- 7 Ocak 2011
- 6.828
- 4.295
- 373
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Yazik ya Allahim sifa versin. Bir sifasi yok mu? Hep mi böyle olacak?
Hepimiz farkliyiz iste. Ben de sadece bu hayatta göz capagindan igrenirim. Kucuk buyuk farketmez. Elimizde degil ne yapalım.
Bu kınanancak, ayıplanacak bir şey değil. Annenizi bırakıp kaçmamışsınız ki. Ben bu tarz koku ve durumlara çok hassasımdır, kendim kussam ondan tiksinirim. Yani içiniz almıyor olabilir gerçekten. Elinizden geleni yapın durumunuz uygunsa yardımcı bayan bulun. Kokuyu en aza indirmeye çalışın maske takarsam, annem kırılır derseniz burun tıkaçları var. o görmeden takabilirsiniz. Allah sizin de annenizin de yardımcısı olsun.Arkadaşlar çok utanarak yazıyorum, belki kınayanlarınız da olacak ama yine de yazıcam çünkü içim hiç rahat değil
Annem yatalak hasta
farklı şehirdeyiz sık sık geliyorum hem ziyarete hem yardıma.
annemin banyosunu falan ben yaptırıyorum bunda sorun yok.
tırnaklarını kesiyorum, kulaklarını temizliyorum, ayaklarına peeling falan yapıyorum alıştım bunlara.
ama bazı şeyler var ki mesela burnunu silmek, göz çapaklarını temizlemek, dişini fırçalamak ve ağzını silmek (sürekli ağzından su akıyor) bunları yaparken çok fena oluyorum.
midesinden besleniyor orada da hortumun takıldığı bir delik var etrafı iltihap oluyor ona pansuman yapıyoruz o iltihapları temizlerken içim bi kötü oluyor.
hele tuvalet meselesinde altını temizlerken içim almıyor defalarca kusacak gibi oldum şimdiye kadar.
annem anlar da rahatsız olur üzülür diye bell etmemeye çalışıyorum çünkü gerçekten çok hassas bi insan. ama mesela büyük tuvalet olayından sonra günlerce gözümün önüne o görüntüler geliyor yemek yerken falan.
ben nasıl alışırım? hastabakıcılar hemşireler hatta bebeği olanlar da aslında bu şeylerin hepsini yapıyorlar ama ben yapamıyorum
annem sonuçta, iğrenmemem gerekir di mi? kendimi kötü vefasız hayırsız evlat gibi hissediyorum.
yara falan olsa hani kan, iğne yapılması falan onlarla hiç sorunum olmaz
ben açık yaralara falan bakarım dokunurum onlardan iğrenmiyorum. sadece vücut sıvıları beni benden alıyor, ter - ağız kokusu gibi şeyler.. yüzümü buruşturucam istemsiz şekild diye çok korkuyorum. çünkü inanılmaz üzülür. altına kaçırdığında o kadar çok ağlıyor ki. önemli değil dert etme atarız makineye yıkanır diyoruz. asıl onun için çok zor...
yok malesef
ve ilerleyen bi hastalık
daha sonra kendi kendine nefes alamayıp makineye falan bağlanma durumu olabilir hatta
benim annanemde bir süre yatalaktı. aynı sizin yaşadıklarınızı 45 yaşındaki annemde yaşadı.. anlamasın diye uğraştı kendini kötü hissetti.
ama yapısı bu.. ellerine eldiven taktı ağzınada maske.. öğürüyordu bazende .. anne sen üstüne alınma elimde değil diye gönlünü almaya çalışıyordu..
insan kendi evladında bile böyle hissettiği durumlar olabiliyor küçük oğluma hamileyken büyük oğlumun altını öğürerek temizliyordum mesela..
yada hastalanıp kusunca içim bulanıyor benimde kötü oluyorum.. ama annelik işte yapıyorsun bir şekilde.
seni kınamıyorum aksine takdir ediyorum arkadaşım.. allah herkese hayırlı evlat nasip etsin ne kadar güzel zorda olsa yapıyorsun.. keşke maddi durumunuz elversede bi yardımcı bayan oolsa ..
Zor ama işini ehli yapan kişi ler çok az canım orada hasta bakıcılar özelikle komadaki hastaları tartaklıyorlarmış , bir yakınım komada kalmıştı ve altını değiştirirken dövüyorlarmış hakaret ediyorlarmış , öyle anlatmıştı allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin sen yine annene kendin bak kimseye güvenip emanet etme.
Canım psikolojik olarak yıpranmış olmanın etkileri bu düşündüklerin
Yapacağın en son şey bile olmasın kendini suçlamak
Sen anneciğinin kırılacağını düşünerek maske bile takmıyormuşsun
Yeryüzünde insan dışkısının kokusundan rahatsız olmayacak tek bir kişi bile yoktur heralde, ki buna insanın kendi dışkısı da dahil
Kendini suçlu hissetme
Bakıcı mevzusunu bir düşün
Bulamadık demişsin bu işi yapan muhakkak birileri vardır tekrar bi araştırmanı tavsiye ederim
Sen yokken de en azından yarım gün gelmesi annen için iyi olabilir
Allah şifa versin çok geçmiş olsun
Bi bakim evine yatirmanin veya bakici tutmanin imkani yok mu?
Arkadaşlar çok utanarak yazıyorum, belki kınayanlarınız da olacak ama yine de yazıcam çünkü içim hiç rahat değil
Annem yatalak hasta
tırnaklarını kesiyorum, kulaklarını temizliyorum, ayaklarına peeling falan yapıyorum alıştım bunlara.
ama bazı şeyler var ki mesela burnunu silmek, göz çapaklarını temizlemek, dişini fırçalamak ve ağzını silmek (sürekli ağzından su akıyor) bunları yaparken çok fena oluyorum.
midesinden besleniyor orada da hortumun takıldığı bir delik var etrafı iltihap oluyor ona pansuman yapıyoruz o iltihapları temizlerken içim bi kötü oluyor.
hele tuvalet meselesinde altını temizlerken içim almıyor defalarca kusacak gibi oldum şimdiye kadar.
annem anlar da rahatsız olur üzülür diye bell etmemeye çalışıyorum çünkü gerçekten çok hassas bi insan. ama mesela büyük tuvalet olayından sonra günlerce gözümün önüne o görüntüler geliyor yemek yerken falan.
ben nasıl alışırım? hastabakıcılar hemşireler hatta bebeği olanlar da aslında bu şeylerin hepsini yapıyorlar ama ben yapamıyorum
annem sonuçta, iğrenmemem gerekir di mi? kendimi kötü vefasız hayırsız evlat gibi hissediyorum.
bakıcı olayına babam sıcak bakmıyor
onu burada başka bi konu açmıştım tartıştık
ben annemi yanıma alacaktım ama kabul etmedi babam
onun yerine başka şehre taşındılar annem babam kardeşim beraberler şimdi
Arkadaşlar çok utanarak yazıyorum, belki kınayanlarınız da olacak ama yine de yazıcam çünkü içim hiç rahat değil
Annem yatalak hasta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?