1 saatte nasıl yetiştireceksin cnm yemekleri
bende soğuk çorba yapmaya karar verdimde gerisini getiremedim..
sizden kopya çekicem..
Soğuk çorba,
Domatesli Bulgur pilavı,
Patlıcanlı bir yemek
Salata?
Soğuk çorba,
Domatesli Bulgur pilavı,
Patlıcanlı bir yemek
Salata?
e patlıcan oturtma yap istersen hemen tepside hazırlar sürersin fırına
Evet bencede olabilir valla en kolayı :) Teşekkürler
ben ramazanda kayınvalideme gidiyorum..
çağırıyor gelin beraber yapalım diye zaten bende 1 hafta misafir alıcam, 1 haftada davetli oluruz, 1 hafta anneme, 1 hafta kayınvalideme ramazan biter..
ben saat 16:00 de evde olucam ...
giderim yatarım saat 19:00 a kadar sonra patlıcan pörselerim semiz otu salatası yaparım iftara yakın geçerim kayınvalideme..
Dört dörtlük olmaz elbette ama artık durum bu yani.. Eşim de yardımcıdır sağolsun , haftaiçi idare edeceğiz olduğu kadar..
Bana bi sürahi su versinler kafi zaten iftarda
Hafta sonları alırım artık misafirleri de iftara
ben size bikaç yemek yaziiim size uygun olanı belki yaparsınız..insanın aklına gelmiyo bazen.ööhhhöm başlıyorum:)
bezelyeli tavuk (fırın poşetinde çabucak oluyo)
fırında ve ya kızrtarak köfte patates
patlıcan ,yeşil mercimek,kabak yemeği
semizotu yemeği
karnıyarık
taze biber dolması
yoğurtlamalar(patlıcan,kabak,semizotu,makarna)
mantı
taze fasulye
çorbalar(erişte,şehriye ,mercimek,soğuk yoğurt çorbası,terbiyeli tavuklu çorba,domates, tarhana)
tavuk şnitzel veya sote
sebzeli kuşbaşı et
keşkek
ağır yemeklere girmedim ben uğraşamam vallahi yapan olursada
Bizim de öyle olur..
Birgün büyük ablama , birgün ortancı ablama, birgün küçük ablama ( Ablalar sağolsun) , birgün anneme , birgün kaynanama derken hafta sonları da ben onları ağırlarım..
Hafta içi arkadaşlarla birkaç kez dışarı çıkarız evde sayılı günler geçer gibi eşimle.. Zaten geç varıyoruz evimize.. Ve İstanbul Ramazanda bir başka güzel
patlıcanı otutrt diyorum işte sna kızz
ya bide şu soğuk çorbanın tarifini nerden alacağım ben ?
Basit ve pratik birşeyler yapman lazım cnm aslında benim 1 saatim bile yok yemek yapmaya
kesinlikle ben bir istanbul aşığıyım...
çok seviyorum orayı ve ramazanda orda olmak isterdim..
ayyy çok iyi fikir ben bunlardan istediğimi yetiştiririm inş. çünkü 5 gibi evde oluyorum e 9 a doğru ezan burda
açken kafalar çalışmıyo bitek yemek fikri var şimdi beynimde:) :)..netteki hazır olanları istemiyosun galiba kendi yazdığın bişeymi olacak?
Evet zaten iftarda bir çorba bile şişiriyor bazen çok su içtiğimizden ve mide açken birdne yükelendiğimizden.. Ağır birşeyler olmasa da partik şeyler yetiştiririm ve genel de dışarı da oluruz gibi gerek ev davetleri gerekse dışarda kalablıkla iftar açmak mükemmel oluyor ( Örn : Sultanahmet )
Küsmek üzereyim hepinize. Yemek tarifleri havada uçuşuyor. Biriniz de şair ruhunu kullanıp mesaj oluştursa ne olur yanii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?