iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

eşin saat 7 de kıyma getirmiş
kıymalı yumurta bastan beri yanlış seçim zaten
eşin usulen tamam yap demiş olabilir
2 saate köfte yapsaydın
makarna yapsaydın
patates kızartsaydın daha ıyı olmaz mıydı
kendımı anlatmak değil niyetim örnek veriyorum.
bak bugun yemegim yok saat 7 de evde olacagım ama buzlukta bezelyem var
rendelenmıs domates ve soganım var
onları ocaga koymak 5 dakıkamı alıcak

yanınada bulgur pilavı yogurt tamamdır

siz de hazırlıklı olabilirsiniz yemek konusunda
difrize birseyler koyun
hazır cıkartın pişirin

eşinin tavrını burda kimse haklı bulmuyor . sizin 2 saat önceden evinizde malzemeler olmuş . tamam hastasınız alışverişe gidemediniz . anlar bunu herkes . ama evdeki çocuk ne yiyor gündüz ? onun da sebze ,salata yemesi lazım . siz annesisiniz ve çocuk bakımı gündüz sizde . eğer ev kısmını böyle götürmek istemiyorsanız söyleyin önceden yemek yapmayacağım diye . o zaman net olarak konuşmuş olursunuz her seferinde sorun çıkmaz . o çocuk bu yaşta iyi beslenmeli .

Oruç açın halinden anlamak için
Sabrı öğrenmek için
Ama günümüzde öyle değil
Annelerimiz tutuyodu ayıp olmasın günlerde uzun ammaaa napalım tutacaz diyen bir nesilin oruç tutmasından ibaret
Nerede o fakiri doyuran kalabalık iftarlar
Varsa yoksa şık tabaklarını göstermen gereken X hanım ve beyi, adına da iftar deriz bi taşla iki kuş vururuza döndü
Konuyla ilgili değil belki ama konu sahibinin kocası da oruçtan bi haber
Böyleleri tutmasa daha makbul
Bay geldi
Foto çekip atanlar mı dersin
Yahu açın halinden anlasan o ziyafete dönen iftar masanı sosyal medyaya atmazsın
Uyuz oldum, biz böyle değildik ne hale geldik
Her yanımız gösteriş, samimiyetimiz öldü
Oruçlu insan oruçlu olmayana öcü gibi bakıyo
Ama aynı oruçlu insan akşam çıkışta tüm mileti rahatsız edecek kavga bile çıkarabiliyo toplu taşımada ( bkz.konu sahibinin eşi gibi burnundan soluyanlar )

Şahsen bende oruç tutuyorum ama ağzımı açacak halim kalmıyo
Kalsa zaten sizi mi dinleyeceğiz be derim oracıkta
Nasıl bi toplum olduk biz
Hoş tokkende pek saygılı olduğumuz söylenemez
Eskiden ayıp vardı ayıp
Tutmayan tutana saygısından göstermeden yerdi
Şimdi herşey gibi bu işinde cıvığını çıkardık

ben de her aksam düzenli yemek yapmıyorum
bazen eşimle tost yediğimiz olur aksam çay ile
ya da sadece soslu makarna

ben kıymalı yumurta ve corba ikilisine takıldım
yetştiremem demesine takıldım
daha 2 saat var iftara

canım ıstemedı dese o ayrı
evde bırsey yok, tatilden geldık, bebeğim var vs vs
bunlar bana bahane olarak geliyor

biz de hergun sultan sofrası kurmuyoruz tabiki de ama işten gelen oruclu bir eşe az daha özenilmeli bence
inan kahvaltı hazırlasa imiş eşi bence bu kadar sinirlenmezdi

2 saat önce köfte yetişmez diye kıymalı yumurtaya
başlayanı ilk defa duydum çok ilginç gerçekten.
Eşinin ki bence genel bir patlama..
Oruç sadece tuzu biberi olmuş gibi görünüyor buradan.
hayır öle değil evde kıyma olsaydı köfte yapacaktım ama eşim 7 de geldi ben sadece çorba yapabildim alışverişe çıkacak durumda değildim o gelincede sordum k.yumurta yapayımmı diye halim oktu hastaydım biraz geçiştirdim evet ama ses çıkarmaddı okey dedi demese köfteye çevircektim zaten 2 saat kala yapılmaz yumurta soğur biliyorum söledim ama acelesi vardı açlıktan herhalde

Bunca yıldır bu ramazanlarin neden bu millete bir faydası olmadığını surdaki yorumlardan sonra anladım. Kendi iradesiyle aç kalan yetişkin insanların simarikliklari ne kadar da bencilce ve aclara, fakirlere hiçbir faydası yok ne yazık ki.

Son düzenleme:
haklısınız ama başka sebeplerde var oğlum durmuyordu biraz da rahatsızdım panikatağm var benim. biraz kolaya kaçtım evet ama yinede yemeği terkedip lokantaya gitmesi zoruma gitti.

bu sadece geçici bir durum normalde yaparım her daim yemek neyse konu saptı

Ya kiymali yumurtada ne var ben onu anlamadim. Adam seviyorsa normalde gayet de iftara yapilabilir yani.
Benim esim de bu aksama sucuklu yumurta istedi mesela. Evet cok basit ama onu istiyor, benim beceriksizligimle ya da aldiris etmememle ilgili bir durum degil.
Kocasi resmen hanzoluk yapmis. Once olur demis sonra istememis. Ac birakilsa yeridir bence.
Simdi benim esim dunden sucuk istedi, aksam bu ne dese kafasina geciririm tabagi.
Tabi tek o olmayacak sofrada ama herkesin yemek aliskanligi farklidir yani bunu bilmeden kadina saldirmanin anlami yok

Alisveris cok sorun oluyorsa migros ve carrefour'un sanal marketleri var, internetten alisveris yapiyorsun eve getiriyor, aklinda olsun. Bizim burada cok yaygin kullaniliyor.

Dinimiz oruc tutan adamin eger yok tuzu git yada cok vs diye kadina eziyet kavga zulum edebilecek bi tipse yemegin tadina bakmasini ama yutmamasina izin vermis.(ama oyle bi es degilse bakmayin sakin oruc olmaz boyle mecburiyetlerden kastim)..kari koca arasi bozulmasin kadin eziyet gormesin diye.bu erkeklere ne oluyor da yapilan yemegi begenmiyor.

Neresinden tutsak elimizde kalan bir toplum olduk.....Normalde çok üstünde durmam sosyal medyaya atılan sofra fotoğraflarının ama gerçekten Ramazan ayında çok rahatsız edici oluyor...Oruçluyken oldukça sakin oluyorum ben neden bilmem, huzurlu oluyorum...Davalar devam ettiği için mecburen konuşacak kadar enerjimde oluyor :)

ben sizi anlıyorum . tabi ki geçici rahatsızlık olabilir . ama bu çocuk . onun iyi beslenmesi lazım . 2 gün alışverişi sırf çocuk için ertelememeliydiniz . siz deseydiniz çocuk var alışveriş bugün yapılacak diye yapılırdı . kaldı ki tüm gün çocuk sizi zorlamış bakmışsınız ona . 2 dk markete çocukla gidip biraz sebze alsanız o çocuk da daha düzgün yer .
bu sadece geçici bir durum normalde yaparım her daim yemek neyse konu saptı

eşine de evde sürekli yok panik atağım yok hastayım yok yorgunum falan gibi bahaneler söyleme, yapamadım vaktim olmadı de geç. Panik atak, depresyon, naz, hastalık kelimelerini duydukça aklıma hep kayınvalidem geliyor. Çok irrite oluyorum.

Eşiniz çok saygısız davranmis.kendine oruçlu birisinin neler yapması gerektiğini ve orucu neden tuttugumuzu hatirlatirsaniz sevinirim.bu kadar basit bir olayı nerelere getirmiş tebrik ediyorum kendisini.

teşekkür ederim..

böyle insanlar boşuna oruç tutmasın, sevap kazandığınımı sanıyo. 2 saat önceden kıymalı yumurtamı yapılırmış, bidakine 2 saat önceden yapta koy önüne öyle yesin. ayrıca 2 saatte köfte yetişmezmi ya, elin çokmu yavaş.
Sanki burdaki herkes üniversite mezunuda .virgül koyacak paragraf açacak size anlayın diye hey allahım ya.
nokta virgül kullanmak için üni mezunu olmaya gerek yok, okuma yazma bilmesi yeterli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…