IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

Aynen yemeklerin yenmeyip israf edilmesine çok üzülüyorum. Tabaklarda kalan yemekler bile üzüyor beni. Aç kalanları, bunları hiç bulamayanları düşünüyorum.
Artan yemeklere çare bulunyor da salata mesela hemen yenmezse mecbur dökülüyor. Mübarek gün sinir oluyorum.
Ama işte misafir geliyor, mideden önce gözü doysun diye birkaç çeşit yapıyor insan

menü güzel fakat

yoğurt ve de tatlı da oldu mu bence süper olur

Evet tatlıyı yazmayı unutmuşum :) gerçi karar veremedim daha. Ya revani yaparım yada çikolata soslu irmik tatlısı. Dediğin gibi bide yoğrtlu birşey olsa sarımsaklı yoğurtlu kabak olabilirmiki başkada aklıma gelmiyor zaten :))

canım sen hamilesin sahurda biraz daha çeşitli ve seni güçlü tutacak şeyler yemeni tavsiye ederim

yumurta bal peynir ceviz domates salatalık vs gibi sahurunu çeşitlendirebilirsin

ramazanın ilk günleri gece 11-12 gibi acıkıyordum, şimdi yiyip doymayayım diyordum, sahurda yerim, sahura kalkınca da iştahım olmuyordu, yine yiyemiyordum, daha sonra dedim ki gece acıkınca yicem. dün gece de saat 12 buçuk gibi bir buçuk el böreği ve bir dilim kek yedim, o beni öyle doyurmuş ki, sahurda yiyemedim pek bir şey. bir de şu var sahura kalkıp yediğimde midem bahaneye bakıyor, afedersiniz lavoboya koşuyorum hemen, o yüzden iftarda ve gece 12 gibi yediklerim kar kalıyor yanıma, sahur bazen yediğim gibi gidiyor.
inşallah ramazandan sonra düzene sokucam yemeyi içmeyi, ama bak sırf abla tavsiyesi olduğu için söz, bu sahur ve kalan diğer sahurlarda daha güzel bi kahvaltı yapıcam.

ayrıca şu da var, aslında bana yedikten sonra hemen yatmak yasak, ramazan diye biraz boşladım ama dikkat edicem ramazandan sonra. okuldan gelip bir şeyler yiyip yatardım hemen, akşam da eşimle yemek yedikten sonra sofrayı toplar, bir güzel uzanırdım çekyata, ye-yat,ye-yat noldu, yemek borum yara oldu, 10 gün boyunca su bile içemedim, toplasan günde yarım bardak su içebiliyordum sızıdan dolayı,yemek yiyemedim, geceleri yatamadım, tedavi gördüm, geçti çok şükür, hele hamilelikte buna daha çok dikkat etmem lazım, yine aynı rahatsızlığı geçirip ilaç tedavisi istemiyorum.
ben kilo almıyorum diye rahattım, meğer sadece kilo değil, çeşit çeşit hastalıklara neden oluyormuş, yedikten hemen sonra yatmak. neyse uzattım biraz
Rabbim sağlık sıhhat versin, şu mübarek günün hatrına dualarımızı kabul eylesin.

menün gayet şık
sadece yoğurt bile yeterli canım

canım sen öyle acıkınca gece yiyiyorsan tamamdır ben onu bilmediğim için sadece sahurda yediğini düşünerek yediklerini az buldum.
sahurda ben yedikten en az 45 dk 1 saat sonra yatıyorum yatınca aynen yedikleri içtikleri yatay vaziyette olunca insan yukarıya doğru geliyor gibi oluyor ve rahatsızlık veriyor

Öncelikler Kadir Gecemiz mubarek olsun...

kızlar perşembe günü eşim ve benimle birlikte 20 kişilik iftar yemeğimiz olacak.

çalışan bi bayanım saat 6 da evde oluyorum en geç 19:30 gibi misafirlerim gelir.

yemeklerimin bazılarını akşam dan yaparım o sorun olmazda.

YA BEN NE YEMEK YAPSAM DİYE DÜŞÜNÜYORUM FAKAT KARAR VEREMİYORUM. MENÜ KONUSUNDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ???

hurma-ceviz-kuru kayısı tabağı
çorba ( mercimek , yayla,ezogelin vs )
pilav
fırında tavuk baget( patatesli de olabilir)
eğer et tercihin kırmızı etten yana ise köfte olabilir ( köfte -patates kızartması sos hazırlayıp en son fırına verebilirsin 5 dk)
sebze yemeği ( taze fasulye-bamya-bezelye vs gibi)
yoğurt ya da yoğurtlu kabak kızartması olabilir
sadece yoğurt olursa
ortaya karışık kızartma yapılabilir ( kabak-patlıcak- biber -patates)
börek ( gül böreği , kol böreği , su böreği vs)
tatlı olarak sütlü olursa güllaç, puding ya da pudingli etimek ,kedidili biküvi, sütlü irmik tatlısı, halleyli pasta ,tavuk göğsü,kazandibi tarzı olabilir.
şerbetli olursa gül tatlısı, revani , kalburabastı, şekerpare vs olabilir
komposto ya da soğuk içecekler

yemek sonrasına
çay-kahve
çerez
meyve tabağı hazırlanabilir

Son düzenleme:
Çorba; yayla çorbası, mercimek çorbası, şehriyeli tavuklu çorba

Ana yemek; Fırdında sebzeli tabuk, tavuk baget, karnıyarık, islim köfte, izmir köfte

Bunların yanına pirinç pilavı

Bir iki çeşit salata; yoğurtlu semizotu, yeşil salata, çoban salata, közlenmiş patlıcan ya da biber salatası, cacık

Vaktin varsa bir çeşit zeytinyağlı; taze barbunya, taze fasülye, biber dolması

Tatlı yapmak istersen sütlü tatlı ya da şerbetli tatlı yapabilirsin ama bence hazır alıp dondurma ile servis et.

Yazdıklarım ilk anda aklma gelen kolayca yapılabilecek yemekler. Sen karar verirsin artık

-Çorba (mercimek-şehriye-yayla vs ne kolayına geliyorsa)
-Tavuk veya et yemeği (fırında tavuk patates yada et sote patates püresi eşliğinde :) yada fırında köfte patates
-Pilav yaparsın misafirin gelmeden yarım saat önce
-Bir çeşit börek
-Salata (bir iki çeşit olabilir sofrada çeşit gözükür)
-Zeytinyağlı bir şey yapabilirsen yada kızartma
-Komposto, cacık vb içecek türü şeyler
-Tatlı olarakta güllaç, revani yada hazır al

farmasi ve acemiperinin önerileride çok güzel. bunlardan seçebilirsin...

cnm maşallah bir Ramazan boyunca ne kadar çok misafir ağırladınız maşallahh...
evet, gercekten bu ramazanda cok misafir agirladik. ALLAH hic kimsenin bereketini azaltmasin insaALLAH :) her gelen misafir kendisile bereketin de getirdi :) gecen hafta evde hic para yoktu, nisanlimla ailesi de bize dugunu konusmaya geleceklerdi. o kadar guzel sofra kurduk ki annemle inanamadik bizde. gercekten RABBIM'iz izin verdimi olmayacak sey yoktur. insanin gonlu yuregi genis olsun. bu gun bir az surat astim ama misafirden guzel sey yoktur. ya hic kimse seni aramasa sormasa, evine senden baska hic kimse gelmese gitmese? hayatmi bu? oyle insanlarda var. cok sukur cok sukur , ALLAH her KESE candan akraba, iyi gunde kotu gunde dost, her sikildigini kapisini cala bilecegin guvenilir bir komsu versin insaALLAH. AMIN

Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi:
– Ey Allah'ın Resulü! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim? diye sordum.
– "Allahım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla! diye dua et" buyurdu.[8]

iftar menüm

mercimek çorbası
haşlama et
makarna
yoğurt
soğuk içecekler
baklava , şöbiyet ( dondurmayla sunum )

iftar menüm
mercimek çorbası
mantı makarna
patates kızartması
salata
yoğurt
kardeşim de mercimek köfte yapıp getirmiş, ben seviyorum diye
abimler de baklava almışlardı.

Günaydın
Sahur menüm çok komikti. Kalan yemeklerimi değerlendireyim diye ısıtıp yedim
Kandil simiti
Peynir, zeytin
Söğüş domates ve salatalık
Muz

Günaydın herkese...
sahurda canım hiç birşey istemedi yemedim ama şimdiden çok acıktım :)
Dün akşamdan revaniyi, yaprak sarmayı yaptım birde börekleri sarıp dolaba attım.
Artık öğlen eve gidince mercimek çorbamı yapar sofrayı düzenlerim.
Akşam ise et soteyi hemen ocağa koyarım ve kızartmaya başlarım.
Yarım saat kalada pilav yaparım.
Yetişir inşallah.

Yetişir merak etme.
Pilavı biraz daha erken yap 45 dk kala falan.Biraz kendi halinde dinlensin daha iyi olur

Günaydın hatunlarr:)
dün iftardayız eşimle demiştim,yine güzel bir gece geçirdik
menüyü yazayım hemen
iftariyelik olarak ceviz ve hurma,zytin çeşitleri vardı
peynir tabağı vardı
pirinç çorbası yapmış arkadaşım ve içerisine tavuk haşlayıp didiklemiş çok lezizdi
dalyan köfte ve sade pilav yapmıştı onlarda lezzetliydi,borcama havuç ve patates diimleyip eklemiş birlikte pişirmiş köfte ile
fırında kaşarlı mantar dolması vardı
zeytinyağlı olarak enginar dolma yapmış,bol dereotlu onuda ben çok sevdiğim için
patlıcan közleyip yoğurtlamış üzerine tereyağ ile pul biber yakıp gezdirmiş
salata olarak ton balıklı göbek salata hazırlamış
tatlı olarak baklavalı dondurma vardı.
soğuk içecekler bol bol limonlu soda soğuk su ve cola
haa benim içli köfelerin son partiyide götürdüm ilk yarım saatte temizzz:))

bu akşam evimizdeyiz kocişimle,yeter 2 gündür iftarda davetteyiz evimi özledim
iftar için tarhana çorbası yapıcam,yanına anneciğimin turşularından çıkartıcam karışık çok canım istedi
iftariyeliklerim var hurma ceviz incir kurusu
kadınbudu köfte yapıcam onuda kocişim istedi,ayıptır söylemesi harika yaparım kendilerini..:)
birde patates kızartıcam,yanına yoğurt ve az çoban salata
tatlı yapmayacağım daha yaptığım baklavam duruyor,o bitmeden yapmayı düşünmüyorum 2 güne kalmaz biter sanırım

sahuru bilmiyorum aklımda net bişi yok,netleşirse yazarım yoksa kahvaltılıklar,pide limonlu soda bol bol soğuk su devamm:)

iftar menüm bir aksilik olmazsa şu şekilde

et sulu şehriye çorbası ( dünkü haşlama etin suyundan ayırdım )
kırmızıbiber dolması
biraz haşlama et var
tavuk baget
yoğurt ( vazgeçilmezim)
vişne kompostosu
kemalpaşa tatlısı ( nette çok güzel iki tarif buldum birini deneyeceğim biri sütlü kemal paşa tatlısı diğeri pudingli )

tarifler burada kızlar

SÜTLÜ KEMALPAŞA TATLISI | NURALP'İN ELİNDEN...

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü p.d.ç.s.e. 41. - lilavemor - Blogcu.com

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…