İdeal evlilik yaşına bilim cevap verdi!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Utah Üniversitesi'nin araştırmasına göre 'ideal evlilik yaşı' 28 ve 32 arasında olmalı. Peki neden? İşte yaş gruplarına göre evlilik davranışları.
Utah Üniversitesi’nin yaptığı araştırma evlilik profesyoneli olan Institute of Family Studies tarafından yayınlandı. Çalışma, 28 ve 32 yaş arası yapılan evliliklerin ilerleyen yıllarda en az ayrılık oranına sahip olduğunu söylüyor. Daha önce sosyologlar, evlenmek için daha çok beklemenin daha fazla kararlılığa yol açtığını ve gerçekte bir son kullanım tarihi olmadığına inanıyorlardı.
30543721.jpg

Araştırmayı yapan Nick Wolfinger, 2006 – 2010 arası ve 2011 – 2013 arası AileBüyümesi Ulusal Anketi’nin verilerini analiz etti. Bir bakıma baş aşağı bir çan eğrisi buldu. Wolfinger’a göre, ‘Boşanma ihtimali, 13 – 19 yaş arasından 20’lerin sonu ve 30’ların başına doğru yaşlandıkça düşüyor. 30’ların sonu ve 40’ların başına doğru tekrar yukarı çıkıyor.' Çalışmaya göre 32 yaşından sonraki her yıl boşanma ihtimali yüzde 5 daha fazla artıyor.

Wolfinger “Katılımcıların cinsiyetini, ırkını, kökeninin aile yapısını, dinsel geleneklerini, dinsel katılımlarını ve seksüel geçmişini, yaşadıkları metropol çevresinde olduğu gibi kontrol ettikten sonra bile, eğrinin bu konuda ısrarcı olduğunu söylüyor. ‘Evlenmek için 30’larını bekleyenlerin belki de evliliklerini yürütmeye meyilli olmadıklarını’ yazıyor.

Kaynak: Sosyalmedya.co

Bir uzman da dememis ki, kendini bilen evlensin. evlilige naisl baktigin önemli. karakter yapin önemli. Sabirli ve olgun olmak lazim. Eee bunlar olduktan sonra neden yürümesin. Ben 21 imde evlendim. Gayette iyi bir yasti diyorum. Ki evlenince illa ki alisma süreci oluyor. Otuzunda da evlensen bu ayni olacak.
Ayyh beyniniz büyüsün yasiniz degil.

ben kadında 25 erkekde 30 derdım hep yaklasmısım
esım benden 5 ay kucuk ıkımızde 28 yasımızdayız ıyıkı bu yasta evlenmısızz dıyoruz

3 yilim var 3 yil icinde evlendim evlendim amaniinnn :KK57: aday bile yok aday adayi bile yok durum vahim :KK53:

Hiç planlandığı gibi olmuyor 22 yaşıma kadar her yaz yurt dışınada çıktım fellik fellik gezdim toZdum evlilik aklımın ucunda dahi yoktu ama bi anda hoop aldım ben seni olu verdi üstüne bide çocuk patlattık şuan 23 yaşındayım 1 yıllık evliyim ve gebeyim bu araştırmalar felan bence boşuna yani herşey kader... :KK51:Hoppa

Bence de günümüzde evlilik yaşı artık yukarı çekilmeli.

Süt kuzusu erkekler ancak sütten kesiliyorlar. Kadınlarda bu keşmekeşin içine sağlam sinirlerle girebilmesi için gönlünce zaman gelirsin, erken evlenmesin :)

Dengeyi kuramayan, evlilik ,aile ne demek bilmeyen , evlenince değişen erkeklerin hepsi evde kalsın inşaallah ya da ne kadar burnundan getirebilecek kadınlar varsa onlarla evlensinler. :)

Bdv. den geliyorum, içim şişmiş :)

Ben 23 esim 29duk evlendigimizde. Yas sartlar mantik is gersey guzel basladi guzel devam ediyor.

Lakin bu arastirmacilar bizim ulkemizi ve kizlarimiza 25ten sonra evde kalmis muamelesi yapildigini, erkeklerin yas ilerledikce ozellikle evlilik sonrasi ana kuzusuna donduklerinden haberi var mi ?
Butun mesele yas olsa keskeeeeee

Doğru. İnsan olgunlaştıkça ne istediğini daha iyi biliyor, karakter ve olgunluk oturuyor, olaylara ve hayata bakış açısı ona göre değişiyor. Evlilik sorumluluğunu daha iyi kaldırabilir diye düşünüyorum. Öte yandan çok bekleyince de fazla fazla seçicilikten dolayı evlenemiyor falan filan. Ben de böyle düşünüyorum.

25 yaşından önce evlenmenin, fazla düşünülmeden ve acelece yapıldığını düşünüyorum. Özellikle toplumumuzda kızlar maalesef belli bir yaşa kadar evlenmezlerse, adlarının evde kalmışa çıkacağından çekinerek, erkenden evliliğe hazırlıyorlar kendilerini.. Yaşamaları gereken bir sürü güzel şeyi de yaşamaktan men ediyorlar kendilerini.. Zaten eninde sonunda evleneceksiniz, ne bu acele? On on beş sene sonra da pişmanlıklar...

çok geç kalmamak lazım sonra günaha meyil artıyor. erken evlilik demiyorum tabiki ama bir bayanın 30u beklemesi fazla bana göre

X