iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Neyse zaten barisacaksiniz o yüzden söyle bir öneri sunayim size. Eşinize bir kağıt kalem verin ve yemek istediği yemekleri o kağıda yazmasını isteyin. Böylece siz de ne yapacağınızı bilirsiniz tartışma da olmaz. Birbirinizi kırmayin şu mübarek günlerde.
Hayat çok kısa inanin. Bugün kavga ettiğimiz yarın olmayabilir. O yüzden sabırlı olmakta fayda var. Allah huzurunuzu bozmasin. Esinizi size sizi de eşinize bagislasin. Selametle

merhabalar ne demek iftara kıymalı yumurta mı yapılır aşk olsun insanlar kıymayı bile bulamıyor.. ne şartlarda iftarını yapan orucunu açan var.. yorumunuza çok üzüldüm.
ne var ki bizde bazen canımız yemek istemiyor kıymalı yumurta patates kızartması falan yapıyoruz .. hatta bu aksam patates kızartması yaptık yedik normal kahvaltı dün normal yemeklerimiz vardı...
insan yemegi bulduguna şükretmeli arkadasım kıymalı yumurtayı iftarda pişirmenin hiç bir tuhaf yanı yok..
Allah razı olsun eşimden sadece çorba bile olsa bana neden çorba var demez.. dünden kalan az az yemeklerimiz vardı aşkım hiçbişey yapmasan olur dünkileri bitirelim dedi ustelik cok az kalmıstı bende yanına patates kızarttım..

E iyi de canım, milleti kırıp geçirdikten sonra kimin rızasını almış oluyorsun ki bu durumda? Mübarek gün deniyor, mübarek güne yaraşır şekilde davranmak lazım. Sonuçta saati var, o saat gelince yiyeceksin. Bazı insanlar gibi mütamadiyen açlığa mahkum değilsin. Az düşünmek lazım.

Ek olarak ne var yani, kadının çocuğu yaramaz, yapamamış olabilir. Ya da o gün canı yapmak istememiştir. Kadın diye dört dörtlük aşçı olmak zorunda değil. Ayrıca iftar sofrası olunca ne oluyor ki? Ne bulduysa yiyecekti, nimet seçmek nedir? Mütavazilik öldürmez, çorbaya ekmek banıp da doyabilir insan, 5 çeşitle de doyar. Kıymalı yumurta da fena değil yani, basit yapılıyor diye kimse beğenmemiş ama... Yani isterse sadece makarna olsaydı yine de olmamış o hareket.

Bizde bugün sadece çorba ile salata vardı.

Sizin kıymalı yumurta yapmanız evet biraz tuhaf ama asıl tuhaf olan eşinizin zihniyeti.

Siz evde boş boş duruyorsunuz gözünde, tabii çocuk bakmak nedir ki.

Bir de cidden niye 2 saat önceden kıymalı yumurta yaptınız, 10 dakika kala yapılacak bir şey.
2 saatte köfte de çok çok rahat yetişirdi.
Anlamadım bu kısmı.

Sanki burdaki herkes üniversite mezunuda .virgül koyacak paragraf açacak size anlayın diye hey allahım ya.

yahu nasıl bi zekaya sahipsin acaba ?bunun üniversite mezunu olmakla ne ilgisi var ?
bende herhalde imla kurallarına dikkat etmiyorum türkçe öğretmenide değilim demek istediğim bütün halde yazınca okuması sıkıntı oluyor çok kişi böyle yazınca eleştiri alıyor ..

Bizim inslarimizim ramazan ayini yanlış anladiklarina iyice emin oldum.
Bizim millet ramazani aclik susuzluk bahanesi ile istediği kadar sinirlenebilir (cunku aç) istedigi kadar bagirabilir (cunku ac) istedigi kadar agresif tavirlar icinde bulunabilir olarak goruyorlar.
Yani oruç tuttuklarinda butun bu davranislari sergilemeyi kendilerine hak goruyorlar. Mubah goruyorlar.

Oysa artik hocalar sakiz cignemeknorucu bozar, iliskiye girmek oruci bozar, yok su 5ocmek orucu bozar vs. Vs. Diyeceklerine Yillardir ayni seyleri tekrarlayacaklarina.
Birazda ramazan ayinin manasini anlamini anlatsalar.
Gunluk hayattan daha cok öfkeli, sinirli, hırçın, agresif olmak degil amac aksine daha cok naif, sabirli, anlayisli, guler yuzlu, yardim sever, sevdiklerini kirmamali oldugunu, maksatin ac kalmak degil aç kalan insanlari anlamak oldugunu falan anlatsalar.

Sen oruc tutup karina boyle cirkin davraninca, orucluyum sinirliyim diyince (ALLAH bilir ama) ALLAHIN gözüne dahami bir hoş gorundun simdi?

Bizim dinimiz oyle bir din ki, bir insan kalbinkiran kabe yikmis gibi olur diyen bir din.
Kocan senin kalbini kirmakla kalmamis parmaparca etmis.
ALLAH islah etsin.

Uzme canini. Bosver ALLAHA havale et.

İyi de bulamayan insanlar var ama konu sahibi bulamayan değil ki. Köfte yaparım demiş sonra Kıymalı yumurta yapmış. Kıymayi bulan bence bir sebze yemeği de yapabilirdi. Hayır canınız çeker yaparsınız orası ayrı ama eğer canınız cekmiyorsa da yapmazsınız yapıldığında da memnuniyetsiz yersiniz.
Ben de canımın çektiği şeyleri yapıyorum. Benim eşim de bir şey demez üstelik iftar vakti sadece is yerinde çorba içiyor gece geldiğinde düzgün yemek yemesine rağmen.
Dedigim gibi bulamayan insanları karıştırmak tuhaf geldi bana. Konu Sahibinin bulabiliyor olduğu çok açık belli zaten..

evt canım onu söylemeyi unuttum oğlumun uyku vakti sapıttı bu aralar sürekli yanıma gelior mutfağa yatakta emzirrerek uyuyor biraz iftar saatine yaklaştığı için uyur mu uyumazmı yemek yetişirmi düşüncesi ile işe geçiştirdim sanırım biraz onunda etkisi var

Eşinizin söylenmesi hoş olmamış. Ama iftara 2 saat kala çorba da yetişir köfte de. Bence de kıymalı yumurta pek yemek sayılmaz. Özellikle iftarda. Ben bugün yalnız iftar yaptım. Biber dolma, börülcesi salatası, salata, yeşil mercimekli bulgur pilavı ve kanat yaptım. Hepsini bitirmedim tabi ama oruçluyken insanın canı çekiyor. Yarın da yerim. Eşinize biraz hak verdim kusura bakmayın.

Biz de bugün sadece çorba ile salata vardı.
Zaten oruçlu insana bunlar yetiyor.
Bir de yoğurt olsa tamam, hem doyurucu, besleyici, hem de mideyi yormaz.

Geri kalan göz açlığı.

Tabii insan başka şeyler de istiyor da bu kadar arıza çıkarılmaz.
En kötü dışardan alır gelirsin kalp kırmadan.

Ama adamın canı istememis. Tabiki yaptığı yanlış tasvip etmiyorum ama eşi de keşke köfte yapıcam deyip yumurta yapmasaymis. Demekki adamın canı köfte istemiş. Oruçlu insanin canı bi şey çekti mi illa o olacak diye dusunur . Amaç karnı doyurmak değil ki eğer varsa insan istediği bir şeyi yiyerek doymak ister. Ben de iftarimda aşırıya kaçmam tek çeşit yaparım hatta dun iftarda canım peynir çekti peynir yedim.
Dedigim gibi burda adamın canı cekmemisse eğer yapmaması lazımdı bence sonuçta 2 saat var. Çocuğu babasına verir köfte yapabilirdi diye düşünüyorum. .

belki üşenmiştir..
hem sormuş eşine kıymalı yumurta yapayım mı diye o da tamam demiş ..

Ç
Çokta güzel bi zekaya sahibimki yazılanları anlaya biliyorum .:)

tamam bulabiliyor ki evinde kıyma var ama iftarada kıymalı yumurtamı olur demeniz tuhaf geldi bana .. olmamıstır yapamamıstır fırsat belki bulamamıstır vs orasını bilemiyoruz ama sizin öyle demenize takıldım ben o yüzden yorum yazmak istedim
nimet nimettir iftarda da sahurda da Allah ne verdiyse yenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…