IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

ben ramazanda kayınvalideme gidiyorum..
çağırıyor gelin beraber yapalım diye zaten bende 1 hafta misafir alıcam, 1 haftada davetli oluruz, 1 hafta anneme, 1 hafta kayınvalideme ramazan biter..
ben saat 16:00 de evde olucam ...
giderim yatarım saat 19:00 a kadar sonra patlıcan pörselerim semiz otu salatası yaparım iftara yakın geçerim kayınvalideme..

1 saatte nasıl yetiştireceksin cnm yemekleri

Dört dörtlük olmaz elbette ama artık durum bu yani.. Eşim de yardımcıdır sağolsun , haftaiçi idare edeceğiz olduğu kadar..

Bana bi sürahi su versinler kafi zaten iftarda

Hafta sonları alırım artık misafirleri de iftara

Bizim de öyle olur..

Birgün büyük ablama , birgün ortancı ablama, birgün küçük ablama ( Ablalar sağolsun ) , birgün anneme , birgün kaynanama derken hafta sonları da ben onları ağırlarım..

Hafta içi arkadaşlarla birkaç kez dışarı çıkarız evde sayılı günler geçer gibi eşimle.. Zaten geç varıyoruz evimize.. Ve İstanbul Ramazanda bir başka güzel

ben size bikaç yemek yaziiim size uygun olanı belki yaparsınız..insanın aklına gelmiyo bazen.ööhhhöm başlıyorum:)
bezelyeli tavuk (fırın poşetinde çabucak oluyo)
fırında ve ya kızrtarak köfte patates
patlıcan ,yeşil mercimek,kabak yemeği
semizotu yemeği
karnıyarık
taze biber dolması
yoğurtlamalar(patlıcan,kabak,semizotu,makarna)
mantı
taze fasulye
çorbalar(erişte,şehriye ,mercimek,soğuk yoğurt çorbası,terbiyeli tavuklu çorba,domates, tarhana)
tavuk şnitzel veya sote
sebzeli kuşbaşı et
keşkek
ağır yemeklere girmedim ben uğraşamam vallahi yapan olursada

Basit ve pratik birşeyler yapman lazım cnm aslında benim 1 saatim bile yok yemek yapmaya

ayyy çok iyi fikir ben bunlardan istediğimi yetiştiririm inş. çünkü 5 gibi evde oluyorum e 9 a doğru ezan burda

Küsmek üzereyim hepinize. Yemek tarifleri havada uçuşuyor. Biriniz de şair ruhunu kullanıp mesaj oluştursa ne olur yanii

kesinlikle ben bir istanbul aşığıyım...
çok seviyorum orayı ve ramazanda orda olmak isterdim..

patlıcanı otutrt diyorum işte sna kızz

ya bide şu soğuk çorbanın tarifini nerden alacağım ben ?

1 su bardağı buğdayı haşla.....
biraz tuz ve nane ekle...
istersen nohutta haşlayıp koyabilirsin....
sonra ayran yap ve buğdayla karıştır...(tabi soğusun buğdaylar biraz)

Basit ve pratik birşeyler yapman lazım cnm aslında benim 1 saatim bile yok yemek yapmaya

Evet zaten iftarda bir çorba bile şişiriyor bazen çok su içtiğimizden ve mide açken birdne yükelendiğimizden.. Ağır birşeyler olmasa da partik şeyler yetiştiririm ve genel de dışarı da oluruz gibi gerek ev davetleri gerekse dışarda kalablıkla iftar açmak mükemmel oluyor ( Örn : Sultanahmet )

MALZEMELERİ:
500 gram yoğurt
1 su bardağı buğday (NOHUTTA KULLANILIYOR)
1/2 demet taze nane
tuz

YAPILIŞI:
1 su bardağı buğdayı bol suda haşlayın. Haşladıktan sonra çorbayı soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yoğurdu ayran yapıp iyice çırpın ve soğuyan çorbaya katın. Üzerine ince kıyılmış taze naneyi ilave edip, servis yapın.

açken kafalar çalışmıyo bitek yemek fikri var şimdi beynimde:) :)..netteki hazır olanları istemiyosun galiba kendi yazdığın bişeymi olacak?

Ya nette hem ramazan hem cuma karışık yok. Şöyle ikisini aynı anda kutlamak amacıyla mesaj. Kısa olmalı. Siyasi partideyim herkese atıcam kendimin olsa hiç uğraşmam

Eyüp daha güzel oluyor

Evet akşam salata ve su istiyorum sadece ben

Küsmek üzereyim hepinize. Yemek tarifleri havada uçuşuyor. Biriniz de şair ruhunu kullanıp mesaj oluştursa ne olur yanii

açken kafalar çalışmıyo bitek yemek fikri var şimdi beynimde:) :)..netteki hazır olanları istemiyosun galiba kendi yazdığın bişeymi olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…