IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

Balkonda yaptik bugun iftarimizi dantelli kirmizi masamizda :-D
Masada corba eksik ve kofteler eksik pisiyorlardi
Bugun bunlardi cok sukur doyduk. Rabbim olmayanlarada versin insallah

Resme baktimda ne catal bicak var ne bardak :-D
Eksikmis eksik :-D

sahurda

1 parça pide içerisine peynir ve vişne reçeli
çay

su

sütlaç tarifi istiyorummmmmm.... nette her siteye güvenemıyorum. nişastasız sütlaç yapmak istiyorum. Hadi bayanlar bi yardımcı oluverin bana

Yazilanlai okuyunca cok yiyorum hissine kapildim ya :-D
Iftarda cok az sey yiyebiliyorum ekmek zaten yok ama sahura kadar midem guruldamaya basliyor
Oruc tutarken su iftar-sahur arasi kadar acikmiyorumdur

sütlaç tarifi istiyorummmmmm.... nette her siteye güvenemıyorum. nişastasız sütlaç yapmak istiyorum. Hadi bayanlar bi yardımcı oluverin bana

merhaba canim,

bende bi tarif var cok guzel oluyor, gerek firinda gerek normal sutlac..ama nisasta katiliyor iste..

pırasalı börek demişsin, geçen yine pırasadan bahsedilmişti. pırasayı nerden buluyorsunuz, canım çekiyor
bu arada sahur menüm
bir tane kivi
3 zeytin
biraz pide
su
bu gece fazla bişey yiyemedim, çünkü akşam yatmadan önce, minik bir porsiyon puding ve bolca susamlı tuzlu çubuk kraker yemiştim.

ifatara da dünden kuru fasulye, çorba, az pilav, 2-3 dilim börek, patlıcan salatası ve ekmek kadayıfı kaldı, annemler gelirse bunların yanına bir şeyler ekleriz.

canım kıyamam sana

büyük marketlere ve de farklı illerdeki şubelerine bir sordurun

canım kıyamam sana

büyük marketlere ve de farklı illerdeki şubelerine bir sordurun

anladım, öyle aman aman bir can çekiş değil de, özlemişim pırasayı işte, insan oruçlu olunca canı her şeyi çekiyor aslında, o yüzden anlayamıyorum ki hamilelikten dolayı mı yoksa normal bi durum mu zaten eşim bazen dalga geçiyor, senin canın mı çekiyor bebeğin canı mı

canım öyle elimden gelen birşey olursa çekinme söyle kargoyla gönderirim seve seve :)

herkese merhaba

iftara misafirim gelecek ya salı ya da çarşamba

mönümü şöyle düşündüm... fikirlerinize açığım

pirinç çorbası ya da mercimek çorbası

islim kebabı

bezelyeli pirinç pilavı

haşlama tavuk göğsü (kavururum belki azıcık)

çekme helvası

göbek, mısır ve de domatesten oluşan bir salata

zeytinyağlı yaprak sarması

barbunya ya da zeytinyağlı taze fasulye

ayran, fanta ve de suuu

10 kişi olucaz...

börek yapmıcam

tatlı ne yapıyım?

birazdan bazlama yapacağım,o kadar çoookk canım istedi kii anlatamam
inşallah en az anneciğiminkiler kadar lezzetli olurlar,valla kocişim akşamın olmasını iple çekiyor yapacağımı bildiği için:)
bilmeyenler için resim ekliyorum,çok lezzetlidir kendileri:)
sahurda ve iftarda rahatlıkla tüketilebilir
yanına peynir,bal kaymak,üzerine tereyağ ile nefisss oluyor...

BAZLAMA1 kilo un
700 ml süt
1 paket kuru maya( instant maya )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI
Un, maya, tuz ve şeker iyice karıştırılır ,süt yavaş yavaş eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur , mayalanmaya bırakılır .
Mayalanan hamur 9 parçaya bölünür , yuvarlayıp bir bezin üzerinde üzerlerine nemli bir bez örtülerek 15-20 dakika bekler ,dinlenen hamurlar resimdeki gibi tabak büyüklüğünde açılır , tekrar üzerleri ıslak bezle örtülür , hepsi bitince ilk açtıklarımızdan pişirmeye başlarız, iyice ısıtılmış teflon tavada veya sacın üzerinde pişirilir, pişirilen bazlamalar temiz bir bezle iyice sarılır .

NOT: Soğuyan bazlamalar istenirse poşetlere konup buzlukta saklanır yeneceği zaman ısıtılıp aynı tazelikte servis yapılır .

Menün çok güzel canım çorba konusunda iki seşenek sunmuşsun mercimek çorbasını tercih etmen sanırım daha iyi pirinç pilavı ve pirinç çorbası pek olmaz gibi geldi bana ama yinede sen bilirsin canım

Mercimek Çorbası,

Tavuklu pilav,

Türlü,

Ayran,

Turşu,

Eşime hamburger yapıcam

Birde pasta yapmıştım c.tesi günü pudingli harika oldu

İçecek

ben hiç dışardan almam ekmeğimi ve hep bazlama yaparım. harika oluyo.. kv den öğrenmiştim. haftalık yapıp buzluğa koyuyorum ve de buzu çözülünce sanki yeni yapılmış gibi tazecik oluyo... yemeklerin yanında ve kahvaltıda harika oluyo... bi de tok tutuyo...

seninde ellerine sağlık canım şimdiden...

sağol canım... mercimek yaparım sanırım... ama ya tatlı? şöyle hafif bi şeyler.... :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…