Eyüp daha güzel oluyor
Evet akşam salata ve su istiyorum sadece ben
MALZEMELERİ:
500 gram yoğurt
1 su bardağı buğday (NOHUTTA KULLANILIYOR)
1/2 demet taze nane
tuz
YAPILIŞI:
1 su bardağı buğdayı bol suda haşlayın. Haşladıktan sonra çorbayı soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yoğurdu ayran yapıp iyice çırpın ve soğuyan çorbaya katın. Üzerine ince kıyılmış taze naneyi ilave edip, servis yapın.
:9:aaaaa canım sen benden de yeniymişsin tam cicim ayları :)hayır canım benim
23 yaşındayım 2,5 aylık eviliyim
1 su bardağı buğdayı haşla.....
biraz tuz ve nane ekle...
istersen nohutta haşlayıp koyabilirsin....
sonra ayran yap ve buğdayla karıştır...(tabi soğusun buğdaylar biraz)
hos geldin sende aramiza canim. sen sigara mi iciyongünaydın kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrr
hayırlı olsun orucumuz inş.
bende evliyim.geçen sene tembelliğimden bahaneler falan üreterek (sigara) tutmamıştım.
bakalım bu sene bahane yok cansuyum dedim.neyse dün gece saati 3 e kurdum kızlar.
tam kalktım mutfağa gittim.dedimçay koyayım demlensin.hadi bi yandanda yumurta haşlıyayım derken kocam geldi mutfağa.gözü kapalı bir şekilde '' benim karnım çok aç dedi ''.(oruç tutmuyor)
neyse dedim dur madem öçnce seni doyurayım.yedirdim onu tam masaya oturucam içerden seslendi.
dedim noldu.''bebeğe mama yapda yedirelim dedi.tamam dedim.
neyse bebeğimide doyurdum ve sonunda büyük bir hasretle sahur soframa kavuştum.
yedim içtim şükür.
2 bardakda su içtim.hatta son bardağı içerken hoca ''zaman bitti'' dedi.
böyle oldu işte.şimdi topiği okuyayım biraz.
menülerimizi paylaşma konusunda çok sevindirik oldum ama hemen okumayacağım ve menü yazmayacağım.çünkü kötü oluyorum daha çok erken
işin o kısmına öğleden sonra katılacağım.işteyimzaten hadi öptüm
Sultanahmette yanında birşeyler götürüp parkta kurulan sofralar çok daha samimi görünüyor..
Biz götürmezdik iş çıkışı arkadaşlarla gittiğimizden köftecisi meşhur diye köfte yiyelim derdik bir kuyruk ki sormayın.. Ezan okunuyor sıra bize gelmezdi
Kaynanamlar yanında birşeyler hazırlayıp her yıl öyle gidiyormuş, bu sene bende onlara katılmayı düşünüyorum
Merhabalar,
bu enfes çorba tarifini görüpte geçemedim. Annem sık sık yapar. Kışın sıcak yazın soğuk yenir bizde.
Nohutsuz olmaz. Ayrı bir lezzet veriyor. Annem yumurta ve un da ilave ediyor. Çok lezzetli oluyor ama pek tok tutucu değil gibi.
Sultanahmette yanında birşeyler götürüp parkta kurulan sofralar çok daha samimi görünüyor..
Biz götürmezdik iş çıkışı arkadaşlarla gittiğimizden köftecisi meşhur diye köfte yiyelim derdik bir kuyruk ki sormayın.. Ezan okunuyor sıra bize gelmezdi
Kaynanamlar yanında birşeyler hazırlayıp her yıl öyle gidiyormuş, bu sene bende onlara katılmayı düşünüyorum
Hııımm, bu ayran çorbası o halde. Pratik. Tam da bana göre :)onu yayla çorbası gibi terbiyeli yapıp sürekli karıştırıyosun..bunu sonradan yoğurdu kattığından daha kolay oluyo...ben de nohutla buğdayı suya bıraktım şimdi ıslansınlar:)akşama yaparım üzerinede nane ohh miss
Merhabalar,
bu enfes çorba tarifini görüpte geçemedim. Annem sık sık yapar. Kışın sıcak yazın soğuk yenir bizde.
Nohutsuz olmaz. Ayrı bir lezzet veriyor. Annem yumurta ve un da ilave ediyor. Çok lezzetli oluyor ama pek tok tutucu değil gibi.
Nur,
Şiir işini ertele güzelim sen. Hiç zamanı değil
Bünyesel de olabilir. Hiç doymuyorum bu çorba ile. Nohut olsa da olmasada. Halbuki baklagil.Hiç yemedim ama eşime çok yaparım. Çok sever. Nohut koyunca doyurucu olur heralde ?
Bizlerde daha kotu durum. gun uzun, hava sicak, yemesem basim doner, midem agrir. ''asil insan iyi amel isletsin, kimseye kotuluk yapmiyorum, cok gorduk oruc tutub namaz kilan insanlarin neler neler yaptigini " boyle cumlelerle geliyorlar ya. maksadim kimise kotulemek degil, kendimi kimdense ustun tutmak degil. ama boyle seyleri duyunca insan ister istemez uzaklasiyor insanlardan. bizde en yakinimiz dayimlar halamlar ablamlar. bizim evde annem ve ben, birde ablamla enistem tutuyor. cogu insandan ramazanin havasi bile gecmemis. RABBIM her yil orucumuzu layigiyle gecirmemizi nasib etsin. AMINHayırlı sabahlar kızlar,
Kaykılın ben geldim
Böyle bir konu açtığın için biz teşekkür ederiz öncelikle... Yurt dışı kadar olmasa da burada da artık her geçen gün oruç tutma sayısı azalmakta.. İnanç meselesi yurt dışındakiler inanmadıkları için tutmuyorlar ama bizim yurdumuzdakilere sorulduğunda ' hava sıcak , günler uzun , dayanamam , midem de sorun var ' vs. gibi bahaneler sıralıyorlar..
Her koyun kendi bacağından asılır elbette ama kendimizi kandırmaya da gerek yok.. Tutmuyorsan tutmuyorsundur kimseyi ilgilendirmez ama fetvalar uyduranlara da sinir oluyorum...
Kitabımızda serin havalarda şart sıcaklarda tercihe bağlı veya kısa günler de tutun uzun günler de tutmak size kalmış , kendi kendine teşhis koyabilirsin gibi şeyler yer almıyor ki.. Sağlık sorunu doktor tarafından belirlenir ve ' oruç tutman sakıncalı ' denildiğinde tutulmaz.. Onun yerine de gerekli miktarda 30 günlük yemek ödeneği verilir ihtiyaç sahiplerine..
Hmm gitmek lazım ama bana pek yakın değil birde bebekle
Evet canım cicim ayındayız ama misafirim eksik olmuyo sağolsunlar karar verdim ramazanda misafir almak yok:9:aaaaa canım sen benden de yeniymişsin tam cicim ayları :)
Ya nette hem ramazan hem cuma karışık yok. Şöyle ikisini aynı anda kutlamak amacıyla mesaj. Kısa olmalı. Siyasi partideyim herkese atıcam kendimin olsa hiç uğraşmam
Evet canım cicim ayındayız ama misafirim eksik olmuyo sağolsunlar karar verdim ramazanda misafir almak yok
usandım valla hergün misafir mi olur..
annem çağırıyo akşama gitmicem kocacığımla yapıcam ilk iftarımı
boşver sade ramazanlı at gitsin ikisi biaraya gelmiyo vallahi düşündüm komik şeyler çıkıyo ..ramazının hayrı ve bereketinin tüm alemi kuşattığı bu mübarek cuma günü duaların kabul,günahların affolması ümidi ile???çıka çıka bu çıktı ..biraz cuma hutbesi gibi oldu ama
Yuce ALLAHin hikmeti iste. 4te kalksaydiniz ac ac tutacaktiniz orucunuzu, ALLAH kabul etsin canim :)Günaydınnnn.. Allah hepimize kolaylık versin.. Bu sabah içimden ne kadar büyüksün Allahım dedim. İzmirde yaşıyorum abartmıyorum 48 50 dereceye kadar çıkıyordu güneşte sabahtan itibaren. Bugün işe gelirken resmen üşüdüm. Öyle güzel esiyor ki hiç sıcak değil.. Allah yardım ediyor işte..
Gece de başıma geleni anlatıyorum. Kaynanama sordum ezan kaçta okunuyor diye 5te dedi. Bende 3 gibi kalktım hazırladım işte herşeyi. saat 4 olmak üzere. ( Aslında ezan 4te okunuyormuş) Tam oturduk yedik biraz ezan başladı. :) Ne yediysek kar dedik artık. Allah kabul etsin herkesin orucunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?