IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

Cok sagol canim, hal hatir soranlarin cok olsun. dun bizdelerdi. surat yaptim, canim ya yemeyini bile zor yedi, tum gece gozu benim suratimda kaldi. onlar gittiken sonra telefonda barisdik

olur arada kırgınlıklar bizde de hiç bitmiyor
nişan olduktan sonra bende daha bir nazlanır oldum her şeye alınıp trip yapıyorum bu erkeklerin işi zor vallaa

Selam kızlar nasılsınız ?

Ben dün yarın görüşürüz dedim ama bugün tatil olduğunu unutmuşum.. Öyle dedim diye evde işlerim olmasına rağmen azıcıkta olsa girdim buraya , sözümde durmasam uyuyamam

Bende durumlar iyi.. Süt dışında yumurtaya da başladım ( beyazını bile yiyorum artık ).. Hiç açlık hissetmiyorum henüz..

Akşam menüsünde ne var bilmiyorum.. Çünkü bugün ablamın oğlunun doğum günü İftardan önce gelin dedi ablam burda iftar yaparız önce.. Oraya gideceğiz eşimle.. Ablam çoook hamarattır , azcık ona çeksem iyi olacak

merhaba kızlar herkese hayırlı ramazanlar. korktuk ama zor olmadı Allah orucun sabrını verdi:)

Zaten kimsecikler yokmuş

Bende bi uğramıştım , çıkıyorum..

Pazartesi günü görüşmek üzere inşallah , Allah'a emanet olun

ohh ohhh ne güzel senın adına sevındım yaa masallah:))
kizlarrr, cok onemli bir bilgi paylasayim. oruclukta susuzluktan eziyyet cekmek istemiyorsaniz sahurda bol bol " BAL " yiyin. inain bana super bir sey. babamin tavsiyesile yedim 2 gundur hic su istemiyorum

merhabalar herkese,ders calis,utu yap anca geldim,giidiyorum da hemen
aaa emek ben bugün fazla susamıyorum gece bal yemıstım de sağol kız yaa

ahhh be bacım hep iş hep iş ne çok yoruluyorsun sen
evde 3kişisiniz işin hiç bitmiyor yazık sana Gumral biraz yardıma gelsin bence
humeyracığım senı çokk özledimm nasılsın bacım benımm???

beım iftar menum:fırında mantarlı güveç,bpirinç pilavı,cacık,salata,karpuz,kavun,fanta,lokma

hos geldin kader, sende mi yumurtanin beyazini yemiyenlerdensin bende yemem. pazartesi gunu yazarsin bu gun neler yediklerini.

beım iftar menum:fırında mantarlı güveç,bpirinç pilavı,cacık,salata,karpuz,kavun,fanta,lokma
bende bir gun lokma yapmisdim ama hamurunu bir az bekletmem lazimmis. bekletmeden yapdim lokmalarim hamur oldu, hic biri kizarmadi. simdi bile yaniyorum o emegime

yıne yaparsın bıtanem olur olur türkanı çok özleim selam söyle tamam mııı??

kımseciklr yok enerjıler tukenmış burada 1 saatten az var çok şükür:))

KAŞARLI MENEMEN

Malzemeler
3 adet büyük boy domates
4-5 adet sivri biber
3 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz , kırmızı biber ve karabiber

Hazırlanışı
Tava içerisinde önce yağı kızdırın ve ardından doğradığınız biberleri ekleyerek kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayarak biberlerin üzerine ekleyin. Bu şekilde domatesler ezilene kadar kısık ateşte pişirin.
Yumurtaları bir kap içerisine kırarak çırpın. Erimiş olan domateslerin üzerine dökerek tuz ve baharatlarını da ekleyin.
Son olarak üzerini kaşar peynir ile kaparak peynirler eriyene kadar bekleyin. Peynirler eridiğinde altını kapatın. Afiyet olsun…

Eklentiler

• $307141_256094184434918_508673363_n.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 40
SOSLU SOSİS

Malzemeler
1 tabak dilimlenmiş sosis
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pulbiber
isteğe bağlı kekik

Hazırlanışı
Sosisleri dilimleyip, 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyduğumuz tavada bir kaç dakika pişirin. Arasıra karıştırıp hepsinin biraz kızarmasını sağladıktan sonra bir kase içinde salçayı sıcak su ile ezin. Sosislerin üzerine salçalı sıcak suyu boşaltın. Tuzunu baharatını ekleyip bir dakika kadar pişirin, hepsi bu kadar. Afiyet olsun…

OTLU KREP

Malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 su bardağı kadar un
1 yemek kaşığı kadar doğranmış dereotu, yeşil soğan, maydonoz
Tuz

Yapılışı:
Krep malzemelerini karıştırdıktan sonra doğranmış yeşillikleri ekleyin ,tavaya bir damla zeytinyağ koyup bir parça kağıt havlu ile tavaya iyice sürün .Tavayı iyice ısıttıktan sonra bir kepçe krep malzemesi koyup yayın ve arkalı önlü pişirin. tavayı bir daha yağlamanıza gerek yok. Hamurunuz bitene kadar bu şekilde pişirmeye devam edin. Afiyet Olsun...

Eklentiler

• $307741_251830458194624_543108668_n.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 52
PATATESLİ YUMURTA

Malzemeler:
6-7 adet orta boy patates
3 yumurta
1,5 çay bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber.

Yapılışı:I
Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. ( Yemek soğanı doğrar gibi )
2 . Tavaya yağınızı ve patatesleri ekleyin, yavaş yavaş karıştırarak patatesleri pişinceye kadar kavurun.
3 . Yumurtaları bir kapta tuz ilave ederek çırpın.Pişmiş olan patateslerin üzerine çırpmış olduğunuz yumurtayı gezdirerek her yerine gelecek şekilde dökün.
4 . Alt tarafı pişince bir kapak yardımıyla diğer tarafını çevirin.İki tarafı da piştiğinde servis tabağına alıp,pizza dilimleri gibi keserek , (dilerseniz üzerine karabiber serpebilirsiniz) servis yapın.

Eklentiler

• $407701_308766215834381_1022204689_n.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 49
TAVADA PEYNİRLİ DOMATES

Malzemeler:
1 adet büyük boy domates
1 dilim peynir (diyette olanlar için light peynir)
1 tatlı kaşığı zeytinytağı
Kekik

Yapılışı:
Domatesi yıkayıp kuruladıktan sonra kesme tahtası üzerinde 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Tavaya bir kaşık zeytinyağı koyup domates dilimlerini yerleştirin ve üzerlerine biraz kekik serpin.
Domateslerin alt tarafı çok hafif piştikten sonra diğer taraflarını çevirin. Her birinin üzerine ufak parçalara ayırdığınız peynir dilimlerini koyun. Üzerlerine biraz daha kekik serpin. Kapağını kapattığınız tavada 2-3 dakika pişirin. 2 dilim ekmeğin üzerine domatesin zeytinyağlı suyunu ve ardından domatesli peynirleri yerleştirin.

Eklentiler

• $422939_350399845004351_16202702_n.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 37
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…