İğrenmek

Aminn dostlar sağolsun.Haklısın bakanada zor çekenede zor ama anne işte sözün bittiği yer..İnşallah allahım tez zamanda dermanını versin.

Yazik ya Allahim sifa versin. Bir sifasi yok mu? Hep mi böyle olacak?
Hepimiz farkliyiz iste. Ben de sadece bu hayatta göz capagindan igrenirim. Kucuk buyuk farketmez. Elimizde degil ne yapalım.

yok malesef
ve ilerleyen bi hastalık
daha sonra kendi kendine nefes alamayıp makineye falan bağlanma durumu olabilir hatta

Hiç üzmeyin kendinizi bende bir çok şeyden iğrenirim kötü koku olan yerde duramam mesela hassasım bu konularda gerçekten zor hem annenizin yaşadıkları hem de sizlerin ama zor da olsa yapmaya çalıştığınız için Allah'ın mükafatı da buna göre olur acil şifalar diliyorum Allah yardımcınız olsun

Bu kınanancak, ayıplanacak bir şey değil. Annenizi bırakıp kaçmamışsınız ki. Ben bu tarz koku ve durumlara çok hassasımdır, kendim kussam ondan tiksinirim. Yani içiniz almıyor olabilir gerçekten. Elinizden geleni yapın durumunuz uygunsa yardımcı bayan bulun. Kokuyu en aza indirmeye çalışın maske takarsam, annem kırılır derseniz burun tıkaçları var. o görmeden takabilirsiniz. Allah sizin de annenizin de yardımcısı olsun.

ben açık yaraya da bakamıyorum mesela, kendiminkine bile, yapabileceğin tek şey mümkün olduğunca belli etmemeye çalışmak. ama hissettiklerinin çok insani duygular olduğunun farkında ol, kendini kötü evlat gibi hissetme, diyorum ya kimi insanlar tamamen yabancı birinin altını rahat rahat temizleyebiliyorken kimisi kendi çocuğununkini bile iğrenerek değiştirir. benim de kokulara aşırı hassasiyetim var, toplu taşıma araçlarında yanıma ter kokan biri otursa kusacak gibi oluyorum, iş başa düşünce yapılıyor her şey ama bu iğrenme durumunun geçmesi pek mümkün gelmiyor bana.

Bence gayet normal hissediyorsun bunun anne evlat iliskisiyle hicbir ilgisi yok. Kiminin midesi alir kiminin almaz yapi meselesi... bunun icin vicdan azabi hissetmene de gerek yok. ama yine de annene belli etme bence cunku sana yasattigi icin kendini falan suclar uzulmesin kadincagiz...

ben de anneler hiç iğrenmiyor zannediyordum biliyo musunuz :)

vicdansızlık ya. kendileri de onların durumuna düşerlerse anlarlar.. insanlar canlarını emanet ediyor onlara.

bakıcı olayına babam sıcak bakmıyor
onu burada başka bi konu açmıştım tartıştık
ben annemi yanıma alacaktım ama kabul etmedi babam
onun yerine başka şehre taşındılar annem babam kardeşim beraberler şimdi

Bi bakim evine yatirmanin veya bakici tutmanin imkani yok mu?

yok malesef tomvejerry
bakımevini babam istemiyor
bakıcı da artık sigortalı falan tutabiliyosun bizimkilerin maddi imkanlarını zorluyor bu durum

yapmaya alışık oldugunuz şeyler değil bunlar midenizin bulanması normal annenize belli etmediğiniz sürece sorun yok ama
sorun sizin alışmanız tabi bu şekilde zorlanacaksınız

bebege veya sen bebekken sana yapılan bu bakımla
koca ınsana yapmak cok cok zor arada fark var
ıyı bı evlatsın vıcdanın rahat olsun
zamanla alısırsın ıstersen doktor maskesı ve eldıvenı kullan daha rahat edersın
allah kolaylık sabır ve sıfa versın
bu mubarek gunun yuzu hurmetıne

Bakıcı için yarım gün sadece
Annenin temel ihtiyaçlarını karşılaması için, üstünü değiştirmesi, ilaç takibi, altını değiştirmesi için babanı ikna etsen iyi olurdu aslında
Konu bu değil gerçi
Bence vicdanen rahat olman lazım
Hiç kolay değil çünkü
Allah gücünüzü artırsın hepinizin inşallah

Allah yardımcınız olsun, sizin, annenizin, babanızın, kardeşinizin. Çok zor bir şey yatalak hasta hele bu insan evin annesiyse.
Hiç üzmeyin kendinizi tiksinmek insani bir duygu. insan yeni doğmuş süt bebeğinin kakasından bile tiksiniyor bazen. tecrübeli arkadaşların önerilerini dinleyin. maskenizi, eldiveninizi takın. bu hijyenik açıdan da daha iyi olur. Allah ım yardım etsin size.

zor mesele Allah yardımcınız olsun.
eldiven ve maske kullanın daha öncesinden annenizle konuşun bunu doktorun tavsiye ettiğini söyleyin istemediğimizi fakat doktor mikrop kapma durumu olduğu için takmanız gerektiğini söyleyin.
annem hasta bakım kursuna gitti.
orda bu detaylar yer alıyordu üzülmesinden çok hijyenik olması gerektiğini konuşarak anlatın bence.
oda size hak verecektir

annenizin rahatsızlığı nedir acaba?
benim rahmetli dayıcığım da als hastasıydı,akıl oalrak aynı kalıyor ama vücut tüm fonksiyonlarını kaybediyordu..gencecik karısı baktı ona da,2 çocukla beraber..
çok insani duygular bunlar yaşadıklarınız yanii.anneniz çok üzülüyordur eminim hem de ifade edememek daha da zor.
Allah yardımcınız olsun..aile oalrak vefalısınız hepiniz de..

Kendini onun yerine koyarak işe başlayabilirsin. Mesela altini temizlerken o an yaptığının ne kadar iğrenç olduğunu degil de canim annem şimdi ne kadar utaniyordur ben de boyle olursam bana kim bakar gibi dusuncelerle geri plana itebilirsin
Cok sevap bence yaptıkların...
Allah kabul etsin annene de sifa versin inşallah

Çok geçmiş olsun ve Allah çok çektirmesin..
Annenin aklı başında mı mideden peg li demişsin çünkü.. Bilinci falan kapalı değil mi? Yatak yaraları oluşmamasına dikkat et canım kesinlikle o mide pansumanından daha zordur..
Yaptığın çok zor kesinlikle.. Bir bebekle yetişkinin temizliğini ben aynı görmüyorum.. Enfeksiyona dikkat et. Eldiven ve maske kullan mutlaka

Rabbim yardımcınız olsun.Çok insani duygular yetişkin insan anneniz sonuç da bir bebeğin bakımıyla bir olmaz.İnşallah ahirette mükafatını göreceksiniz.Belli etmiyormuşsunuz etmemeye çalışında anneniz sizden razı olarak ayrılsın.Onun içinde çok zordur mahcup oluyordur ama yapacak birşey yok

Ağladım, gerçekten şuan gözümden yaşlar geliyor.. Ne olur iğrenmeme yollarını bul arkadaşım. Seni oyle iyi anlıyorum ki, ancak o seni büyüten kadın. Binlerce defa altını temizleyen, ağzındaki salyaya rağmen lokmanı paylaşan kadın.
Onun rızasını alabildiğin kadar al. Başka şeyler düşün altını temizlediğinde.

Allah kimseye elden ayaktan düşürmesin. Hangi dünya hayırlıysa Rabbim onu nasip etsin bize ve annene. Ayakta duranlardan daha zordur şimdi onun durumu. Sana çok dua ediyordur emin ol.
Bilemiyorum annelik fıtratından mıdır nedir bilemiyorum annelerimize bize bebekken/çocukken yaptıklarının yarısını yapamıyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…