IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

iftarda:

3 gundur bitmeyen mercimek corbasi
yagli kofte
tursu
cacik
ayran
iki renkli sutlu irmik tatlisi vardi...

sahura:

ev yapimi simit
peynirli pogaca
omlet
kahvaltiliklar
domates-salatalik
cay hazirlycam

sahurda

1 parça pideye çikolata sürdüm
1 fincan çay

ve bol su

sahurda
bir yumurta
biraz yağsız peynir
bizim ilçeye özgü peynirli un helvası
bir salatalık
biraz pide
2 bardak su

bu akşam iftara misafirlerimiz var,daha önce bir arkadaş sormuştu bende yapabileceğim menümü yazmıştım,dolmalarım ve paçangalarım şu saat itibariyle hazırlar:)
menümü aynen ekliyorum tekrar,ek olarak aşağıdaki listeye peynir tabağı ekledim..
otlu peynir,tam yağlı beyaz peynir,erzincan tulum peyniri,örgü peynir ve kaşar peynir olacak servis tabağımda..

islim kebabı,yanına pilav
tavuk suyuna şehriyeli çorba
zeytinyağlı yaz salatası,söğüş salatalık domates biberden oluşan
zeytinyağlı biber ve kabak dolma,yanına yoğurtla servis
mayonezli bol deretotlu garnitürlü makarna salatası
sigara böreği veya paçanga böreği karar veremedim
hazır su böreği yufkasıyla su böreği yapıcam
tavuk incik pişiricek eşim mangalda
dipfrizimde içli köftelerim var onlardan kızartıcam kişi başı 2 adet,yeterli zaten..
içecek olarakta cola,soda ve fanta olucak masamda
karpuz felan keserim bi servise
hurma ve cevizden oluşan bi tabağım olucak
tatlı olarakta dondurma alıcaz çünkü oruçlu oruçlu yetiştiremem bu kadar yemeğin üstüne..
Algidanın baklavalı dondurması var biz çok beğendik ondan ikram edicez misafirlerimize

menü güzel

ama hem pilav hem dolma ikisi de pirinçli
sigara böreği ya da paçanga böreği
bir de su böreği
tek bir çeşit börek yeterli olmaz mı
oruç oruç yorucu olmaz mı ?
ayrıca aynı malzemeden şeyler tekrarlanmış gibi görünür

içli köfte 2 şer tane güzel
2şer de incik olsa

zaten bu menüyü orucu açtıktan sonra rahatlıkla yiyebiliyor musunuz?:26: insan çorbayı içince bile tıkanıyor

coca cola ve pepside alkol çıktığını da bu arada hatırlatmak isterim zaten sağlık açısından ne kadar zararlı olduğunu biliyoruz ama alkol kullanmayanların dikkatini çekmek isterim.
tatlı tercihiniz de güzel

bu kadar börek ve de pirinçli yiyeceğin yanına makarna salatası da düşündürücü

aslında hepsi güzel tek tek olduğunda ama birbirleriyle uyumunu ben olsam bir daha gözden geçirirdim.

eminim çok becerikli bir insansınız ama bütün yapabildiklerinizi ortaya koymanız gerekmez diye düşünüyorum.

amacım kırıcı olmak kesinlikle değil nacizane tavsiyedir...
karar elbette sizin şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun hayırlı iftarlar...

canım teşekkür ederim uzuun uzuunn yazmışsın zahmet olmuş,kırıcı felan olmazsın asla kötü niyetle yazmadığını düşünüyorum.
menümdekiler aslında uyumlular dikkat edersen..dediğin gibi bizde çorbayı içtikten sonra tıkanıyoruz eşimle ve yemekleri ancak yarım saat 45 dk sonra yiyoruz..bu da muhtemelen böyle olucak..orucu açana kadar balkonda barbeküyü yakıcak eşim çorbalar içilirken ateş kıvama gelicek zaten o arada incikler pişerken zaten yarım saat kaynıcak arada.
birde şunu göz ardı etmemek lazım iki arkadaşımızında eşleri yemek seçen tipler,hanımlarının fikirlerini göz önüne alarak hazırladım menüyü...1 tanede ufaklığımız var 9 yaşında,makarna salatasını o istedi benden özel olarak:) arkadaşlarımın biri zebra kek yapıp getirecek,diğeride Balıkesirli olduğundan her zaman yaptığı peynir helvası yapıp getirecekmiş..
birde yarın pazar olduğu için kimse çalışmıyacak o yüzden sahurdada hepberaberiz...böreklerimi yaparken sahuruda düşündüğüm için bol çeşit ekledim..sahura yatırım yani:)
hem zorlanmayacağım sahurluk hazırlığı için,böreklerin yanına kahvaltılıklar ve domates salatalık biber söğüş olarak eklicem..arkadaşımın getireceği kek ve peynir helvasıda var..çay demleriz soğuk içecekler olucak yeterli sanırım..sahuru yaptıktan sonrada herkes evine..
Allah herkesin sofrasını bereketli kılsın inşallah...

bu arada geç cvp yazarsam kusuruma bakma farmasi arkadaşım..islim'in patlıcanlarını kızartıp yerleştirmesini yapıcam şimdi aradan çıksın..sanıyorum sandığımdan erken bitecek çok sevindirik oldum:)))

Son düzenleme:

tamam o zaman ben de geliyorum
istersen revani yapıp geleyim bir de vişne kompostosu

şaka bir yana Rabbim kolaylık versin canım

Son düzenleme:
bugünkü iftar menüm

dünden kalan
etli nohut ve de biber dolması var biraz onların yanına destek

karışık kızartma ,bamya yemeği ya da kabak yemeği yapayım diyorum

kızlar önerilerinizi bekliyorum hangisi olsun

bir vişne kompostosu yaptım şimdi.

cacık ya da yoğurt
kavun
tatlı olarak supangle ve de dondurma var

Canım sanırım bamya yemeği en uygun olanı nohutu düşününce bana öyle geldi

benim menüme gelince
tel şehriye çorbası
tavuklu patates fırınlamadan ocakda sosuyla pişiricem
makarna yapıcam (tavuk suyunu bırakınca bir kaç kaşık makarnaya katıyorum güzel oluyor zaten hafif sulu bir makarna olduğu için lezzeti kaybolmuyo)
karpuz
kola
su

çok teşekkürler canım öneri için

size de afiyet olsun

bu aksam ben yalniz kaliyorum, esimin arkadaslari iftar yemegi duzenlemis onlarla yiyecek bende zaten oruc tutamiyorum

kendim icinde aksama patates salatasi ve yogurtla gecistircem

arkadaşlar size çok acil bir soru sormam lazım iki gün önce buzluktan buzu çözünsün diye kuşbaşı doğranmış et çıkardım ama dışarı değil dolabın buzluk olmayan normal kısmında duruyordu sonra acil il dışına çıkmam gerekti et dolapta kaldı bozulmuş mudur çarşamba gece çıkarmıştım yatarken işte

ette kötü koku oluşmuş mu ?

yok çok tuhaf bir koku yok aslında ama çiğ et ya insana kokladıkça yine de değişik geliyo anlamadım ya

yok çok tuhaf bir koku yok aslında ama çiğ et ya insana kokladıkça yine de değişik geliyo anlamadım ya

şimdi telefonda annemle görüşüyorduk ona da sordum

buzluktan olduğu gibi alt rafa koymuşsa sıkıntı olmaz dedi
ama bugün hemen pişir canım

şimdi telefonda annemle görüşüyorduk ona da sordum

buzluktan olduğu gibi alt rafa koymuşsa sıkıntı olmaz dedi
ama bugün hemen pişir canım

bende alt rafa koyuyorum bisey olmuyor ama arkadasin eti carsamba gununden beri duruyormus yanlis anlamadiysam..
kendi kendi bakteri olusturur mu acaba?
hani ilk gun tuketse bi sorun yokda

bende alt rafa koyuyorum bisey olmuyor ama arkadasin eti carsamba gununden beri duruyormus yanlis anlamadiysam..
kendi kendi bakteri olusturur mu acaba?
hani ilk gun tuketse bi sorun yokda

buzluktan çıkarıp başka suya filan koymadan
alt rafta duruyorsa 3 güne kadar birşey olmaz dedi annem ben de onu aktardım canım .

çok sağolun kızlar ya bende haşlıyorum şimdi etleri banada bozu değil gibi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…