IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

menum:nohutlu mantı çorbası,sebzelı bulgur pılavı,salata,yoğurtlu köfte,tel kadayıf,kavun,karpuz,fanta,pide

ben sahura pizza veya poğaça yapmayı düşünüyorum
iftara dünden kalan beşamel soslu tavuk var, ilk defa denedim pek hoşuma gitmedi açıkçası

Bünyeyle alakalı galiba.. :44: Ben sütü çok severim su gibi içerim, burda tok tuttuğu ile ilgili haber alıntısı da görünce her sahurda içer oldum.. Eşim de içiyor hatta ama iyi geldi bize..
bence de bunyeyle alakali. bende sutu cok severim. hele soguk icinde dunyalar benim olur. ama sabah o sutu icdim iceli boyleyim. bu gun cok zor gecti benim icin. iftar gelse de bol su icsem diyorum

merhabaalar nasilsiniz bakiim>??ben acim,susadim,oluyoruuum

menum;
dugun corbasi
izmir kofte
mevsim salata
bende susadiiiimmmmmmmm
Annem Ankara'da ben İstanbul'dayım az kaldı 1 buçuk hafta kadar
neden ayrisiniz ki? sen evlimisin :123:

benim menum. tavuk kizartmasi, patates puresi. cay soframa cikolatali pasta aldirdim anneme. hulya kocyigitin bir filmi var ya hayat bayram olsa, ordaki obezkiz o kadar istahla yiyordu ki agzim sulandi. bir de elma yiyordu. elma da soyledim aldilar. ha bi de gidib simdi turklerin o guzel baklavalarindan alicam. cok aciiiiiiiiiiiimmmmmmm...

evde bu günkü menümüz

ciğer kızartması, patates kızarması, pilav,bol salata ve ayran

Herkese iyi iftarlar olsun

neden ayrisiniz ki? sen evlimisin :123:[/QUOTE]

Yok ben evli değilim tatlım bekarım okuyorum istanbulda yaz okulundayım,annem de evinde

SIZE HAARKIA BIR BULGUR PILAVI TARIFI VERICEM,ALINTIDIR..Tencereye 2 çorbaya kaşığı zeytinyağı koyun. 2 adet orta boy soğanı orta incelikte kıyıp içine atın. Soğanlar kavrulduktan sonra 4 diş sarımsağı da doğrayarak ekleyin. Biraz çevirdikten sonra içine 2 çorba kaşığı biber salçası ve 2 çorba kaşığı domates salçası ilave ederek iyice karıştırın. 2 bardak iri taneli bulguru da tencereye ekleyin ve karıştırın. Bulgur, sosu etraflıca çekince, rendelenmiş ½ havucu, 400gr. nohudu ve baharatları ekleyin. Ben baharat olarak pul biber, kuru kekik, karabiber ve nane kullanıyorum. Siz de isterseniz keyfinize göre baharatlar katabilirsiniz.

Son olarak bulgurun üzerine 1 parmak çıkacak kadar kaynar su ekleyin. Yemeğiniz önce çorba gibi gözükecektir, ama bulgurun suyunu nasıl çektiğine şaşıracaksınız. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısık ateşe getirin ve 10 dakikada bir bakın. Yemeğiniz suyunu çektiğinde ve bulgurun üzerinde ufak kraterler gibi hava alma çukurları oluşunca altını kapatın (biraz sulu kalırsa iyi olur). 15 dakika dinlendirin, dumanı tüterken afiyetle yiyin.

6-8 Kişilik

2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 orta boy soğan
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı iri taneli bulgur
½ rendelenmiş havuç
400 gr. haşlanmış nohut
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 avuç kuru kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber

hayırlı iftarlar:)

menümde
tel şehriye çorbası
kuru fasulye
pirinç pilavı
fırın sütlaç
frında patates
pastırmalı yumurta(babamın özel isteği)
gazoz, suuuuuu

oooh oh aafiyet bal seker olsuun.harika
teşekür ederim canıın içi

ıyıde bunu ben süreklı yapıyorum çok da güzel haa:)))

kızlaaaarrr
dün yapıp da pek begenmediğim beşamel soslu tavukun tadı bugün cok daha iyiydi dünden artanı fırında ısıttım yine üstündeki kaşar çıtır çıtır oldu eşim de ben de bugün daha bi iştahla yedik, demekki neyöiş, bir dahaki sefere bir gün önceden yapıp bekletmek gerekiyormuş

hayırlı olsun canım benim

evde bu günkü menümüz

ciğer kızartması, patates kızarması, pilav,bol salata ve ayran

Herkese iyi iftarlar olsun
cok sagol canim benim, sen de hos geldin. cigeri cok severim ben. tavuk cigerini. unumusdum onu yemek olarak. iyi hatirlatdin ALLAH orucunu kabul etsin. amin
neden ayrisiniz ki? sen evlimisin :123:

Yok ben evli değilim tatlım bekarım okuyorum istanbulda yaz okulundayım,annem de evinde[/QUOTE]
haaa hatirladim, yaz okulundaydin. okumusdum galiba onceki sayfalarda. ALLAH tez bir zamanda kavusdursun insaALLAH

Aneye gecen gun verdiyin tarif mi bu? ben bulguru pek sevmem ama harikaydi bu. sarimsakla soganin yagda kavrularken cikan kokusuna bayiliyorum

evet, cok yemek var oyle bir gun sonra daha da tatlanan. hele bir yemek var bizde super bi sey. "bors" diyoruz adina. sebze yemegi. inan ki 1 gun sonra tadi tavan yapiyor. eger istersen tarifini vere bilirim. azeri yemegi de yapin azicik bacim

bu gun iftarda bir yemek yaptim tadi superdi. bildiyimiz tavugu bildigimiz usulle once yumurtaya daha sonra da una batirip kizarttim. isin puf noktasi ne biliyonuzmu, normalde 15 dakikada kizaran tavugu tam bir saatte kizarttim. atesin altini bi kere cok kismaniz gerekir. orta atesden bir az da zayif. ilk yarim saatte kapagiyla pisiriyoruz. ama daha sonra kitir olsun diye kapagini koymuyoruz. cevire cevire guzelce kizartiyoruz. tadi tam KFC tdi veriyordu. agizda dagiliyordu eti. gercekten ben bu tavuk isini cozdum masaALLAH

Günaydın kızlar nasılsınız ?

Beni soracak olursanız yine bir pazartesi sendromu ve uykusuzlukla yine karşınızdayım

Henüz aç değilim ama daha vakit çok erken.. Aslında adet olduğumdan oruçta değilim ama oruçlu gibi geçiriyorum.. Çünkü işyerindeyim kimseye çaktırmak istemiyorum

Günaydınn.. Bende bugün eşlik edemiyorum size.. Bende adetliyim çünkü :) Oruçluymuşuz gibi davranırız biz hiç rahatsız etmeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…