IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

Eyüp daha güzel oluyor

Evet akşam salata ve su istiyorum sadece ben

Sultanahmette yanında birşeyler götürüp parkta kurulan sofralar çok daha samimi görünüyor..

Biz götürmezdik iş çıkışı arkadaşlarla gittiğimizden köftecisi meşhur diye köfte yiyelim derdik bir kuyruk ki sormayın.. Ezan okunuyor sıra bize gelmezdi

Kaynanamlar yanında birşeyler hazırlayıp her yıl öyle gidiyormuş, bu sene bende onlara katılmayı düşünüyorum

Merhabalar,

bu enfes çorba tarifini görüpte geçemedim. Annem sık sık yapar. Kışın sıcak yazın soğuk yenir bizde.

Nohutsuz olmaz. Ayrı bir lezzet veriyor. Annem yumurta ve un da ilave ediyor. Çok lezzetli oluyor ama pek tok tutucu değil gibi.

Son düzenleme:
1 su bardağı buğdayı haşla.....
biraz tuz ve nane ekle...
istersen nohutta haşlayıp koyabilirsin....
sonra ayran yap ve buğdayla karıştır...(tabi soğusun buğdaylar biraz)

of of süzme yoğurtla yapacaksın ama sarımsakda olacak off.

Bizde erişteyle yapıyoruz ama senind ediğin gibide yapar annem harika oluyorrr

hos geldin sende aramiza canim. sen sigara mi iciyon o menu kismini insaALLAH iftardan sonra paylasiriz simdi yazip yazip bir birimizi sisirtmeyelim

Akşam yemeğim,

Domates Çorbası (Hazır olacak),

Pirinç Pilavı,

Kızarmış tavuk,

Salata

Oğluma mercimek çorbası

Çorba ve tavuğu hazır alacağım. pilav ve salatada 10 dk'mı almaz.

Hmm gitmek lazım ama bana pek yakın değil birde bebekle

onu yayla çorbası gibi terbiyeli yapıp sürekli karıştırıyosun..bunu sonradan yoğurdu kattığından daha kolay oluyo...ben de nohutla buğdayı suya bıraktım şimdi ıslansınlar:)akşama yaparım üzerinede nane ohh miss

Nur,
Şiir işini ertele güzelim sen. Hiç zamanı değil

Hııımm, bu ayran çorbası o halde. Pratik. Tam da bana göre :)

Uğraşmalı yemek yapmak istemiyorum bu ramazan.

Zaten iftarda kahvaltı yaparız biz.

Sahurda da süt yumurta ceviz hurma tamamdır :)

Hiç yemedim ama eşime çok yaparım. Çok sever. Nohut koyunca doyurucu olur heralde ?

Bizlerde daha kotu durum. gun uzun, hava sicak, yemesem basim doner, midem agrir. ''asil insan iyi amel isletsin, kimseye kotuluk yapmiyorum, cok gorduk oruc tutub namaz kilan insanlarin neler neler yaptigini " boyle cumlelerle geliyorlar ya. maksadim kimise kotulemek degil, kendimi kimdense ustun tutmak degil. ama boyle seyleri duyunca insan ister istemez uzaklasiyor insanlardan. bizde en yakinimiz dayimlar halamlar ablamlar. bizim evde annem ve ben, birde ablamla enistem tutuyor. cogu insandan ramazanin havasi bile gecmemis. RABBIM her yil orucumuzu layigiyle gecirmemizi nasib etsin. AMIN

:9:aaaaa canım sen benden de yeniymişsin tam cicim ayları :)
Evet canım cicim ayındayız ama misafirim eksik olmuyo sağolsunlar karar verdim ramazanda misafir almak yok
usandım valla hergün misafir mi olur..
annem çağırıyo akşama gitmicem kocacığımla yapıcam ilk iftarımı

Ya nette hem ramazan hem cuma karışık yok. Şöyle ikisini aynı anda kutlamak amacıyla mesaj. Kısa olmalı. Siyasi partideyim herkese atıcam kendimin olsa hiç uğraşmam

boşver sade ramazanlı at gitsin ikisi biaraya gelmiyo vallahi düşündüm komik şeyler çıkıyo ..ramazının hayrı ve bereketinin tüm alemi kuşattığı bu mübarek cuma günü duaların kabul,günahların affolması ümidi ile???çıka çıka bu çıktı ..biraz cuma hutbesi gibi oldu ama

Ramazanda kabul et misafiri sonrası önemli değil ama iftar kalabalık güzeldir

Yooo gayet güzel olduu ohh tamam :)

Yuce ALLAHin hikmeti iste. 4te kalksaydiniz ac ac tutacaktiniz orucunuzu, ALLAH kabul etsin canim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…