iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

benim babamda böyle anneme neler der ki benim annem muhteşem yemek yapan bir insandır. nimete laf eden insanı hiç sevmem . babamdanda o yüzden soguyorum. allah kadınlara sabır versin hep alttan almak zorunda kalan biziz.

Canım buraya taşınacak bir konu değil bence. Sen biraz alinganlik yapmışsın. Ben de acıkınca çok huysuz olurum. Kocan da huysuzlanmis işte.

İftar için kıymalı yumurta ve çorba çok az bence. En azından göz doldurmak gerekir iftar sofralarında. Ayrıca yemeğe 2 saat var diyorsun köfte yetişme diyip köfteler vaz geçiyorsun. Ya da bütün gün evdeysen bir ara markete gidip akşam yemekligini sen alabilirsin.

Kocan aksama güzel bir iftar sofrası beklediği için hayal kırikligina uğramış. Bu mevzu uzatmaya değmez.

Beni açlık pek etkilemez
Susuzluk etkiliyor
Ama bu eşim benden daha erken evdeyse bile neden dolaba su koymadın, su niye almadın diye olay çıkarmamı gerektirmez

Milletçe tırlattık
Oruç bile kendimize getirmiyor artık bizi
O derece kötü durumdayız

Ramazanda bi komşu diğerinin ışığı yanmıyorsa arar ya da kapısını tıklardı ki, sahura kalksın aç aç oruç tutmasın diye
Şimdi bi komşu diğerine selam vermez durumda mesela
Gece kapısını tıklatmayı bırak, gündüz girişte görsen selam verilmez oldu
Çok dolmuşum ama biz böyle bir toplum değildik nasıl bu hale geldik, yazıklar olsun

son durum şu ki akşamdan beri konuşmuyoruz biz alışığız zate günlerce küs kalmaya özür dilemez haksız bile olsa bir kere falan özür dilemiştir hehalde, onu geçtim kendisi özür bekler,hadi onuda geçtim yemek yapmayı seven biri iken isteğim hevesim kaçtı yapsam yermi acaba diye düşünüyorum çünkü ona kalsa hep ben haksızım kötüyüm hep eleştirir beni ben yine üstüme düşeni yapıcam sofra hazırlıcam sofrayada gitmicem konuşmucam içimden gelmiyor valizimi toplamak gitmek istiyorum çocukla nereye gidicem baba evi uzak ankarada..otelde kalsam çocuk olmasa hiç düşünmem giderim ama elim kolum bağlı..hak veren, vermeyen okuyan, yorum yazan herkese teşekkürler hayırlı ramazanlarınız olsun iki kap yemek için kimseyi kırmayın mükemmel olamadığım için çok üzgünüm...

Oğlanı ver eşine 1 gün
Çık bi yere git
Akşam iftara gel, yemekte ne var de
Bence 2 poşete mızmızlanan kocan çocuğa zor bakar, yımırtayı kıymasız bile beceremez
Yaşasın görsün, mecbur kapar gagasını

Niye hazirlayip sofraya gitmiyosunuz ki suclu gibi. Yapin yemeginiz oturun yiyin. Isterse gelir alir tabagini koyar yer. Yemiyosa da ciksin disaruda yesin madem o kadar kolay.
Karsinda ki ustune duseni yapmiyoken ben yapicam diye israr etmek neden

Erkekler, toplum, calismayan kadini 'ben bakiyorum size, ben para getiriyorum, ben olmasam açlıktan ölürsünüz.'' diye diye ezdi, hor gordu, dovdu, caresiz birakti.
Kadin calisma hayatina atildi, sosyal yeni bir rol kazandi 'calisan kadin'. kendine guveni geldi, erkek eve para getirmese de olur karnim doyar, ben yeterim kendime ve çocuklarıma dedi.
Sonuç; çalışmayan kadın ezilmeye mahkumdur dusuncesi yerleşti toplum belleğine tamamen.
Durum vahim.. karısını çalıştırmayan erkeklerin esleri, çocuklarını okutmayan ailelerin kizlari, bilincli mesleksiz, issiz birakilan kadinlar ne olacak dusunen oldu mu? Sizin tuzunuz kuru ya onlar? Peki hasta kadinlar ne yapacak?
Calismayan kadina hicbir seyi hak gormeyen bu toplum zihniyetinden utaniyorum. Her seye yetismeli, 4 4luk olmali sofrasi.. hic ilenemez, kendini kotu hissedemez bir gun dahi olsa..

Baktın yımırta bile yok çık lokantaya git valla
Kalsın öyle bön bön bakarak ardından çocukla
Lokantadan kürdanla dön, bi çocuğa bakamıyosun nasıl babasın de, ben olmasam açlıktan öleceksin yımırta bile kıramamışsın de.

Bir erkeğin hayat arkadaşına yaptığı büyük terbiyesizlik.
Sokaktaki insana bunu yapmıyoruz, iş arkadaşımıza bunu yapmıyoruz ama çocuğumuzun annesine, hayat arkadaşımıza yapmaktan çekinmiyoruz.
Eşiniz misafirliğe gitseydi, önüne de sizin dün hazırladıklarınız konsa idi, orada da aynı davranışları mı yapacaktı?

Kadınlar, lütfen artık değerinizi bilin.

Olmaz
Misafirlikte kibar feyzo takılır
Her nanesi 4 duvar içinde belli olur

Ay bu erkeklere oruç tutunca bişeyler oluyor. Biz de genelde yemekler bitmez tek çeşit yeriz salata yoğurtla filan. Ramazan diye yanına çorba pilav yapayım diyorum eşim yok pilav yapma diyor, çorba hemen şişiriyormuş çorba yapma diyor. Canıma minnet valla yapmıyorum bende.

Öküz kocayı haklı bulanlar bile olmuş neredeyse. Evet köfte yarım saatlik iş ama bunu söylemenin üslubu bu mu olmalı? Kapıyı vurup çıkmalı mı mübarek günde?

Orucun anlamı bütün gün aç kalıp iftarda mükellef sofralara mı oturmaktır? Açlığın arkasına sığınıp her türlü gerginliği yarat sonra sevap kazandım san. Oh ne ala memleket.

-lotus- pirinç diyette yasak, pirinç lapasıyla nasıl kilo veriliyo
Canım bak şimdi, ben uzak doğu dizileri izleye izleye sapıtmıştım. ( pirinç yeme adeti onların ya ) Neysem, Karataycıydım, sonra bir ara az kilo aldım. Farklı arayışlara geçtim. Pirinç lapası ile pilavı aynı şey değil. Haşlanınca kalorisi falan azalıyor ama besleyici oluyor. Tıpkı patates gibi düşün, kızartması şişirir, diyette haşlama yersin di mi?
Sabah olabildiğince normal yaptım kahvaltıyı, akşama 1 kase lapa ( yoğurtla ), yanına da brokoli, havuç, karnabahar, biber vs. haşlaması yedim. Şubat tatilinde böyle beslenmiştim. Ama çok zorladı, verilen kiloya da değmedi. Öyle 10 kilo falan vermedim ama biraz verdim.
O mesajımda anlatmak istediğim zaten, diyet yapmak değildi. İnsan mecbur kalınca, her şeyle doyuyor demek istedim.

haklısınız ama başka sebeplerde var oğlum durmuyordu biraz da rahatsızdım panikatağm var benim. biraz kolaya kaçtım evet ama yinede yemeği terkedip lokantaya gitmesi zoruma gitti.

Sizin aranızda ki iletişim problemi. Sanırım kocan senin özensiz ve tembel olduğunu düşünüyor. Anlattiklarindan ise senin aslında biraz usengec olduğunu çıkardım.

Sana uyar demiş ama aslında uymazmis. Biliyorsun daha önce de böyle davranmis. Sen hem hoslanmayacagini biliyorsun gibi geldi hem useniyorsun hem de aman idare ediveririz mantığı guduyorsun. Sonra göz göre göre gelen bir tepki karşısında vay başıma gelenler. Aranizda düzgün bir iletişim yok.

Öyle sen ona iftarı gecistiriyorsun o değersiz hissediyor sonra o kalkıp dışarda yiyince sen değersiz hissediyorsun. Böyle ilişki olmaz.yani olur da böyle olur işte. Konuşun sen ona ne hissettiğini söyle ama o da söylesin.

Bir de şu erkekliğin tanımını alsak, çok hoş olacak. Biraz da erkeklerden konuşsak!
Yemek için başka kadınlara mı gidecekmiş! Def olsun gitsin, daha kapı orada. Boğazı için arayışa geçene başka bir şeyler denir de neyse bana gerek yok.
2 saat kala 5 çeşit yetiştiren varmış, iyi güzel yapın siz, bir şey diyen yok. Yapmayana da o da yapılır mı, ev hanımısın yapman lazım demeyin. Belki biz sizin kadar yorulmak istemiyoruz, zorlanmak istemiyoruz. Bu bizim seçimimiz olamaz mı?
Her kadın yemek yapmak zorunda mı ayrıca? Bütün aşçılar kadın mı? Ben az çok bilirim ama yemek yapmayı sevmem mesela, olabildiğince de kaçınırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…