iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Benim eşim de açlığa dayanamayanlardan.bizde ramazanın ilk günü küçük bir talihsizlik yaşadık.şöyle öğün fırında tepsi kebabı yapmaya karar verdim yanina çorba pilav salata hepsini iftara 1 saat 20 dk kala yapma ya karar vedim.girin yemeği olduğu için 40 do pişecekti dedim ezana yakin pişer sıcak servis ederim.ezana 50 dk var fırına tam koyacam elektirikler gitti.şaka gibi 10 do bekledim gelir diye bu arada çorbayı koydum salatayı yaptım.baktım elektrik yok tekrar tepsiden çıkar tek tek yuvarla koctelik.teflon tencereye koydum.üzerine domatesli su patates biber pişirmeye başladım çok şükür ezan okunurken odağı kapattım.ucu ucuna herşey yetişti pilavida yapmıştım.esim maşallah dedi 40 dk da hepsini yaptın ve çok lezzetli olmuş.takdir görmek çok güzel ve 7 aylık hamileyim.tabi kızınca da üzülüyoruz.

normaldir bu hastalığı yaşamayan bilemez...

kendisinin davranışları da kocalığa sığmaz yani benim lokantaya götürsün derken ki kastım şu; kavgalı idik diyorsun ya işte o kavga raddesine gelmeden önce yapmalı bunu. baktı ki yemeği beğenmedi hiç kötü bi şey demeden hadi bugün de dışarda yiyelim yarın yaparsın diyebilmeliydi. senin kadınlığını beğenmiyor da kendisi dört dörtlük koca mıymış?

Eşiniz abartmış orası kesinde kıymalı yumurta yarım saatte pişen birşey zaten. 2 saat vaktiniz varmış bırakın köfteyi kaç çeşit yemek yetişir 2 saatte. Köfte yapsaydınız keşke. Bu kadar sorun olmazdı.

Yok canım burada görüyoruz ki bazı kadınlar bir kadının kırılan kalbini, bir erkeğin aç midesi kadar bile değerli bulmuyor.
Bu kafa yapısındakilere sofralarda ağlamak müstehak diyeceğim ama içim el vermiyor yine de.

Şu koca konuda, adamın saygısızlığını, terbiyesizliğini görmemiş gözleri, ama kadının becerisi-nazı-üşengeçliği(!) üzerine baya bi giydirmişler kendilerince... Kadın bunu kendine layık görürse, erkek ne yapmasın? Tuhaf tuhaf düşünce biçimleri... Oruç ibadetinin maksadından bile geçmişler de kıymalı yumurtayı sorguluyorlar. Kıymalı yumurta pekala da bir öğündür, iftara da yakışır Allah'ın nimeti değil mi? Önden çorbası, yanına bi ayran, bi salatası ohh... Maksat karın doysun, gönüller hoş tutulsun, şükür bilinsin.

Ama yok, süpergadınlığımıza(!) yakışmaz(!).

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok alttan alacakmışım da falan da filan da... He o yemek beğenmeyip, kavga çıkarırken çok alttan alıyordu di mi? Almam kardeşim alttan falan, istediği dört dörtlük olsun istiyorsa girsin kendi yapsın madem. Bazısı yazmış, sor ne yemek istiyorsa onu yap diye. Niye soracakmışım, ev bu lokanta mı? Oldu olacak yemek listesi çıkarayım bir de! Ama ay sonunda maaşımı isterim!

Valla iftar sofrası diye, normal günden fazla özenmek saçma. Karnın doyuyorsa olay tamamdır. Gerisi teferruat bence de.

="denizim_85, post: 46833051, member: 316493"]son durum şu ki akşamdan beri konuşmuyoruz biz alışığız zate günlerce küs kalmaya özür dilemez haksız bile olsa bir kere falan özür dilemiştir hehalde, onu geçtim kendisi özür bekler,hadi onuda geçtim yemek yapmayı seven biri iken isteğim hevesim kaçtı yapsam yermi acaba diye düşünüyorum çünkü ona kalsa hep ben haksızım kötüyüm hep eleştirir beni ben yine üstüme düşeni yapıcam sofra hazırlıcam sofrayada gitmicem konuşmucam içimden gelmiyor valizimi toplamak gitmek istiyorum çocukla nereye gidicem baba evi uzak ankarada..otelde kalsam çocuk olmasa hiç düşünmem giderim ama elim kolum bağlı..hak veren, vermeyen okuyan, yorum yazan herkese teşekkürler hayırlı ramazanlarınız olsun iki kap yemek için kimseyi kırmayın mükemmel olamadığım için çok üzgünüm...[/QUOTE]
Esiniz başak burcu mu

Benim
Esiniz başak burcu mu[/QUOTE]
Benimde aklıma o geldi.

normaldir bu hastalığı yaşamayan bilemez...
sizi bilmem ama hastalıkların arkasına sığınan yüzlerce insan var. Hatta daha doktora gitmeden kendisine hasta teşhisi koyup ortalarda gezen bunu moda haline getirmiş o kadar çok insan görüyorum ki çevremde...Kayınvalidem de panik atağım diyor uçağa çok rahat biniyor. Sosyal hayatı bomba bir şekilde ilerliyor ama evde işlerine gelince kendisi depresyonda ya da annem bize gelince bunalımda olur kendisi.
Bu arada engelli olup kolu, bacağı olmamasına rağmen azimli olup da kendisine ve ailesine karşı her türlü sorumluluğunu yerine getirebilen insanlara da helal olsun diyorum.
Yanlış anlaşılmasın ben kocanız haklı demiyorum ama sürekli hastalık bahaneleri olup çevresindeki insanları yoran ve mesuliyetlerini yerine getirmeyenler beni çok rahatsız ediyor.

Son düzenleme:
Canım benim kocayi gördüm sende de daha iftara iki saat varken yemek hazır değil mi gün boyu evdeydin naptin demez mi cildiriyorum

Yemek hazir olsa yiyebilecek sanki

Umursamiyorum işime bakiyorum bir muddet sonra alisiyor
(Bu arada çalışıyorum)

Ayrica kendini suçlama lütfen. Hickimse mukemmel degil, olamaz da.
Mükemmel olabilecek tek varlik bizi yaratan Allah'tir.
Burada kimse gelip de 5 dkda on cesit yemek yaptim ayyyh cok hamaratim vs demesin. Konu sahibi size maharetlerinizi mi anlatin dedi ki?
Kadin bir talihsizlik yasamis ne var bunda?
Ben de kpss calisiyorum, 10 aydir ugrastirici hicbir yemek yapmadim. Misafir geldiginde disardan soyledim yanina corba salata yaptim. Hadi beni de taslayin mubarek gun.
Sen kendi psikolojini saglamlastirmaya, kendini iyi hissetmeye bak canim. Sen mutlu anne olacaksin ki cocugun da mutlu olsun.
Sen once kendin icin huzuru mutlulugu aramalisin. O zaman inan bana, eşin odunluk bile yapsa, sen tınlamazsin, kendi degerini bilirsin.

kusurumabakmayın eşiniz çok haksız değil,bağırıp çağırması yanlış tabiki ama madem olmuyor gece yapın yemeğinizi sizde rahat edin eşinizde,benimki bir tavsiye inşallah işinize yarar

Şu KK beni hergün şaşırtıyor gerçekten......"kadın çalışmak zorunda değil, erkek çalışıp evine bakacak ,evi geçindirmek onun görevi" diyen bir kısım var ki, "kadın çalışmıyor bütün gün evde bir zahmet mübarek ramazanda yemeğini yapsın" denildiğinde "kadın isterse yemek yapmaz, canı istemezse yapmaz, mecbur mu?, yok çok istiyorsa adam girsin kendi yapsın" demeye başlamışlar

Konu sahibinin eşi, orucun etkisiyle belli ki ağzından çıkanı kulağı duymamış. Eşini fazlasıyla kırmış, bu kaba saba sözlerin affedilir yanı yok mutlaka. Fakat ben bu olayın, tek günlük olduğunu düşünmüyorum. Bana daha çok birikmiş birşeyler var gibi geldi.

herseyden önce o adamın tuttugu orucun hıcbır hayrı kalmamıstır dıye dusunuyoum.. özellıkle su mubarek gnlerde dahada dkkatlı olmak gerek ınsan öfkelenmeye bahane arıyo resmen.. anlayıslıolmak gerek saygılısevgılıolmak gerek ama erkeklerın cognda bu ozellkler yok oluyo ramazanda. yazık gunah burnndan getrmış kadının..allah sabır versın ne deyım. kocamı takdr ettım bunu okynca.. dun dedıkı fzla yemek yapma kalmasn fzla yenmıyo zaten az yap şişiyorz hemen.... ewet haklııkı kişiyız bız 3 cest yemege gerkyok bıcorba bı sulu yemek salata varsa tatlı tmm bıttı ıste...

Maşallah valla hamarat insanın hali başka oluyor :)

Siz buna ayıp etmiş diyosanız daha ayıp eden koca görmediniz demek ki konu sahibi bence sende haline şükret bu aradabbazı kişiler insanları gaza getiriyor yazık günah yapmayın adam hep iyi şimdi kötüyse o anlık o ama hep kötü ise diyecek bişey yok soruyorum sana kardeşim hep kötü yanını anlatmışsın hiç mi iyi yanı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…