Konuyu takipteyim bende merak ediyorum.
Yaşım 29 eşimin 36.
Doktoram bitmeden hamilelik düşünmüyorum, 32 yaşında doktor öğretim üyesi olcağım tahminen.
Kadro bu olunca hemen hamile kalır mıyım bir yıl daha bekler miyim nasıl olur hiç bilmiyorum.
32 de hamile kalsam eşimin yaşı 39 olacak.
33 de hamile kalsam 40 olacak.
Geç bir yaş mı?
Ben de napacağımı şaşırmış vaziyetteyim ama hayat şartları, elimden bir şey gelmiyor.
En mantıklısı :)Konuyu takipteyim bende merak ediyorum.
Yaşım 29 eşimin 36.
Doktoram bitmeden hamilelik düşünmüyorum, 32 yaşında doktor öğretim üyesi olcağım tahminen.
Kadro bu olunca hemen hamile kalır mıyım bir yıl daha bekler miyim nasıl olur hiç bilmiyorum.
32 de hamile kalsam eşimin yaşı 39 olacak.
33 de hamile kalsam 40 olacak.
Geç bir yaş mı?
Ben de napacağımı şaşırmış vaziyetteyim ama hayat şartları, elimden bir şey gelmiyor.
Evet çok doğru. Annem 33 yasında 4üncüyü doğurdu. Siz olmasanız bakamazdım ben diyor. Yas geçtikçe ağırlaşıyor insan, zorlanıyor diyor.aslında merak ettiğim şu. yaş ilerledikçe tahammül azalıyor deniyor. bundan korkuyorum.
ben zaten fazlasıyla tahammülsüz bir insanım eşimde yaştan dolayı bu hale kapılırsa vay halimize
oo maşallah baya beklemişsiniz siz. benimde tam olarak istediğim bu aslındaBen 21 eşim 26 yaşında evlendik
Ben 28 eşim 33 iken ebeveyn olduk. (Hatta kızım doğduktan 1 ay sonra ben 29 eşim 34 yaşına girdi)
Bizim için en uygunu buydu öncesinde bebek istememiştik
ah ah dediğiniz gibi ha diyince de olmuyor belki 2 belki 3 sene beklemek gerekiyor
gerçekten çok kritik bir konu erkek için
İnsanlar keşke daha önce yapsaydık diyorlar ama ben yatıp kalkıp iyi ki beklemişim diyorum. Kendim o olgunluğa ancak eriştim. Bir de öncesinde iki kişi de çok mutluyduk :)oo maşallah baya beklemişsiniz siz. benimde tam olarak istediğim bu aslında
aklımda ne varsa bunlara doymak istiyorum önce sonra artık hayatımız bebek olsun
tabi şartlar el verirse
ben de geç olmadığını düşünüyorum ama eşim de çocuk 15 yaşına gelince 50 olacam diyor
eskiden insanlar daha çok yıpranıyordu şuan 50 geç bi yaş da değil bence daha dinamik oluyoruz diye düşünüyorum
erkek için sanırım çok sıkıntı olmuyor yukarda bir arkadaş yorum yapmış yumurtalıkları dondurmak diye bi bakın sizde istersenizO da var işte ben hazır olduğumda bedenim de hazır olacak mı bakalım?
Kendi eşim için de düşünüyorum 40 da az bir yaş değil çocuk için.
Onda ve bende sıkıntı çıkar mı? Bunları da düşünüyorum.
Bilemiyorum benim de kafam karışık.
32 yaşımda anne oldum. Eşim 34 yaşındaydı. Bence gayet ideal bir yaş bizim için. Zira zor olduğunu biliyordum da bu derece olduğunu yaşayınca gördük.
Öyle ki eşim tek çocukta kalalım istiyor. Sorumluluk paylaşan biri çünkü.
Günümüz dünyasında da maddi ve manevi yetebilmek zor..
Hep derim erkek bir kere düşünüyorsa, kadın üç kere düşünmeli. Koca için çocuk yapılmaz.
Ne kadar yardımcı bir baba da olsa en büyük sorumluluk annede oluyor.
En mantıklısı :)
Ben yeterlik sürecinde hamile kaldım. Şimdi tez uygulamamı yapacağım kızımı nerelere bıraksam diye düşünüyorum
Gerçi benim hayat planım böyleydi
erkek için sanırım çok sıkıntı olmuyor yukarda bir arkadaş yorum yapmış yumurtalıkları dondurmak diye bi bakın sizde isterseniz
Soyle de bir durum var. Esimin kuzenleriyle yaslarimiz hemen hemen ayni. Onlar erken evlenip erken anne baba olmuslar. Simdi cocuklari okul caginda. Yemek yedirmek, yatirmak, surekli kontrol altinda tutmak gibi dertleri kalmamis. Tabi simdiki yaslarinin yarattigi farkli problemler olabilir ama bana ve esime nispeten daha rahatlar. Ben mesela 2 yasindaki ogluma kahvalti yaptirmaya calisirken onlar kahvalti keyfi yapiyorlar. Ya da piknige gittigimizde onlar okey oynarken esim cocugun pesinde kosuyor. Bunun icin super bir enerji lazim, o da genclikte kaldi. Yasla beraber yorulma suresi kisaliyor ve tahammul azaliyor malesef. Keske biraz daha erken diyorum acikcasi.
Evet biliyorum hatırladım sizin öyle yaptığınızı :)
Eşim yeterlikte yapalım tezin biterken büyür diyor.
Bu bana göre imkansıza yakın:)
İkimiz okulda olunca bebeğe kim bakacak?
Bakıcı vs tutamam şu an doktorayı dışarda yapıyorum masraflarım çok çok fazla. Ev kredimiz vs anca kendimize yetiyor.
Annem de yok. Bırakacağım kimse yok.
O yorgunlukla tez nasıl yazılır?
Ben zamanında bitirmek istiyorum gecikmesini istemiyorum filan.
Hepsini değerlendirince bitmesini beklemek en mantıklısı.
Ama 32-39 çok ileri mi olur yaş olarak nolur ne biter onu bilmiyorum işte.
Evet tahammul kalmiyor. Ben ogretmenim bir de siz dusunun. Butun gun o kadar cocuk sesine maruz kaliyorum ama evde bebek aglamasi farkli birsey. Benim buyuk oglum kolikti bir de. Inanilmaz gazli bir cocuktu. Ilk bir yil hatta daha fazla delirmek uzereydik. Umarim sizinki oyle olmaz. Kac kez acile gittik hatirlamiyorum. Bu tecrubeleri de degerlendirmenize dahil edin. Cunku emzir, yatir, altini degistir vs. Degil yani bebek buyutmek.evet işte bunlar beni çok düşündürüyor
özellikle enerjinin ve tahammülün kalmaması
adam işten gelecek zaten enerji bitmiş bi de çocukla mı ilgilencek
bir süre sonra artık kafamız gürültüyü bile kaldırmıyor. eskiden hunharca yüksek sesle müzik dinlerdim şuan asla tahammülüm yok
bebek sesi kulaklarımızda tahammülümüz olmayacak
Evet tahammul kalmiyor. Ben ogretmenim bir de siz dusunun. Butun gun o kadar cocuk sesine maruz kaliyorum ama evde bebek aglamasi farkli birsey. Benim buyuk oglum kolikti bir de. Inanilmaz gazli bir cocuktu. Ilk bir yil hatta daha fazla delirmek uzereydik. Umarim sizinki oyle olmaz. Kac kez acile gittik hatirlamiyorum. Bu tecrubeleri de degerlendirmenize dahil edin. Cunku emzir, yatir, altini degistir vs. Degil yani bebek buyutmek.
iyice gözüm korktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?