baskı yapıyor bi an evel olsun diye.
gelin görün ki şuan benim aklımın ucundan bile geçmiyor. hayatımda böyle bi risk olmasına rağmen benim için hiç öncelik olmadı, allah herkesin gönlüne göre versin. olacağı varsa olur bi şekilde diyorum.
fikirleriniz nelerdir ? herkesin hayata bakışı farklı hayattan beklentisi farklı tabi
ben daha çocuk ruhluyum, gezeyim göreyim hayata doyayım istiyorum. çocukla bu işler çok çok zor eminim, görüyorum.
objektif fikirlerinize ihtiyacım var
Evlenmeden önce eşinize söylemiş miydiniz durumunuzu? Baba olmak istediği için söylüyorum.
Babasını yakın zamanda kaybeden biri olarak diyorum ki; annemin ve babamın daha genç olmalarını isterdim
benim eşimde 35 yaşında baba oldu ne var canım ama 70 yaşında baba olsa çok daha iyi olurdu yaniresmen 1 tane daha çocuğum oldu
Aklınızda ve kalbinizde çocuk fikri yoksa yaş yüzünden yapmayın. Daha 26 yaşındaymışsınız zaten. Erkek için çok da önemli değil. 35 yaş geç değil..
Çocuk çok büyük sorumluluk. Bütün planlar ona göre yapılıyor. Hayatı tümden etkileyen bir şey. Büyür bir şekilde diyenlere inanmayın. Ruhen ve fiziken çok yoruyor..
35 erkek için geç bi yaş değil bence.
Malesef ki kadinlar fizyolojik olarak erkekler kadar sansli degil. Yasiniz ilerledikce gebe kalma sansiniz cok cok azalacak. Tabi imkansiz diye bir sey yok asla. Ama tabi herkes de cocuk sahibi olacak diye bir kural yok. Istemiyorsaniz anneniz icin cocuk sahibi olmayin. Cunku cocuklu hayatin geri donusu yok. Degismeyen tek bir nokta kalmiyor insanin hayatinda. Buna hazir olmak gerek.
Ama esiniz istiyor. Evlenmeden once bu konuyu enine boyuna netlestirmeniz gerekirdi. Eger bile bile size baski yapiyorsa hatali davraniyor cunku cocugun sorumlulugu buyuk anlamda annede. Ne kadar da yardim etse gece surekli surekli uyanip emziren siz olacaksiniz en basitinden. Biz esimle evlenmeden once hemen cocuk istedigimizi konusmustuk. Korubmadan gecen 18 ayin sonunda ancak hamile kalabildim. Bence fazlasıyla onemli bir konu.açıkçası benim çocuğum gerçekten denildiği gibi olmazsa hani üzülmem gibi hissediyorum
belki henüz hazır olmadığım için böyle hissediyorum bilmiyorum ama hiç çocuk hayalim olmadı
Bunun yası olmaz ki ortak karar almalısınız. Babam 21 (ya da 22) yasında baba olmuş. Muhteşem bir babadır.Hanımlar Merhaba,
Sizlere bir sorum olacak. Ben 26 yaşındayım eşim 30. ben önümüzdeki 4-5 sene çocuk yapmak istemiyorum.
daha önümüzde planlarımız var, yurtdışına gidip 3-5 sene kalma düşüncelerimiz vs vs.
sorun şu eşim 35 yaşına gelecek, bu erkek için geç bir yaş mı ? eşim geç olduğunu düşünüyor.
ikinci ve daha önemli sorun gebe kalamayabilirim. 18 yaşlarımda tedavi olduğum doktor böyle söylemişti. ve yaşın çok geçmeden denemelere başla demişti taa o zamanlar.
gelin görün ki şuan benim aklımın ucundan bile geçmiyor. hayatımda böyle bi risk olmasına rağmen benim için hiç öncelik olmadı, allah herkesin gönlüne göre versin. olacağı varsa olur bi şekilde diyorum.
fikirleriniz nelerdir ? herkesin hayata bakışı farklı hayattan beklentisi farklı tabi
ben daha çocuk ruhluyum, gezeyim göreyim hayata doyayım istiyorum. çocukla bu işler çok çok zor eminim, görüyorum.
ben 44 yaşındayım senın yerinde olsam
kalıtelı yumurtlarımı toplatır saklatırım
hee 5 sene sonra dogal yolla denerim allah verirse ne mutlu sana
ama olmazsa en azından kendı sağlıklı yumurtayla tüp bebek yaptırırsın ,
bu dediğimi bir düşün tecrübeme söylüyorum
4 senedir kızıma kardeş için ugraşıyorum olmuyor
Bunun yası olmaz ki ortak karar almalısınız. Babam 21 (ya da 22) yasında baba olmuş. Muhteşem bir babadır.
Abim 23 yasında baba oldu. Kızlarına çok düşkün, 24 saat nöbetten gelir 1saat uyumaz ailesiyle vakit geçirir, iyi bir babadır.
Eşim 26 yasında ve 2ay sonra baba olacak. Şimdiden karnımı sevmeleri, oğlum oğlum diye onunla konuşması, her akşam işten gelirken bana ve oğlumuza bişeyler alıp gelmesi. Zaten çok iyi bir eş, çok da iyi bir baba olacağına eminim.
İdeal baba yası diye bişey yok bence. Eğer baba olabilecek yüreğe sahipse her adam baba olmayı hak eder.
Kimi 18inde baba olur, çok da iyi olur. Kimi 40yasında baba olur, ama olamaz..
Google a bulunduğun şehir ve yaptırmak istediğin işlemi yazacaksın önüne doktorlar hastaneler çıkacak. O numarayı arayıp bilgi alacaksın. İşte hepsi bu kadar
şuan kaliteli yumurtam var mı onu bile bilemiyorum
18 yaşımda doktor kist içinde yüzüyosun demişti
o zamandan daha tüp bebek denersin dedi direk
ama yorumunuz ilginç geldi bi araştıracağım yine de
Konuyu takipteyim bende merak ediyorum.
Yaşım 29 eşimin 36.
Doktoram bitmeden hamilelik düşünmüyorum, 32 yaşında doktor öğretim üyesi olcağım tahminen.
Kadro bu olunca hemen hamile kalır mıyım bir yıl daha bekler miyim nasıl olur hiç bilmiyorum.
32 de hamile kalsam eşimin yaşı 39 olacak.
33 de hamile kalsam 40 olacak.
Geç bir yaş mı?
Ben de napacağımı şaşırmış vaziyetteyim ama hayat şartları, elimden bir şey gelmiyor.
Hanımlar Merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?