- 15 Ocak 2010
- 1.908
- 924
- 248
BU gun sahurda cooookkk az yedim. kavun yedim bir az ve durnadan su ictim. 3 saat boyuncada tuvalete gittim. uyku uyuyamadim bile. 2 gundur de spor yapiyorum tepeden tirnaga her tarafim agriyor.annem de bir taraftan utu yap diyor. imdaaaatttttttttt. iftar menumuz ne olucak hic bir fikrim yok. ama ben insaALLAH sahura ay coregi yapmak istiyorum. tam da bundan . tarifi de buradan aldim. insaALLAH spordan sonra halim olursa yapmayi dusunuyorum.
Malzemeler
- 1 paket toz maya
3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta, bir tutam tuz
2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
İçi için:
3 adet haşlanmış patates
10 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Haşhaş tohumu
1 adet yumurtanın sarısı
Patatesli Ay Çöreği Yapılışı
TOZ maya ve unu bir kaseye alın. Ortasını havuz şeklinde açıp süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edin. Bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Mayalanmasını beklemeden hamuru önce 3 eşit parçaya ayırın. Daha sonra her bir parçayı da 5'e ayırın. Toplam 15 adet parça elde edin. Her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Bunlardan 5 adedini üstü üste koyduktan sonra en üste de tereyağı sürün. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Bu şekilde elde ettiğiniz 5'er katlı ve tereyağı sürülmüş 3 hamur grubunu, ayrı ayrı tabaklara koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Diğer tarafta rendelenmiş patates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç harcı hazırlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurları çıkarın. Bir parça hamuru unlu zemine koyup merdane ile açın. Daha sonra bıçakla keserek 8 adet üçgen parça elde edin. Hazırladığınız patatesli harçtan alarak üçgenlerin kalın taraflarına koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Her iki ucundan bükerek ay şekline getirin. Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
bugün iftara hiç üşenmedim ve manti açtim ama tek basima çok yorucu oldu
süzme mercimek çorbasi
ortaya bir tabak karisik kizartma
içli köfte
manti
salata
ev yapimi limonata
nutellayi icine mi koyuyorsun? pistikten sonrami, yoksa daha hamurken? guzelmis. ben cok severim cikolatayicanım harika bişii buuu bende yaparım zaman zaman ve o gün anında tozzzz:)))
ben arasına nutella koyarak yapıyorum hiç patatesle denemedim ama kesinlikle nutella ile tavsiye ederim
Annem çalıştığı için biz böyle şeyler yiyemiyoruzDün akşam hamur kızarttım o kadar.Sahurda peynir zeytin.İftarda fasulye,patlıcan,pilav, hemen hergün makarna
Bende mantı,sarma,börek,poğaça yemek istiyoruuuuuum:84::125:
kaç yaşındasın canım tarifini versek kendin yapsan ..aslında çoğu çok basit şeyler gözünde büyütme..hem yavaş yavaş öğrenmiş de olursun:)ben ilk sarmamı 15 yaşında sarmıştım anneme süpriz yapmıştım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?