IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

ayyyyyyy hepsi leziz gozukuyooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ZEYTİNLİ PEYNİR SALATASI

Malzemeler:
4 taze soğan
limon ve zeytinyağ
150 gr kaşar peyniri yada beyaz peynir
10 adet çekirdeksiz biberli yeşil zeytin
10 adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
1 adet domates
1 adet yeşil biber yada kapya
Kekik, pul biber, zeytinyağı, limon

Yapılışı:
Bütün malzemeleri ufak ufak doğrayıp, güzelce karıştırırım. Üstüne limon ve zeytinyağ ile hazırladığınız sosu gezdirdikten sonra servis yapın.

PATATES VE HAVUÇLU MEZE

Malzemeler:
4 adet iri patates
4 adet havuç
1 kase yoğurt
2 diş sarmsak
nane, pul biber. tuz, kimyon, maydanoz

Yapılışı:
Patatesleri haşlayın istediğiniz baharatı katıp ezin ve borcama üstüne basarak yayın ardından havuçları rendeleyin ve az yağla tavada kavurun ve patatesin üstüne dökün en üste sarımsaklı yoğurt yayın tereyağında yaktığınız dilediğiniz kadar pulbiberi de dökün ve maydanozla süsleyerek servis yapın (dereotuyla da süsleyebilirsiniz) Afiyet Olsun..

Eklentiler

• $319696_246010732109930_1870767594_n.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 49
EKŞİLİ PATLICAN SALATASI

Malzemeler:
2 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 dal taze soğan
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
2 diş sarmsak
Tuz
Limon
Zeytinyağı

Yapılışı:
Patlıcan, biber ve domatesi közlüyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Maydanoz dereotu ve soğanı kıyıyoruz. Sarımsaklarıda ezip, büyük bir kasede hepsini harmanlayıp ağız tadımıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip servvis ediyoruz. Afiyet Olsun..

Eklentiler

• $317698_246046375439699_1825332244_n.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 63
BAKU ICIN IFTAR SAATI.HADI BANA EYVALLAH.ALLAH HEPINIZIN ORUCUNU DUASINI KABUL ETSIN,DUALARIMIDA SEVDIKLERIMIZI DOSTLARIMIZI,AILMIZI VE MUSLUMAN KARDESLERIMIZI,ACLIK YOKLUK CEKEN INSANLARI UNTUMAYALIM,IFTARDA HER KESIN GERI CEVRILMEYEN DUA HAKKI VARDIR,ALLAH dualarimizi kabul etsin,kalin saglicakla.

SALATALIK DOLMASI

Malzemeler:
2 adet büyük boy salatalık
250 gram lor peyniri (İsteğe bağlı peynir)
5-6 dal dereotu
üzeri için çörekotu

Yapılışı:
Salatalık ve dereotu iyice yıkanarak suyu süzdürülür. Dereotu ince ince kıyılarak lor peyniri ile karıştırılır. Salatalıklar ortalarından ikiye kesilerek kabak oyma aperatı ile oyulur. İçleri, içinde boşluklu alanlar kalmamasına özen gösterilerek lor karışımı ile doldurulur. İster alt kısmından hafifçe kesip dik olarak oturtabilirsiniz, isterseniz verev olarak keserek tabakta servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

bende sizleri çok özlüyorum canım
iş güç koşturuyorum işe başladım haftaiçi hiç boş vaktim kalmadı

Ay ben buna bayılıyorum yaa anneciğim çok güzel yapar Of çok da özledimm sirke de çok güzel oluyor buna nefis oluyor hem de

hos geldin kader, sende mi yumurtanin beyazini yemiyenlerdensin bende yemem. pazartesi gunu yazarsin bu gun neler yediklerini.

Hoş buldum , teşekkür ederim.. Evet daha düne kadar bende yumurtanın beyazını yemeyenlerdendim fakat sarısı yağ beyazı proteinmiş asıl.. Burda öğrendim hemen uygulamaya geçtim, biraz ağır geldi ama Alışabilirim sanırım..

Tarifler için teşekkürler kızlar, hafif ve pratik şeyler..

İftara ablama gideceğimizden bahsetmiştim yeğenimin doğum günü de olduğundan geç döndük.. Ve saatlerimiz 02:19 u gösterirken benim burda bu mesajı yazmamın sebebi ' Eşime sürpriz sahur hazırlamak ' Şey ben adet oldum da

Hem yarın pazar nasıl olsa , uyuma imkanım olacak..

Yavaş yavaş mutfağa yönelirken burada kimse olmadığını bilsem de hayırlı sahurlar dilemekten vazgeçmeyeceğim Görüşmek üzere hoşçakalın

sabahin korunde bu kadar sevaba girilirmi helal olsun, gercekten duyarli komsu, duyarli kardes ve duyarlarli arkadasmisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…