IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

merhaba bitanem,sabah geldigimde 18 .sayfadaydi 55 olmus.okuyamadim

benim aksam menum;

koy corbasi
islim kebapi
pirinc piavi
coban salata
komposyo
afiyet olsun bıtanem benım çok kötüyüm canım inan yazamıyorum

haklısın canım ama benım esimin öyle bır huyu yok boşver gecer ramazandan dolayı bılıyorsun be yazamıyorum artık

selamlar kızlar saat 5 olsun ve işten çıkayım hamileyim ve bu oruç benim özellikle öğleden sonra bütün enerjimi aldı götürdü.............
benım de beterim

Önce kim açıyorr en doğuda kim varr :))
ben mı yoksa Elazığdayım 8 e 5 kala okunuyor ama Azeriler de var unutmayalım

bizim iftar yemeklerimiz hazir. bir tek sigara boreyini kizartmak kaldi. onu da iftara yakin kizarticam ki sicak sicak olsun. butun enerjim tukenmis durumda. ellerim titriyor. pc'e bile bakamiyorum
afiyet olsun bıtanem

aciiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmm.oluyorummmmmmmmmmm.ders de calisamiyoruuuuummmm....
mıdem bulanıyor aclıktan turkanım

Menüler sıralanmaya başladı.

Sanırım herkes acıkmaya başladı 3,5 saat oldu dayanın kızlarrr
1.5 saten bıraz fazla kaldı burada

ya ben ki aylardir diyetteyim,niye dayanamiyorum ki.sinavim da TUS ve zooorrr.yiginla kitap beni bekliyooooorrrr.ALLAHim bana yardim et,AMIN,
amın bebeğim amın

Kızlar resımler de cekın paylasalım tamammı??
Türkanım bılıyorsun foto çalındı tatılde ramazandan sonra alacağız kızmayın bana

çok açıııııııııımmmmmmmm çoookkkkk..
karnım ağrıyorrr

kızlarrrr takip edemiyorum vallahi
ne kadar çok konuşmuşsunuz :))
herkese hayırlı iftarlar bende gidiyorum güzeller

nurgülüm özledim senı yaa
eve gidip yemek yapicam..
ne de güzeldi anacigimin evi, hersey hazir geliyordu

neyse;

ilk iftar menümüz:

yayla corbasi (yogurtlu corba)
pilav
firinda tavuk-patates
çoban salatasi

ee iş basa düştü tabı canım hadı afiyet olsun

fırında tavuk patatesi nasıl yapıosunuz. tavuğun göğsünden olur mu

tavuk gögsünden bilmem ama neden olmasin..
ben tavuk kanatlarindan yapiyorum kaba eti sevmiyoruz esimle..
kanatlari ve patatesleri soslayip firin torbasinda yapmayi düsünüyorum..
Kanat yerine tavuk gögsüde olur seviyorsaniz eger.

benim de iftar menüm

-mercimek çorbası
-orman kebabı
-pirinç pilavı
-kazandibi

bi de salata yapıcam da ne yapsam karar veremedim

fırında patatesi pişiremiyom ben hep çiğ oluyo zor pişiyo

firin torbasinda deneyin birde çok güzel pisiyor..

ee iş basa düştü tabı canım hadı afiyet olsun

evet öyle oluyor galiba
olsun her anin bi güzelligi var buda esimle ilk iftarimiz ve ilk ramazanimiz
Tesekkür ederim afiyet olsun sizede

tarhana çorbası birde türlü var. tarhana çorbası ii olmadı. türlü de hafifi yanık. tavuk sote ve pilav yapayım diorum. geçen yıl yapmıştım da unuttum. güzel bi tavuk tarifi lasım. göğüs eti aldım azıcık.

benim bildigim kremali tavuk için gögüs eti iyi oluyor mesela:

Kemiksiz tavuk (Kişi başına 2 adet)
Sarımsak
Haşlanmış mısır
1 paket çiğ mantar
1 kutu şekersiz krema
1 çay bardağı soya sosu

Borcama tavuklar dizilir üstüne sırayla mısır mantar sarımsak soya sosu ve en son krema eklenir ve 45 dakika 170 derece fırında pişirilir.

kremam yok canım. başka tarif var mı. mantar filan da yok.

Yok canim ben evliyim....ama esim uzakta calisiyor hafta sonlari evde...sahura yanliz kalkiyorum....ne yazikki amazanda bile oldugumuzu bilmiyoruz ezan yok....oruclu kimse yok....belkide tv internet omasa bizde bilmicez....yinede sukur....en azindan cocuklarimiza ogretelim muslumanligi dinimizi irkimizi....bugun arkadasim ariyor hristiyan oda once ramazanimi kutluyor arkasindan sonra kahve icelimmi diye soruyor...nerden bilsinki m uy sluman olmadigi icin....anlayin boyle bir yerde yanliz tutuyoruz orucu inss orucun son gunlerinin tadini cikartirim....

tarhana çorbası
lahmacun
salata
ayran

lahmacun muu canım çekti. kendiniz mi yaptınız.

ben tavuku sote yapayım sulu yemek olsun diodum ama şimdi aklıma geldi tavuklu pilav mı yapsam. eşimde sever. ev yoğurdu var. yanına da ayran yaparım.

kremam yok canım. başka tarif var mı. mantar filan da yok.

En güzeli dograyip sotelemek ozaman malzemeler uyuyorsa:

Malzemeler:
1 kg kuşbaşı tavuk göğüsü
2-3 adet domates
2-3 adet çarli biber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı köri (bence olmasada olur, tahminimce her evde bulunan ve taninan bir sos degil..)
yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Soğanları ve biberleri doğrayıp sıvıyağda kavurun. Daha sonra doğranmış domatesleri ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edin. Domatesler yumuşayıp suyunu salınca salçayı da ilave ederek kavurmaya devam edin.
Kuşbaşı tavukları yıkayın ve tencereye ilave edin. Bir müddet harlı ateşte tavukları da kavurun. Köri ve karabiberi ekleyin. Tuz tavukların geç pişmesine neden olduğu için en son katalım.
Daha sonra kapağını kapatalım ve kısık ateşte hiç karıştırmadan tavuklar suyunu çekene kadar pişirelim.
Tuzunu ilave edip şöyle bir karıştıralım.

bu yıl ki ilk iftar üstelik yalnız olcaz (kayınvalide de benle normalde). özel bişi yapmak isterdim ama hem beceriksizim hem açlıktan şu an kımıldayamıyorum. sahurun son 5 dakikasında yemek yedik sadece

eve gidip yemek yapicam..
ne de güzeldi anacigimin evi, hersey hazir geliyordu

neyse;

ilk iftar menümüz:

yayla corbasi (yogurtlu corba)
pilav
firinda tavuk-patates
çoban salatasi

İftar menülerimiz aynıı
Nasıl da acıktım, burayı okuyunca daha da çok acıktım:26:
Afiyet olsun şimdiden herkese.

köri yok da değişik soslara meraklıyım aslında. ilerde körili denerim belki ama hiç bilmiorum. siz kullandınız mı. tavsiye eder miisiniz. acı mı bide

ah canim ya ayni beni anlattin, is yerindeki arkadaslarinda haberleri vardi, kutladilar falan saolsun ama dedigin gibi kahveye davet ediyorlar..
cok zor oluyor anlamalarini beklemek..
insallah esinle tadini cikartirsin canim.. haftasonuda geldi gelir ozaman yalniz olmazsin
sana tavsiyem telefonun falan varsa ezan programlari var, indir o programlardan birini en azindan zamani gelince ezan sesi duyarsin. güzel oluyor gerçektende..

İftar menülerimiz aynıı
Nasıl da acıktım, burayı okuyunca daha da çok acıktım:26:
Afiyet olsun şimdiden herkese.

ah kiyamam ya bende yemeklere baka baka sasi olcam acikmamistim ne güzel simdiye kadar
ohhh ne güzel benimkiler hayali simdilik..
insallah elime yüzüme bulastirmadan yaparim
Afiyet olsun canim

köri yok da değişik soslara meraklıyım aslında. ilerde körili denerim belki ama hiç bilmiorum. siz kullandınız mı. tavsiye eder miisiniz. acı mı bide
tavuga ve salcali makarnaya cok yakisiyor kesinlikle tavsiye ederim. Ve hiç aci degil, rahatlikla yiyebilirsiniz.

Bende kaciyorum artik arkadaslar
Mutlu hafta sonlari
Hayirli iftarlar ve sahurlar dilerim hepinizede

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…