- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.690
- 398
- Konu Sahibi Akuamarin10
-
eşin saat 7 de kıyma getirmişarkadaşım sen okumamışsın belliki konuyu izindedik yeni döndük sonra rahatsızlandım,ü evde fazla bişey yok alışverişe 2.gün çıktı eşim bunu bilmesine rağmen çemkirdi herşey üstüste geldi burda kendini anlatacağına beni anlamaya çalışsan daha doğru olurdu
eşinin tavrını burda kimse haklı bulmuyor . sizin 2 saat önceden evinizde malzemeler olmuş . tamam hastasınız alışverişe gidemediniz . anlar bunu herkes . ama evdeki çocuk ne yiyor gündüz ? onun da sebze ,salata yemesi lazım . siz annesisiniz ve çocuk bakımı gündüz sizde . eğer ev kısmını böyle götürmek istemiyorsanız söyleyin önceden yemek yapmayacağım diye . o zaman net olarak konuşmuş olursunuz her seferinde sorun çıkmaz . o çocuk bu yaşta iyi beslenmeli .arkadaşım sen okumamışsın belliki konuyu izindedik yeni döndük sonra rahatsızlandım,ü evde fazla bişey yok alışverişe 2.gün çıktı eşim bunu bilmesine rağmen çemkirdi herşey üstüste geldi burda kendini anlatacağına beni anlamaya çalışsan daha doğru olurdu
Konu sahibi sen oruç tutmuyor musun?
Esine kıymalı yumurtayı sormus uyar demiş, neden iftara yapilmiyor anlamadım? Açın halinden anlamak için tutulmuyor mu oruç? İlla kral sofrası mi kurulacak? Kuzu mu cevirilecek? Sen açın halinden anlamak için tüm gün aç gez sonra catlayana kadar ye.
ben de her aksam düzenli yemek yapmıyorumVallahi asil sizleri anlamak zor. Ne var yani kadıncağız o gun corbayla kiymali yumurta yaptiysa? Nolmus yani? Dunyanin sonu mu geldi? O tavra ne gerek var? Bir de ustune ustluk sen bi halt becerememissin diye lokantaya gidip artistleniyor. Resmen haketmissin diye konusuyorsunuz. Gercekten kadin kadinin dusmani olmuş. Evet yetistiremedi evet belki de cani istemedi belki o gün yorgun. Ben de calisiyorum ben de yemegimi yaparım hatta daha 10 gunluk evliyken 1 ayda 5 kere aksam yemekli misafir agirladim. Ama agirlamaya da bilirdim. Ne yani aksam yemekli misafir ağırladım diye daha mi kadinim ? Ya da konu sahibi hanimefendi kiymali yumurta yapti diye daha mi az kadin? Gercekten size gore kadinlik yapilan isle mi olculuyor bu kadar mi sekilcisiniz? Bir de tutup adami hakli bulmussunuz ya!! Inanilir gibi degil pes artik
hayır öle değil evde kıyma olsaydı köfte yapacaktım ama eşim 7 de geldi ben sadece çorba yapabildim alışverişe çıkacak durumda değildim o gelincede sordum k.yumurta yapayımmı diye halim oktu hastaydım biraz geçiştirdim evet ama ses çıkarmaddı okey dedi demese köfteye çevircektim zaten 2 saat kala yapılmaz yumurta soğur biliyorum söledim ama acelesi vardı açlıktan herhalde2 saat önce köfte yetişmez diye kıymalı yumurtaya
başlayanı ilk defa duydum çok ilginç gerçekten.
Eşinin ki bence genel bir patlama..
Oruç sadece tuzu biberi olmuş gibi görünüyor buradan.
haklısınız ama başka sebeplerde var oğlum durmuyordu biraz da rahatsızdım panikatağm var benim. biraz kolaya kaçtım evet ama yinede yemeği terkedip lokantaya gitmesi zoruma gitti.Ya herkes bulamayan alamayan da var diyorda, ya evde zaten kıyma var, çok şükür evine almış gelmiş adam. Bulamama-alamama gibi bi durum yok. Yani evde kıyma varken, kıymalı yumurt niye? ben buraya takıldım. Bazı arkadaşlar gibi. Yani benim evde mevcut kıymam olsa ve iftara 2 saat kalsa köfte yaparım. Ya patates patlıcan falan fırına sürerim. Ya da kızartırım yanına aperatif bişiler daha hazırlarım. Tamam eşi uyar demiş ama, sitemle söylenen bişi de olabilir. Ben de eşime sorsam daha bana yok onu yapma dediği olmamıştır.
Yanlış anlamayın, elbette onu bulamayanda var, elbette ramazan ayı nefsi terbiye etme ayı falan ama dediğim gibi evde malzeme var, bulamama gibi bi durum yok, malzeme varken yemek yapmak yerine kıymalı yumurta bana abes geldi, hem de 2 saat öncesinden. Vakit olmasa eşi iftara yarım saat kala gelse anlarım. kavur kıymayı kır yumurtayı tamam belki ama kabul edelim bazende eşlerimiz ramazanda sofralara biraz özen isteyebilir. sadece eşlerimiz değil bizim içinde geçerli olabilir bu durum. Ben iftar sofralarının biraz daha özenli olmasını isterim. öyle de hazırlarım. Konu sahibinin eşi de bunu beklemiş olabilir.
bu sadece geçici bir durum normalde yaparım her daim yemek neyse konu saptıeşinin tavrını burda kimse haklı bulmuyor . sizin 2 saat önceden evinizde malzemeler olmuş . tamam hastasınız alışverişe gidemediniz . anlar bunu herkes . ama evdeki çocuk ne yiyor gündüz ? onun da sebze ,salata yemesi lazım . siz annesisiniz ve çocuk bakımı gündüz sizde . eğer ev kısmını böyle götürmek istemiyorsanız söyleyin önceden yemek yapmayacağım diye . o zaman net olarak konuşmuş olursunuz her seferinde sorun çıkmaz . o çocuk bu yaşta iyi beslenmeli .
20 tane oruc tutan aile taniyorsam sadece 5 tanesi ramazan ayini maneviyatina uygun yasiyor.
Oruç açın halinden anlamak için
Sabrı öğrenmek için
Ama günümüzde öyle değil
Annelerimiz tutuyodu ayıp olmasın günlerde uzun ammaaa napalım tutacaz diyen bir nesilin oruç tutmasından ibaret
Nerede o fakiri doyuran kalabalık iftarlar
Varsa yoksa şık tabaklarını göstermen gereken X hanım ve beyi, adına da iftar deriz bi taşla iki kuş vururuza döndü
Konuyla ilgili değil belki ama konu sahibinin kocası da oruçtan bi haber
Böyleleri tutmasa daha makbul
Bay geldi
Foto çekip atanlar mı dersin
Yahu açın halinden anlasan o ziyafete dönen iftar masanı sosyal medyaya atmazsın
Uyuz oldum, biz böyle değildik ne hale geldik
Her yanımız gösteriş, samimiyetimiz öldü
Oruçlu insan oruçlu olmayana öcü gibi bakıyo
Ama aynı oruçlu insan akşam çıkışta tüm mileti rahatsız edecek kavga bile çıkarabiliyo toplu taşımada ( bkz.konu sahibinin eşi gibi burnundan soluyanlar )
Şahsen bende oruç tutuyorum ama ağzımı açacak halim kalmıyo
Kalsa zaten sizi mi dinleyeceğiz be derim oracıkta
Nasıl bi toplum olduk biz
Hoş tokkende pek saygılı olduğumuz söylenemez
Eskiden ayıp vardı ayıp
Tutmayan tutana saygısından göstermeden yerdi
Şimdi herşey gibi bu işinde cıvığını çıkardık
bu sadece geçici bir durum normalde yaparım her daim yemek neyse konu saptı
teşekkür ederim..Hiç hissetme, bir gram bile eksik değilsin. Karşındaki önce orucunu edebiyle tutsun, diline hakim olsun, adam olsun da sonra senin kadınlığını sorgulasın.
Başından beri dediğim şey, adamı bir gram bile haklı bulmadım.
Söylene söylene girsin eve, erzağı yine söylene söylene tezgaha bıraksın, sonra "Yardım edeyim" desin ama bir yandan da "Şunu şöyle yap, onu oraya koyma, üff" filan direktifler versin.
Zaten berbat bi şekilde başlamışsınız sofra hazırlamaya, devamında da kadınlığına laf söylemiş, kalkmış lokantaya kaynamış gitmiş. Allah'ın nimetine saygısı yok ki adamın size olsun şu konumda.
Evlilik yeri gelir karşılıklı idare olur. Benim yetersiz kaldığım yerde eşim kapatır yetenekleriyle, eşimin sakarlığını ben örterim bir başka becerimle. Bir tabak yemek için kalp kırmak, bir tabak yemek için ya mübarek Ramazan günü...
Buradaki tüm kadınlar süperkadın(!)mış da haberimiz yokmuş. Bazı arkadaşları tenzih ederek söylüyorum mutfak da ayrı bir yetenek işidir o ayrı ama birinin kadınlığını, hayatını yererek mükemmel kadın olmuyorsunuz.
Şurada eşinizin yaptığı haksızlığı ve saygısızlığı görmeden "Ama canım sen de yemek yapmamışsın" bıdı bıdı konuşanları kafaya takmayın lütfen. Hastalığınızı da kimseye açıklamak zorunda değilsiniz, bırakın "naz yapmak" olarak yorumlasınlar, kişi kendinden bilir işi.
Bu akşama utandırın eşinizi, sofranızı kurun. Bir de duygularınızı döktüğünüz bir not yazın "Tatlı dil ve evlilik" temalı.
Tatlı ikramınızı yaparken o notu da verin eşinize. Belki anlar hatasını, sizi nasıl incittiğini görür.
nokta virgül kullanmak için üni mezunu olmaya gerek yok, okuma yazma bilmesi yeterliSanki burdaki herkes üniversite mezunuda .virgül koyacak paragraf açacak size anlayın diye hey allahım ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?