- 30 Kasım 2015
- 2.302
- 1.935
- 133
- Konu Sahibi Akuamarin10
-
belki üşenmiştir..
hem sormuş eşine kıymalı yumurta yapayım mı diye o da tamam demiş ..
Aman var ya nooption, ben oldukça geniş bir ailede yetiştim. Bir iftar sofrası olurdu ki 20 kişi.yorumlardan anladığım bazı insanlar boğazına çok düşkün..
kıymalı yumurta olmaz denmiş niye olmuyor ben anlamadım yemek işte karın doyuruyor .. maksat karın doyurmak değil mi ?
çorba yapmıştım ezogelin, yanınada kıymalı yumurta yeter diye düşndüm normal şartlarda doyar eşim çok rahat,ama ramazanda gıcıklığına yapıyor sanki anlamıyorum ayrı bir müsamaha istiyor sankiSizin kıymalı yumurta yapmanız evet biraz tuhaf ama asıl tuhaf olan eşinizin zihniyeti.
Siz evde boş boş duruyorsunuz gözünde, tabii çocuk bakmak nedir ki.
Bir de cidden niye 2 saat önceden kıymalı yumurta yaptınız, 10 dakika kala yapılacak bir şey.
2 saatte köfte de çok çok rahat yetişirdi.
Anlamadım bu kısmı.
Eşinizin söylenmesi hoş olmamış. Ama iftara 2 saat kala çorba da yetişir köfte de. Bence de kıymalı yumurta pek yemek sayılmaz. Özellikle iftarda. Ben bugün yalnız iftar yaptım. Biber dolma, börülcesi salatası, salata, yeşil mercimekli bulgur pilavı ve kanat yaptım. Hepsini bitirmedim tabi ama oruçluyken insanın canı çekiyor. Yarın da yerim. Eşinize biraz hak verdim kusura bakmayın.
tamam bulabiliyor ki evinde kıyma var ama iftarada kıymalı yumurtamı olur demeniz tuhaf geldi bana .. olmamıstır yapamamıstır fırsat belki bulamamıstır vs orasını bilemiyoruz ama sizin öyle demenize takıldım ben o yüzden yorum yazmak istedim
nimet nimettir iftarda da sahurda da Allah ne verdiyse yenir
Ç
Çokta güzel bi zekaya sahibimki yazılanları anlaya biliyorum .:)
Ama mutfağa girmiş ben yapayım bi şeyler demiş mirin kirin etmiş yani..
Aynen. Ek olarak annem aşçı benimZaten oruçlu insana bunlar yetiyor.
Bir de yoğurt olsa tamam, hem doyurucu, besleyici, hem de mideyi yormaz.
Geri kalan göz açlığı.
Tabii insan başka şeyler de istiyor da bu kadar arıza çıkarılmaz.
En kötü dışardan alır gelirsin kalp kırmadan.
Şekerim ama başta kıymalı yumurtaya tamam demiş. Sonradan caymış. Antipatiyi kendi yaratmış adam, daha düzgün bir lisan seçseydi, belki kadın yumurtadan vazgeçip köftesini yine yapardı.Ama adamın canı istememis. Tabiki yaptığı yanlış tasvip etmiyorum ama eşi de keşke köfte yapıcam deyip yumurta yapmasaymis. Demekki adamın canı köfte istemiş. Oruçlu insanin canı bi şey çekti mi illa o olacak diye dusunur . Amaç karnı doyurmak değil ki eğer varsa insan istediği bir şeyi yiyerek doymak ister. Ben de iftarimda aşırıya kaçmam tek çeşit yaparım hatta dun iftarda canım peynir çekti peynir yedim.
Dedigim gibi burda adamın canı cekmemisse eğer yapmaması lazımdı bence sonuçta 2 saat var. Çocuğu babasına verir köfte yapabilirdi diye düşünüyorum. .
haır canım asla !eşime bırakırım yada yanıma alırımVallah Allah sabir versin sana böyle aclik kafasina vuran insan da zor yani.
Allaha sükür benim esim öyle degil sebze felan sevmez fazla ama genede eline saglik der yemegi begenmesse bile öyle hic söylenip durmadi. Eminim esin karnini doyurduktan sonra hatasini anlar. Ben seni hatali bulmadim bu konuda. Ama cocugunu evde yalniz birakip alis verise gitmiyorsun degilmi? Konunda sanki öyle okudum
evet canım beni anlamışsın boğaz yüzünden kavgayı çok ayıp buluyorum bizim evde ne bulsak yerdik beğenmemezlik olmazdı alışık değilimAynen. Ek olarak annem aşçı benim
Valla kimseden gık çıkmadı, içtik çorbamızı kalktık. Biraz kardeşim arızadır ona da patates kızarttık tamamdır. 5 çeşit olsa ne olacak? 10 gün bitmez o yemek ya.
Şekerim ama başta kıymalı yumurtaya tamam demiş. Sonradan caymış. Antipatiyi kendi yaratmış adam, daha düzgün bir lisan seçseydi, belki kadın yumurtadan vazgeçip köftesini yine yapardı.
Ama boğaz için kavga çıkarılmaz, bu çok ayıp bir şeydir.
Op başına koy kocani bizler neler çekiyoruz görBöyle konuları gördükçe kocamın kıymetini daha da anlıyorum, bu öküzleri nerden buluyorsunuz bi tek o oruç tutuyordu çünkü
Ama 2 saat vakti varmış. Bir yumurta iki saat önceden yapılmaz ki. Tabiki nimet nimettir ama ben evimde canımın istemediği bir şeyle iftar açmak istemem mesela...
kızlar köfte yapayım mı diye sormadım eşime aklımdan geçirdim sadece tabiki sorsam köfte yap der haklı ..ama ben sadece kıymalı y.yapayım mı dedim eğer olmaz deseydi aklımdakini yapcaktım yani köfteyi.
Sadece kendime hayatta yapmam ben ya kendim için pisirmeye useniyorum. Sizinki baya davet sofrası olmuş :)Eşinizin söylenmesi hoş olmamış. Ama iftara 2 saat kala çorba da yetişir köfte de. Bence de kıymalı yumurta pek yemek sayılmaz. Özellikle iftarda. Ben bugün yalnız iftar yaptım. Biber dolma, börülcesi salatası, salata, yeşil mercimekli bulgur pilavı ve kanat yaptım. Hepsini bitirmedim tabi ama oruçluyken insanın canı çekiyor. Yarın da yerim. Eşinize biraz hak verdim kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?