Aynen yemeklerin yenmeyip israf edilmesine çok üzülüyorum. Tabaklarda kalan yemekler bile üzüyor beni. Aç kalanları, bunları hiç bulamayanları düşünüyorum.Evet haklısın çok fazla yenmiyor aslında. İki bardak su bir kase çorba yetiyor. İşte alışkanlık şunuda yapayım bunuda yapayım diyorsun. zaten yemek dökmekten nefret ediyorum ve mümkün olduğunca tüketmeye çalışıyorum. aklıma hep bir lokma bile bulamayan çocuklar geliyorutanıyorum...
menü güzel fakat
yoğurt ve de tatlı da oldu mu bence süper olur
canım sen hamilesin sahurda biraz daha çeşitli ve seni güçlü tutacak şeyler yemeni tavsiye ederim
yumurta bal peynir ceviz domates salatalık vs gibi sahurunu çeşitlendirebilirsin
menün gayet şıkEvet tatlıyı yazmayı unutmuşum :) gerçi karar veremedim daha. Ya revani yaparım yada çikolata soslu irmik tatlısı. Dediğin gibi bide yoğrtlu birşey olsa sarımsaklı yoğurtlu kabak olabilirmiki başkada aklıma gelmiyor zaten :))
ramazanın ilk günleri gece 11-12 gibi acıkıyordum, şimdi yiyip doymayayım diyordum, sahurda yerim, sahura kalkınca da iştahım olmuyordu, yine yiyemiyordum, daha sonra dedim ki gece acıkınca yicem. dün gece de saat 12 buçuk gibi bir buçuk el böreği ve bir dilim kek yedim, o beni öyle doyurmuş ki, sahurda yiyemedim pek bir şey. bir de şu var sahura kalkıp yediğimde midem bahaneye bakıyor, afedersiniz lavoboya koşuyorum hemen, o yüzden iftarda ve gece 12 gibi yediklerim kar kalıyor yanıma, sahur bazen yediğim gibi gidiyor.
inşallah ramazandan sonra düzene sokucam yemeyi içmeyi, ama bak sırf abla tavsiyesi olduğu için söz, bu sahur ve kalan diğer sahurlarda daha güzel bi kahvaltı yapıcam.
ayrıca şu da var, aslında bana yedikten sonra hemen yatmak yasak, ramazan diye biraz boşladım ama dikkat edicem ramazandan sonra. okuldan gelip bir şeyler yiyip yatardım hemen, akşam da eşimle yemek yedikten sonra sofrayı toplar, bir güzel uzanırdım çekyata, ye-yat,ye-yat noldu, yemek borum yara oldu, 10 gün boyunca su bile içemedim, toplasan günde yarım bardak su içebiliyordum sızıdan dolayı,yemek yiyemedim, geceleri yatamadım, tedavi gördüm, geçti çok şükür, hele hamilelikte buna daha çok dikkat etmem lazım, yine aynı rahatsızlığı geçirip ilaç tedavisi istemiyorum.
ben kilo almıyorum diye rahattım, meğer sadece kilo değil, çeşit çeşit hastalıklara neden oluyormuş, yedikten hemen sonra yatmak. neyse uzattım biraz
Rabbim sağlık sıhhat versin, şu mübarek günün hatrına dualarımızı kabul eylesin.
Öncelikler Kadir Gecemiz mubarek olsun...
kızlar perşembe günü eşim ve benimle birlikte 20 kişilik iftar yemeğimiz olacak.
çalışan bi bayanım saat 6 da evde oluyorum en geç 19:30 gibi misafirlerim gelir.
yemeklerimin bazılarını akşam dan yaparım o sorun olmazda.
YA BEN NE YEMEK YAPSAM DİYE DÜŞÜNÜYORUM FAKAT KARAR VEREMİYORUM. MENÜ KONUSUNDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ???
Çorba; yayla çorbası, mercimek çorbası, şehriyeli tavuklu çorbaÖncelikler Kadir Gecemiz mubarek olsun...
kızlar perşembe günü eşim ve benimle birlikte 20 kişilik iftar yemeğimiz olacak.
çalışan bi bayanım saat 6 da evde oluyorum en geç 19:30 gibi misafirlerim gelir.
YA BEN NE YEMEK YAPSAM DİYE DÜŞÜNÜYORUM FAKAT KARAR VEREMİYORUM. MENÜ KONUSUNDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ???
Öncelikler Kadir Gecemiz mubarek olsun...
evet, gercekten bu ramazanda cok misafir agirladik. ALLAH hic kimsenin bereketini azaltmasin insaALLAH :) her gelen misafir kendisile bereketin de getirdi :) gecen hafta evde hic para yoktu, nisanlimla ailesi de bize dugunu konusmaya geleceklerdi. o kadar guzel sofra kurduk ki annemle inanamadik bizde. gercekten RABBIM'iz izin verdimi olmayacak sey yoktur. insanin gonlu yuregi genis olsun. bu gun bir az surat astim ama misafirden guzel sey yoktur. ya hic kimse seni aramasa sormasa, evine senden baska hic kimse gelmese gitmese? hayatmi bu? oyle insanlarda var. cok sukur cok sukur , ALLAH her KESE candan akraba, iyi gunde kotu gunde dost, her sikildigini kapisini cala bilecegin guvenilir bir komsu versin insaALLAH. AMINcnm maşallah bir Ramazan boyunca ne kadar çok misafir ağırladınız maşallahh...
Yetişir merak etme.Günaydın herkese...
sahurda canım hiç birşey istemedi yemedim ama şimdiden çok acıktım :)
Dün akşamdan revaniyi, yaprak sarmayı yaptım birde börekleri sarıp dolaba attım.
Artık öğlen eve gidince mercimek çorbamı yapar sofrayı düzenlerim.
Akşam ise et soteyi hemen ocağa koyarım ve kızartmaya başlarım.
Yarım saat kalada pilav yaparım.
Yetişir inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?