IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

merhaba kıslar sızlere ısey sorucam umarım ısten cıkana kadar cevap alabılırım akşama 20kışılık bı davetım olucak nasıpse piriç corbasının olçulerını bılıyomusunuz nekadara ne koymalyım

20 kişilik hiç yapmadım ben ama matematiksel bir hesapla şöyle yapabilirsin benim ölçülerim genelde böyledir:))
kişi başına yarım kahve fincanı pirinç kullanacağını varsayarsak 20 kişiye 10 kahve fincanı denk geliyor..ama pirinçte çoğalıp yoğunlaşan bir besin olduğundan 8 kahve fincanı yeterli bence:))

teşekkür ederim cnm cok saol

aşkım az önce evin burdan geçiyormuş eve bir sürü nugget ile geldi sıcakta ben çıkmıyım diye,bende akşam istemiştim canım istedi diyince almış benim herşeyim...
nuggeta hayatta dayanamam tok bile olsam yerim o derece:) yanına bol mayonez ve cola ile bitiyorum bitiyorrruuummmm
iftar için bugün nugget kesinlikle var muhtemelen iftara 10 dk kala mikrodalgada hallederim onları
yanına patates kızartıcam
çorba olarak domates çorbam var sabah yaptım bir an önce çıksın aradan diye,üzerine kaşar rendesi eklicem sadece
pide ve bol yeşillikli salata cola eşliğinde bir iftar olur bugün Rabbim kısmet ederse
sahurda ise yine pide peynir domates salatalık yeşil biber maydanoz ve dereotu vazgeçilmezim
tatlı olaraksa bal kaymak çok seviyoruz pide ile güzel gidiyor,biraz susatıyor ama olsun
kendi yaptığım şeftali suyumdan buz gibi iyi gider sahurda
birde bool booll soğuk su

ohh afıyet bal şeker olsun bende cok severım nuggettı
önemli değil canım
çorba çok fazla içilmiyor birer kase içildiğinden bir kase içindede yarım fincan kadar pirinç yeterli diye düşünüyorum:)

evet cnm tıkamıyım mılletı
akşam kı menum soyle olucak
pırınc corbası
taze fasulye yemegı
yogurtlu tereyaglı mantı
köfte
pirinç pilavı
patates püresi
kemal paşa tatlısı
ev yapımı erık suyu buz gıbı

canım sağol gel beraber olsun:)
canım menün güzel elbet ama hem pirinç çorbası hem pilav çok ağır olmazmı dersin..geçende benimde vardı misafirlerim dolma yapmıştım birde pilavım vardı ama benim 2 arkadaşımında eşi yemek seçen tipler olduğundan menümü onlara göre ayarlamıştım...
senin misafirlerdemi öyle

Son düzenleme:
ya bana kalsa sahurda su içip yatacağım o derece canım hiçbirşey istemiyor ya
çok istiyorum canım birşeyler istesin seve seve yiyeyim ama yok yok

galiba sahurda az yediğim halde iftara kadar onca saat hiç acıkmadığıma göre
iftardan sahura arası nispeten daha kısa olduğundan sanırım canım birşey istemiyorum ,tok oluyorum.

sahurda
gene 1 parça pide arasına peynir ve vişne reçeli çay
su

iftar menüm için

yayla çorbası
tavuk budu
ev eriştesi
kabak yemeği
yoğurt
soğuk içecekler

yemekten sonra

meyve tabağı hazırlarım ( şeftali , üzüm , incir, armut ,kavun)
kağıt helva arasına dondurma

Son düzenleme:
canım bende sen gibiyim ama eşim olduğundan birlikte yemek hoşuma gidiyor..

kabak yemeği epeydir yapmıyordum iyi aklıma düşürdün:)
afiyet olsun cnm

her zaman bu topiğe yazıyordum, bu sefer diğerine yazmışım buraya da ekliyeyim
sahurda
kivi
salatalık
sucuklu yumurta
peynir
biraz pide ve su

iftarda dedemlere gidicez, biz bir şeyler yapıp götürcez.
annem mercimek çorbası ve bamya yemeği yapıcak.
ben patatesli kıymalı börek yapıcam.
şimdilik böyle bir değişiklik olmazsa.

canım bende sen gibiyim ama eşim olduğundan birlikte yemek hoşuma gidiyor..

kabak yemeği epeydir yapmıyordum iyi aklıma düşürdün:)
afiyet olsun cnm

canım sahurda insanın yanında eşlik edecek biri olsa mecburen hazırlık yaparım ve de biraz da olsa yiyebilirim , öyle olmayınca hiçbirşey canım istemiyor çok şükür bu kadarlık yiyebildiğime ...

burası güzel bir topik olmuş gerçekten güzel paylaşımlar oluyor

evet cnm o konuda haklısın
tek başına insanın canı bişi istemeyebilir
evet topik güzel çok işime yarıyor bazen aklıma bişi gelmiyor hemen açıp canım en çok hangisini isterse ona yoğunlaşıyorum:)

ben de gece 11 gibi acıkıyorum, diyorum şimdi yemiyeyim karnım doymasın, sahurda şunu da yicem bunu da yicem diyorum, ama sahura kalkınca iştahım pek olmuyor, ben de artık gece 11 gibi acıktıysam yiyorum, çünkü iftarda da iştahım olmuyor, pek bir şey yiyemiyorum, bari iştaha geldiğim zamanları değerlendireyim. eşim yatmadığı için sahuru o hazırlıyor, zorla da olsa yemeye çalışıyorum. ama farmasi senin de dediğin gibi biri eşlik edince az da olsa yeniyor. bir de ben ramazanın ilk günü sahura kalkmadım, açlıktan ve susuzluktan dizlerim titriyordu o gün, fenalık geçircektim, o günden beri mutlaka kalkıp yemeye çalışıyorum.

canım senin çok dengeli ve dikkatli beslenmen gerekli bebek seni halsiz bırakabilir öyle olursa Allah korusun kendi hayatını da onunkini de tehlikeye atmış olursun ...

evet tatlım haklısın hıc dusunmemıştım corbayı tarhanaya cevıreyım barı en ıyısı

Bu akşam,

Kısır,

Yoğurtlu makarna

Börek,

Yaprak sarması var. Akşam misafirler gelecek çay içmeye. Bir daha yemek hazırlayamam. Bunlar yeter bize de...

Bu akşam kayınpederim ve eşi gelecek.

Tarhana Çorbası
Zeytinyağlı barbunya
Pilav
Fırında susamlı kekikli tavuk
Fırında baharatlı patates
Sigara böreği
Mevsim salata
Kemalpaşa tatlısı
Karpuz-Kavun

Çalışıyorum.O yüzden akşam çorbamı ve barbunyamı yaptım..6'da işten çıkacam ve diğerleri hazırladımmı tamam..
Evi eşim toparlıyacak.Yetiştiririm sanırım

Son düzenleme:

aynen bend ecalışıyorum ve henuz hıcbışeyım hazır deıl bende 4 te cıkıcam daha alışverıs yapıcam umarım yestısır:)

aynen bend ecalışıyorum ve henuz hıcbışeyım hazır deıl bende 4 te cıkıcam daha alışverıs yapıcam umarım yestısır:)

Akşam arkadaşta iftardaydık.Gece 1de eve geldik.Yatmadan barbunya ile çorbayı yaptım.Eşimde geç gelirse evi toparlamak bana kalır.O yüzden riske atmak istemedim..

Senin menün nasıl.Yetişecekmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…