• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iftiraya mı uğruyorum yoksa abartıyor muyuz?

Görümcenizle samimi olduğunuza emin misiniz? Zira dedikoducu olduğunu cümle alemin bildiği bir kadın gelip samimi olduğum bir kişi için kocan sen yokken geldi bu eve dese hiç takmam. Sırf bu sebeple hakkınızda iyi düşünmeyecek insanla zaten samimi falan da değilsinizdir. O zaman da hayatınızdan çıkartırsınız olur biter. Böyle herkesin hakkınızda ne düşündüğünü kafaya takarsanız ömür geçmez. Sizi tanımayan insanların ne düşündüğü bu kadar önemli mi gerçekten? Siz kendinizi biliyorsunuz gerisi umurunuzda olmasın. Burdan bu anlamı nasıl çıkartabildiniz gayret ettim ama ne alaka görümcenin kocasının tek gelmesi? Karnınız burnunuzda enişteyle yasak aşk yaşamayacaksınız herhalde. Çok çok ayrıntılı düşünüyorsunuz
Konu sahibi normal hayatında da böyle biri muhtemelen. Aşırı didikleyici ve olur olmaz şeyleri düşünücü. Ben şeyi merak ettim acaba kendi başka insanlarla ilgili durumlarda neler geçiriyor aklından.

Ablacım kafan mı güzel ? Mevzu ne ara enişte beyi eve atmaya kadar geldi ? Yuhhhhhhh
Dikkatli okudunuz mu acaba o nasıl üslup?Kadın biz değildik dedikçe üsteleyerek o araba sizindi. yokkk sizin arabaydı demesi normal mi? tamam kızım ben yanlış gördüm o zaman deyip telefonu kapatabilirdi. Eve girmeden kız zatan sığa... içti. kadın sesi duymadı sanki de arayıp görümceye soruyor.

Yani konu bu kadarsa ben de kadının niyetini iyi görmedim. Çünkü kim kimi arayıp da "haftaiçi buraya geldiniz" der ki? Hayatın olağan akışına aykırı değil mi biraz ? Gelmedik denilince neyin ısrarını ediyor bir de, saçma yani.

Aklıma şey geldi, köpeğim balkondaki çıkmış fayansla çok oynardı, çıkan sesi duyan dedikoducu komşu da millete demiş ki "holymoly köpeğine evde kullandıkları porselen tabakla yemek veriyor." Daha ne fesatlıklar. İnsanlar çok acayip. Taşındı da kurtuldum pislikten.

Kendimi anlatığım insanlar tabi ki inanmaz. Ama beni tanımayan insanlara da dediyse hatta " gelen araba onların arabasıydı ama hanımı ve çocukları yoktu, aradım sordum özellikle ama biz gelmedik dedi görümce dese hakkımda iyi düşünülmez ki.

sizi tanimalarina gerek yok,
o kisiyi tanimalari yeterlli.

hatta ben iki tarafi da tanimayan birisi olsam, birisi gelip bana bu sekilde anlatsa direk kotu niyetli bu kisi derim yani.

Sizin kafayi takmaniz bile gereksiz.

Onun disinda gorumcemin kocasi esi-cocuklari yokken bir sebepten gelebilir de evime, bunu bir baskasi duysa da ardindan bir sey uretse sadece komik bulurum.

Konu sahibi normal hayatında da böyle biri muhtemelen. Aşırı didikleyici ve olur olmaz şeyleri düşünücü. Ben şeyi merak ettim acaba kendi başka insanlarla ilgili durumlarda neler geçiriyor aklından.
Normalde tam tersi hiç kimsenin özeline karışmam. Anlatırlarsa dinlerim, lafın peşine düşmem. Ama şu sıralar biraz stresli ve hassasım.

• Beğen
Reactions: JES
Merhaba hanımlar, geçtiğimiz günlerde hamile halimi görmek isteyen çok sevdiğim bir arkadaşım evime geldi. Bir saat kadar oturduktan sonra babası aradı, araba lazım hadi gel dedi, arkadaşım da kalktı. Bahçe kapısına kadar yollayacaktım, gerek olmadığını söyleyip gitti. Sonradan farkettim ki bahçe kapısını kapatmamış, çıktım kapattım. Bizim tarafımızdan olay bu kadar. Evimin yanında hala denilen 70 yaşlarında inanılmaz meraklı ve dedikoduculuğu herkes tarafından bilinen eşimin akrabası oturuyor. Ben bu kadınla konuşmuyorum. Nedenini daha önce açtığım bir konuda bahsetmiştim.Hatta bütün yorumlarda bana destek olmuştunuz, kararın doğruluğu konusunda. Neyse bu kadın görümcemi aramış ve demiş ki "Hafta içi sen nurlara geldin, arabanız kapıdaydı, giderkende kapıyı kapatmadan gittiniz." Görümcem ise "hala ben hafta içi iki çocukla Nur'a gidemem, anca eşim hafta sonu arabayla bırakır "demiş. Bu kadında ısrarla hayır o araba sizin arabaydı diye diretmiş. Eşimle görümceme gidince bunu görümcem anlattı ve kim geldi size dedi. Bende arkadaşın geldiğini söyledim. Konu kapandı ama aklıma takıldi güya ben eşim işteyken görümcemin eşini eve aldım ve oturduk, giderken de kapıyı da kapatmadan gitti. Buraya mı gelmiş konu yoksa ufak bir yanlış anlaşılma olmuş da ben mi abartıyorum. Herşeyden haberi olan o kadın ( kapının kapanmadığını bile biliyorken, arkadaş eve girerkende çıkarkende konuştuk, hatta girmeden önce dışarda sığa..içti bunları duyup görmedi mi? ) Mahalle ve akrabalara da böyle emin yaydıysa hakkımda kötü düşünmezler mi?
Ne olursa olsun evde yalnızken tek başına erkek bir akraba kardeş baba vs dışında gelip gitmemeli sizde sorun yok gelip gidenlerde sorun

Yani konu bu kadarsa ben de kadının niyetini iyi görmedim. Çünkü kim kimi arayıp da "haftaiçi buraya geldiniz" der ki? Hayatın olağan akışına aykırı değil mi biraz ? Gelmedik denilince neyin ısrarını ediyor bir de, saçma yani.

Aklıma şey geldi, köpeğim balkondaki çıkmış fayansla çok oynardı, çıkan sesi duyan dedikoducu komşu da millete demiş ki "holymoly köpeğine evde kullandıkları porselen tabakla yemek veriyor." Daha ne fesatlıklar. İnsanlar çok acayip. Taşındı da kurtuldum pislikten.
Üst katımda eltim oturuyor, duvarlar ince konuşulan duyuluyor ki parke cıcırtısından hangi odada olduğu bile anlaşılıyor o derece yani.Bu halayları araları çok iyi, yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.Arkadaşımın sesi de gür mutlaka duyulmuştur. Çok merak ettiyse gelen kimdi, diye sorsa o zaten diyecek bayandı diye. Ben 2 yıldır içlerindeyim eltim 15 yıldır. tanıdık sesi de yabancı sesi de ayırır.

Bence konu sahibi fazla kuruntu yapmış. Ortada kocan sensiz geldi eve iması yoktu bence. Kimdi gelen sorusunda da art niyet olduğunu düşünmüyorum. Benim aklımın ucundan geçmedi eniştenin gizli gelmiş olduğu iması.
Ben de başkasının evi ile ilgili kimdi gelen?Araba şuna mı aitti vb.soruları garip buluyorum.Hangi niyetle sorulursa sorulsun
çok gereksiz.. kimse kim neyi soruyorsunuz derim mesela.Konu sahibi arkadaş doğrudan soruyı soran kişiye diyemediği için daha kafasında kurmuş sanırım.

sizi tanimalarina gerek yok,
o kisiyi tanimalari yeterlli.

hatta ben iki tarafi da tanimayan birisi olsam, birisi gelip bana bu sekilde anlatsa direk kotu niyetli bu kisi derim yani.

Sizin kafayi takmaniz bile gereksiz.

Onun disinda gorumcemin kocasi esi-cocuklari yokken bir sebepten gelebilir de evime, bunu bir baskasi duysa da ardindan bir sey uretse sadece komik bulurum.
Teşekkür ederim

Ben de başkasının evi ile ilgili kimdi gelen?Araba şuna mı aitti vb.soruları garip buluyorum.Hangi niyetle sorulursa sorulsun
çok gereksiz.. kimse kim neyi soruyorsunuz derim mesela.Konu sahibi arkadaş doğrudan soruyı soran kişiye diyemediği için daha kafasında kurmuş sanırım.
Kaynanamın evine çok rahat girip çıkarmış. Anahtar kapının üstünde dururmuş, bu hala gelir ne zaman canı isterse kendini o zaman gösterirmiş ev sahiplerine. Diyor ki eşim ve görümcem ne zaman gelir, kaç dk dinler hiç bilmezdik.Şimdi ben o evdeyim. Alışkanlığını mı devam ettirmek istiyor anlamıyorum ama ne yapsak peşimizde. Konuşmadığım için dediğiniz gibi soramıyorum, hayırdır amacın neydi diye.

Sizin aklınıza nasıl geliyor bu, nasıl bir yorumlama yeteneği.
Enteresan.
Aman burdan anlam çıkarmayın.

Görümce bile "kimdi gelen? " diye konu sahibine sorma gereği duymuşsa bence konu sahibinin "kafalarından geçen ne?Ne denmeye çalışıyor?" diye kafasına takılması normal..görümce "bizim hala da kafayı iyice sıyırdı" diye anlatmamış konuyu..o da "hala arabanın bize ait olduğundan çok emin,kimdi gelen ?" şeklinde anlatmış konuyu
Evet. aynen böyle. Şu da var görümce sordu cevabını verdim konu kapandı akraba ve komşulara da böyle çok emin konuştuysa hakkımda kötü düşünülebilir. Kim ne derse desin insan kendini bildikten sonra elbette sorun yok ama suçsuz yere eşime de bana da laf edilsin istemem.

Ne olursa olsun evde yalnızken tek başına erkek bir akraba kardeş baba vs dışında gelip gitmemeli sizde sorun yok gelip gidenlerde sorun

Şu kadınlar klübünde daha da şaşırmam diyorum ama şaşırıyorum. Kadın erkek iş okul sosyal hayat vs bu kadar bir aradayken 2022 senesinde hala eve gelen her erkekte ilişki yaşanma potansiyeli görülmesi yok artık dedirtiyor. Sorun sizin zihniyetinizde aslında

Sizin aklınıza nasıl geliyor bu, nasıl bir yorumlama yeteneği.
Enteresan.
Aman burdan anlam çıkarmayın.
Kadını ve etki gücünü bildiğim için olabilir. Yaşına göre iyi niyetli tontiş yaşlılardan değil. zaten öyle olsa ben evinden çıkmaz hayır duasını alırım. Ama kadın hırslı, takıntılı.İnanın hakkında hiç iyi şeyler söylemedi akrabaları, çoğu yaklaşma uzak dur dedi.

Evet. aynen böyle. Şu da var görümce sordu cevabını verdim konu kapandı akraba ve komşulara da böyle çok emin konuştuysa hakkımda kötü düşünülebilir. Kim ne derse desin insan kendini bildikten sonra elbette sorun yok ama suçsuz yere eşime de bana da laf edilsin istemem.
Boşver ne insanların düşüncesini yönetebilirsin, ne kafasından geçeni okuyabilirsin..görüşmediğin birisinin ağzının tadını bozmasına izin verme.Ama ben daha farklı versiyonunu yaşamıştım..eşime iş arkadaşı başka insanların yanında "hayırlı olsun arabayı mı değiştirdin?" diyerek benim binamızın önünde kırmızı bir arabadan indiğimi (arabadan inenin kesinlikle ben olduğumu bu yüzden arabamızı değiştirdiğimizi sandığını iddia ediyor) söylemiş..Ben eşime arkadaşının kesinlikle art niyetli olduğunu söylemiştim.

Eşimin yanında sordu ve vitamin eksiliğinden mi bilmem bir süre baktım kaldım. Hayır siz gelmediniz, başka biri geldi ama kimdi diye düşündüm biraz. Tabı bu süre içinde esimde görümcemde dikkatli ve merakla baktı gvzümün içine. kapıyı da kapatmamış giderken deyince arkadaş olduğu aklıma geldi
Gorumceniz haladan da anormal ,hiç olmasa o dedikodu seven ve bunamis bir kadın peki ya gorumceniz ?

Yok ya bence siz fazla ince düşünüyosunuz. Kadın bile görümcenizin geldiğini iddia etmiş. Kocasından bahsetmemiş bile

Back
X