IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

bugün yaptığım peynirli -maydanozlu kurabiyeler

Eki Görüntüle 479930

ellerine sağlıkk harika görünüyorlar:)

tamam o zaman ben de geliyorum
istersen revani yapıp geleyim bir de vişne kompostosu

şaka bir yana Rabbim kolaylık versin canım

canım buyur gel beklerim elbett:))
bende de erik kompostosu var ama çıkarmayacağım düşünmedim hiç..
şu an itibariyle herşeyim hazır misafirlerimizi bekliyoruz kocişimle,sanıyorum 8 civarları bizde olacaklar..
yorucu bi gündü azıcık ama çokta huzur doluyum,herşeyim harika oldu tadına bakamasakta hala:)
Allah hepimizin oruçlarını kabul etsin,rızkımız bol sofralarımız bereketli olsun.

kurabiyelerin çok güzel görünüyor sanırım bunu kek hamurundan yapıyosun aynı malzeme sadece kulak memesi kıvamına gelmiş bir hamur elde ediyosun içine şeker yerine peynir annecim yapar çokda lezzetli oluyo bu yaaa hele taze taze yemesi ımmmm süper süper bir adetcik ben de alabilirmiyim kurabiyelerden :)

kızlar burada bugün yazıp dururken bir türlü kadınlar kulübüne bağlanamadım ,bağlantı gitti.

ben de o arada sütlü irmik tatlısı yaptım

dondurmayla sunayım diyorum

ahhh canım kıyamam
keşke ışınlama yapabilsek

ne demek 1 tane 5-6 tane gönderirdim

ahhh canım kıyamam
keşke ışınlama yapabilsek

ne demek 1 tane 5-6 tane gönderirdim
ayyy çok sağol valla yemiş kadar oldum şimdi
maşallah bugün mutfağa çalışmışsın kuru pastalar irmik tatlıları süpersin valla irmiğin üzerine hafif bir tarçın ve dondurma bence gayet gözel

yemek olarak sadece bamya yapıp diğerleri dünden kalınca kendimi pek bi boşlukta hissettim de ondan olsa gerek

evet bugünkü iftar menümün son şekli kızlar

etli nohut yemeği
biber dolması
bamya yemeği
vişne kompostosu
cacık
salata
kavun
supangle - sütlü irmik helvası yanında dondurma

sahur menüm

1 parça pide içerisine peynir ve vişne reçeli
1 fincan çay

3 fincan su

selam kizlar, sahurda ekmek arasi bir az dolma yedim ve su ictim. annemler manavdan seftali, karpuz, uzum almis, dayanamiyorum, yememek icin kendimi zor tutuyorum. kardesimde duyarsizca hepsini gozumun onunde yiyor

sahurda
peynirli helva
salatalık
yağsız peynir
reçel
biraz pide ve 2 bardak su

3 gündür iftarda kayınvalidemlerdeydik, iyi tembellik yaptım
bugün iftara misafirim var, menüm şöyle olacak Allah izin verirse
aşotulu ayran çorbası
et kavurma
pirinç pilavı
kıymalı patatesli yufka böreği
kuru fasulye (bamya sevselerdi bamya yapardım,süper olurdu, benim fasulye ile aram pek yok da )
patlıcan salatası
mevsim salata
tatlı olarak da ekmek kadayıfı

çorbamı hazırladım, çorba yapmak kolay gibi görünse de bu çorba benim 35-40 dakikamı aldı, üstelik buğdayını önceden haşlayıp buzluğa atmıştım, buğday hazırdı yani.
neyse kalkıp bi kısmını daha yapayım, çok çabuk yoruluyorum, ara ara dinlenmem gerekiyor.

selamm
ççookk keyifli çokk eğlenceli bir ramazan gecesi geçirdik arkadaşlarımızla,sahurda da birlikteydik saat 5 gibi gittiler uyumaya artık:))
dün menümü yazmıştım,sahurda dahil..
bugün kesinlikle yemek yapmayı düşünmüyorum çünkü düne ait tüm yemeklerimden fazlasıyla var..tekrar yazmama gerek yok sanırım bikaç sayfa önde :)
birazdan kocişimle Gölbaşına gidip iftara kadar keyif yapıp miskinleşicez serinn buz gibi havasıyla..

Slm arkadaşlar ben bişey danışmak istiyordum iftar davetine ana yemek olarak pilav karnıyarık yapıcam yanına kaşarlı mantar olurmu sizce :)))
:2:

haftasonu kalabalık bir misafir grubum var menümü yazayım bende fikirlerinizi bekliyorum eksik veya uymayan bişey varsa söylerseniz sevinirim.(bu arada gelenlerin hepsi et delisi o yüzden kırmızı et yoğunlukta olacak)

tavuk suyuna kesme çorbası
güveçte etli türlü(bu ekmek fırınında güveçte pişen türlüden)
içliköfte
mantı
zeytinyağlı taze fasülye
nohutlu pirinç pilavı
mevsim salata
içecekler(ayran komposto asitli içecekler ..kim ne isterse onu içer)

tatlı kadayıf yapıcam ve dondurma...
menüye sürekli bişeyler ekliyodum ama sabah sohbet dinlediğimde hoca davet ettiğiniz misafire verdiğiniz değeri göstermek isterken israfa giriyosunuz diyodu..şu yaptıklarım artıcak ondan da eminim tek ümidim kalabalık olması belki öyle yiyilir..yoksa bu sıcakta 3 bardak su içip doyuyo herkes...

bugünkü iftar menüm

şehriye çorbası
islim kebabı
patates püresi
pirinç pilavı
bamya yemeği
bulgur köftesi (yoğurtlu -soslu )
vişne kompostosu
cacık
keşkül
irmik helvası

Son düzenleme:
vay beee, harika bir sofra olmus, ellerine saglik. iftara biz patatesle tavuk kizarttik. sonra yemek icin karpuzu bi kestim bozukmus, yiyemedik

Son düzenleme:
sahurda :

kahvaltiliklar
haşlanmış yumurta
domates salatalik
ve çay vardi

iftarda ise

terbiyeli tavuk suyuna çorba (sehriyeli-tavuk etli)
kiymali pirasali börek
antep usulü kuru patlican dolmasi
salata
yogurt (eşime)
ayran (bana)
kendim yaptigim cevizli kadayif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…