iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Vallah Allah sabir versin sana böyle aclik kafasina vuran insan da zor yani.
Allaha sükür benim esim öyle degil sebze felan sevmez fazla ama genede eline saglik der yemegi begenmesse bile öyle hic söylenip durmadi. Eminim esin karnini doyurduktan sonra hatasini anlar. Ben seni hatali bulmadim bu konuda. Ama cocugunu evde yalniz birakip alis verise gitmiyorsun degilmi? Konunda sanki öyle okudum

yorumlardan anladığım bazı insanlar boğazına çok düşkün..
kıymalı yumurta olmaz denmiş niye olmuyor ben anlamadım yemek işte karın doyuruyor .. maksat karın doyurmak değil mi ?
Aman var ya nooption, ben oldukça geniş bir ailede yetiştim. Bir iftar sofrası olurdu ki 20 kişi.
Amcamlar, babam, dedem iftar saatine kadar dalaşır dururlardı millete. Sonra iftar saati gelir, oturulur sofraya çorba hariç 4-5 çeşit yemek. Neymiş bu paşalar oruçmuş. Bunlar homini gırtlak çatlayana kadar yerler. Hah şimdi bu paşalar oruç tuttu, açın halinden anladı he mi? Yemekten sonra bir sessizlik çökerdi tabi Akşama kadar millet birbirine girince malum.
Valla travma yarattı bende. Aynı karmaşa, bayram yemeklerinde de çıkardı.

çorba yapmıştım ezogelin, yanınada kıymalı yumurta yeter diye düşndüm normal şartlarda doyar eşim çok rahat,ama ramazanda gıcıklığına yapıyor sanki anlamıyorum ayrı bir müsamaha istiyor sanki

bunları sadece kendiniz için mi hazırladınız?
bende bir tuhaflık var o zamam kesin.
kimse kıymalı yumurtayı yemek yerine koymadı

Ama 2 saat vakti varmış. Bir yumurta iki saat önceden yapılmaz ki. Tabiki nimet nimettir ama ben evimde canımın istemediği bir şeyle iftar açmak istemem mesela...

Ç

Çokta güzel bi zekaya sahibimki yazılanları anlaya biliyorum .:)

anlayabilirsin ama üslubun çok kaba bence .. bana direk öyle çıkışman ..
ve birde şu yorumun ---------İftara iki saat varmış ben iki satte 5 çeşit yemek çıkarırım.bide kıymalı yumurta yapmaya kalkmışın iki saat önceden.adam bi yönden haklı çenen çalışacağına elin çalışsa kendine laf söyletmezdin kavgada çıkmazdı.

çenen çalışsaydı falan arkadaşım çirkin bi üslup ama :)

Aynen. Ek olarak annem aşçı benim
Valla kimseden gık çıkmadı, içtik çorbamızı kalktık. Biraz kardeşim arızadır ona da patates kızarttık tamamdır. 5 çeşit olsa ne olacak? 10 gün bitmez o yemek ya.

Şekerim ama başta kıymalı yumurtaya tamam demiş. Sonradan caymış. Antipatiyi kendi yaratmış adam, daha düzgün bir lisan seçseydi, belki kadın yumurtadan vazgeçip köftesini yine yapardı.
Ama boğaz için kavga çıkarılmaz, bu çok ayıp bir şeydir.

haır canım asla !eşime bırakırım yada yanıma alırım

Ben de gun içinde çocukla ugrasmaktan başka hic birşey yapmıyorum. Eşim geldiginde oğluyla oynarken ben mutfak etraf toparlamaca falan. Bizde de bugün bir corba, biber dolması ve cacık vardı.

Kıymalı yunurtayı adam istemiş zaten bayanlar gelince de laf etmiş olayın özü bu. Kaldıki bende dün ilk gün diye öyle bir menü hazırladım ki yarısını da eledim ona rağmen çatladık. Baktım olay iftardan çıkıp açgözlülüğe gidiyor. Bugün dahada azalttım. Konu sahibi eşim istahsiz demiş köfte yap yanına pilav çorba yiyemez istahsız bir insan. Esimden biliyorum bende. Çorba içerse başka yemek yiyemez mesela. 3 çeşit yemek olmaz bizde tek çeşit olur. Kaldıki sofrada başka yemekleri varmış kadının. Kıymalı yumurta tamda iftara uygun bir yemek aslında protein deposu kas kaybını engeller. Ayrıca ne istediğini bilmeyen istahsız eşin ne zor olduğunu bilmek için yaşamak gerek. Mesela benim eşim 1 hafta önce seviyorum dediği yemeği bu hafta sevmez. Çok zor çok.

evet canım beni anlamışsın boğaz yüzünden kavgayı çok ayıp buluyorum bizim evde ne bulsak yerdik beğenmemezlik olmazdı alışık değilim

Ama 2 saat vakti varmış. Bir yumurta iki saat önceden yapılmaz ki. Tabiki nimet nimettir ama ben evimde canımın istemediği bir şeyle iftar açmak istemem mesela...

öncelikle düşüncelerimiz uyuşmadığı halde güzel bi dille yanıtladıgınız için teşekkür ederim..
olabilir hak veriyorum sizede benimde kardesim öyledir illa ki sevdiği bişey olacak .. ama eşine yanlıs hatırlamıyorsam kıymalı yumurta yapayım demiş eşide olur demiş .. gelip bide 2 saat kala terslemesi mutfaga girip atarlanması hoş olmamış..
neyse diyelim umarım adamın yaptıgı bi seferliktir ..

sormasi ayip sen kendin oruçmuydun ?
hani o tutuyor sen tutluyon diye mi havalara girdi esintovbe tovbee mubarek gun
orucu kendine tutuyin sevabinida kendine aliyon de bana bulasma de :)

Bosver ya güzel bir sahur yaparsıniz belki :) Git yanına kırıldığıni söyle. Gönlünü alır barisirsiniz inşallah

Eşiniz hatalı tabiki.
Ama sizde çocukla çıkın marketten birşeyler alın sabahtan yemeği yapın akşama hazır olsun.
Eşinizin huyunu biliyorsunuzdur sonuçta.
Oruç tutmak nefsi terbiye etmektir bi nevi ama herkeste bu işlemiyor ne yazık ki.
Sabahtan yapın yemeğinizi akşama ısıtırsınız. Hiç olmadı bi domatesli makarna yapın bi çorba yapın.
Köfte yapmakta zor değil ayrıca, hazır çorba kıymalı yumurta baya hazıra kaçmışsınız oda ayrı mesele.

Sadece kendime hayatta yapmam ben ya kendim için pisirmeye useniyorum. Sizinki baya davet sofrası olmuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…